Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
αμα δεις απανταω σε καποιον και μαλιστα το εγραψα ξεχωριστα απτο πρωτο ξερω τι ειναι κανονας αλυσιδαςαυτο δεν ειναι κανονας της αλυσιδας. αυτος ειναι
εσυ απλα αλλαζεις τη μορφη της εξισωσης(οπως πχ οταν εχεις το (x)^2 +2x+1 και το γραφεις (x+1)^2).
Τι εννοεις; Αλλες φορες βολευει αλλες οχι.
Εννοω αμα βολευει σε σχεση με τον συμβολισμο f'(u)...Στην γ λυκειου για παραδειγμα ειναι τελειως αχρηστος απλα ηθελα να ξερω αν αξιζει να κατσω να τον μαθω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
unπαικτable
Πολύ δραστήριο μέλος
Καμιά ιδέα;
Λιγο καθυστερημενα αλλα τωρα το ειδα.
Το S(x) προκυπτει απο το πως υπολογιζεται το μηκος καμπυλης.
Η συναρτηση S(x) ειναι μια συναρτηση ολοκληρωμα οποτε την παραγωγιζω.
Οι συνθηκες για το C βγαινουν απο τη ριζα και το τετραγωνο που ειναι ισα με C και C^2-1, οποτε C>1.
unπαικτable
Πολύ δραστήριο μέλος
Λιγο καθυστερημενα αλλα τωρα το ειδα.
Το S(x) προκυπτει απο το πως υπολογιζεται το μηκος καμπυλης.
Η συναρτηση S(x) ειναι μια συναρτηση ολοκληρωμα οποτε την παραγωγιζω.
Οι συνθηκες για το C βγαινουν απο τη ριζα και το τετραγωνο που ειναι ισα με C και C^2-1, οποτε C>1.
Μια διορθωση. Στο πρωτο ολοκληρωμα δεν ειναι f(x)^2 ΑΛΛΑ (df(x))^2.
Εχω μια απορία στα μαθηματικά και συγκεκριμένα στην Αριθμητική Ανάλυση.Αν μας ζητάει να χρησιμοποιήσουμε μέθοδο Newton για να βρούμε την ρίζα μίας εξίσωσης χωρίς να μας δίνει κάποιο διάστημα εμείς πως θα επιλέξουμε αρχική προσέγγιση χο?και πόσες επαναλήψεις θα πρέπει να κάνουμε?
Δηλαδή αν το προόβλημα είναι να βρείτε με την μέθοδο Newton την ρίζα της εξίσωσης: sin(x)-x+6=0
Ποιό θα είναι το χο και πόσες επαναλήψεις θα κάνω με την μέθοδο Newton?
unπαικτable
Πολύ δραστήριο μέλος
Οι επαναληψεις που θα κανεις εξαρτωνται απο το ποσο γρηγορα συγκλινει η η μεθοδος στην προσεγγιση σου και τι σφαλμα τελικα καταληγεις να εχει μετα τις επαναληψεις. Γενικα υπαρχει ενα ορισμενο διαστημα στο οποιο η μεθοδος συγκλινει.
unπαικτable
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.
unπαικτable
Πολύ δραστήριο μέλος
Για Bolzano αφου δεν μας δίνει κάποιο διάστημα επιλέγω όποιο θέλω?Δηλαδή έχω δει σε ασκήσεις με πολυωνυμική συνάρτηση αρχίζει και παίρνει διάστημα ας πούμε [1,2],[2,3]...και πάει λέφοντας μέχρι να ισχύουν οι προυποθέσεις του Bolzano.Εγώ ας πούμε που έχω τώρα μια τριγωνομετρική συνάρτηση θα αρχίσω να παίρνω ως διαστήματα τα [1,2],[2,3],[3,4]... μέχρι να ισχύει ο Βolzano ή υπάρχει καποιός περιορισμός στην επιλογή του διαστήματος?
Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.
Ειναι θεμα εκφωνησης. Η ασκηση ας πουμε που εδωσες εχει γνησιως φθινουσα συναρτηση αρα εχει και μοναδικη ριζα. Τωρα μενει να βρεις ενα διαστημα που ισχυει το bolzano. Σε πολυωνυμικη τα πραματα ειναι πιο δυσκολα γιατι μπορει να εχει μεχρι και ν πραγματικες ριζες ενα πολυωνυμο ν-οστου βαθμου, αρα πρεπει να σου λεει σε ποιο διαστημα θελει ριζα.
