Flower princess
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ουπς! Ευχαριστω.Η υπόδειξη αναφέρεται σε άλλη άσκηση (άσκηση 9. σελ. 23). Η λύση που έγραψες είναι σωστή.
Καλή συνέχεια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
karkas
Νεοφερμένος
μετά την άλγεβρα έρχεται αυτό το διαγώνισμα, μόνο που αυτό είναι πιο μεγάλο και θα είναι μάλλον πιο δύσκολο!!!
Γράφουμε 5 πράματα:
1) Διανυσματα (ολα)
2)Ευθεία
3)Απόσταση Σημείου από ευθεία, εμβαδόν
4)Κύκλος
5)Παραβολή
Πείτε σας εκλιπαρώ () τι σος θεματα είναι για θεωρια και αποδειξη, γιατί καίγομαι! Μας τα έχουν βάλει ΟΛΑ! Επίσης θέλω να προτείνετε ασκησεις που έχετε δει σε τετοια, κυριως για 4ο θεμα. Οπως για παραδειγμα κατι ασκήσεις με μυρμηγκια σε ομοκεντρους κυκλους, πλοια στις ευθειες και τα λοιπα!!!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marouli.kel
Νεοφερμένος
απο διανυσματα παντως αμα σας βαλει θα σας βαλει θεμα απο εσωτερικο γινομενο αλλα νομιζω πως απλα θα το συνδιασει με τις ευθειες κ θα βαλει θεμα με ευθειες π ισως λυνεται πιο ευκολα με διανυσματα.. αλλιως στα διανυσματα ειναι προβολες sos κ ασκησουλες να βρεις την γωνια 2 διανυσματων.
στις ευθειες ειναι sos ασκησεισ με τριγωνα κ να βρεις τι εξισωσεις των πλευρων,διχοτομων,υψων κτλ. οπως κ μια εφαρμογη τ βιβλιου κ αλλα τ στυλ
να σχηματιζει μια ευθεια ισοσκελες τριγωνο με τουσ αξονες.
karkas
Νεοφερμένος
Έχουμε μπει και Μιγαδικούς στα Κατεύθυνσης της τριτης...χαζομάρες κάνουμε αλλά anyway.
Πάντως στην ευθεία απ'ότι έψαξα μόνο αυτα τα 2 είδη υπάρχουν, βάλε και κάποιες να βρεις τη μεσοπαράλληλη και τα λοιπά. Μικρά πράματα...
4ο θέμα όμως? Κανείς?....
Whatmarie
Εκκολαπτόμενο μέλος
τέσπα εμας για 4ο θέμα (μονο πανω σε ευθείες γιατι τώρα μπηκαμε στον κύκλο) μας έβαλε οικογένεια ευθειών δλδ 1 παράσταση και α)να δείξουμε για κάθε χΕR ότι αυτή η παράσταση είναι ευθεία,β)όλες οι ευθείες που ορίζονται απο αυτή την παράσταση διέρχονται απο το ίδιο σημείο
(εφαρμογή σελ. 67)
-----------------------------------------
lol,τι μυρμήγκια και πλοία μας λες?!?!?!?!?!:papas:Οπως για παραδειγμα κατι ασκήσεις με μυρμηγκια σε ομοκεντρους κυκλους, πλοια στις ευθειες και τα λοιπα!!!!
Stavros_ribo
Νεοφερμένος
Stroumfita
Νεοφερμένος
Απο ΕΥΘΕΙΑ: συντελεστης διευθυνσης (σελ 59 το κουτακι κατω), συνθηκες καθετοτητας κ παραλληλιας (σελ 60), εξισωση ευθειας (αποδειξη σελ 60), ειδικες περιπτωσεις (σελ 60-61), γενικη μορφη εξισωσης ευθειας (σελ 66 το κουτακι σοσ για σωστο/λαθος), εμβαδον τριγωνου (σελ 71 τυπος αποσταση σημειου απο ευθεια), υπολογισμος εμβαδου (σελ 73 το κουτακι)
Απο ΚΥΚΛΟ: ορισμος κυκλου κ τυπος (σελ 81-82), εφαπτομενη κυκλου κ αποδειξη ΣΟΣ (σελ 83), (σελ 85 το κουτακι ΣΟΣ για σωστο/λαθος)
απο παραβολη δεν ξερω γιατι εμεις προσφατα μπηκαμε σορρυ!!!
Guest 292010
Επισκέπτης
Ναι ασε, εμείς στα Τρίκαλα δεν την παλεύουμε στο θέμα Φροντιστήριο.
Έχουμε μπει και Μιγαδικούς στα Κατεύθυνσης της τριτης...χαζομάρες κάνουμε αλλά anyway.
