Albert.123
Νεοφερμένος
Ο Albert.123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
22-08-24
12:10
Μπορει καποιος να με βοηθησει στο β ερωτημα????
Εγω βρισκω 7.2 g ενω η απαντησεις λενε 5.4 g
Cade
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Cade αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 845 μηνύματα.
22-08-24
12:31
ναι, αφαίρεσε τα 1.8gr που έχεις ήδη
Albert.123
Νεοφερμένος
Ο Albert.123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
22-08-24
12:43
οκκ ευχαριστωναι, αφαίρεσε τα 1.8gr που έχεις ήδη
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πατρών και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 8,024 μηνύματα.
22-08-24
12:48
juanium
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Χολαργός (Αττική). Έχει γράψει 294 μηνύματα.
22-08-24
12:51
τζότζι γράφεις και εσύ σε πίνακα;View attachment 137261Έχω σκουριάσει αλλά
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πατρών και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 8,024 μηνύματα.
22-08-24
12:59
Εγώ ξεκίνησα το έθιμοτζότζι γράφεις και εσύ σε πίνακα;
Albert.123
Νεοφερμένος
22-08-24
13:18
Ευχαριστώ πολύ!View attachment 137261Έχω σκουριάσει αλλά
nearos
Διακεκριμένο μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 7,453 μηνύματα.
24-08-24
02:00
τζότζι γράφεις και εσύ σε πίνακα;
εχω εναν ωραιοτατο μεγαλο πινακα απο τα τζαμπο. Αλλα δεν εχω μαρκαδορο, πρεπει να παω να παρω. Βαλτε με και μενα στο κλαμπΕγώ ξεκίνησα το έθιμο
nearos
Διακεκριμένο μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 7,453 μηνύματα.
03-09-24
19:47
δε βρισκω το αντιστοιχο νημα..
Ποιος διαολο ειναι ο aufbau και γιατι τοποθετει το τελευταιο ηλεκτρονιο στην υποστιβαδα 4f ενω εχουν προηγηθει 3 αλλες υποστοιβαδες;;;
Ποιος διαολο ειναι ο aufbau και γιατι τοποθετει το τελευταιο ηλεκτρονιο στην υποστιβαδα 4f ενω εχουν προηγηθει 3 αλλες υποστοιβαδες;;;
pnf292
Νεοφερμένος
Ο pnf292 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 61 μηνύματα.
03-09-24
19:55
Είναι εκτός ύλης ο f τομέας.δε βρισκω το αντιστοιχο νημα..
View attachment 137998
nearos
Διακεκριμένο μέλος
03-09-24
19:57
α οκ τοτες. Εκανα τα λυμενα θεματα απο το study4exams
juanium
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Χολαργός (Αττική). Έχει γράψει 294 μηνύματα.
03-09-24
19:59
Αυτος ο aufbau εχει δείξει την σειρα που συμπληρώνονται οι υποστιβάδες. Σου δείχνω εδώ εναν μνημονικό κανόνα. Όπως συμπληρώνεις την 3d μετά την 4s , έτσι συμπληρώνεις την 4f, μετά την 6s.δε βρισκω το αντιστοιχο νημα..
View attachment 137998
pnf292
Νεοφερμένος
Ο pnf292 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 61 μηνύματα.
03-09-24
20:15
Αυτός ο aufbau δεν υπάρχει. Aufbau σημαίνει κάτι σαν δόμηση στα γερμανικάΑυτος ο aufbau εχει δείξει την σειρα που συμπληρώνονται οι υποστιβάδες. Σου δείχνω εδώ εναν μνημονικό κανόνα. Όπως συμπληρώνεις την 3d μετά την 4s , έτσι συμπληρώνεις την 4f, μετά την 6s. View attachment 137999
juanium
Εκκολαπτόμενο μέλος
03-09-24
20:21
Α καλά είπα βλακεία τότε...Αυτός ο aufbau δεν υπάρχει. Aufbau σημαίνει κάτι σαν δόμηση στα γερμανικά
nearos
Διακεκριμένο μέλος
03-09-24
20:22
oxι μαν δε φταις εσυ εγω λεω μαλακιες του τυπου "ποιος ειναι αυτος και τι κανει στα ηλεκτρονια μου" :haha:Α καλά είπα βλακεία τότε...
