georgia1213
Δραστήριο μέλος
Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
27-12-21
00:45
οι πανελληνιες γελ ειναι αδιαβλητες,Επειδή στο αδιάβλητο επιμένεις θα σου αναφέρω μια περίπτωση που με έκανε να χάσω κάθε εμπιστοσύνη απέναντι σε αυτόν τον θεσμο. Δύο Έλληνες συμμαθητές μου που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα από Έλληνες γονείς έφυγαν στα 12 τούς για την Αίγυπτο επειδή οι γονείς τους διορίστηκαν σε ελληνικό σχολείο εκεί. Στην Αίγυπτο πήγαν στο Ελληνικό σχολείο που δίδασκαν οι γονείς τους και δεν χρειάστηκε να μάθουν άλλη γλώσσα. Από την Αίγυπτο έφυγαν στα 15. Αυτά λοιπόν τα παιδιά για κάποιο λόγο συμμετείχαν και στις πανελλήνιες αλλοδαπών και πέρασαν ιατρική ενώ με τις κανονικές πανελλήνιες ο ένας δεν μπόρεσε να συμπληρώσει καν μηχανογραφικό λόγω ΕΒΕ. Πήγαινε τώρα πες στο παιδί που δεν έχει ως πρώτη γλώσσα τα ελληνικά και δικαιούταν να γράψει και να περάσει με αυτές τις εξετάσεις πόσο αδιάβλητες είναι οι πανελλήνιες ενώ του πήραν τόσο άδικα τη θέση.
τα παραθυρακια για ομογενεις, διεθνεις, αναπηρους, μαθησιακες δυσκολιες, μετεγγραφες ,επαλ δεν ειναι
Nandia 20103
Νεοφερμένος
Η Nandia 20103 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
27-12-21
00:48
Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυτές οι εξαιρέσεις. Μην μου βάζεις λόγια. Φυσικά και μερικά παιδιά πρέπει να κρίνονται διαφορετικά. Απλά λέω ότι πολλές φορές δεν κρίνεται σωστά ποιός αξίζει την διαφορετική αντιμετώπιση. Τώρα να λες στο παιδί που τρέχει στα νοσοκομεία λόγω προβλήματος υγείας να δώσει με τα άλλα παιδιά σαν να μην συμβαίνει τίποτα είναι τουλάχιστον τραγικό.οι πανελληνιες γελ ειναι αδιαβλητες,
τα παραθυρακια για ομογενεις, διεθνεις, αναπηρους, μαθησιακες δυσκολιες, επαλ δεν ειναι
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Επίσης μην ξεχνάμε τι γίνεται με τα ιδιωτικά και τις πανελλήνιες ΓΕΛ γιατί πολλά λέγονταιοι πανελληνιες γελ ειναι αδιαβλητες,
τα παραθυρακια για ομογενεις, διεθνεις, αναπηρους, μαθησιακες δυσκολιες, επαλ δεν ειναι
georgia1213
Δραστήριο μέλος
Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
27-12-21
05:58
διαβασε καλυτερα αυτο που γραφω και μετα απανταΣε καμία περίπτωση δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυτές οι εξαιρέσεις. Μην μου βάζεις λόγια. Φυσικά και μερικά παιδιά πρέπει να κρίνονται διαφορετικά. Απλά λέω ότι πολλές φορές δεν κρίνεται σωστά ποιός αξίζει την διαφορετική αντιμετώπιση. Τώρα να λες στο παιδί που τρέχει στα νοσοκομεία λόγω προβλήματος υγείας να δώσει με τα άλλα παιδιά σαν να μην συμβαίνει τίποτα είναι τουλάχιστον τραγικό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Επίσης μην ξεχνάμε τι γίνεται με τα ιδιωτικά και τις πανελλήνιες ΓΕΛ γιατί πολλά λέγονται
Nandia 20103
Νεοφερμένος
Η Nandia 20103 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
27-12-21
12:08
"Τα παραμυθακια για..." Είναι σαν να λες ότι δεν χρειάζεται και ότι είναι άδικο και περιττό να εξετάζονται διαφορετικά οι ομογενείς, τα παιδιά με αναπηρία κτλ.Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυτές οι εξαιρέσεις. Μην μου βάζεις λόγια. Φυσικά και μερικά παιδιά πρέπει να κρίνονται διαφορετικά. Απλά λέω ότι πολλές φορές δεν κρίνεται σωστά ποιός αξίζει την διαφορετική αντιμετώπιση. Τώρα να λες στο παιδί που τρέχει στα νοσοκομεία λόγω προβλήματος υγείας να δώσει με τα άλλα παιδιά σαν να μην συμβαίνει τίποτα είναι τουλάχιστον τραγικό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Επίσης μην ξεχνάμε τι γίνεται με τα ιδιωτικά και τις πανελλήνιες ΓΕΛ γιατί πολλά λέγονται
Μπορείς να το πιστεύεις αλλά εγώ δεν είπα ότι αυτό το μέτρο κάνει τις πανελλήνιες άδικες απλά έδωσα ένα παράδειγμα από τα 100 που θα μπορούσα να δώσω.
Ουριήλ
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
27-12-21
13:44
Λοιπόν επειδή βλέπω ότι τα στερεότυπα καλά κρατούν και επειδή τώρα έχω χρόνο θα σου εξηγήσω εγώ ο ίδιος μιας που σπουδάζω σε μια από αυτές τις ¨δαιμονισμένες" χώρες ιατρική.Ναι με τη διαφορα βεβαια οτι το φροντιστηριο δεν σου εξασφαλιζει πως θα μπεις στην Ιατρικη ουτε οτι θα αποφοιτησεις απο αυτην. Αντιθετως εχουν ακουστει παρα πολλα για ατομα απο βαλκανικες σχολες που πληρωνουν για να περασουν μαθηματα και να παρουν πτυχιο. Και δεν εχω κανενα λογο να το αμφισβητησω, κρινοντας απο το πολυ χαμηλο επιπεδο συμμαθητων μου που τελειωσαν Ιατρικη στις χωρες αυτες χωρις καν να καθυστερησουν.
Όπως εξήγησα στη Γεωργία, το πανεπιστήμιο είναι αρκετά καλό. Οι καθηγητές καλού επιπέδου που κάνουν τα πάντα για να σε βοηθήσουν να μάθεις. Η βοηθός εργαστηρίου στη Ανατομία μας δίνει αρκετά παραδείγματα από δικές της περιπτώσεις για να μάθουμε καλύτερα την ανατομία του ανθρώπινου σώματος. Επειδή σπούδαζα σε ελληνικό πανεπιστήμιο άνετα μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος σε σύγκριση με τα δύο χρόνια που ήμουν στην Ελλάδα...