Πάντως στην ευθεία απ'ότι έψαξα μόνο αυτα τα 2 είδη υπάρχουν, βάλε και κάποιες να βρεις τη μεσοπαράλληλη και τα λοιπά. Μικρά πράματα...
4ο θέμα όμως? Κανείς?....
αφου πληρωνεις καλο θα ηταν να απαιτεις ενα ποιοτικο μαθημα..αφου κανετε που κανετε Γ' ας τα καταλαβαινεις τουλαχιστον:xixi:
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχω μερικές απορίες για κάποια σύμβολα μαθηματικών για τα οποία έψαξα και δεν βρήκα κάτι -έτσι κι αλλιώς θα προτιμούσα να τα είχα συμμαζεμένα εδώ-. Θα ήμουν ευγνώμων αν μου απαντούσε κανείς.
1. Τι είναι το και το ?
2. Η ίδια ερώτηση ισχύει και για το .
3. Όταν ένα ψηφίο έχει άλλο ένα μικρότερο δίπλα του (πχ. ) τι σημαίνει αυτό? Είναι αριθμητικό σύνολο, εκθέτης ή κάτι άλλο?
4. Τι είναι τα {mod}?
Ευχαριστώ για την όποια απάντηση, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις ψάχνω.
Whatmarie
Εκκολαπτόμενο μέλος
(Σημείωση: ούτε καν λύκειο είμαι, αλλά αυτά που θα ρωτήσω δε νομίζω να τα ξέρουν πολλά γυμνασιάκια, οπότε σκέφτηκα να το βάλω εδώ)
Έχω μερικές απορίες για κάποια σύμβολα μαθηματικών για τα οποία έψαξα και δεν βρήκα κάτι -έτσι κι αλλιώς θα προτιμούσα να τα είχα συμμαζεμένα εδώ-. Θα ήμουν ευγνώμων αν μου απαντούσε κανείς.
1. Τι είναι το και το ?
3. Όταν ένα ψηφίο έχει άλλο ένα μικρότερο δίπλα του (πχ. ) τι σημαίνει αυτό? Είναι αριθμητικό σύνολο, εκθέτης ή κάτι άλλο?
4. Τι είναι τα {mod}?
Ευχαριστώ για την όποια απάντηση, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις ψάχνω.
1.To Π στην τριγωνομετρια συμβολίζει τις 180 μοιρες...το αλλο συμβολο δεν το
εχω ξαναδει ουτε και αυτα της δευτερης ερωτησης
3.συνηθως οταν ενα γραμμα εχει διπλα του εναν αριθμο,το κανουν για λογους πρακτικους δλδ
αμα εχεις δυο αγνωστους α στον ενα βαζεις και αριθμο για να ξεχωριζουν...σορυ αλλα δεν μπορω να
το εξηγησω καλυτερα...
4.τα mod δεν τα εχουμε δει ακομα αλλα ειναι στο τελος του βιβλιου των μαθηματικων κατευθυνσης
της Β Λυκειου.Ενα παράδειγμα π εχει μεσα το βιβλιο μας ειναι αυτο:
Να βρεθει το τελευταίο ψηφείο του αριθμού 3^1999+2^1999:
και το λυνει ετσι:
3+2=0(mod 5)
3=-2(mod 5)
3^1999=(-2)^1999(mod5)
3^1999=-2^1999(mod 5)
(το ισον εχει τρεις γραμμες αντι για δυο)
epsilon
Δραστήριο μέλος
Ρωτάς πράγματα που ίσως να κάνεις πολύ πολύ αργότερα.Για το δεύτερο θα στα πω με τη σειρά αλλά δεν θα τα καταλάβεις.Ολοκλήρωμα,τομή,άθροισμα,επικαμπύλιο ολοκλήρωμα,ένωση.(Σημείωση: ούτε καν λύκειο είμαι, αλλά αυτά που θα ρωτήσω δε νομίζω να τα ξέρουν πολλά γυμνασιάκια, οπότε σκέφτηκα να το βάλω εδώ)
1. Τι είναι το και το ?
4. Τι είναι τα {mod}?
Για το τρίτο συνήθως μιλάμε για στοιχεία πινάκων.Αν έχεις ένα ψηψίο κάτω τότε είναι πίνακας μονοδιάστατος και είναι στοιχείο του.Αν έχει δύο τότε το ένα ψηφίο συμβολίζει τη γραμμή και το άλλο τη στήλη.
Για το τέταρτο το mod είναι το υπόλοιπο της ακέραιας διαίρεσης δύο αριθμών.
