birbilio__kat
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kit-kat
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
κανεις ότι γουστάρεις από έρευνα (στο πλαισιο των ζώων)
μπορεις να ασχοληθεις με φάρμακα ζωακίων
Ιππόδρομους, ζωολογικούς κήπους, φάρμες
Μπορείς να ασχοληθείς με έλεγχο κρεατων
Μπορεις να ανοιξεις δικια σου επιχειρηση (ιατρειο) με μικροβιολογικο κεντρο και παραλληλα να πουλας φάρμακα (καθορίζεις εσυ την ζητηση καθορίζεις και την προσφορά).
Θεωρείσαι ιατρός είσαι γραμμένος στο ΤΣΑΥ
Τώρα αν θεωρούν καποιοι καλύτερο το βιολογικό γιατί κάνουν ιδιαίτερα ή φροντιστηρια ή έρευνα (που αναγκαστικα ένα μικρό ποσό θα ασχοληθεί με έρευνα των αποφοίτων) πάσο παντως περισσότερες επιλογες θεωρώ πως εχει η κτηνιατρικη και πιστεύω ότι είναι επιστήμη με μεγαλύτερο κύρος (αν και το κύρος το φτιαχνεις μονος σου τις περισσότερες φορές)
Πικάπα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Αν αγαπάς τα ζώα , θέλεις να τα φροντίζεις, να τα προστατεύεις και να τα θεραπεύεις και είναι κάτι το οποίο θα έκανες και αφιλοκερδώς go for it!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ακολουθήσεις κάτι που σου αρέσει πολύ, πόσο μάλλον αγαπάς και είναι όνειρό σου, θα διαπρέψεις.
Όλοι στο Βιολογικό με έρευνα θέλουν να ασχοληθούν. Το θέμα είναι ποιοί έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα @@ να ασχοληθούν με την έρευνα. Τελικά, ούτε το 1% των απόφοιτων δεν ασχολείται με την έρευνα (η οποία στην Ελλάδα είναι όνειρο θερινής νυκτός).
PolGR1509
Τιμώμενο Μέλος
Όσο για την κτηνιατρική, δε χρειάζεται απαραίτητα να ασχοληθείς με τα ζώα. Ένας γνωστός μου είναι διορισμένος σε νοσοκομείο και κάνει τον έλεγχο τροφίμων. Δεν ξέρω πως είναι συγγενές με το επάγγελμα, πάντως κάνουν πολλά τέτοια άσχετα με τα ζώα.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Ναι αυτο ειναι που με προβληματιζει με την κτηνιατρικη... δεν ενδιαφερομαι πολυ για ελεγχο τροφιμων και τα σχετικα αλλα μονο για να ασχοληθω με τα ζωα (ειτε ειναι σκυλοι και γατες, ειτε ειναι αλογα κτλ.)
Δεν καταλαβαίνω το τι σε προβληματίζει.
Είναι μια σχολή λέμε ότι έχει μια διέξοδο Α, μια διέξοδο Β και μια διέξοδο Γ.
Εσένα όνειρό σου είναι η Α και θα την ακολουθήσεις. Ο προβληματισμός πού έγκειται?
PolGR1509
Τιμώμενο Μέλος
Ο μόνος λόγος για προβληματισμό θα ήταν αν πήγαινες για κτηνιατρική, αλλά σιχαινόσουν τα ζώα. Τώρα δε βλέπω άλλο λόγο. Δεν θα σε αναγκάσει κανείς να ασχοληθείς με έλεγχο τροφίμων. Στο χέρι σου είναι να ασχοληθείς με τα ζώαΝαι αυτο ειναι που με προβληματιζει με την κτηνιατρικη... δεν ενδιαφερομαι πολυ για ελεγχο τροφιμων και τα σχετικα αλλα μονο για να ασχοληθω με τα ζωα (ειτε ειναι σκυλοι και γατες, ειτε ειναι αλογα κτλ.)
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος
Georginatsi
Νεοφερμένος
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος
Georginatsi
Νεοφερμένος
Arsyn
Νεοφερμένος
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος
din@!!
Δραστήριο μέλος
Δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα, μιας και είμαι από άλλη κατεύθυνση, αλλά επειδή ο φίλος μου έχει τελειώσει Βιολογικό και μια γνωστή μου είναι στην Κτηνιατρική νομίζω το ότι το πρώτο παρέχει περισσότερες επαγγελματικές προοπτικές, ειδικότερα με το κατάλληλο μεταπτυχιακό για το εξωτερικό. Υπάρχει και η έρευνα που είναι πολύ ενδιαφέρον κομμάτι και γενικότερα νομίζω ότι όποιος είναι καλός θα βρει σίγουρα άκρη στο βιολογικό. Η κτηνιατρική σε περιορίζει κατά την γνώμη μου και δεν θα είναι ευχάριστη σχολή αν δεν έχεις καλή σχέση με τα ζώα, συν ότι τα σφαγεία είναι πολύ σκληρό θέαμα =Ρ
Καθολου δε σε περιορίζει η κτηνιατρική, και αν στο τελος εχεις την τρελα της έρευνας, κανένας δε σε εμποδίσει να ασχοληθείς και με την έρευνα.
Ναι,απλα θελω να ξερω αν εχει μελλον ο τομεας με τα ζωα γιατι οι καθηγητες στο φροντιστηριο μου με εχουν αποθαρρυνει ( βεβαια εγω ειμαι αυτος που θα επιλεξει στο τελος
Μια χαρά προοπτικές θα έχεις, και αν το συγκρίνουμε με τις (παραδοσιακά) "ριγμένες" επιστημες (χημεια, φυσικη, βιολογια κλπ) ειναι πιθανα και πιο ασφαλης επιλογη.
Επίσης οπως είπα σου δινει και η κτηνιατρικη τη δυνατοτητα να γινεις ερευνητής.
Αν κανεις ενα μικρο ψαξιμο θα δεις τλχστν 2-3 ποστ να εχουν γινει αυτες τις μερες "βιολογία ή κτηνιατρική;", "βιολογία ή ιατρική;", "βιολογια ή φαρμακευτικη;". Δες τις απαντησεις και εκει, να σ λυθουν απορίες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 13 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.