Όπως σε κάθε τμήμα πανεπιστημίου πάντα θα υπάρχουν οι καλοί και οι "κακοί". Στο δικό μου μέρος υπάρχουν μερικοί Έλληνες που κάθονται πίσω και κουτσομπολεύουν τους πάντες όμως υπάρχουν και αυτοί που είναι διαρκώς με ένα στυλό και το τετράδιο τους στη πρώτη θέση προσέχοντας τον καθηγητή.
Σχετικά με την διαφθορά πριν 10 χρόνια μπορώ να πω ναι ότι υπήρχε και είχαν ακουστεί κάποια πράγματα όμως τώρα γίνονται διαρκείς ελέγχει στα πανεπιστήμια και έχουν εφαρμοστεί μέτρα όπου είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.
Τώρα γιατί περνάνε όλοι οι "σκάρτοι" στα 6 χρόνια θα στο εξηγήσω και αυτό. Σε σύγκριση με αρκετά πανεπιστήμια, τα πανεπιστήμια της Ρουμανίας δίνουν ευκαιρίες σε όποιον δεν τα καταφέρνει που σημαίνει διότι για να περάσεις στη δεύτερη χρονιά πρέπει να μαζέψεις κάποια ects. Κάθε μάθημα έχει ένα βαθμό με ects και αρκετοί "πονηροί" δίνουν μεγαλύτερη βάση σε μαθήματα με περισσότερα όπως με την ανατομία διότι άμα δεν την περάσεις μπορεί να χαιρετήσεις τις σπουδές σου. Επίσης σχετικά με τις ευκαιρίες αν αποτύχεις μια πρόοδο μπορείς να την ξαναδώσεις την άλλη εβδομάδα όμως αν αποτύχεις ξανά χάνεις και την εξέταση του μαθήματος. Με συνέπεια αρκετή που δεν είναι καλή έχουν χρόνο να τα μάθουν και να γράψουν ένα 5/10 (αρκετοί είναι αυτοί δυστυχώς).
Σχετικά με τα μαθήματα είναι δύσκολα και αν δεν διαβάζεις καθημερινά δεν γίνεται να τα περάσεις, εξήγησα τι μας κάνουν στην ανατομία όμως στο πρώτο εξάμηνο έχουμε
κυτταρολογία, ιατρική φυσική, βιοστατιστική, βιοχημεία, Ρουμάνικα, Γυμναστική (περίεργο όμως ναι), Ανατομία, Εμβριολογία. Σε όλα σχεδόν εκτός έχουμε γράψει πρόοδο, σε αρκετές προόδους ούτε το 80% δεν περνάει λόγω δυσκολίας.
Πάντως μέχρι στιγμής νιώθω καλά με τον ευατό μου διότι μαθαίνουμε ότι και να πουν τρίτα πρόσωπα. Υπάρχουν ημερίδες χειρουργικής, παθολογίας κτλ για να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας και το πανεπιστήμιο συνεργάζεται με ξένα ινστιτούτα όπως το αμερικανικό, γαλλικό, κινέζικο (confucius), Γερμανικό (Goethe) κτλ με συνέπεια να μαθαινουμε γλώσσες δωρεάν. Πήγαινε να τα δεις αυτά στα Ελληνικά πανεπιστήμια...
Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω για να πείσω εσένα την @georgia1213 μπορεί και τον @Ryuzaki όμως ΣΥΜΦΩΝΩ στην ύπαρξη εξετάσεων αναγνώρισης στην είσοδο στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μετά άτομα σαν κι εμένα θα μπορούσαν να έχουν βγει από τον στόχο αρκετών φοιτητών ιατρικής και Ελλήνων για πληρωμές, διαφθορές κτλ που διαρκώς ακούμε.
Καλή σας συνέχεια και καλή επιτυχία στις εξετάσεις
Eclipse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,977 μηνύματα.
27-12-21
14:20
Τι λες κάλε που δεν είναι πολλοί. Για τον πληθυσμό της Ελλάδας και για την κατάσταση στην οποία είναι οι σχολές ιατρικής σε αυτή τη χώρα, οι απόφοιτοι είναι παρα πολλοί. Ο αριθμός των αποφοίτων πρέπει οπωσδήποτε να μειωθεί.Ο αριθμος των τμηματων απο μονος του δεν λεει κατι. Οι εισακτεοι μας ενδιαφερουν. 950 ιατροι που βγαζουμε ετησιως απο τις ελληνικες ιατρικες σχολες δεν ειναι ουτε λιγοι ουτε πολλοι. Κατα τη γνωμη μου ειναι περιπου οσοι χρειαζομαστε.
Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,953 μηνύματα.
27-12-21
14:46
@Eclipse
Δεν ειναι πολλοι. Οι εν ελλαδι σπουδαγμενοι τελος παντων.
Ενας σεβαστος αριθμος απλα φευγει εξω, ενας αλλος μενει αποκλειστικα σε μεγαλουπολεις.
Η ελληνικη επαρχια εχει ελλειψη γιατρων.
Το να μειωσεις δραματικα τους εισακτεους δεν αποτελει λυση, γιατι ετσι μεγαλυτερο ποσοστο θα φευγει εξω να σπουδασει, διευρυνοντας τις υπαρχουσες ταξικες αντιθεσεις. Απο τη στιγμη π υπαρχει ζητηση, ο κοσμος απλα θα απευθυνθει στον ιδιωτη (οσοι εχουν τελοςπαντων...)
@MarcoReus @Nick234
Απο την αλλη, στα πλαισια της ΕΕ πρεπει να αναγνωριζεις τα πτυχια ξενων χωρων.
Το μονο που θα μπορουσε να γινει για να εκπληρωνονται οι ανωτερω συνθηκες, ειναι να πεις "οκ σου αναγνωριζω το πτυχιο μεχρι για αγροτικο" ΑΛΛΑ εξετασεις για ΚΑΤΑΤΑΞΗ σε ειδικοτητα, στα πλαισια του μηχανογραφικου των πανελληνιων, με φθινουσα θεση επιτυχιας κλπ. Ετσι γινεται η τοποθετηση ειδικευομενων σε αλλες χωρες της ΕΕ πχ Ισπανια.
Ετσι πετυχαινεις Α) αποσυμφορηση πολλων περιζητητων ειδικοτητων (Πλαστικη στα γιαννενα ανοιγει θεση το 2032, για οσ@ κανουν χθες αιτηση) οπου οποιος το κατεχει πραγματικα και δουλεψε στη σχολη θα την παιρνει και Β) Με το να εχεις καθορισμενο αριθμο θεσεων καταπολεμας το φαινομενο να εχεις γεμισει σε οφθαλμιατρους, ωριλαδες, ενδοκρινολογους και να μην βρισκεις χειρουργο παθολογο αναισθησιολογο.