Δεν έχει νόημα να ρωτάς τέτοια γιατί έχεις πολύ καιρό μέχρι να τα διδαχτείς αυτά(μερικά θα τα κάνεις στο πανεπιστήμιο και αν)
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Αρχικά, έχουμε το σύμβολο . Είναι η ένωση δύο συνόλων Α,Β. Ένωση δύο συνόλων Α,Β ονομάζεται το σύνολο των στοιχείων που ανήκουν ή στο Α ή στο Β. . Πιό αναλυτικά:
Έστω σύνολo και σύνολο . Τότε:
Μετά είναι η τομή . Τομή δύο συνόλων Α,Β ονομάζεται το σύνολο των στοιχείων που ανήκουν και στο Α και στο Β. .
Έστω σύνολo και σύνολο . Tότε: .
*Όπου Ω, το βασικό σύνολο. Θεωρούμε πάντα πως τα σύνολα με τα οποία εργαζόμαστε είναι υποσύνολα ενός βασικού συνόλου Ω.
Αυτά. Τα υπόλοιπα σύμβολα δεν τα έχω συναντήσει ακόμα. Βασικά ισχύει αυτό που λέει ο epsilon. Συγκεντρώσου στα δικά σου. Καλές και οι εγκυκλοπαιδικές γνώσεις αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του.
miv
Επιφανές μέλος
2. Το Σ διεθνώς σημαίνει άθροισμα. Το U και το ανεστραμμένο του τα είπαμε. Το άλλο (εκτεταμμένο S) σημαίνει ολοκλήρωμα, προέρχεται από τη λέξη Summa, για ένα λόγο που θα μάθεις σε 5 χρόνια.
Το επικαμπύλιο (δεν ήξερα το όνομα) δεν έχει τύχει να το πετύχω ποτέ.
3. Αυτά είναι δείκτες, ναι.
4. Το mod είναι το υπόλοιπο της ακέραιας διαίρεσης. Δηλαδή 9mod4 ισούται με 1. Διότι διαιρώντας ακέραια (πόσες ακέραιες φορές χωράει) το 9 με το 4, θα δεις ότι 4+4 ίσον 8, χωράει μόνο δύο φορές και μένει και υπόλοιπο 1, το mod.
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
Πάντως, σας ευχαριστώ και τους τέσσερις.
miv
Επιφανές μέλος
epsilon
Δραστήριο μέλος
Και εγώ στο πανεπιστήμιο το έκανα.Δεν θα το διδαχτείς στο σχολείο.Το επικαμπύλιο (δεν ήξερα το όνομα) δεν έχει τύχει να το πετύχω ποτέ.
djimmakos
Διάσημο μέλος
Να προσέχεις με τα σύμβολα, πάντως, γιατί υπάρχουν διορθωτές που πχ. στις Πανελλήνιες θα έκοβαν μόρια αν είχα χρησιμοποιήσει σύμβολα που δεν διδάσκονται. Μπινιά, το ξέρω, αλλά...Εδώ θέλουν να γράφουμε "υπάρχει" και "για κάθε", ενώ υπάρχουν σχετικά σύμβολα και μάλιστα από την Α' Λυκείου.
Πλάκα μου κάνεις;;;
Χρησιμοποιώντας σύμβολα κερδίζεις χρόνο που είναι και σωτήριος...
Τι να πει κανείς..
Εγώ πάντως όταν θέλω να γράψω ότι κάτι ισχύει "για κάθε χ το οποίο ανήκει στο R", το γράφω με σύμβολα..
chris_90
Διάσημο μέλος
Μου το λεει κι εμενα συνεχεια ο μαθηματικος μου: "μην γραψεις συμβολα στις Πανελληνιες γιατι μπορει να βρουν πατημα να κοψουν, αφου υποτιθεται οτι δεν τα διδασκεστε". (εννοει το "για καθε", το "ανηκει", το "υπαρχει" και τετοια)Πλάκα μου κάνεις;;;
Χρησιμοποιώντας σύμβολα κερδίζεις χρόνο που είναι και σωτήριος...
Τι να πει κανείς..
Εγώ πάντως όταν θέλω να γράψω ότι κάτι ισχύει "για κάθε χ το οποίο ανήκει στο R", το γράφω με σύμβολα..
Το θεμα ειναι οτι εχω συνηθισει να γραφω τα παντα με συμβολα, παει το χερι μονο του...
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Μου το λεει κι εμενα συνεχεια ο μαθηματικος μου: "μην γραψεις συμβολα στις Πανελληνιες γιατι μπορει να βρουν πατημα να κοψουν, αφου υποτιθεται οτι δεν τα διδασκεστε". (εννοει το "για καθε", το "ανηκει", το "υπαρχει" και τετοια)
Το θεμα ειναι οτι εχω συνηθισει να γραφω τα παντα με συμβολα, παει το χερι μονο του...
To ''ανήκει'' το διδασκόμεθα ().
djimmakos
Διάσημο μέλος
Τι στο διάολο εξετάζουν, τις γνώσεις των παιδιών στα μαθηματικά ή την υπακοή τους στις οδηγίες της εξεταστικής επιτροπής;
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.