Και ερωτώ τώρα εγώ να το επιλέξω?

Πήρα ΑΟΘ στο σχολείο για να είμαι στο ίδιο τμήμα με φίλους και για να έχω καλύτερους καθηγητές. Σκεφτόμουν πολύ να το δώσω αλλά πέρυσι αποφάσισα να μην κάνω φροντιστήριο σε αυτό το μάθημα για να επικεντρωθώ στα μαθήματα της κατεύθυνσης και γιατί βγαίναν πολλές οι ώρες με ΑΟΘ.
Όπως καταλαβαίνετε, δεν με καίει και πολύ κάποια σχολή του 5ου πεδίου, απλά θα ήθελα να το έχω ανοιχτό για παν ενδεχόμενο και να ανεβάσω το βαθμό μου με την σχετικά ευκολη από ότι ακούω οικονομία.
Διαβάζοντας λίγο το βιβλίο μου φάνηκε ενδιαφέρον και εύκολο στην αποστήθιση αλλά με φοβίζει το ότι δεν κάνω μαθήματα.
Στο σχολείο ο καθηγητής μας έχει δηλώσει ότι θα βάλει σε όλους 20 είτε γράψουμε είτε όχι, είτε το δίνουμε είτε όχι.
Μάθημα κάνει μόνο με όσους του είπαν ότι το δίνουν, και όταν λέμε μάθημα εννοούμε την επίλυση ασκήσεων του 2ου κεφαλαίου και μόνο. Δεν ξεκίνησε δηλαδή κανονικά την ύλη, με αποτέλεσμα να μου φαίνεται τελείως κινέζικο το μάθημα. Εμάς που δεν συμμετέχουμε ενεργά στο μάθημα μας λέει να διαβάζουμε κάποιο άλλο μάθημα στην ώρα του.
Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω να τη διαβάζω μόνη μου με κάποιο βοήθημα ίσως ή θα χαθώ και θα χάνω πολύτιμο χρόνο από τα άλλα μαθήματα? Στο φροντιστήριο δεν μπορώ να ξεκινήσω οικονομία γιατί τις ώρες που κάνουν εγώ έχω χημεία και βιολογία, ιδιαίτερα δεν βγαίνω οικονομικά για να κάνω οπότε το πολύ να κάνω λίγες σκόρπιες ώρες μετά τα Χριστούγεννα με την καθηγήτρια που κάνει στο φροντιστήριο μου.
Τι λέτε? Να το προσπαθήσω ή απλά να αφιερώνω τις ώρες της οικονομίας σε άλλα μαθήματα αφού έτσι και αλλιώς αυτός θα μου βάλει 20? Πόσο δύσκολο ειναι να αντεπεξέλθεις στο μάθημα χωρίς κάποια βοήθεια?