Οποιος ηταν τουριστας θα παρει ειδικοτητα βιοχημικου ή θα ξεσκιστει να διαβασει στις εξετασεις και να μαθει οσα επρεπε να ξερει.
Ταυτοχρονα, απο την παραπανω διαδικασια απομονωνεις το αγροτικο, ωστε να υπαρχει η δυνατοτητα εργασιας, και η καλυψη των αναγκων στην επαρχια.
Πολλοι καθηγητες βεβαια ξερουν καλα οτι με εξετασεις για ειδικοτητα τα παιδια τους δεν εχουν ελπιδα να συνεχισουν το μαγαζακι, οποτε και το 2032 εδω θα ειμαστε να συζηταμε για τους αποφοιτους ρουμανοβουλγαριας
Δεν ειναι πολλοι. Οι εν ελλαδι σπουδαγμενοι τελος παντων.
Ενας σεβαστος αριθμος απλα φευγει εξω, ενας αλλος μενει αποκλειστικα σε μεγαλουπολεις.
Η ελληνικη επαρχια εχει ελλειψη γιατρων.
Το να μειωσεις δραματικα τους εισακτεους δεν αποτελει λυση, γιατι ετσι μεγαλυτερο ποσοστο θα φευγει εξω να σπουδασει, διευρυνοντας τις υπαρχουσες ταξικες αντιθεσεις. Απο τη στιγμη π υπαρχει ζητηση, ο κοσμος απλα θα απευθυνθει στον ιδιωτη (οσοι εχουν τελοςπαντων...)
@MarcoReus @Nick234
Απο την αλλη, στα πλαισια της ΕΕ πρεπει να αναγνωριζεις τα πτυχια ξενων χωρων.
Το μονο που θα μπορουσε να γινει για να εκπληρωνονται οι ανωτερω συνθηκες, ειναι να πεις "οκ σου αναγνωριζω το πτυχιο μεχρι για αγροτικο" ΑΛΛΑ εξετασεις για ΚΑΤΑΤΑΞΗ σε ειδικοτητα, στα πλαισια του μηχανογραφικου των πανελληνιων, με φθινουσα θεση επιτυχιας κλπ. Ετσι γινεται η τοποθετηση ειδικευομενων σε αλλες χωρες της ΕΕ πχ Ισπανια.
Ετσι πετυχαινεις Α) αποσυμφορηση πολλων περιζητητων ειδικοτητων (Πλαστικη στα γιαννενα ανοιγει θεση το 2032, για οσ@ κανουν χθες αιτηση) οπου οποιος το κατεχει πραγματικα και δουλεψε στη σχολη θα την παιρνει και Β) Με το να εχεις καθορισμενο αριθμο θεσεων καταπολεμας το φαινομενο να εχεις γεμισει σε οφθαλμιατρους, ωριλαδες, ενδοκρινολογους και να μην βρισκεις χειρουργο παθολογο αναισθησιολογο.
Οποιος ηταν τουριστας θα παρει ειδικοτητα βιοχημικου ή θα ξεσκιστει να διαβασει στις εξετασεις και να μαθει οσα επρεπε να ξερει.
Ταυτοχρονα, απο την παραπανω διαδικασια απομονωνεις το αγροτικο, ωστε να υπαρχει η δυνατοτητα εργασιας, και η καλυψη των αναγκων στην επαρχια.
Πολλοι καθηγητες βεβαια ξερουν καλα οτι με εξετασεις για ειδικοτητα τα παιδια τους δεν εχουν ελπιδα να συνεχισουν το μαγαζακι, οποτε και το 2032 εδω θα ειμαστε να συζηταμε για τους αποφοιτους ρουμανοβουλγαριας
MarcoReus
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο MarcoReus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 377 μηνύματα.
27-12-21
14:52
Τι λες κάλε που δεν είναι πολλοί. Για τον πληθυσμό της Ελλάδας και για την κατάσταση στην οποία είναι οι σχολές ιατρικής σε αυτή τη χώρα, οι απόφοιτοι είναι παρα πολλοί. Ο αριθμός των αποφοίτων πρέπει οπωσδήποτε να μειωθεί.
Δες που βρισκεται η Ελλαδα ως προς τον αριθμο των αποφοιτων και τον αριθμο των ιατρων ανα 100.000 κατοικους. Δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου. Στοιχεια της eurostat ειναι.
eukleidhs1821
Διάσημο μέλος
Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,928 μηνύματα.
27-12-21
17:12
σε χαιρομαι ρε νικολα γτ φαινεται οτι σου αρεσει παρα πολυ αυτο που κανεις και θα γινεις πολυ καλος.αυτο παντως με τη διαφθορα ακουγεται παρα πολυ για ρουμανιαΛοιπόν επειδή βλέπω ότι τα στερεότυπα καλά κρατούν και επειδή τώρα έχω χρόνο θα σου εξηγήσω εγώ ο ίδιος μιας που σπουδάζω σε μια από αυτές τις ¨δαιμονισμένες" χώρες ιατρική.
Όπως εξήγησα στη Γεωργία, το πανεπιστήμιο είναι αρκετά καλό. Οι καθηγητές καλού επιπέδου που κάνουν τα πάντα για να σε βοηθήσουν να μάθεις. Η βοηθός εργαστηρίου στη Ανατομία μας δίνει αρκετά παραδείγματα από δικές της περιπτώσεις για να μάθουμε καλύτερα την ανατομία του ανθρώπινου σώματος. Επειδή σπούδαζα σε ελληνικό πανεπιστήμιο άνετα μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος σε σύγκριση με τα δύο χρόνια που ήμουν στην Ελλάδα...
Όπως σε κάθε τμήμα πανεπιστημίου πάντα θα υπάρχουν οι καλοί και οι "κακοί". Στο δικό μου μέρος υπάρχουν μερικοί Έλληνες που κάθονται πίσω και κουτσομπολεύουν τους πάντες όμως υπάρχουν και αυτοί που είναι διαρκώς με ένα στυλό και το τετράδιο τους στη πρώτη θέση προσέχοντας τον καθηγητή.
Σχετικά με την διαφθορά πριν 10 χρόνια μπορώ να πω ναι ότι υπήρχε και είχαν ακουστεί κάποια πράγματα όμως τώρα γίνονται διαρκείς ελέγχει στα πανεπιστήμια και έχουν εφαρμοστεί μέτρα όπου είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.
