lostG
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο "ξύλο"? Μπα δε νομίζω ε!Τι εννοείς "σπάσουμε";
Sorry mariiiia.
Yποθέτω σε διαστήματα της μορφής [0,γ] και [γ,χ].Αυτό δεν εννοείς mariiiiia?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mariiiiia
Νεοφερμένος
εννοούσα να κάνουμε αυτό
το ξέρω, είναι λίγο βλακεία η ερώτηση αλλά κάτι έχασα μου φαίνεται (τη μπάλα ίσως)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lostG
Εκκολαπτόμενο μέλος
'Οχι μην το κάνεις είναι λάθος.Αν ήταν ολοκλήρωμα αθροίσματος μπορούσες.ωχ sorry ρε παιδιά. απλώς είμαι λίγο :stars: σήμερα
εννοούσα να κάνουμε αυτό
το ξέρω, είναι λίγο βλακεία η ερώτηση αλλά κάτι έχασα μου φαίνεται (τη μπάλα ίσως)
panagiotis panos
Νεοφερμένος
mariiiiia
Νεοφερμένος
καλή τύχη και σε σένα Παναγιώτη!!
Άντε να πάμε όσο πιο συνειδητοποιημένα και συγκεντρωμένα γίνεται για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, ρε παιδιά! :sman:
Αλέξης32989
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
Αν για μια ορισμένη f στο σύνολο των πραγματικών αριθμών ισχύει:
α) η f δυο φορές παραγωγίσιμη, β) ({x}^{2}+1) f '(x)=f(x). {x+1}^{2}
και γ) f(0)=1
Να δείξετε ότι:
i) f(x)= ({x}^{2}+1) . {e}^{x} ( ΜΟΝΑΔΕΣ 8 )
ii) η εξίσωση της εφαπτομένης της γραφικής παράστασης της f που διέρχεται
από το σημείο A(1\2, 0) είναι η ευθεία y= 4ex-2e ( ΜΟΝΑΔΕΣ 7 )
iii) f(x)+2e>= 4ex, για κάθε x>= -1 ( ΜΟΝΑΔΕΣ 4 )
iv) το εμβαδόν του χωρίου που δημιουργείται από τη γραφική παράσταση της f ,
την εφαπτομένη της που διέρχεται από το σημείο Α και τον άξονα yyʼ είναι
ίσο με (2e-3) τ.μ. ( ΜΟΝΑΔΕΣ 6 )
kvgreco
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.freeimagehosting.net/
Κύριες Αλέξη το θέμα το είχα ανοίξει εγώ γιά απορίες στη θεωρία στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και όχι γιά σκήσεις, αλλά τώρα τελευταίες μέρες ποιός από μας νοιάζεται γιά την ..τάξη!
Αλέξης32989
Νεοφερμένος
({x}^{2}+1) f'(x)={x+1}^{2}.f(x)
({x}^{2}+1) f'(x)=({x}^{2}+2x+1).f(x)
({x}^{2}+1) f'(x)=({x}^{2}+1) . f(x)+2x f(x)
({x}^{2}+1) f'(x)-2x. f(x)=({x}^{2}+1) . f(x) διαιρείς με ( {χ}^{2}+1)
στο τετράγωνο ώστε στο 1ο μέλος να σχηματίσεις παράγωγο πηλίκου.
(f(x)/({χ}^{2}+1))'=({x}^{2}+1) .f(x)
άρα έχουμε: f(x)/({χ}^{2}+1)= c .{e}^{χ}
οπότε: f(x)=c . {e}^{x}. ({x}^{2}+1) και υπολογίζεις την σταθερά ....
συγνώμη μου ξέφυγε κάτι.... Η σωστή λύση:
({x}^{2}+1) f'(x)={x+1}^{2}.f(x)
({x}^{2}+1) f'(x)=({x}^{2}+2x+1).f(x)
({x}^{2}+1) f'(x)=({x}^{2}+1) . f(x)+2x f(x)
({x}^{2}+1) f'(x)-2x. f(x)=({x}^{2}+1) . f(x) διαιρείς με ( {χ}^{2}+1) στο
τετράγωνο ώστε στο 1ο μέλος να σχηματίσεις παράγωγο πηλίκου.
(f(x)/({χ}^{2}+1))'=f(x)/({x}^{2}+1)
άρα έχουμε: f(x)/({χ}^{2}+1)= c .{e}^{χ}
οπότε: f(x)=c . {e}^{x}. ({x}^{2}+1) και υπολογίζεις την σταθερά ....
xristakis77
Νεοφερμένος
azzuro
Νεοφερμένος
alan09
Εκκολαπτόμενο μέλος
haris_matt
Νεοφερμένος
Σχετικα με την απορια...Φυσικα και ειναι λαθος!!!Αφου η f ειναι ορισμενη στο Χο σημαινει οτι αυτο ειναι το πεδιου ορισμου της στην ασκηση!!! "στην πραγματικοτητα υποσυνολο του πεδιου ορισμου της ειναι"!!! αφου αυτο ειναι το πεδιο ορισμου της ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το οριο της f σε οποιοδηποτε αριθμο!!!Οριο σημαινει οτι παιρνει αριθμους που ειναι κοντα στο Χο...Ελπιζω να καταλαβατε τι θελω να πω και να ελυσα την απορια....
Συγνωμη αλλου ηθελα να απαντησω....
Γεια σας σε ολους!!!Ειμαι καινουριος εδω,μολις τωρα εκανα εγγραφη και κοιταξα κατα τυχη αυτη την απορια!!Μολις γραψαμε και μαθηματικα πανελληνιες....Ηταν πολυ ευκολα...Τεσπα...
Σχετικα με την απορια...Φυσικα και ειναι λαθος!!!Αφου η f ειναι ορισμενη στο Χο σημαινει οτι αυτο ειναι το πεδιου ορισμου της στην ασκηση!!! "στην πραγματικοτητα υποσυνολο του πεδιου ορισμου της ειναι"!!! αφου αυτο ειναι το πεδιο ορισμου της ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το οριο της f σε οποιοδηποτε αριθμο!!!Οριο σημαινει οτι παιρνει αριθμους που ειναι κοντα στο Χο...Ελπιζω να καταλαβατε τι θελω να πω και να ελυσα την απορια....
Donald
Νεοφερμένος
Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος
Donald
Νεοφερμένος
Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος
Donald
Νεοφερμένος
Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος
_ann_
Εκκολαπτόμενο μέλος
και καποιος εγραφε οτι αφου (κανοντας αντικατασταση στην ευθεια)οι συντεταγμενες επαληθευουν τοτε ο γεωμετρικος τοπος ειναι οντως η ευθεια...θα πιανοταν σωστο?η θαπρεπε να βρει το γ.τ?
Civilara
Περιβόητο μέλος
μια απορια..αν στο 2ο θεμα η διατυπωση της ασκησης ηταν..να αποδειξετε οτι οι εικονες των μιγαδικων κινουνται στην ευθεια y = x-2(αν δινοταν η ευθεια)...
και καποιος εγραφε οτι αφου (κανοντας αντικατασταση στην ευθεια)οι συντεταγμενες επαληθευουν τοτε ο γεωμετρικος τοπος ειναι οντως η ευθεια...θα πιανοταν σωστο?η θαπρεπε να βρει το γ.τ?
Σωστότατο. Είναι κατά την γνώμη μου η πιο γρήγορη και η πιο έξυπνη απάντηση από την στιγμή που δίνεται ο γ.τ. και ζητείται να αποδειχθεί και δεν ζητείται να βρεθεί ο γ.τ. των εικόνων του z.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.