panabarbes
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά έχω ένα μεγάλο θέμα με τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Τα έχω σιχαθεί. Για ένα διάστημα σκεφτόμουν να αλλάξω σε Θεωρητική. Μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Ενώ ήμουν πάντα πολύ καλός στην Άλγεβρα (και ακόμη είμαι στη Γ.Π) ήρθαν τώρα τα Μαθηματικά να με τρελάνουν. Φροντιστήριο αποφάσισα να μη πάω και είπα θα προσπαθήσω μόνος. Το θέμα είναι ότι τα διανύσματα μου την έδωσαν άγρια. Τώρα είμαστε συντεταγμένες, καλύτερα αλλά με ζορίζουν και αυτά. Όταν είμαι εκεί, όλα καλά, εύκολες πράξεις, απλοί μέθοδοι αλλά όταν πάω σπίτι να λύσω τις ασκήσεις που μας δίνει (δικές της κυρίως) κολλάω. Δε μπορώ να λύσω ασκήσεις.
Έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα με εμένα; Έχω αρχίσει λίγο να ανησυχώ για την μετέπειτα πορεία μου. Βοήθημα έχω του Παπαδάκη όπου διαβάζοντας λίγο τη θεωρία τα κάνει πιο κατανοητά αλλά στις ασκήσεις όταν πηγαίνω σπίτι κολλάω
Αν το πρόβλημα σου δεν είναι τα μαθηματικά -γενικά- αλλά τα μαθηματικά κατεύθυνσης, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά.
Εφόσον από τα λεγόμενα σου τα πας καλά με αυτό το μάθημα και έχεις το υπόβαθρο να συνεχίσεις να τα πηγαίνεις καλά, αυτό που χρειάζεσαι είναι εντατικό διάβασμα από βιβλίο με μεθοδολογίες και λυμένες ασκήσεις. Το εν λόγω βιβλίο δεν το είχα ποτέ,αλλά έχω δει το στυλ του συγκεκριμένου συγγραφέα σε βιβλία του στην Γ' Λυκείου και θεωρώ ότι οι μεθοδολογίες του είναι λειψές και σπασμωδικές κάπου-κάπου. Αν θες να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, στείλε προσωπικό μήνυμα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Την άλλη εβδομάδα μπαίνουμε ευθείες!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Guest 018946
Επισκέπτης
nPb
Επιφανές μέλος
οχι μιλαω σοβαρα ηταν η χρονια που δεν συμπαθησα καθολου τα μαθηματικα της
είναι πολύ σημαντικά τα μαθηματικά της Β' κυρίως για το Πανεπιστήμιο: Θετικές Επιστήμες με άνω του 50% σε μαθηματικά, Πολυτεχνικές Επιστήμες με βάση τα μαθηματικά.
Guest 018946
Επισκέπτης
bkar1997
Νεοφερμένος
Ζητείται η κατασκευή ισόπλευρου τριγώνου σε καρτεσιανό σύστημα αξόνων με τις κορυφές του τριγώνου να έχουν συντεταγμένες ακέραιες τιμές.Αν δεν είναι εφικτή (η κατασκευή), να δικαιολογήσετε την απάντησή σας.
Μάλλον είναι κάτι πολύ απλό και γεωμετρικό αλλά απλό και μαθηματικά πιστεύω δεν πάνε μαζί
rebel
Πολύ δραστήριο μέλος
( O τύπος του εμβαδού με την 3χ3 ορίζουσα είναι ισοδύναμος με τον γνωστό τύπο )
Dream Theater
Εκκολαπτόμενο μέλος
μπορει καποιος να με βοηθησει με αυτην εδω : να βρεθει η εξισωση της ευθειας κ που διερχεται απο το Μ(1,2) και σηματιζει οξεια γωνια φ=60 μοιρες με την ευθεια μ: χ=4
Η ευθεια ειναι παραλληλη στον αξονα των τετμημενων. πραγμα που σημαινει πως
δηλαδη ο συντελεστης διευθυνσης της ευθειας ειναι ισος με ριζα 3. εχεις το συντελεστη, εχεις τα σημεια, αρα παιρνεις την εξισωση την εφαπτομενης και προκυπτει το ζητουμενο.
Dream Theater
Εκκολαπτόμενο μέλος
η χ=4 ειναι παραλληλη στον yy' δηλαδη στον αξονα τον τεταγμενων συνεπως ο συλλογισμος σου ειναι λαθος
ωχ συγνωμη μπερδεψα την y με την x. θα την προσπαθησω αργοτερα, μιας και δεν θυμαμαι τοσο καλα τα μαθηματικα κατ της β.(τα μισουσα απιστευτα πολυ )
panabarbes
Εκκολαπτόμενο μέλος
μπορει καποιος να με βοηθησει με αυτην εδω : να βρεθει η εξισωση της ευθειας κ που διερχεται απο το Μ(1,2) και σηματιζει οξεια γωνια φ=60 μοιρες με την ευθεια μ: χ=4
Εφόσον η ζητούμενη ευθεία σχηματίζει γωνία 60° με την ευθεία x=4, η οποία είναι κατακόρυφη, θα σχηματίζει γωνία 30° με την οριζόντια y=0. Συνεπώς,
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Η εξίσωση της ευθείας έχει τη μορφή y=λχ+μ και διέρχεται από το σημείο Μ(1,2) ==> 2=λ.1+μ ==> μ=2-λ Τότε η εξίσωση είναι y=λx+2-λ
Από το Μ διέρχονται άπειρες ευθείες που σχηματίζουν με την χ=4 διάφορες γωνίες. Δύο από αυτές σχηματίζουν με την χ=4 γωνίες 60° προς την μία κατεύθυνση και προς την άλλη. Αρα η γωνία που σχηματίζουν με τον χ'χ είναι 30° και 150° αντίστοιχα και ο λ=εφ30° και λ'=εφ150°. Αντικαθιστώ και βρίσκω:
Αντικαθιστώντας σαυτές με χ=4 θα βρεις τα σημεία που η χ=4 τις τέμνει.
giorgosHTML
Νεοφερμένος
να βρεθεί η εξίσωση ευθείας που περνάει από το σημείο τομής των ευθειών : (E) y = 3x - 5 (D) y = x - 3 kai
(a) είναι κάθετη στο διάνυσμα: a dianysma = (-1,5)
(b) περνάει από το σημείο A(0,3)
(c) είναι παράλληλη στην ευθεία ΜΝ όπου Ν(2,0) και Μ(2,3)
Σημειωση συντονιστη: Τα μηνυματα 1516-1519 προηλθαν απο αλλο νημα.
Vivian.
Δραστήριο μέλος
Ελπίζω να βοήθησα κάπως...
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
α) y=1/5x-11/5
b) y=-5x+3
c)x=1
giorgosHTML
Νεοφερμένος
giorgosHTML
Νεοφερμένος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.