Τώρα γιατί περνάνε όλοι οι "σκάρτοι" στα 6 χρόνια θα στο εξηγήσω και αυτό. Σε σύγκριση με αρκετά πανεπιστήμια, τα πανεπιστήμια της Ρουμανίας δίνουν ευκαιρίες σε όποιον δεν τα καταφέρνει που σημαίνει διότι για να περάσεις στη δεύτερη χρονιά πρέπει να μαζέψεις κάποια ects. Κάθε μάθημα έχει ένα βαθμό με ects και αρκετοί "πονηροί" δίνουν μεγαλύτερη βάση σε μαθήματα με περισσότερα όπως με την ανατομία διότι άμα δεν την περάσεις μπορεί να χαιρετήσεις τις σπουδές σου. Επίσης σχετικά με τις ευκαιρίες αν αποτύχεις μια πρόοδο μπορείς να την ξαναδώσεις την άλλη εβδομάδα όμως αν αποτύχεις ξανά χάνεις και την εξέταση του μαθήματος. Με συνέπεια αρκετή που δεν είναι καλή έχουν χρόνο να τα μάθουν και να γράψουν ένα 5/10 (αρκετοί είναι αυτοί δυστυχώς).
Σχετικά με τα μαθήματα είναι δύσκολα και αν δεν διαβάζεις καθημερινά δεν γίνεται να τα περάσεις, εξήγησα τι μας κάνουν στην ανατομία όμως στο πρώτο εξάμηνο έχουμε
κυτταρολογία, ιατρική φυσική, βιοστατιστική, βιοχημεία, Ρουμάνικα, Γυμναστική (περίεργο όμως ναι), Ανατομία, Εμβριολογία. Σε όλα σχεδόν εκτός έχουμε γράψει πρόοδο, σε αρκετές προόδους ούτε το 80% δεν περνάει λόγω δυσκολίας.
Πάντως μέχρι στιγμής νιώθω καλά με τον ευατό μου διότι μαθαίνουμε ότι και να πουν τρίτα πρόσωπα. Υπάρχουν ημερίδες χειρουργικής, παθολογίας κτλ για να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας και το πανεπιστήμιο συνεργάζεται με ξένα ινστιτούτα όπως το αμερικανικό, γαλλικό, κινέζικο (confucius), Γερμανικό (Goethe) κτλ με συνέπεια να μαθαινουμε γλώσσες δωρεάν. Πήγαινε να τα δεις αυτά στα Ελληνικά πανεπιστήμια...
Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω για να πείσω εσένα την @georgia1213 μπορεί και τον @Ryuzaki όμως ΣΥΜΦΩΝΩ στην ύπαρξη εξετάσεων αναγνώρισης στην είσοδο στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μετά άτομα σαν κι εμένα θα μπορούσαν να έχουν βγει από τον στόχο αρκετών φοιτητών ιατρικής και Ελλήνων για πληρωμές, διαφθορές κτλ που διαρκώς ακούμε.
Καλή σας συνέχεια και καλή επιτυχία στις εξετάσεις
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,183 μηνύματα.
27-12-21
19:38
Δεν ξέρω εάν είναι καλή στιγμή να πω σε αυτό το σημείο πως, στην Ελλάδα τουλάχιστον και όπως δείχνουν τα εως τώρα δεδομένα, ο πιο τεμπέλης, ανέντιμος , με τις περισσότερες γνωριμίες καταλήγει αρκετά συχνά πολύ πιο επιτυχημένος από τον έντιμο και διαβαστερό.
Εαν επιλέξει κάποιος να έχει έναν συγκεκριμένο "κώδικα τιμής" το κάνει κυρίως για τον εαυτό του. Και όταν τον ακολουθεί πιστά, το κάνει επειδή σέβεται τον εαυτό του και τις αρχές του. Το οποίο είναι πάντα αξιοθαύμαστο ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε με το τι πιστεύει ο άλλος. Διότι εαν δεν στηρίζουμε οι ίδιοι τις αρχές μας, εν τέλει δεν αντιπροσωπεύουμε τίποτα το ιδιαίτερο και επομένως ούτε οι ίδιοι είμαστε τίποτα το παραπάνω απο καιροσκόποι. Η κοινωνία ωστόσο δεν είναι υποχρεωμένη να κινηθεί εντός του στενού πλαισίου που ορίζει ο προσωπικός "κώδικας τιμής" μας. Όπως πολύ σωστά το έθεσε ο @Ryuzaki , όλα είναι θέμα ζήτησης-προσφοράς σε μεγάλη κλίμακα. Το οτι θα "αδικηθούμε" για κάτι στην ζωή μας, βάσει των στάνταρ μας είναι βέβαιο λοιπόν. Είναι όμως ένα ρίσκο και ένας κίνδυνος που έχουμε αποδεχτεί ή πρέπει να αποδεχτούμε. Γιατί δεν είμαστε αξιοκρατικοί ή οτιδήποτε άλλο με σκοπό και οι άλλοι να είναι. Το κάνουμε για τον εαυτό μας, γιατί στηρίζουμε την φιλοσοφία ζωής μας. Αυτό είναι το τίμημα του να πλάσουμε την ύπαρξη μας σε αυτό που θέλουμε, ή κάνουμε ότι και οι άλλοι, ή ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο με ότι δυσκολία αυτός συνεπάγεται.
Απο όσες ανέντιμες συμπεριφορές υπάρχουν λοιπόν, το να πάρει κάποιος μεταγραφή ή να πάει να σπουδάσει στην Ρουμανία είναι μάλλον το λιγότερο. Σε πόσες σχολές άραγε στην Ελλάδα ο μέσος Έλληνας φοιτητής έχει περάσει ένα σωρό μαθήματα μέσω της αντιγραφής, σε εργασίες, εξετάσεις κτλπ. ; Πόσοι Έλληνες φοιτητές πάνε φροντιστήρια σε μαθήματα ενώ άλλοι κάθονται και σκίζονται για να τα περάσουν χωρίς καμία βοήθεια ; Και ακόμα παραπέρα, το να πηγαίνει κάποιος φροντιστήριο στο λύκειο δεν είναι απο μόνο του αναξιοκρατικό όταν υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ; Ποια η διαφορά κάποιου να διαβάσει μόνος και να δώσει εξετάσεις για να πάει Ρουμανία και να τα σκάει, με το να τα σκάει σε φροντιστήρια για να περάσει Ελλάδα; Πως ένας τέτοιος Έλληνας φοιτητής είναι απαραίτητα καλύτερος απο κάποιον που σπουδάζει στην Ρουμανία, διαβάζει και περνάει με έντιμο τρόπο τα μαθήματα του ;
Υ.Γ. Με τον όρο "Έλληνα φοιτητή", εννοώ απλά όσους φοιτητές σπουδάζουν στην Ελλάδα σε αντίθεση με Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ρουμανία για χάριν ευκολίας διαχωρισμού απλά.
