Διατροφολογία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

MachineGun

Νεοφερμένος

Ο MachineGun αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Δεν είναι ισάξιο.Τα κολλέγια δεν αναγνωρίζονται από το κράτος δηλαδή στο εθνικό πλαίσιο προσόντων είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτα. Υπόσχονται ότι δεν παίρνεις πτυχίο από το κολλέγιο αλλά από ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού (αναλόγως με ποιο συνεργάζονται) αλλα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και ειδικά σε ένα επαγγελμα όπως αυτό που σε ενδιαφέρει δε θα το συνιστούσα γιατί δεν σου παρέχει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος...
Καλησπέρα σας.
Ένα ερώτημα έχω μόνο να σας θέσω.
Για ποιον λόγο μετεφέρετε ανακρίβειες?
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,793 μηνύματα.
Οι απόφοιτοι των Κολλεγίων μπορούν πλέον να διεκδικούν θέσεις πτυχιούχων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, να εξελίσσονται μισθολογικά βάσει των επαγγελματικών προσόντων τους, να συμμετέχουν σε προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. ή άλλων οργανισμών και γενικά να έχουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Σημειώνεται ότι, τίτλοι που έχουν αποκτηθεί από αλλοδαπό πανεπιστήμιο μετά από σπουδές που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργαζόμενο Κολλέγιο στην Ελλάδα, αν και αναγνωρίζονται σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα, δεν γίνονται δεκτοί από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια για τη συνέχιση των σπουδών για την απόκτηση μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος.
@Kiriakik Εν ολίγοις, θα έχεις πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα όμως όχι ακαδημαϊκά. Αν αυτό δεν σε απασχολεί, η φοίτηση σε κολλέγιο δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στην εύρεση εργασίας.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,691 μηνύματα.
Τα προγράμματα σπουδών τους πάντως φαίνονται οτι να'ναι στα θετικά επαγγέλματα. Δεν ταιριάζουν και δεν φαίνεται να ακολουθούν αρκετά αντίστοιχα εγχώρια και διεθνή προγράμματα σπουδών. Οπότε με κάνει να απορώ εαν υπάρχει ποιότητα και γίνεται δουλειά ή πράγματι είναι οτι να'ναι. Δυστυχώς εαν κάποιος δεν πάει δεν μπορεί να το διαπιστώσει αυτό. Απο την στιγμή πάντως που ακαδημαικά ξεκάθαρα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, δεν βλέπω τον λόγο κάποιος να τα προτιμήσει απο ένα πανεπιστήμιο, εκτός εαν δεν τα πήγε καλά στις πανελλήνιες και δεν έχει άλλη επιλογή.
 

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,193 μηνύματα.
Καλησπέρα σας.
Ένα ερώτημα έχω μόνο να σας θέσω.
Για ποιον λόγο μετεφέρετε ανακρίβειες?
Καλησπέρα
Στον ενικό παρακαλώ :)
Δεν πρόκειται για ανακρίβειες...
Έχω άπειρα παραδείγματα γνωστών μου που έχουν αποφοιτήσει από κολλέγιο σε ειδικότητες που αφορούν ελεύθερα επαγγέλματα και δεν τους παρείχαν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ούτε από την ποιότητα των σπουδών ήταν ευχαριστημένοι(εν τω μεταξύ τα δίδακτρα είναι πανάκριβα)
Υποτίθεται ότι συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού πχ το μητροπολιτικό απ' όσο γνωρίζω με το queen Margaret. Παρόλαυτα, όλοι διαμαρτύρονται ότι εν τέλει το μόνο χαρτί που έχουν στα χέρια τους είναι αυτό του κολλεγίου και όχι το αντίστοιχο του πανεπιστημίου στο εξωτερικό. Το οποίο πτυχίο του κολλεγίου δεν σου δίνει τη δυνατότητα να ανοίξεις πχ ένα δικό σου φυσικοθεραπευτηριο .
Αλλά υπόσχονται και άλλα κάνουν ...
Για εύρεση εργασίας δεν γνωρίζω άλλωστε ο κάθε εργοδότης λειτουργεί διαφορετικά εγώ αναφέρομαι στην ΆΔΕΙΑ ΑΣΚΉΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΈΛΜΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!
Συγκεκριμένα μια επειδή τελείωσε ψυχολογία αλλά δεν μπορεί να ανοίξει γραφείο κάνει online συνεδρίες το οποίο είναι παράνομο .
να πω ότι επίσης ότι προς το παρόν είναι αόρατα στο εθνικό πλαίσιο προσόντων συνεχώς ακούγεται ότι θα αναγνωριστούν (το οποίο ήδη συμβαίνει μόνο όμως επαγγελματικα) αλλά και πάλι θεωρώ άστοχο να δώσεις τόσα χρήματα και να έχεις να αντιμετωπίσεις μετά τέτοιες ελλείψεις και ο,τι συνέπειες μπορεί να έχουν αυτές. Διάβασε κριτικές από τα πιο γνωστά κολλέγια και έλα να μου πεις ότι λέω ανακρίβειες (και όσοι έσπευσαν να συμφωνήσουν μαζί σου ) ;) απατεώνες και κλέφτες τους λένε.
Ορίστε :)
IMG_20220614_201908.jpg

