panabarbes
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Πάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 208 μηνύματα.

21-11-13

21:54
Παιδιά έχω ένα μεγάλο θέμα με τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Τα έχω σιχαθεί. Για ένα διάστημα σκεφτόμουν να αλλάξω σε Θεωρητική. Μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Ενώ ήμουν πάντα πολύ καλός στην Άλγεβρα (και ακόμη είμαι στη Γ.Π) ήρθαν τώρα τα Μαθηματικά να με τρελάνουν. Φροντιστήριο αποφάσισα να μη πάω και είπα θα προσπαθήσω μόνος. Το θέμα είναι ότι τα διανύσματα μου την έδωσαν άγρια. Τώρα είμαστε συντεταγμένες, καλύτερα αλλά με ζορίζουν και αυτά. Όταν είμαι εκεί, όλα καλά, εύκολες πράξεις, απλοί μέθοδοι αλλά όταν πάω σπίτι να λύσω τις ασκήσεις που μας δίνει (δικές της κυρίως) κολλάω. Δε μπορώ να λύσω ασκήσεις.
Έχει κανείς το ίδιο πρόβλημα με εμένα; Έχω αρχίσει λίγο να ανησυχώ για την μετέπειτα πορεία μου. Βοήθημα έχω του Παπαδάκη όπου διαβάζοντας λίγο τη θεωρία τα κάνει πιο κατανοητά αλλά στις ασκήσεις όταν πηγαίνω σπίτι κολλάω
Αν το πρόβλημα σου δεν είναι τα μαθηματικά -γενικά- αλλά τα μαθηματικά κατεύθυνσης, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά.
Εφόσον από τα λεγόμενα σου τα πας καλά με αυτό το μάθημα και έχεις το υπόβαθρο να συνεχίσεις να τα πηγαίνεις καλά, αυτό που χρειάζεσαι είναι εντατικό διάβασμα από βιβλίο με μεθοδολογίες και λυμένες ασκήσεις. Το εν λόγω βιβλίο δεν το είχα ποτέ,αλλά έχω δει το στυλ του συγκεκριμένου συγγραφέα σε βιβλία του στην Γ' Λυκείου και θεωρώ ότι οι μεθοδολογίες του είναι λειψές και σπασμωδικές κάπου-κάπου. Αν θες να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, στείλε προσωπικό μήνυμα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.