Το όποιο όφελος Γεωργία που θα υπάρξει απο την επιλογή σου να προσπαθήσεις σκληρότερα και να αρνηθείς στον εαυτό σου ένα μαξιλαράκι ασφαλείας, όπως το να σπουδάσεις στο εξωτερικό, είναι κάτι που θα το δεις μόνο σε προσωπικό επίπεδο. Μην περιμένεις να σου πει κάποιος μπράβο για αυτό. Είναι μια επιλογή που έκανες για να στηρίξεις τον δικό σου "κώδικα τιμής" όπως ανέφερα και αυτό σε τιμά απεριόριστα. Αλλά μην πέσεις στην παγίδα να αξιολογήσεις τους άλλους σύμφωνα με τα δικά σου στάνταρ. Εξάλλου όπως είπα, σίγουρα ως τώρα στις σπουδές σου ή αργότερα θα δεις περιπτώσεις ατόμων που πραγματικά γλείφουν κατουρημένες ποδιές και είναι ανέντιμοι. Δεν είναι δίκαιο λοιπόν να τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακί . Άλλο κάποιος που προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρο του προσπαθώντας σε ένα διαφορετικό σύστημα, και άλλο κάποιος που δεν θα διστάσει να πατήσει επί πτωμάτων, και θα αδικήσει με ξεκάθαρο τρόπο τους κόπους των συνανθρώπων του για δικό του όφελος .
Εαν επιλέξει κάποιος να έχει έναν συγκεκριμένο "κώδικα τιμής" το κάνει κυρίως για τον εαυτό του. Και όταν τον ακολουθεί πιστά, το κάνει επειδή σέβεται τον εαυτό του και τις αρχές του. Το οποίο είναι πάντα αξιοθαύμαστο ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε με το τι πιστεύει ο άλλος. Διότι εαν δεν στηρίζουμε οι ίδιοι τις αρχές μας, εν τέλει δεν αντιπροσωπεύουμε τίποτα το ιδιαίτερο και επομένως ούτε οι ίδιοι είμαστε τίποτα το παραπάνω απο καιροσκόποι. Η κοινωνία ωστόσο δεν είναι υποχρεωμένη να κινηθεί εντός του στενού πλαισίου που ορίζει ο προσωπικός "κώδικας τιμής" μας. Όπως πολύ σωστά το έθεσε ο @Ryuzaki , όλα είναι θέμα ζήτησης-προσφοράς σε μεγάλη κλίμακα. Το οτι θα "αδικηθούμε" για κάτι στην ζωή μας, βάσει των στάνταρ μας είναι βέβαιο λοιπόν. Είναι όμως ένα ρίσκο και ένας κίνδυνος που έχουμε αποδεχτεί ή πρέπει να αποδεχτούμε. Γιατί δεν είμαστε αξιοκρατικοί ή οτιδήποτε άλλο με σκοπό και οι άλλοι να είναι. Το κάνουμε για τον εαυτό μας, γιατί στηρίζουμε την φιλοσοφία ζωής μας. Αυτό είναι το τίμημα του να πλάσουμε την ύπαρξη μας σε αυτό που θέλουμε, ή κάνουμε ότι και οι άλλοι, ή ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο με ότι δυσκολία αυτός συνεπάγεται.
Απο όσες ανέντιμες συμπεριφορές υπάρχουν λοιπόν, το να πάρει κάποιος μεταγραφή ή να πάει να σπουδάσει στην Ρουμανία είναι μάλλον το λιγότερο. Σε πόσες σχολές άραγε στην Ελλάδα ο μέσος Έλληνας φοιτητής έχει περάσει ένα σωρό μαθήματα μέσω της αντιγραφής, σε εργασίες, εξετάσεις κτλπ. ; Πόσοι Έλληνες φοιτητές πάνε φροντιστήρια σε μαθήματα ενώ άλλοι κάθονται και σκίζονται για να τα περάσουν χωρίς καμία βοήθεια ; Και ακόμα παραπέρα, το να πηγαίνει κάποιος φροντιστήριο στο λύκειο δεν είναι απο μόνο του αναξιοκρατικό όταν υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ; Ποια η διαφορά κάποιου να διαβάσει μόνος και να δώσει εξετάσεις για να πάει Ρουμανία και να τα σκάει, με το να τα σκάει σε φροντιστήρια για να περάσει Ελλάδα; Πως ένας τέτοιος Έλληνας φοιτητής είναι απαραίτητα καλύτερος απο κάποιον που σπουδάζει στην Ρουμανία, διαβάζει και περνάει με έντιμο τρόπο τα μαθήματα του ;
Υ.Γ. Με τον όρο "Έλληνα φοιτητή", εννοώ απλά όσους φοιτητές σπουδάζουν στην Ελλάδα σε αντίθεση με Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ρουμανία για χάριν ευκολίας διαχωρισμού απλά.
Το όποιο όφελος Γεωργία που θα υπάρξει απο την επιλογή σου να προσπαθήσεις σκληρότερα και να αρνηθείς στον εαυτό σου ένα μαξιλαράκι ασφαλείας, όπως το να σπουδάσεις στο εξωτερικό, είναι κάτι που θα το δεις μόνο σε προσωπικό επίπεδο. Μην περιμένεις να σου πει κάποιος μπράβο για αυτό. Είναι μια επιλογή που έκανες για να στηρίξεις τον δικό σου "κώδικα τιμής" όπως ανέφερα και αυτό σε τιμά απεριόριστα. Αλλά μην πέσεις στην παγίδα να αξιολογήσεις τους άλλους σύμφωνα με τα δικά σου στάνταρ. Εξάλλου όπως είπα, σίγουρα ως τώρα στις σπουδές σου ή αργότερα θα δεις περιπτώσεις ατόμων που πραγματικά γλείφουν κατουρημένες ποδιές και είναι ανέντιμοι. Δεν είναι δίκαιο λοιπόν να τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακί . Άλλο κάποιος που προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρο του προσπαθώντας σε ένα διαφορετικό σύστημα, και άλλο κάποιος που δεν θα διστάσει να πατήσει επί πτωμάτων, και θα αδικήσει με ξεκάθαρο τρόπο τους κόπους των συνανθρώπων του για δικό του όφελος .
georgia1213
Δραστήριο μέλος
Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
27-12-21
20:17
επισης θα ηθελα να αναφερω χαρακτηριστικο παραδειγμα παιδιου, ευπορου, το οποιο το 2019 περασε πολιτικος μηχανικος δπθ και με καποιον μαγικο τροπο τον εφεραν εμπΔεν ξέρω εάν είναι καλή στιγμή να πω σε αυτό το σημείο πως, στην Ελλάδα τουλάχιστον και όπως δείχνουν τα εως τώρα δεδομένα, ο πιο τεμπέλης, ανέντιμος , με τις περισσότερες γνωριμίες καταλήγει αρκετά συχνά πολύ πιο επιτυχημένος από τον έντιμο και διαβαστερό.