Screenshot_2022-06-14-20-38-34-675_com.miui.gallery.jpg
 

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Τζότζι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 6,978 μηνύματα.
Είναι κρίμα πάντως που πολλοί πέφτουν σε αυτή τη γνωστή παγίδα άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. ΔΕΝ σου παρέχεται κάτι τέτοιο ούτε από ΙΕΚ, ούτε από κολλέγιο. Με λίγο ψάξιμο το βρίσκεις.
 

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,193 μηνύματα.
Ναι ούτε το ΙΕΚ δίνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος(εκτός από κάποια τεχνικά επαγγέλματα πχ κομμωτική ) ούτε συγκρίνεται με το αει δεν εννοούσα αυτό την προηγούμενη φορά . Άλλο είχα πει .
Τουλάχιστον το ΙΕΚ όμως , υπάρχει στο εθνικό πλαίσιο προσόντων .
 

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,793 μηνύματα.
Υποτίθεται ότι συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού πχ το μητροπολιτικό απ' όσο γνωρίζω με το queen Margaret. Παρόλαυτα, όλοι διαμαρτύρονται ότι εν τέλει το μόνο χαρτί που έχουν στα χέρια τους είναι αυτό του κολλεγίου και όχι το αντίστοιχο του πανεπιστημίου στο εξωτερικό. Το οποίο πτυχίο του κολλεγίου δεν σου δίνει τη δυνατότητα να ανοίξεις πχ ένα δικό σου φυσικοθεραπευτηριο .
Μισό λεπτό. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, το χαρτί που παίρνουν θα έπρεπε να είναι το πτυχίο από το αντίστοιχο πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Αυτό που λες ισχύει για το Μητροπολιτικό που αναφέρεις ή για όλα; Έχει μια διαφορά.
Αλλά υπόσχονται και άλλα κάνουν ...
Για εύρεση εργασίας δεν γνωρίζω άλλωστε ο κάθε εργοδότης λειτουργεί διαφορετικά εγώ αναφέρομαι στην ΆΔΕΙΑ ΑΣΚΉΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΈΛΜΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!
Μα τι εννοείς; Κάποιοι εργοδότες ίσως να μην την απαιτούν αλλά αναλόγως τον κλάδο η άδεια ασκήσεως είναι απαραίτητη. Για παράδειγμα, για να εργαστεί κάποιος ως καθηγητής αγγλικών (το αναφέρω ως παράδειγμα συγκεκριμένα γιατί το γνωρίζω καλά) η άδεια διδασκαλίας είναι απαραίτητη. Γνωρίζω αρκετό κόσμο που τελείωσε αγγλική φιλολογία στο Deree και δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα να δουλέψει σε φροντιστήρια ή ακόμη και σε ιδιωτικά σχολεία ακριβώς επειδή δεν είχαν απλά πτυχίο από το κολλέγιο αλλά και από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Συνεπώς, μπορούσαν να βγάλουν και άδεια διδασκαλίας επειδή υπάρχει αναγνώριση.
να πω ότι επίσης ότι προς το παρόν είναι αόρατα στο εθνικό πλαίσιο προσόντων συνεχώς ακούγεται ότι θα αναγνωριστούν (το οποίο ήδη συμβαίνει μόνο όμως επαγγελματικα)
Με συγχωρείς αλλά τι εννοείς πάλι; Στην ίδια πρόταση λες πως δεν έχουν αναγνωριστεί αλλά πως εν τέλει αναγνωρίζονται μόνο επαγγελματικά; Μα αυτό είναι γνωστό. Ακαδημαϊκά δικαιώματα δεν παρείχαν ποτέ τα κολλέγια.
Αναφέρει το ΑΤΕΕΝ το οποίο είναι υπεύθυνο για την αναγνώριση των πτυχίων από τα κολλέγια. Στο σάιτ του Υπουργείου γράφει:

