penspinner
Νεοφερμένος
Θα ήθελα να μου πουν όσοι έχουν περάσει από την θετική και έχουν γράψει βιολογία κατεύθηνσης 20 (όχι και 20 αλλά πολύ καλά τελος πάντων) πως μάθανε την θεωρία.
Από ασκήσεις δεν έχω πουθενά πρόβλημα. Την θεωρία όμως δύσκολα μπορώ να την μάθω παπαγαλία ολόκληρη. Εσείς που γράψατε πολύ καλά ξέρατε πριν μπείτε στην αίθουσα για να γράψετε όλο αυτό το βιβλίο απέξω? Και αν ναι πως το μάθατε? Διαβάζοντας το ολη την χρονια ή καθίσατε το πάσχα και το βγάλατε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 292010
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα.
Θα ήθελα να μου πουν όσοι έχουν περάσει από την θετική και έχουν γράψει βιολογία κατεύθηνσης 20 (όχι και 20 αλλά πολύ καλά τελος πάντων) πως μάθανε την θεωρία.
Από ασκήσεις δεν έχω πουθενά πρόβλημα. Την θεωρία όμως δύσκολα μπορώ να την μάθω παπαγαλία ολόκληρη. Εσείς που γράψατε πολύ καλά ξέρατε πριν μπείτε στην αίθουσα για να γράψετε όλο αυτό το βιβλίο απέξω? Και αν ναι πως το μάθατε? Διαβάζοντας το ολη την χρονια ή καθίσατε το πάσχα και το βγάλατε?
Μια ειναι η ουσια δεν υπαρχει σωτηρια.
Καταλεξη,αυτολεξει,παπαγαλια,απ'εξω,by heart,νερακι,σαν ποιημα
ειναι οι λεξεις που δηλωνουν Πως πρεπει να τη διαβασεις.
Orestes
Δραστήριο μέλος
Μια ειναι η ουσια δεν υπαρχει σωτηρια.
Καταλεξη,αυτολεξει,παπαγαλια,απ'εξω,by heart,νερακι,σαν ποιημα
ειναι οι λεξεις που δηλωνουν Πως πρεπει να τη διαβασεις.
Δυστυχώς άμα δε θες να χάσεις μονάδες αυτός είναι ο τρόπος.. Είναι ιδιαίτερα αυστηροί οι βαθμολογητές... Αν και το βασικότερο είναι να την κατανοήσεις, η παπαγαλία είναι αναγκαίο κακό για τις ερωτήσεις θεωρίας.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Εγώ απέξω τα μαθαίνω πάντως,είναι ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος.Έχεις προσπαθήσει μήπως να ηχογραφήσεις τον εαυτό σου;Εμένα με βολεύει όταν το κάνω.Καλησπέρα.
jimmy007
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δυστυχώς άμα δε θες να χάσεις μονάδες αυτός είναι ο τρόπος.. Είναι ιδιαίτερα αυστηροί οι βαθμολογητές... Αν και το βασικότερο είναι να την κατανοήσεις, η παπαγαλία είναι αναγκαίο κακό για τις ερωτήσεις θεωρίας.
Eντάξει ρε παιδιά δεν θα σας κόψουν και μόρια αν αντί για μία λέξη χρησιμοποιήσεις ένα συνώνυμο... Δεν είναι και "μπαμπούλες".
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
penspinner
Νεοφερμένος
Σελήνη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσο για τις συνώνυμες, εξαρτάται. Αν πρόκειται για κάποια βιολογική διαδικασία και την αντικαταστήσεις με συνώνυμη- που όσον αφορά την έκθεση θα ευσταθούσε- προφανώς και θα σου κόψουν. Γενικότερα, καλύτερα είναι να μη ρισκάρεις μαθαίνοντάς τα με δικά σου λόγια, αλλά να ακολουθήσεις το βιβλίο. Ναι, είναι αντιπαιδαγωγικό, αντιεπιστημονικό και πολλά άλλα αντί. Σου εξασφαλίζει όμως μία καλή βαθμολογία στις πανελλήνιες.:p
@nastasia
Νεοφερμένος
taratata
Εκκολαπτόμενο μέλος
τραβάω μεγάλο ζόρι με την βιολογία
Προσπαθώ να τα μάθω με δικά μου λόγια γιατί αλλιώς δεν βγαίνει..
αν και δεν έχω απαιτήσεις απ την βιολογία,συμβιβάζομαι και με 12
τεσπα,παπαγαλία ΔΕΝ μπορώ να τα μάθω...:nono:
Καμιά άλλη συμβουλή;
penny1036
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
θέλω κι εγώ συμβουλές!
τραβάω μεγάλο ζόρι με την βιολογία
Προσπαθώ να τα μάθω με δικά μου λόγια γιατί αλλιώς δεν βγαίνει..
αν και δεν έχω απαιτήσεις απ την βιολογία,συμβιβάζομαι και με 12
τεσπα,παπαγαλία ΔΕΝ μπορώ να τα μάθω...:nono:
Καμιά άλλη συμβουλή;
Όταν δεν μπορούσα να μάθω κάτι παπαγαλία, τότε κλειδωνόμουν σ' ένα δωμάτιο και το 'παιζα "δασκάλα".. και ό,τι είχα να μάθω το έλεγα στους φανταστικούς μου μαθητές (και καλά ότι το παρέδιδα) και μου 'μενε...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.