πρεπει να δαιβασω καλυτερα θεωρια αρα
juanium
Εκκολαπτόμενο μέλος
03-09-24
20:24
Το νοήμα του μηνύματος που έγραψα ήταν να δεις την σειρά που συμπληρώνονται οι υποστιβάδες... Τώρα ναι οκ δίκιο έχει ο άνθρωπος καλά κάνει και το λέει.oxι μαν δε φταις εσυ εγω λεω μαλακιες του τυπου "ποιος ειναι αυτος και τι κανει στα ηλεκτρονια μου" :haha:
πρεπει να δαιβασω καλυτερα θεωρια αρα
nearos
Διακεκριμένο μέλος
03-09-24
20:26
αφου πρωτα συμπληρώνεται η 4f, γιατι τοποθετείτια εκει το τελευταιο ηλεκτρονιο;
juanium
Εκκολαπτόμενο μέλος
03-09-24
20:29
οχι οχι, κοιτα τα βελακια. Πρώτα συμπληρώνεται η 6s και μετά η 4f. Ακριβώς όπως πρώτα συμπληρώνεται η 4s και μετα η 3d. Απλώς με το που παιρνει ηλεκτρονιο εχει πλεον μικρότερη ενέργεια και τσουπ, παει απο πίσω. Οι d πάνε μια θεση πισω, ενώ οι f πάνε 2 θέσεις πίσω. (θεση = n (κύριος κβαντικός αριθμός) απλά το λεώ έτσι για να συννενοούμαστε)αφου πρωτα συμπληρώνεται η 4f, γιατι τοποθετείτια εκει το τελευταιο ηλεκτρονιο;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Για να γίνω πιο κατανοητός έχουμε και λέμε. Α ωραια έχω να κουμπώσω 36 ηλεκτρόνια σε υποστιβάδες.
Τσουπ ξεκινάω το ποιηματάκι 1s2 2s2 2p6 3s2 3p6, αααα τώρα έφτασα στο 3p6. Εδω λοιπόν πρεπει να αφήσω ένα μικρό κενο στο τετράδιο. Παω και γράφω δίπλα 4s2 και μετά το 4s2 γράφω το 3d10 αριστερά του! Έχω συμπληρώσει τα 30 απο τα 36. Αρα τώρα συνεχίζω με 4p6. Και να μου τελειωσα. Αυτη ειναι η διαδικασία, ελπίζω να κατάλαβες τι λεω
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,196 μηνύματα.
03-09-24
20:38
Αυτό ακριβώς. Πολλοί προετοιμάζονται λάθος στη Φυσική και τη Χημεία. Σημειώνουν τύπους και μερικά "κύρια" σημεία και μετά πηγαίνουν στα προβλήματα νομίζοντας ότι έτσι ..."μαθαίνουν τη θεωρία μέσα από τις ασκήσεις". Μέγα λάθος!! Πριν από όλα ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ και μετά πάμε στα ασκησοπροβλήματα. Πολλοί λένε "Τι χρειάζεται η λεπτομερής θεωρία; Αφού δεν βάζουν θέματα ανάπτυξης;". Πάλι λάθος! Οι λεπτομέρειες της θεωρίας είναι που θα χρειαστείς και για τις ερωτήσεις κρίσης και για τα προβλήματα. Ακόμα: Δεν απαγορεύεται να βάλουν και ερώτηση καθαρής θεωρίας. Αν το κάνουν (κάποτε το έκαναν στη Χημεία) φαντάζεσαι νύχτα σφαγής που θα γίνει;πρεπει να διαβασω καλυτερα θεωρια
juanium
Εκκολαπτόμενο μέλος
03-09-24
20:39
Το σχολικό της χημείας στην Γ λυκείου είναι πολύ καλογραμμένο. Το αγόρασα το καλοκαίρι να διαβάσω και μου άρεσε πολύ έτσι όπως τα λέει.Αυτό ακριβώς. Πολλοί προετοιμάζονται λάθος στη Φυσική και τη Χημεία. Σημειώνουν τύπους και μερικά "κύρια" σημεία και μετά πηγαίνουν στα προβλήματα νομίζοντας ότι έτσι ..."μαθαίνουν τη θεωρία μέσα από τις ασκήσεις". Μέγα λάθος!! Πριν από όλα ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ και μετά πάμε στα ασκησοπροβλήματα. Πολλοί λένε "Τι χρειάζεται η λεπτομερής θεωρία; Αφού δεν βάζουν θέματα ανάπτυξης;". Πάλι λάθος! Οι λεπτομέρειες της θεωρίας είναι που θα χρειαστείς και για τις ερωτήσεις κρίσης και για τα προβλήματα. Ακόμα: Δεν απαγορεύεται να βάλουν και ερώτηση καθαρής θεωρίας. Αν το κάνουν (κάποτε το έκαναν στη Χημεία) φαντάζεσαι νύχτα σφαγής που θα γίνει;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 59 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nearos
- pnf292
- Corfu kitty
- jYanniss
- AggelikiGr
- Hased Babis
- trifasikodiavasma
- constansn
- panosT436
- BatGuin
- Viktoriaki
- FNC_Sophia
- DiKar
- Reader
- littlebean
- Vasilis125
- jellojina
- Obi-Wan Kenobi
- Joji
- mir
- Lia 2006
- Scandal
- Panatha mono
- Ness
- Αντωνία
- Indecisive2
- Magigi
- despoina13
- salamander
- MrDna
- Than003
- Maynard
- Unboxholics
- bibliofagos
- marina.marina
- Albert.123
- nikolakisss_
- iiTzArismaltor_
- suaimhneas
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.