Εκμάθηση νέας ξένης γλώσσας

geordimi10

Νεοφερμένος

Ο geordimi10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας για το παρακάτω ερώτημα. Τα δεδομένα είναι τα εξής. Έχω τελειώσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακό Λογιστική και Χρηματοοικονομική.
Ξέρω σε πολύ καλό βαθμό αγγλικά και τα χρησιμοποιώ και στην καθημερινότητα μου και φυσικά λόγω των σπουδών μου έχω γνώσεις ειδικής ορολογίας πάνω στο αντικείμενο μου με αντίστοιχη πιστοποίηση από βρετανικό πανεπιστήμιο.
Ξέρω σε ένα ενδιάμεσο επίπεδο γερμανικά (έχω σκοπό να το πάω κάποια στιγμή Β2, αλλά μου είχε βγει η πίστη να πάω Β1 και κατά βάθος νιώθω ότι δεν μου "κολλάνε" προσωπικά σαν γλώσσα και έχω πολύ καιρό να τα χρησιμοποιήσω δυστυχώς).
Ξέρω κάποια λίγα ρώσικα και βουλγάρικα (άρα δεν έχω θέμα με το κυριλλικό αλφάβητο) επειδή είμαι τόσο καιρό Βόρεια Ελλάδα και έτυχε να μου χρειαστούν κάποιες φορές (για προσωπική χρήση προφανώς τα ξέρω) (μου μαθαίνει και η δικιά μου λίγα τούρκικα).
Έχω παρατηρήσει ότι παίζουν πολύ τα τελευταία χρόνια στον κλάδο των οικονομικών και έχουν ανέβει πολύ αμέσως μετά τα αγγλικά, τα ισπανικά και τα κινέζικα.
Ποια γλώσσα πιστεύετε ότι θα ωφελούσε πολύ να μάθω;
Βλέπω πολλοί που λένε ότι τα ισπανικά είναι εύκολα, μοιάζουν με τα ελληνικά και ότι μπορείς να πας σε ένα επίπεδο Β2 πολύ γρήγορα, μέσα σε κάτι μήνες μέχρι 1 χρόνο το πολύ βγαίνει. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Τα κινέζικα το βλέπω δύσκολο ως απίθανο και μάλλον ασύμφορα.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων!
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 19,783 μηνύματα.
και ότι μπορείς να πας σε ένα επίπεδο Β2 πολύ γρήγορα, μέσα σε κάτι μήνες μέχρι 1 χρόνο το πολύ βγαίνει. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Όχι, μία φίλη που ξεκίνησε από το μηδέν σε δύο χρόνια πήρε το Β2 στα Ισπανικά. Τα θεώρησε εύκολη γλώσσα αλλά μην το παραξηλώσουμε. Βέβαια είναι αυτό που λέμε conversational fluent, δεν μπορεί να εμβαθύνει και πολύ.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,323 μηνύματα.
Ισπανικά-μιλάνε σε πάρα πολλές χώρες
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top