maria98125
Νεοφερμένος
Από το ορθογώνιο τρίγωνο βρίσκω (τριγωνομετρικά) την προσκείμενη στη γωνία πλευρά που είναι η προβολή του διανύσματος ν πάνω στο διάνυσμα α και ισούται με ν.συνθ
Η γνωστή σχέση διαν α. διαν β=αβσυνθ εδώ ισχύει ως διαν α . διαν ν=α.νσυνθ=α.προβ του ν στο α
Οk το κατάλαβα!! Ευχαριστώ πάρα πολύ!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akrione
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnny15
Επιφανές μέλος
akrione
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τρελόγατονι
Νεοφερμένος
Πιστεύω πως σε αυτό που ζητάς δεν παίζουν ΄΄ρόλο΄΄ οι καλές πράξεις..παιδια ο μαθηματικος της κατευθυνσης(του σχολειου) μας εδωσε καποιες ασκησεις 51 για την αρκιβεια(απο καποιο βοηθημα πιστευω) πανω σε ολη την ευθεια δλδ σε ολο το 2ο κεφαλαιο του σχολικου βιβλιου...εγραψα μια ασκηση απο αυτες στο ιντερνετ και εμφανιστηκε το ονομα jacques delors..εγω λοιπον ζηταω να μου πειτε αν ξερετε που στο καλο μπορω να βρω τις λυσεις...οποιος ενδιαφερεται να κανει καλη πραξη ας γραψει στο google ''jacques delors ευθεια'' και να παει στη δευτερη επιλογη..εκει θα βρει τις ασκησεις που πρεπει να κανω.ετσι αν τις εχει ηδη κανει μπορει να μου πει καμια πηγη για να δω τις λυσεις ή εστω τα αποτελεσματα μονο και οχι απαραιτητα τη μεθοδολογια(αν και προτιμω ολοκληρη τη λυση)..ξερω οτι δινω λιγα στοιχεια αλλα πιστευω οτι θα μπορεσετε να βοηθησετε.ευχαριστω προκαταβολικα
επειδη νιωθω καπως οταν δν μπορω να ολοκληρωσω τις ασκησεις μου.νιωθω απροετοιμαστος και ας μν ειμαι
Εγώ θεωρώ πως καλύτερα είναι να προσπαθήσεις να τις λύσεις μόνος σου..
Αυτές οι ασκήσεις πιστεύω θα σε βοηθήσουν πολύ στο επίπεδο που είσαι.
Άμα κρίνεσαι από το βοηθήματα τι θα κάνεις στις πανελλήνιες?
Όπως είπες κι εσύ με το που είδες μια άσκηση προσπάθησες να βρεις τις λύσεις από το ιντερνετ!
Καλύτερα να τις κοιτάξεις λίγο, και εντάξει δεν είναι ανάγκη να τις κάνεις και όλες απλώς προσπάθησε..
Όταν κάποιος δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις ασκήσεις του δεν σημαίνει πως κατευθείαν πάμε στα λυσάρια..
Φιλικά,
Τρελόγατονι
3v@Ki
Εκκολαπτόμενο μέλος
έδινε την εξισωση
και επρεπε να αποδειξεις οτι η εξισωση αυτη παριστανει 2 ευθειες καθετες μεταξυ τους (ευκολακι αυτο) και να βρεις το σημειο τομης τους (και αυτο ευκολο) το οποιο το βρηκα
στο επομενο ερωτημα (εδω ειναι και η απορια μου) ηθελε να δειξεις οτι το σημειο Μ ανηκει στην ευθεια για καθε
στις λυσεις το ελυνε με γεωμετρικο τοπο...εθετε χ=-2λ και y=λ ελυνε το συστημα των δυο αυτων και εβρισκε τελικα οτι ο γεωμετρικος τοπος των σημειων Μ ειναι η ευθεια
εμενα δεν μου φανηκε καν οτι η ασκηση ηθελε γεωμετρικο τοπο οποτε ειπα οτι για να ανηκει το σημειο Μ στην ευθεια αυτη πρεπει οι συντεταγμενες του Μ να την επαληθευουν οποτε ειπα που ιχυει για καθε
ρε παιδια ειναι λαθος ο τροπος μου??επρεπε οπωσδήποτε να πάρω γεωμετρικο τοπο??
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Λεπτό σημείο αυτό.σήμερα έγραψα μαθηματικά κατεύθυνσης στο φροντιστήριο και είχε αυτο το ερωτημα στο 3ο θέμα
έδινε την εξισωση
και επρεπε να αποδειξεις οτι η εξισωση αυτη παριστανει 2 ευθειες καθετες μεταξυ τους (ευκολακι αυτο) και να βρεις το σημειο τομης τους (και αυτο ευκολο) το οποιο το βρηκα
στο επομενο ερωτημα (εδω ειναι και η απορια μου) ηθελε να δειξεις οτι το σημειο Μ ανηκει στην ευθεια για καθε
στις λυσεις το ελυνε με γεωμετρικο τοπο...εθετε χ=-2λ και y=λ ελυνε το συστημα των δυο αυτων και εβρισκε τελικα οτι ο γεωμετρικος τοπος των σημειων Μ ειναι η ευθεια
εμενα δεν μου φανηκε καν οτι η ασκηση ηθελε γεωμετρικο τοπο οποτε ειπα οτι για να ανηκει το σημειο Μ στην ευθεια αυτη πρεπει οι συντεταγμενες του Μ να την επαληθευουν οποτε ειπα που ιχυει για καθε
Εμένα οι περισσότεροι μαθηματικοί μου έχουν πει ότι όταν οι άσκηση λέει να δείξεις ότι ένα σημείο ανήκει κάπου, δε χρειάζεται να βρεις το γεωμετρικό τόπο.
