Σχολιασμός των προσωπηκοτήτων του Ελληνικού ακαδημαικού γίγνεσθαι

Hased Babis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Εσείς ποία γνώμη έχετε για τις προσωπηκότητες του ακαδημαικου χώρου στην Ελλάδα, και ποίες θεωρείτε τις κορυφαίες;

Θυμάμαι είχα πέσει πρίν απο έναν χρόνο σε μία συνεντευξή αποφοίτων ανθρωπιστικών σπουδών. Αναμεσά σε αυτούς βρίσκοταν και η Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ κα. Άννα Κανδαράκη.

Ομολογώ οτι εντυπώσιαστηκα με τον τρόπο που μιλούσε και την μεταδοτικότητα της σε σημείο να λέω οτι θα πήγαινα να σπουδάσω Ιατρική ΕΚΠΑ μόνο και μόνο για να έχω αυτήν την καθηγήτρια. Ψάχνοντας όμως για αυτήν έβλεπα οτι υπάρχουν ανάμεικτες απόψεις κύριως λόγω του γεγονότος οτι εμφανίζεται σε άρκετα τραγικά γεγονότα στην τηλεόραση, έχει επικριθεί και για το γεγονός οτι χρεώνει αρκετά ακριβά τις συνεδρίες στο γραφείο της.

Απο την άλλη έχουμε μια μαϊντανό -κατα την γνώμη μου- κα. Βάσω Κίντη που με κάθε ευκαίρια αρθρογραφεί σε εφημερίδες, μη χάνοντας την ευκαίρια να στηρίξει και το Κυβερνόν κόμμα. Τα κάστρα πέφτουν άκομα και για κοινώς αποδεκτούς ακαδημαικούς όπως τον πρώην Πρύτανη του ΕΚΠΑ και Γλωσσολόγο κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη μετά απο αυτό το περίφημο δημοσίευμα.

Κάνω τάγκ τυχαία άτομα @nPb.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,161 μηνύματα.
Σε ευχαριστώ @Μαθητής του 15 για την πρόσκληση. :flowers:

Στις θετικές επιστήμες έχουμε αξιόλογες προσωπικότητες αλλά οι περισσότερες δεν χαίρουν δημοσιότητας γιατί η Ελλάδα εκτός της δημοσιογραφίας, ιστορίας, θεολογίας, ιατρικής και πολιτικής δεν έχει βιομηχανία και τεχνολογικά ινστιτούτα που να προάγουν την εφαρμοσμένη έρευνα. Οι προηγούμενες επιστήμες στην Ελλάδα είναι αρκετά συστημικές με διάφορες πολιτικές ανακατωσούρες. Στην Ελλάδα γενικώς προωθείται η παρα-επιστήμη και οτιδήποτε εγκρίνεται από το μιντιακό κατεστημένο. Τα Μαθηματικά ή η Φυσική είναι απλά μαθήματα για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Δεν απασχολούν κανέναν "δημοσιογράφο" του ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, κτλ.

Έτσι πολλοί εκ των αξιολογότατων Ελλήνων θετικών επιστημόνων σε επιστήμες όπως Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, κτλ, είτε συνταξιοδοτήθηκαν είτε είναι στο εξωτερικό (και άρα δεν είναι Έλληνες πολίτες) ώστε να βγαίνουν στα κανάλια και να γίνονται ντίβες ή ρόμπες. Επίσης για ποιο λόγο να βγει στα Ελληνικά κανάλια ένας διάσημος Έλληνας καθηγητής Αλγεβρικής Γεωμετρίας (Θεωρητικών Μαθηματικών); Να κάνει συστημική κουβέντα με τον Πορτοσάλτε; :down: Να ικανοποιήσει την περιέργεια του κάθε περίεργου Ελληνάρα;

Θα αναφέρω κάποια ονόματα κορυφαίων σύγχρονων Ελλήνων Μαθηματικών (που δεν είναι Έλληνες πολίτες) που αποτελούν σημεία αναφοράς για πολλούς επιστήμονες της τελευταίας 40ετίας παγκοσμίως και όχι μόνο:

Μπερτσεκάς (Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους 50 Μαθηματικούς παγκοσμίως)
Παπανικολάου
Τσιτσικλής
Αλιπράντης
Βαρόπουλος
Αλάογλου
Δαφέρμος
Φωκάς
Κεχρής


Ελλάδα:

Βραχάτης
Ηλιάδης (και Ρωσία)
Αρτεμιάδης (και ΗΠΑ)

Αυτούς ξέρω. :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,216 μηνύματα.
Εσείς ποία γνώμη έχετε για τις προσωπηκότητες του ακαδημαικου χώρου στην Ελλάδα, και ποίες θεωρείτε τις κορυφαίες;
Υπάρχουν Έλληνες ακαδημαϊκοί οποίοι πραγματικά βρίσκονται πολυ ψηλά στον ακαδημαϊκό χώρο και είναι κορυφή στον τομέα τους. Στον κλάδο μου , στα οικονομικά έχουμε αρκετούς (τους οποίους τυγχάνει να γνωρίζετε όποτε δεν τους αναφέρω) . Ένας όμως που πολλοί από εδώ δεν γνωρίζετε είναι ο ακόλουθος :

• Γεώργιος-Μάριος Αγγελέτος (Καθηγητής στο ΜΙΤ) - Ξεκίνησε τις σπουδές του το 1992 στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έλαβε το πτυχίο του το 1996, με άριστα, έχοντας συγκεντρώσει τον υψηλότερο βαθμό στην καταγεγραμμένη ιστορία του Τμήματος, και το Master's το 1997, επίσης με άριστα, από το ίδιο Τμήμα. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, με πλήρη υποτροφία, όπου και έλαβε το διδακτορικό (Ph.D.) το 2001. Η διδακτoρική του διατριβή εξέτασε την άριστη διαχείριση του δημοσίου χρέους και ήταν υπό την εποπτεία του διεθνώς γνωστού μακροοικονομολόγου Robert Barro. Η έρευνά του καλύπτει διάφορα θέματα μακροοικονομικής θεωρίας και πολιτικής.
( https://www.ellines.com/famous-greeks/141-o-ellinas-makrooikonomologos-tou-mit/ )
 
Top