Όσο αφορά της ασκήσεις, θα προσπαθήσω να καλύψω τις ελλείψεις του σχολικού βιβλίου με ένα βοήθημα. Αν και πιστεύω πως η καθηγήτρια μου θα μου δίνει από μόνη της.
Αν πιστεύεις στην καθηγήτριά σου τόσο όσο φαίνεται, δεν έχω παρά να σου ευχηθώ καλή τύχη
Δηλαδή πόσο "λεπτά και κρίσιμα" είναι αυτά τα ορισμένα σημεία του μαθήματος; Ο καθηγητής του σχολείου δεν μπορεί να τα επισημάνει και χρειάζονται 2 ώρες την εβδομάδα φροντιστήριο;Γιατί αν είναι να πληρώνω και άλλο φροντιστήριο για 100 επιπλέον μόρια και αν, ας το αφήσω καλύτερα
Αρκετά λεπτά και κρίσιμα για να σου στοιχίσουν ορισμένες μονάδες στο τέλος, ανάλογα με το πόσες μονάδες πιάνουν στα θέματα πάντα. Το αν μπορεί ο καθηγητής του σχολείου να τα επισημάνει, είναι κάτι διαφορετικό, που εναποκείται στον κάθε καθηγητή. Επαναλαμβάνω όμως, πως από αυτά που έχω δει, τα μηνύματα δεν είναι θετικά. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση είναι καθαρά δική σου.
Παρεμπιπτόντως, ας μιλήσω λίγο με κάποια νούμερα για να αποδείξω αυτό που έλεγα και πιο πάνω: Ότι οι ΑΟΘ, όσο εύκολες και αν είναι σαν ύλη, τελικά πέφτουν αντικείμενο υποτίμησης από τους μαθητές και... ξεχρεώνουν στις εξετάσεις. Θα πάρω για παράδειγμα τις περσινές εξετάσεις.
Έκατσα και έβγαλα, από τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου, μέσους όρους για κάθε μάθημα. Για να δούμε:
Γλώσσα Γενικής Παιδείας: 12,26
Ιστορία Γενικής Παιδείας: 8,36
Μαθηματικά Γενικής Παιδείας: 12,10
Φυσική Γενικής Παιδείας: 14,05
Βιολογία Γενικής Παιδείας: 12,61
Αρχαία Κατεύθυνσης: 9,93
Λατινικά Κατεύθυνσης: 11,61
Λογοτεχνία Κατεύθυνσης: 11,99
Ιστορία Κατεύθυνσης: 10,80
Βιολογία Θετικής: 15,55
Μαθηματικά Θετικής: 13,25
Φυσική Θετικής: 13,50
Χημεία Θετικής: 15,22
Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής 1: 15,84
Μαθηματικά Τεχνολογικής 1: 12.30
Φυσική Τεχνολογικής 1: 13,38
Χημεία Τεχνολογικής 1: 15,30
Μαθηματικά Τεχνολογικής 2: 8,26
Φυσική Τεχνολογικής 2: 8,81
ΑΟΔΕ Τεχνολογικής 2: 13,39
ΑΕΠΠ Τεχνολογικής 2: 10,37
ΑΟΘ Γενικής Παιδείας: 13,4
Ω του θαύματος, οι ΑΟΘ βρίσκονται στην 7η θέση των μαθημάτων με την καλύτερη επίδοση, με μέσο όρο 13,4.
Όσον αφορά την συγκέντρωση των υποψηφίων στην κλίμακα 18-20, οι ΑΟΘ είναι στην έκτη θέση με την υψηλότερη συγκέντρωση, με ποσοστό 31,45%.
Για ένα μάθημα που παρουσιάζεται τόσο εύκολο, τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία είναι επιεικώς ανεξήγητα.
(Τα στατιστικά στοιχεία είναι παρμένα από εδώ
https://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=1902
και είναι φυσικά διαθέσιμα από όλους προς εξακρίβωση)