Η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτης χώρας με αυτόν που απονέμεται στο πλαίσιο του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 2 του παρόντος, παρέχει στο δικαιούχο τη δυνατότητα να αποκτήσει στην Ελλάδα πρόσβαση και να ασκήσει συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα ως μισθωτός ή αυτοαπασχολούμενος με τις ίδιες προϋποθέσεις και όρους με τους κατόχους συγκρίσιμων τίτλων του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος, εκτός των περιπτώσεων που απαιτούνται αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και ιδίως για θέσεις καθηγητών Α.Ε.Ι., ερευνητών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού.».
Εχμ... επαγγελματικά δικαιώματα δίνουν μόνο τα προπτυχιακά και ΌΧΙ τα μεταπτυχιακά! Ο άνθρωπος που άφησε αυτή την κριτική τι ακριβώς ζητάει εφόσον έκανε μάστερ σε κολλέγιο;

EDIT: Έκανα μια μικρή έρευνα και είδα πως σε τομείς υγείας όπως νοσηλευτικής ή φυσικοθεραπείας, οι απόφοιτοι κολλεγίων έχουν πρόβλημα διότι πράγματι δεν τους δίνεται άδεια ασκήσεως. Όμως, αυτό είναι κάτι που γράφει ξεκάθαρα το σάιτ του ΑΤΕΕΝ, το οποίο ανέφερα και παραπάνω:

Εξαιρέσεις: Από όλα τα ανωτέρω εξαιρούνται τα κάτωθι επαγγέλματα:

  1. Γιατροί, Φαρμακοποιοί, Νοσηλευτές, Μαίες, Οδοντίατροι, για τους οποίους οι ανωτέρω αναφερθείσες βεβαιώσεις εκδίδονται από τις Περιφέρειες, οι οποίες έχουν εκδώσει την ελληνική άδεια άσκησης επαγγέλματος και
  2. Αρχιτέκτονες, για τους οποίους οι ανωτέρω αναφερθείσες βεβαιώσεις εκδίδονται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Obi-Wan Kenobi

Δραστήριο μέλος

Ο Obi-Wan Kenobi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονίας Πελοποννήσου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 403 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδιά!!
Είδα το topic και σκέφτηκα να μοιραστώ με όλο τον σεβασμό και την δικιά μου άποψη πάνω στο θέμα.
Έχω τελειώσει ΙΕΚ, Κολλέγιο (Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό) και Δημόσιο ΑΕΙ.
Η ταπεινή μου γνώμη είναι και εννοείται δεν δίνω κάποια συμβουλή απλά μοιράζομαι την σκέψη μου μαζί σας όλα έχουν να κάνουν με το τι θες να σπουδάσεις.
Για παράδειγμα αν θες να σπουδάσεις κομμωτική, ΜΜΕ ή ηχολήπτης καλύτερα να πας σε ένα ΙΕΚ.
Αν για παράδειγμα θες να σπουδάσεις διοίκηση επιχειρήσεων μια καλή επιλογή είναι να πας σε ένα κολλέγιο.
Αν θες να σπουδάσεις ένα επάγγελμα που έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος θεωρώ ότι είναι μονόδρομος να πας σε δημόσιο ΑΕΙ. Μόνο έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, γιατί βλέπω ότι κάθε τρεις και λίγο στην ιδιωτική εκπαίδευση τα αλλάζουν όλα, υπάρχουν πολλές ασάφειες και γκρίζες ζώνες.
Για εμένα θα έπρεπε να υπάρχει μεγάλη σαφήνεια στο τι μπορεί να βγεί κάποιος απο την ιδιωτική εκπαίδευση. Τα όσα σου λένε σε μια ιδιωτική σχολή δεν τα πίστευα ποτέ γιατί όταν τους πίεζες έβλεπες ότι δεν είχαν επιχειρήματα. Δίνω συγκεκριμένο παράδειγμα για την διατροφολογία: Όταν είχα ρωτήσει αν θα λάβω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μου απαντήσαν περί ανέμων και υδάτων. Όταν τους πίεσα μου είπαν ένα φοβισμένο ναι και όταν ρώτησα: Ας υποθέσουμε ότι έχω άδεια, αν αλλάξει ένας νόμος ή μια κυβέρνηση και τα πάρει πίσω τι θα γίνει? Μου απαντήσανε: Δεν νομίζω να αλλάξει η κυβέρνηση!!!!!!!!!!
Επαναλαμβάνω αυτή είναι η δικιά μου άποψη-σκέψη και δεν την λέω για να επηρεάσω κανέναν. Θεωρώ όμως σωστό μιας και έχω περάσει απο ΙΕΚ, κολλέγιο και ΑΕΙ να την μοιραστώ μαζί σας.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Top