Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (Χίος) VS Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού (Ηράκλειο)

Goris12

Νεοφερμένος

Ο Goris12 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Γεια σας! Θα ήθελα να ρωτήσω πιο από τα δύο τμήματα έχει καλύτερες προοπτικές για μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση.
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,734 μηνύματα.

Maria_Xagorari

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικής & Διοίκησης Τουρισμού Αιγαίου. Έχει γράψει 315 μηνύματα.
Τώρα το βρήκα τυχαία το ερώτημα σου! Δεν ξέρω τελικά τι επέλεξες, αλλά θα απαντήσω σε περίπτωση που έχει κάποιος άλλος παρόμοια απορία ή ενδιαφέρεται εν πάση περιπτώσει για το τμήμα της Χίου στο οποίο σπουδάζω.
Αρχικά τσέκαρα λιγο το τμήμα του Ηρακλείου, το οποίο παίρνεις κατεύθυνση τον τουρισμό, οπότε μόνο αν πάρεις τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ειδικεύεσαι στον τουρισμό και όχι αν πάρεις Διοίκηση Επιχειρήσεων (ακαδημαϊκά παντα, διότι στο κομμάτι της εργασίας δεν έχεις πρόβλημα να εργαστείς στο διοικητικό σκελος κάποιου ξενοδοχείου για παράδειγμα).
Όσων αφορά το Διοίκησης και Οικονομίας Τουρισμού στη Χίο τωρα, είναι ότι λέει το όνομα του πρακτικά. Οικονομοδιοικητικός του Τουρισμού θα βγεις, θα εμβαθύνεις από Α' εξαμήνο στον τουρισμό σαν επιστήμη (απο την ιστορία του μέχρι ειδικές και εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, κλπ) οπότε είναι πολύ πιο εστιασμένο συγκριτικά με του Ηρακλείου (ως προς το φάσμα του Τουρισμού πάντα).
Για το που μπορείς να εργαστείς, φαντάζομαι θα ξέρεις ότι ο Τουρισμός σαν κλάδος, είναι τόσο τεράστιος, που μπορείς να εργαστείς από ξενοδοχεία, εστίαση, ακτοπλοϊκές εταιρείες, αεροπορικές εταιρείες, τουριστικά πρακτορεία... έως και πχ πρατήρια που λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά στη τουριστική περίοδο ηλίου και θάλασσας, που είναι η πιο διαδεδομένη μορφή Τουρισμού της χώρας μας! Και υπάρχουν και άλλα κομμάτια και φάσματα, ανάλογα με το που θέλει να εργαστεί κάποιος πανω σε αυτόν τον κλάδο.
Οπότε, αν θες κάτι πιο ευελικτο, μήπως τελικά δεν σου αρέσει ο τουρισμός καθαυτός πας Κρήτη, αν θες κάτι εστιασμένο στη διοίκηση του Τουρισμού σε ολο το φάσμα του, πας Χιο.
(Χωρίς αυτο να σημαίνει ότι αν τελειώσεις στη Χίο, δε μπορείς να μεταπηδήσεις κάπου αλλού, είτε με μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακα πχ είτε με κατατακτήριες)
Ελπίζω να βοήθησα κάποιον που ενδιαφέρεται για το τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού ή για κάποια άλλη τουριστική σχολή σε γενικές γραμμές. Οτιδήποτε θελήσετε, θα χαρώ να βοηθήσω! <3
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top