marios88
Νεοφερμένος
1) εχουμε εναν πινακα κατανομης συχνοτητων με 2 κενα
(α και β)..εχω φτασει στο σημειο 2α+5β=39.πως βρισκουμε τα
α και β;
2) Αν μπορει καποιος να παρουσιασει μια ασκηση με κανονικη κατανομη..οσο πιο αναλυτικα γινεται..ειναι το μονο σημειο που με δυσκολευει..
Ευχαριστω,
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος
Σίγουρα απο τα δεδομένα της άσκησης προκύπτει και άλλη μια σχέση για τα α και β.Βρές την και πρόσθεσε/αφαίρεσε κατα μέλη τις δύο σχέσεις έτσι ώστε ο ένας άγνωστος να εξαφανιστεί,και λύνοντας ως προς αυτον που μένει να τον προσδιορίσεις.Τέλος με αντικατάσταση βρίσκεις και τον άλλο άγνωστο!2 ερωτησεις σχετικα με το δευτερο κεφαλαιο:
1) εχουμε εναν πινακα κατανομης συχνοτητων με 2 κενα (α και β)..εχω φτασει στο σημειο 2α+5β=39.πως βρισκουμε τα α και β;
2) Αν μπορει καποιος να παρουσιασει μια ασκηση με κανονικη κατανομη..οσο πιο αναλυτικα γινεται..ειναι το μονο σημειο που με δυσκολευει..
Ευχαριστω,
Ελπίζω να βοήθησα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marios88
Νεοφερμένος
Οποιος μπορει να βοηθησει λιγο με την κανονικη κατανομη θα ειμαι υποχρεος!
3a+5b=19 a=5-b
Αυτο πως λυνεται;
Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος
Αντικαθιστάς στη πρώτη σχέση όπου α το (5-β) και τελικά βρίσκεις το β.Αντικαθιστάς το β που βρήκες στη α=5-β και τσαπ να και το α^^3a+5b=19 a=5-b
Αυτο πως λυνεται;
Αλλιώς πολλαπλασιάζεις τη δεύτερη με το 3 και μετά αφαιρείς κατα μέλη ώστε τελικά να καταλήξεις σε: 5β=4+3β
οπότε αν δεν έχω κάνει κάτι λάθος βγαίνει ότι β=2 άρα α =3
marios88
Νεοφερμένος
Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος
funny_girl!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδια σορρυ για την ερωτηση που κανω εδω αλλα επειδη εχω ψηλοαγχωθει,μπορει καποιος να μου πει τι πρεπει να εχω μαζι μου στις πανελληνιες εκτος απο καρτελα και ταυτοτητα;(δινω 2η φορα)
2 στυλο και κανα νερο αν 8εσ..εγω αυτα 8 παρω...τρ αν εχεισ κ κανενα σκονακι
Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν έχεις καμία άσκηση πρόχειρη να ανεβάσεις μετα χαράς να βοηθήσουμε...οκ την βρηκα την απαντηση,ευχαριστω.
Οποιος μπορει να βοηθησει λιγο με την κανονικη κατανομη θα ειμαι υποχρεος!
Michaelgr2009
Εκκολαπτόμενο μέλος
Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν lim του χ τείνοντος στο Χο έιναι ίσο με το f(Χο)Παιδιά μπορει να μου εξηγησει καποιος ποτε μια συνάρτηση ειναι συνεχής?οχι γεωμετρικ παρακαλώ αντικαθιστώ ξερω εγωτο σημειο που μας δινει στο χ αλλα μετα πως καταλαβαίνουμε αν ειναι η οχι?
αν ισχύει για οποιοδήποτε Χο στο πεδίο ορισμού της τότε είναι συνεχής σε όλο το πεδίο ορισμού(γι'αυτό παίρνεις τυχαίο Χο)
τυχόν διορθώσεις/προσθήκες δεκτές
Michaelgr2009
Εκκολαπτόμενο μέλος
Insomnie
Πολύ δραστήριο μέλος
Έστω ότι σου έχει τη δίκλαδη συνάρτηση f(x)=i)[x^2-x-2]/[x-2] για χ δίαφορο του 2
ii) a για χ ίσο με το 2
με a να ανήκει στο R.
για ποιά τιμή του a η f(x) είναι συνεχής στο 2?
Αν f(x) συνεχής στο 2 τότε lim(χ->2)f(x)=f(2)
άρα a=lim(x->2) [x^2-x-2]/[x-2]
λύνουμε το χ^2-χ-2 σαν τριώνυμο και έχει ρίζες το 2 και το (-1)
άρα lim(x->2)[x^2-x-2]/[x-2]=lim(x->2)[(x-2)*(x+1)]/[x-2]=lim(x->2)[x+1]=3
άρα αν f συνεχής στο 2,α=3
η να σου πεί το ανάποδο:είναι η f συνεχής στο 2 αν α=5 πχ?
Όχι αφου αν f συνεχής στο 2,α=3 διάφορο του 5
Είναι λίγο χάλια το πόστ το ξέρω αλλά δε μπορώ να στα εξηγήσω καλύτερα απο το pc
Michaelgr2009
Εκκολαπτόμενο μέλος
κατι άλλο ρε παιδιά φοβάμαι μην πέσει τίποτα άκυρο θεωρια και εγω βασίζομαι πολύ σε αυτην!πφφ καμια αποδειξη οπως περισυ ακυρη οπως και οι ορισμοί ...ασε που φοβάμαι μην εχω ξεχάσει τιποτα απο θεωρια επιγραμματικά τ πεπει να ξερουμε εχει κανεις λινκ?
κατι αλλο παιδια γιανα αποδειξουμε τι μια συναρτηση εχειελαχιστο συντελεστη διευθυνης ...παραγωγιζουμε καιλυνουμε χ=0?
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
κατι αλλο παιδια γιανα αποδειξουμε τι μια συναρτηση εχειελαχιστο συντελεστη διευθυνης ...παραγωγιζουμε καιλυνουμε χ=0?
για να βρεις μονοτονία-ακρότατα του συντελεστή διεύθυνσης (δηλαδή της παραγώγου) πρέπει να πας μέχρι δεύτερη παράγωγο, και να κάνεις τα ίδια κανονικά, αλλά για την f'
Michaelgr2009
Εκκολαπτόμενο μέλος
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
α μάλιστα και οσο αναφορα την θεωρια σχετικα με την ταχυτητα και επιταχνση ενος κινητου αν τ γραψουμε ετσι Η ταχυτητα u(t)την καθε χρονική στιγμή t δινεται απο την σχέση u(t)=x'(t) ενταξει δεν ειναι?σαν θεωρια εννοω
ναι εντάξει είναι, τώρα αν σου δώσουν τη θέση του σημείου χ=f(t) αντί για x(t) απλά γράφεις f'(t) αντί για x'(t) έτσι. αλλά πρακτικά το ίδιο πράγμα είναι
Michaelgr2009
Εκκολαπτόμενο μέλος
Fotis1993Drama
Νεοφερμένος
nPb
Επιφανές μέλος
Fotis1993Drama
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 34 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.