Εαν επιλέξει κάποιος να έχει έναν συγκεκριμένο "κώδικα τιμής" το κάνει κυρίως για τον εαυτό του. Και όταν τον ακολουθεί πιστά, το κάνει επειδή σέβεται τον εαυτό του και τις αρχές του. Το οποίο είναι πάντα αξιοθαύμαστο ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε με το τι πιστεύει ο άλλος. Διότι εαν δεν στηρίζουμε οι ίδιοι τις αρχές μας, εν τέλει δεν αντιπροσωπεύουμε τίποτα το ιδιαίτερο και επομένως ούτε οι ίδιοι είμαστε τίποτα το παραπάνω απο καιροσκόποι. Η κοινωνία ωστόσο δεν είναι υποχρεωμένη να κινηθεί εντός του στενού πλαισίου που ορίζει ο προσωπικός "κώδικας τιμής" μας. Όπως πολύ σωστά το έθεσε ο @Ryuzaki , όλα είναι θέμα ζήτησης-προσφοράς σε μεγάλη κλίμακα. Το οτι θα "αδικηθούμε" για κάτι στην ζωή μας, βάσει των στάνταρ μας είναι βέβαιο λοιπόν. Είναι όμως ένα ρίσκο και ένας κίνδυνος που έχουμε αποδεχτεί ή πρέπει να αποδεχτούμε. Γιατί δεν είμαστε αξιοκρατικοί ή οτιδήποτε άλλο με σκοπό και οι άλλοι να είναι. Το κάνουμε για τον εαυτό μας, γιατί στηρίζουμε την φιλοσοφία ζωής μας. Αυτό είναι το τίμημα του να πλάσουμε την ύπαρξη μας σε αυτό που θέλουμε, ή κάνουμε ότι και οι άλλοι, ή ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο με ότι δυσκολία αυτός συνεπάγεται.
Απο όσες ανέντιμες συμπεριφορές υπάρχουν λοιπόν, το να πάρει κάποιος μεταγραφή ή να πάει να σπουδάσει στην Ρουμανία είναι μάλλον το λιγότερο. Σε πόσες σχολές άραγε στην Ελλάδα ο μέσος Έλληνας φοιτητής έχει περάσει ένα σωρό μαθήματα μέσω της αντιγραφής, σε εργασίες, εξετάσεις κτλπ. ; Πόσοι Έλληνες φοιτητές πάνε φροντιστήρια σε μαθήματα ενώ άλλοι κάθονται και σκίζονται για να τα περάσουν χωρίς καμία βοήθεια ; Και ακόμα παραπέρα, το να πηγαίνει κάποιος φροντιστήριο στο λύκειο δεν είναι απο μόνο του αναξιοκρατικό όταν υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ; Ποια η διαφορά κάποιου να διαβάσει μόνος και να δώσει εξετάσεις για να πάει Ρουμανία και να τα σκάει, με το να τα σκάει σε φροντιστήρια για να περάσει Ελλάδα; Πως ένας τέτοιος Έλληνας φοιτητής είναι απαραίτητα καλύτερος απο κάποιον που σπουδάζει στην Ρουμανία, διαβάζει και περνάει με έντιμο τρόπο τα μαθήματα του ;
Υ.Γ. Με τον όρο "Έλληνα φοιτητή", εννοώ απλά όσους φοιτητές σπουδάζουν στην Ελλάδα σε αντίθεση με Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ρουμανία για χάριν ευκολίας διαχωρισμού απλά.
Το όποιο όφελος Γεωργία που θα υπάρξει απο την επιλογή σου να προσπαθήσεις σκληρότερα και να αρνηθείς στον εαυτό σου ένα μαξιλαράκι ασφαλείας, όπως το να σπουδάσεις στο εξωτερικό, είναι κάτι που θα το δεις μόνο σε προσωπικό επίπεδο. Μην περιμένεις να σου πει κάποιος μπράβο για αυτό. Είναι μια επιλογή που έκανες για να στηρίξεις τον δικό σου "κώδικα τιμής" όπως ανέφερα και αυτό σε τιμά απεριόριστα. Αλλά μην πέσεις στην παγίδα να αξιολογήσεις τους άλλους σύμφωνα με τα δικά σου στάνταρ. Εξάλλου όπως είπα, σίγουρα ως τώρα στις σπουδές σου ή αργότερα θα δεις περιπτώσεις ατόμων που πραγματικά γλείφουν κατουρημένες ποδιές και είναι ανέντιμοι. Δεν είναι δίκαιο λοιπόν να τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακί . Άλλο κάποιος που προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρο του προσπαθώντας σε ένα διαφορετικό σύστημα, και άλλο κάποιος που δεν θα διστάσει να πατήσει επί πτωμάτων, και θα αδικήσει με ξεκάθαρο τρόπο τους κόπους των συνανθρώπων του για δικό του όφελος .
το ατομο ουτε πολυτεκνο ηταν , ουτε φτωχο, ουτε αδερφια να σπουδαζουν ειχε τωρα πως ηρθε ενας θεος ξερει
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,936 μηνύματα.
27-12-21
20:24
ειχε βυσμα γεωργια.επισης θα ηθελα να αναφερω χαρακτηριστικο παραδειγμα παιδιου, ευπορου, το οποιο το 2019 περασε πολιτικος μηχανικος δπθ και με καποιον μαγικο τροπο τον εφεραν εμπ
το ατομο ουτε πολυτεκνο ηταν , ουτε φτωχο, ουτε αδερφια να σπουδαζουν ειχε τωρα πως ηρθε ενας θεος ξερει
το βυσμα ειναι διεθνης πρακτικη
στην αμερικη εχει και ενα αλλο ονομα, το λενε donations.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,183 μηνύματα.