Εγώ θα το έλυνα όπως εσύ (και για έναν μαθηματικό που ξέρει πού του παν τα 4 έτσι θα το δεχόταν).
3v@Ki
Εκκολαπτόμενο μέλος
μα ακριβως αυτο...ποιο το νόημα να βρω το γεωμετρικο τόπο του σημείου και να βρω την ευθεια στην οποια ανηκει και να πω τελικα "α ρε συ..η ευθεια που βρηκα ειναι ιδια με την ευθεια που μου δωσατε αρα ανηκει σε αυτη την ευθεια το σημειο μου"?Λεπτό σημείο αυτό.
Εμένα οι περισσότεροι μαθηματικοί μου έχουν πει ότι όταν οι άσκηση λέει να δείξεις ότι ένα σημείο ανήκει κάπου, δε χρειάζεται να βρεις το γεωμετρικό τόπο.
Εγώ θα το έλυνα όπως εσύ (και για έναν μαθηματικό που ξέρει πού του παν τα 4 έτσι θα το δεχόταν).
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
Το λάθος που εντοπίζω εγώ είναι ότι στο τέλος έπρεπε να χρησιμοποιήσεις ισοδυναμίες.σήμερα έγραψα μαθηματικά κατεύθυνσης στο φροντιστήριο και είχε αυτο το ερωτημα στο 3ο θέμα
έδινε την εξισωση
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Ισοδυναμίες χρησιμοποιούμε όταν ψάχνουμε ΓΤ. Τέλος!Το λάθος που εντοπίζω εγώ είναι ότι στο τέλος έπρεπε να χρησιμοποιήσεις ισοδυναμίες.
3v@Ki
Εκκολαπτόμενο μέλος
μη μου λες τέτοια γιατι αν θέλει ισοδυναμίες η επαληθευση ευθειας με συντεταγμενες σημείου τότε παει χαμένο και αλλο θεμα στο ιδιο διαγωνισμαΤο λάθος που εντοπίζω εγώ είναι ότι στο τέλος έπρεπε να χρησιμοποιήσεις ισοδυναμίες.
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
Το ξέρω αυτό και το έχω ψάξει αρκετά! Εγώ λέω ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει ισοδυναμίες στη δεύτερη σειρά από το τέλος, αφού πάει με τη μέθοδο του αρκεί.Ισοδυναμίες χρησιμοποιούμε όταν ψάχνουμε ΓΤ. Τέλος!
akrione
Εκκολαπτόμενο μέλος
[/color]
Εγώ θεωρώ πως καλύτερα είναι να προσπαθήσεις να τις λύσεις μόνος σου..
Αυτές οι ασκήσεις πιστεύω θα σε βοηθήσουν πολύ στο επίπεδο που είσαι.
Άμα κρίνεσαι από το βοηθήματα τι θα κάνεις στις πανελλήνιες?
Όπως είπες κι εσύ με το που είδες μια άσκηση προσπάθησες να βρεις τις λύσεις από το ιντερνετ!
Καλύτερα να τις κοιτάξεις λίγο, και εντάξει δεν είναι ανάγκη να τις κάνεις και όλες απλώς προσπάθησε..
Όταν κάποιος δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις ασκήσεις του δεν σημαίνει πως κατευθείαν πάμε στα λυσάρια..
ποιος σου ειπε οτι κατευθειαν στραφηκα σε λυσαρια...απλα δν ελυσα μερικες ασκησεις και δν νιωθω σιγουρος για τα αποτελεσματα καποιων που εχω ηδη λυσει...that is all...και το οτι ρωτησα για τις λυσεις φυσικα και δε σημαινει οτι δν προσπαθησα..ευχαριστω παντος για το χρονο που δωσατε
antwwwnis
Διάσημο μέλος
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Αλλά και πάλι δεν πιστεύω πως μπορεί να κόψει από αυτό.
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
elissavet21
Νεοφερμένος
Φωτεινή ακτίνα διερχόμενη από το σημείο Σ (2, 3) και προσπίπτουσα στην ευθεία x + y + 1 = 0, μετά την ανάκλασή της διέρχεται από το σημείο
Μ (1, 1). Να βρεθούν οι εξισώσεις της προσπίπτουσας και της ανακλόμενης ακτίνας.
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομίζω πως την έλυσες σωστά. Η λύση που λες ότι είδες θα ίσχυε αν ζητούσε να βρεθεί ο ΓΤ των σημείων Μμη μου λες τέτοια γιατι αν θέλει ισοδυναμίες η επαληθευση ευθειας με συντεταγμενες σημείου τότε παει χαμένο και αλλο θεμα στο ιδιο διαγωνισμα
Για τις ισοδυναμίες επίσης διαφωνώ . Παράδειγμα 2λ-2λ=0 <==> 0=0 ισχύει το ανάποδο της ==> δηλ 0=2λ-2λ είναι μονοδιάστατο/¨οχι βέβαια διότι και 0=5λ-5λ καθώς και 0=3-3
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.