maltanous
Νεοφερμένος
Λοιπόν,είναι 2 ασκήσεις που μοιάζουν πολύ:
Τα πρώτα μέρη είναι Έστω και τα δεύτερα είναι Δείξτε ότι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hurr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να λυθεί το συστημα των εξισώσεων:
1η λυση:
Στην σελιδα 3 του θεματος λυθηκε η παρακατω ασκηση
Παραθέτω μια αγαπημένη μου άσκηση στους μιγαδικούς και πιστεύω αξίζει να ασχοληθείται!!!
Έστω οι μιγαδικοί ώστε να ικανοποιούν τις σχέσεις
και
Να δείξεται ότι
ή ή
Αφου η λυση της ασκησης μας ειναι γνωστη μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε
Επειδη ολες οι σχεσεις μας ειναι συμμετρικες χωρις βλαβη της γενικοτητας θεωρουμε οτι
Αρα εχουμε οτι και
Το συστημα αυτο λυνεται ευκολα και δινει
και
Αρα τελικα {1,i,-i}
με την προυποθεση οτι τα ειναι διαφορα ανα δυο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hurr
Εκκολαπτόμενο μέλος
{1,2,3}
Ισχύει οτι
Αρα
για
Αρα {1,i,-i}
Ομοια και τα πρεπει να ανηκουν στο ιδιο συνολο. Οι τρεις ριζες πρεπει να ειναι διαφορετικες μεταξυ τους
tirovlaxos
Νεοφερμένος
Για τους μιγαδικούς z,w ισχύουν: =3+4i και =4+3i, n N - {0}.
Να δείξετε ότι:
α) δεν ανήκει στο R
β) είναι φανταστικός.
trilo
Νεοφερμένος
Η αγαπημένη μου άσκηση!:xixi:
Για τους μιγαδικούς z,w ισχύουν: =3+4i και =4+3i, n N - {0}.
Να δείξετε ότι:
α) δεν ανήκει στο R
β) είναι φανταστικός.
a)Ισχύει τότε άρα και άρα ο z/w δεν ανήκει στο R γιατί για να ανήκει πρέπει z/w=
b)αν ν=1 τοτε με πράξεις αποδεικνυεται ότι z+w/z-w=-7ι άρα άφου το Re(w)=0 o weC
tirovlaxos
Νεοφερμένος
Hurr
Εκκολαπτόμενο μέλος
a)Ισχύει τότε άρα και άρα ο z/w δεν ανήκει στο R γιατί για να ανήκει πρέπει z/w=
b)αν ν=1 τοτε με πράξεις αποδεικνυεται ότι z+w/z-w=-7ι άρα άφου το Re(w)=0 o weC
1) Στο α) δεν ειναι ολοκληρωμενη η αποδειξη
2) Αν ο ν δεν ειναι 1?
trilo
Νεοφερμένος
Μπορείς να μου πείς πως το βρίσκεις με μέτρα;δεν ξέρω αν είναι σωστή η λύση σου... και εγώ μαθητής είμαι... η δική μου απάντηση στο α ερώτημα είναι με εις άτοπο απαγωγή. και το β με μέτρα!
Στο α γιατι δεν είναι ολοκληρωμένη η απάντηση; το β το ξέρω είναι λάθος1) Στο α) δεν ειναι ολοκληρωμενη η αποδειξη
2) Αν ο ν δεν ειναι 1?
Hurr
Εκκολαπτόμενο μέλος
πχ
Απεδειξες οτι αλλα δεν ειπες γιατι δεν μπορει ταυτοχρονα να ισχυει z/w=.
Να εισαι αναλυτικος και μην ξεχνας περιορισμους
kvgreco
Εκκολαπτόμενο μέλος
β) (z+w)/(z-w) ανήκει στο Ι <----- (z+w)/(z-w) =-[(z+w)/(z-w)]*<---- (z+w)(z-w)* = -(z-w)(z+w)* <----- zz*-zw*+wz*-ww*= -zz*-zw*+wz*+ww* <----- 2(zz* -ww*)=0 <------|z|^2=|w|^2<-----|z|=|w|.
Παιδιά συγγνώμη που ξεκίνησα με το δεδομένο από το τέλος και πορεία προς την αρχή.
z* σημαίνει συζυγής (το έχουν συμβολίσει και άλλοι έτσι) και βέβαια εύκολα βλέπουμε ότι |z|=|w|=νιοστή ρίζα του 5.
Hurr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν μπορεις προσπαθησε να τα γραφεις σε latex
peri
Νεοφερμένος
δινονται οι μιγαδικοι z1=α+βi και z2=(2-z1*)\(2+z1*)οπου α,β ε R με β διαφορο του 0.δινεται επισης οτι z2-z1 ε R.
α)να αποδειξετε οτι z2-z1=1
β)να βρειτε το γεωμετρικο τοπο των εικονων του z1
γ)αν ο αριθμος z1^2 ειναι φανταστικος και αβ>0 να υπολογισετε το z1 και να δειξετε οτι (z1+1+i)^20-(z1*+1-i)^20=0
οπου z1* o συζυγης του z1.
paganini666
Δραστήριο μέλος
με
α) Να αποδείξετε ότι:
β) Αν
Παραθετω τη λυση μου που ειναι αρκετα κομψη:
το α ερωτημα δεν εχει καποια δυσκολια:κανουμε επιμεριστικα πραξεις και με διαδοχικες τριγωνικες ανισοτητες προκυπτει το ζητουμενο
β)θεωρώ το πολυωνυμο K(x)=
παρατηρω οτι εχει ριζα το 1!!!!!!!!!
Αρα αν εφαρμοσουμε σχημα Horner γραφεται Κ(χ)=
Άρα
K(z)=
για χ=|z| στη (1)προκυπτει
Κ(z)=
Αρα απτο (α) ισχυει |(z-1)Ρ(z)|
στη (2) για
η 2η παρενθεση ειναι θετικός ώς αθροισμα θετικών.Άρα προκύπτει
0
Πείτε μου πώς αυτο δεν ήταν κομψο????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Βάζω μία ακόμη άσκηση, αφιερωμένη στον Γιώργο !
Putnam contest, 1959
Αν οι εικόνες των μιγαδικών αριθμών , είναι κορυφές ισοπλεύρου τριγώνου, τότε η τρίτη κορυφή αυτού του τριγώνου θα είναι η εικόνα του μιγαδικού αριθμού , όπου w είναι μη πραγματική ρίζα της εξίσωσης .
Αρχικα ,
Αρα
Αν
Αρκει νδο
με πραξεις αν παρω την
εχω : αλλα αρα Ομοιως και για την
Αν Αν ομοιως ισχυει
johnnynoisemaker
Επισκέπτης
swimmer
Νεοφερμένος
δωσε ολη την εκφωνηση.....
hale
Δραστήριο μέλος
Λογικά θα πρέπει να δίνει κάτι ωστε να μπορούμε να βρούμε το χ για να υπολογίσουμε το μιγαδικό zπαιδια βοηθεια!!!μου δινει σε ασκηση εναν μιγαδικο z=χ^2-χ-9i και λεει βρειτε τον z!!!τ εννοει??
μηπως λεει ο z να ειναι ο μηδενικος ?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.