27-12-21
20:39
επισης θα ηθελα να αναφερω χαρακτηριστικο παραδειγμα παιδιου, ευπορου, το οποιο το 2019 περασε πολιτικος μηχανικος δπθ και με καποιον μαγικο τροπο τον εφεραν εμπ
το ατομο ουτε πολυτεκνο ηταν , ουτε φτωχο, ουτε αδερφια να σπουδαζουν ειχε τωρα πως ηρθε ενας θεος ξερει
Καλά κοίτα οι μεταγραφές δεν έχουν τόση σημασία. Τι και εαν κάποιος μεταπήδησε στο ΕΜΠ ενώ δεν άξιζε να ήταν εκεί ;
Τα θέματα των εξεταστικών συνήθως είναι στο επίπεδο του ακροατηρίου. Εαν κάποιος λοιπόν χώνεται κάπου που αξιοκρατικά δεν θα έπρεπε να ήταν, η πιθανότητα να τελειώσει την σχολή τείνει στο μηδέν γιατί δεν θα ανταπεξέλθει. Το διάβασμα που ακολουθεί μετέπειτα στην σχολή είναι πολλαπλάσιο αυτού που χρειάζεται στις πανελλήνιες. Εαν και οκ,εδώ που τα λέμε,εαν έχει βύσμα ο άλλος και το πτυχίο θα πάρει και δουλειά θα βρει και απο όλα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό εσύ. Still όμως αυτές οι περιπτώσεις είναι πραγματικά αναξιοκρατικές σε σχέση με το να σπουδάσει ο άλλος στο εξωτερικό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να διαβάσεις και να προσπαθήσεις να κάνεις τις δικές σου επαφές. Αυτό το ελέγχεις.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,985 μηνύματα.
27-12-21
21:21
επισης θα ηθελα να αναφερω χαρακτηριστικο παραδειγμα παιδιου, ευπορου, το οποιο το 2019 περασε πολιτικος μηχανικος δπθ και με καποιον μαγικο τροπο τον εφεραν εμπ
το ατομο ουτε πολυτεκνο ηταν , ουτε φτωχο, ουτε αδερφια να σπουδαζουν ειχε τωρα πως ηρθε ενας θεος ξερει
Eδώ κάποια χρόνια πριν που πολλοί από εσάς πηγαίνατε δημοτικό μάλλον ή ήσασταν αγέννητα, υπήρχαν περιπτώσεις παιδιών που εμφάνιζαν αδέρφια για να φαίνονται πολύτεχνοι και με οικονομικές αδυναμίες να συντηρούν πολλά φοιτητόσπιτα. Δεν υπήρχε μηχανογράφηση για να πιάνεται η απάτη εύκολα. Όλα ήταν γραφειοκρατικά, τίμια Ελληνικά, καταχωρημένα και πεταγμένα σε στίβες από χαρτούρα στα ειδικά μπλε ντοσιέ με το άσπρο κορδονάκι τύπου εφορίας.
Αχ γεωργία. Μα καλά πού ζεις; Τώρα ανακαλύπτεις τον τροχό;
georgia1213
Δραστήριο μέλος
Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
27-12-21
21:23
πως γινεται να το κανεις αυτο;;;;Eδώ κάποια χρόνια πριν που πολλοί από εσάς πηγαίνατε δημοτικό μάλλον ή ήσασταν αγέννητα, υπήρχαν περιπτώσεις παιδιών που εμφάνιζαν αδέρφια για να φαίνονται πολύτεχνοι και με οικονομικές αδυναμίες να συντηρούν πολλά φοιτητόσπιτα. Αχ γεωργία. Μα καλά πού ζεις; Τώρα ανακαλύπτεις τον τρ
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,985 μηνύματα.
27-12-21
21:24
πως γινεται να το κανεις αυτο;;;;
Αχ κορίτσι μου
Στους χτύπους της καρδιάς μου
Απόψε χόρεψε
Φτερά αγγέλου στο κορμί μου φόρεσε
Να φτάσω ως τη πόρτα του ουρανού
Αχ κορίτσι μου
Γεωργία στην Ελλάδα δεν πάνε όλοι με το ...απαυτό στο χέρι. Βάζουν το χέρι και στο μέλι της απάτης. Απλά η απάτη ονομάζεται "διευκόλυνση" για το κακόμοιρο το παιδί, να μην ταλαιπωρηθεί.
georgia1213
Δραστήριο μέλος
Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
27-12-21
21:28
τι να σου πω, για ολα αυτα φταιει το κρατος που εν γνωσει του δημιουργει αυτα τα παραθυρακια, τωρα τι να πω
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,985 μηνύματα.
27-12-21
21:31
τι να σου πω, για ολα αυτα φταιει το κρατος που εν γνωσει του δημιουργει αυτα τα παραθυρακια, τωρα τι να πω
Από συστάσεως του Ελληνικού κράτους η διαπλοκή είναι μια παράλληλη ιστορία. Δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Ο καθένας κοιτάζει τον τομάρι του.
Δεν ξέρω εάν είναι καλή στιγμή να πω σε αυτό το σημείο πως, στην Ελλάδα τουλάχιστον και όπως δείχνουν τα εως τώρα δεδομένα, ο πιο τεμπέλης, ανέντιμος , με τις περισσότερες γνωριμίες καταλήγει αρκετά συχνά πολύ πιο επιτυχημένος από τον έντιμο και διαβαστερό.
Εαν επιλέξει κάποιος να έχει έναν συγκεκριμένο "κώδικα τιμής" το κάνει κυρίως για τον εαυτό του. Και όταν τον ακολουθεί πιστά, το κάνει επειδή σέβεται τον εαυτό του και τις αρχές του. Το οποίο είναι πάντα αξιοθαύμαστο ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε με το τι πιστεύει ο άλλος. Διότι εαν δεν στηρίζουμε οι ίδιοι τις αρχές μας, εν τέλει δεν αντιπροσωπεύουμε τίποτα το ιδιαίτερο και επομένως ούτε οι ίδιοι είμαστε τίποτα το παραπάνω απο καιροσκόποι. Η κοινωνία ωστόσο δεν είναι υποχρεωμένη να κινηθεί εντός του στενού πλαισίου που ορίζει ο προσωπικός "κώδικας τιμής" μας. Όπως πολύ σωστά το έθεσε ο @Ryuzaki , όλα είναι θέμα ζήτησης-προσφοράς σε μεγάλη κλίμακα. Το οτι θα "αδικηθούμε" για κάτι στην ζωή μας, βάσει των στάνταρ μας είναι βέβαιο λοιπόν. Είναι όμως ένα ρίσκο και ένας κίνδυνος που έχουμε αποδεχτεί ή πρέπει να αποδεχτούμε. Γιατί δεν είμαστε αξιοκρατικοί ή οτιδήποτε άλλο με σκοπό και οι άλλοι να είναι. Το κάνουμε για τον εαυτό μας, γιατί στηρίζουμε την φιλοσοφία ζωής μας. Αυτό είναι το τίμημα του να πλάσουμε την ύπαρξη μας σε αυτό που θέλουμε, ή κάνουμε ότι και οι άλλοι, ή ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο με ότι δυσκολία αυτός συνεπάγεται.
