Εμένα προσωπικά δν με ενδιαφέρει αν πέρασα στον Αρχιμήδη (με 3 θέματα λιγο δύσκολο να πέρασα). Η ουσία είναι πως όλοι όσοι περάσαμε στον Ευκλέιδη είναι μεγάλη επιτυχία για τους εαυτούς μας. Γι' αυτό μην αγχώνεστε για τον Αρχιμήδη. Και εδώ που φτάσαμε αρκεί για να αποδίξει την αξία μας στα Μαθηματικά. Άλλωστε εμείς περάσαμε με την αξία μας και όχι οπως οι μαθητές των ιδιοτικών σχολείων της Αθήνας που είχαν τα θέματα μια εβδομάδα πριν. Ελπίζω να συμμερίζεστε τις απόψεις μου...
Τη συμμερίζομαι σε γενικές γραμμές. Κατ' αρχήν όμως είναι αδύνατο να πάρουν τα θέματα μια βδομάδα πριν, γιατί βγαίνουν το πρωί της εξέτασης (κατά τις 5 το πρωί γίνεται νομίζω μια τελική συνεδρίαση και η εκτύπωση ξεκινά κάπου στις 8 για να γίνει η διανομή φωτοτυπιών κατά τις 9+).
Δεύτερο θέμα, είμαι κι εγώ μαθητής ιδιωτικού σχολείου στην Αθήνα, στο οποίο πέρασα με εξετάσεις. Τι θα πει αυτό? Ότι δεν πέρασα με την αξία μου? Το μόνο που έκανα είναι να προμηθευτώ τις Ολυμπιάδες Μαθηματικών του κ. Στεργίου για να μπω στο 'κλίμα' των διαγωνισμών αυτών, και να λύσω κάποια θέματα για να δω αν μπορώ να περάσω. Από 'κει και πέρα, δεν είχα καμιά επιπρόσθετη βοήθεια (φροντιστήριο, ιδιαίτερα, μαμά-μπαμπάς-συγγενείς να βοηθούν). Άρα νομίζω πως δεν χρειάζεται να υπάρχει διάκριση σε μαθητές εκτός Αθήνας και μαθητές εντός Αθήνας σε ιδιωτικά σχολεία. Ίσως να υπάρχει διάκριση σε αυτούς που προσπάθησαν μόνοι τους και σε αυτούς που τους βοήθησαν πολύ άλλοι. Έτσι κι αλλιώς, περισσότερο θα σεβόμουν έναν που προσπάθησε μόνος του και δεν τα κατάφερε παρά έναν που έλυσε και τα 4 με την extra βοήθεια.

Και κάπου εδώ συμφωνούμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.