Όταν έχουμε το σύστημα y= χ+1 και y=cos(x) και μας ζητήτε να βρεθεί η θετική ρίζα του συστήματος.
Εμείς θα θεωρήσουμε τις εξισώσεις f1(x,y)=y-x-1 και την f2(x,y)=y-cos(x) και θα εφαρμόσουμε την μέθοδο Newton-Raphson με τον τυπο για τα σύστηματα και θα καταλήξουμε σε ένα y και χ.Eπίσης ποιές αρχικές προσεγγίσεις xο και yo θα μας εξυπηρετούσε να θεωρήσουμε?
ή μπορούμε να πούμε αφου y=x+1 και y=cos(x) τότε και cos(x)=x+1 και να πάρουμε την εξίσωση f(x)=cos(x)-x-1 και να εφαρμόσουμε την απλή μέθοδο Newton-Rapshon.
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
Αν δεν κανω λαθος το 1^00 ειναι απροσδιοριστη μορφηκαι γω τοσο το βγαζω αλλα το βιβλιο λεει e η κατι κανουμε λαθος η ειναι τυποφραγικο λαθος
Παιδιά παρακαλώ μια βοήθεια,
Όταν έχουμε το σύστημα y= χ+1 και y=cos(x) και μας ζητήτε να βρεθεί η θετική ρίζα του συστήματος.
Εμείς θα θεωρήσουμε τις εξισώσεις f1(x,y)=y-x-1 και την f2(x,y)=y-cos(x) και θα εφαρμόσουμε την μέθοδο Newton-Raphson με τον τυπο για τα σύστηματα και θα καταλήξουμε σε ένα y και χ.Eπίσης ποιές αρχικές προσεγγίσεις xο και yo θα μας εξυπηρετούσε να θεωρήσουμε?
ή μπορούμε να πούμε αφου y=x+1 και y=cos(x) τότε και cos(x)=x+1 και να πάρουμε την εξίσωση f(x)=cos(x)-x-1 και να εφαρμόσουμε την απλή μέθοδο Newton-Rapshon.
και
Άρα η
Τότε το x=0 είναι προφανής και μοναδική ρίζα της.
Η λύση του συστήματος είναι το (x,y)=(0,1).
free_dom2
Νεοφερμένος
Αν δεν κανω λαθος το 1^00 ειναι απροσδιοριστη μορφη
Απροσδιοριστη ειναι ναι
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Το θεμα μου ειναι εαν το x ειναι y^2 ≤ x ≤ 8-y^2 ή ειναι 0 ≤ x ≤ 8.
Ευχαριστω για το χρονο σας .
Καλησπερα. Εχω μια ασκηση η οποια ζηταει το εξης : Να υπολογιστει το εμβαδον του χωριου D που περικλειεται απο τις ευθειες y^2=x και y^2=8-x .
Το θεμα μου ειναι εαν το x ειναι y^2 ≤ x ≤ 8-y^2 ή ειναι 0 ≤ x ≤ 8.
Ευχαριστω για το χρονο σας .
διπλο ολοκληρωμα της μοναδας ολοκληρωνοντας πρωτα ως προς x και μετα ως προς y με y^2<=χ<=8-y^2 και 0<=y<=2 οπου ειναι τα ακρα του διπλου.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
ευχαριστω πολύ για τον χρονο σου και την απαντηση η οποια ειναι σωστη και συμφωνη με τη λυση της ασκησης. Η απορια μου ειναι γιατι να μην ειναι 0<=x<=8 ;
Με μπερδευει παρα πολυ το γραφημα . Γιατι θεωρουσα οτι το x ειναι ξεκαθαρο ενω το y μεταβαλλεται μεταξυ των δυο παραβολων.
https://www.desmos.com/calculator/a3aor3dtzd
ευχαριστω πολύ για τον χρονο σου και την απαντηση η οποια ειναι σωστη και συμφωνη με τη λυση της ασκησης. Η απορια μου ειναι γιατι να μην ειναι 0<=x<=8 ;
Με μπερδευει παρα πολυ το γραφημα . Γιατι θεωρουσα οτι το x ειναι ξεκαθαρο ενω το y μεταβαλλεται μεταξυ των δυο παραβολων.
Καλησπέρα, στο συγκεκριμένο πρόβλημα μπορείς να θεωρήσεις όποια από τις δύο μεταβλητές θες ως ανεξάρτητη αλλά σε βολεύει x(y). Εναλλακτικά έχεις:
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 12 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.