Δυστυχώς είναι μια κακή νοοτροπία που επηρεάζει και το πως οργανώνεται το κράτος μας. Λειτουργούμε σε ευκαιριακές λύσεις χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός ώστε να υπάρχει κοινωνική ευημερία. Ο καθένας ορίζει την επιλογή του και με ατομικά κριτήρια την θέτει ως εφικτή ή όχι, για την κοινωνία. Δεν ξέρω όμως ακριβώς τι ορίζεται ως προσφορά-ζήτηση σε μια κοινωνία που ορίζει την επιτυχία με βάση την βολεμένη εργασία χωρίς αξιολόγηση. Λόγω ασταθούς αγοράς εργασίας νομίζω ότι σχεδόν σε όλα τα επαγγέλματα ακόμη και στην ιατρική (με την αυτοματοποίηση) έρχονται αλλαγές που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα συνταξιοδοτηθεί με την επιλογή του.
Επίσης δεν σημαίνει ότι αν ο κάθε φίλος @Ryuzaki επειδή κάνει στροφή για να σπουδάσει Ιατρική θα γίνει επιτυχημένος επαγγελματίας γιατρός. Με την ίδια λογική θα έπρεπε σε κάθε επαγγελματική αστοχία να ξανασπουδάζουμε (ωραία μέχρι εδώ) αλλά κανείς δεν εγγυάται πως το μεροκάματο θα μπαίνει στο σπίτι (ρίσκο επιλογών) μετά από κάποια χρόνια σπουδών και προσπάθειας επαγγελματικής αποκατάστασης με πολλά άλλα νέα δεδομένα (δημιουργία οικογένειας, χρέη, κόστη επιβίωσης, κτλ). Κανείς δεν μένει μόνιμα στα 30 ετών. Αυτό ισχύει δυστυχώς σε όλα τα επαγγέλματα και δεν έχει να κάνει αν κάποιος επιλέγει περισσότερο πανεπιστημιακό επάγγελμα ή περισσότερο προσανατολισμένο της ελεύθερης αγοράς. Το ρίσκο επιλογών πέρα από τις σπουδές παραμένει ρίσκο.
Η δουλειά είναι δουλειά και πόσο μάλλον τα χρόνια αυτά όπου η εξειδίκευση "ακυρώνει" τη βασική γνώση του πτυχίου και την ίδια στιγμή η αγορά βάλλεται από πανδημίες και κυβερνητικά μέτρα που αλλοιώνουν την δομή της εργασίας, ως κοινωνικό αγαθό.
Ποια η διαφορά κάποιου να διαβάσει μόνος και να δώσει εξετάσεις για να πάει Ρουμανία και να τα σκάει, με το να τα σκάει σε φροντιστήρια για να περάσει Ελλάδα; Πως ένας τέτοιος Έλληνας φοιτητής είναι απαραίτητα καλύτερος απο κάποιον που σπουδάζει στην Ρουμανία, διαβάζει και περνάει με έντιμο τρόπο τα μαθήματα του ;
Aκόμη δεν έχουμε λύσει τέτοια ζητήματα. Έχει καλλιεργηθεί μια νοοτροπία "ανωτερότητας" του Ελληνικού συστήματος τότε που όντως σπούδαζαν 5 άτομα που το άξιζαν και όχι 1005 άτομα.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
27-12-21
22:09
Παρεμπιπτόντως, μιας και μιλάτε για δίδακτρα. Τωρα που η Αγγλία βγήκε εκτός ΕΕ, μια αξιολογη παρεμφερής λύση για όσους σκέφτονταν κάτι τέτοιο, με δίδακτρα εντός ΕΕ ωστόσο, είναι και η ιατρική στην Ιρλανδία.
eukleidhs1821
Διάσημο μέλος
Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,928 μηνύματα.
27-12-21
23:13
παντως οι κομπινες αργα ή γρηγορα πιανονται να ξες.θυμαμαι διαβαζα περσι για εναν εν ετει 1983 που σπουδαζε ταυτοχρονα σε 3 σχολες (δασκαλος,φυσιοθεραπευτης και φιλολογος) και ειχε πολλα μορια στο ασεπ.οταν ανακαλυφθηκε η κομπινα εχασε και τα 3 του πτυχια και τωρα κλαιει τη μοιρα του.Eδώ κάποια χρόνια πριν που πολλοί από εσάς πηγαίνατε δημοτικό μάλλον ή ήσασταν αγέννητα, υπήρχαν περιπτώσεις παιδιών που εμφάνιζαν αδέρφια για να φαίνονται πολύτεχνοι και με οικονομικές αδυναμίες να συντηρούν πολλά φοιτητόσπιτα. Δεν υπήρχε μηχανογράφηση για να πιάνεται η απάτη εύκολα. Όλα ήταν γραφειοκρατικά, τίμια Ελληνικά, καταχωρημένα και πεταγμένα σε στίβες από χαρτούρα στα ειδικά μπλε ντοσιέ με το άσπρο κορδονάκι τύπου εφορίας.
Αχ γεωργία. Μα καλά πού ζεις; Τώρα ανακαλύπτεις τον τροχό;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 130 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- bboys
- elevag
- demetrius
- peter347
- Hased Babis
- Φινεύς
- Yorgos L
- hirasawayui
- Crithas
- mvas
- stee
- Ryuzaki
- ~Sonne~
- Giannis_19
- Annou1
- pharma1524
- Than003
- spring day
- panaman
- hello1234
- Basiliki.kiki
- BillyTheKid
- Τρελας123
- nicole1982
- mermaid89
- Pharmacist01
- Bezbozny
- Ioanna98
- P.Dam.
- anakiriak@yahoo
- Philologist
- ladybookworm
- Ελεγκολόγος
- Rina
- eukleidhs1821
- kost28
- NasosJet
- MIT_fan
- sophiaa
- BoredPanda
- Πα.Κ
- Marple
- nimbus
- Dionyshs1
- Appolon
- thodoris_eng
- barkos
- Joji
- Drglitterstar
- Giii
- Christosgeorgo
- Libertus
- Cortes
- Meow
- Nandia 20103
- anastasis06
- Gus Roger10
- Nala
- tsiobieman
- Nikos05
- constansn
- ggl
- Fara
- nucomer
- Unboxholics
- Αλκης Κ.
- MarcoReus
- Steliosgkougkou
- fmarulezkd
- allall1
- Chemwizard
- Wonderkid
- lnesb
- Ria99
- Johnny15
- korlef
- snowy
- Annu
- Miranda32
- το κοριτσι του μαη
- Georgekk
- BornB
- azula
- liana
- george777
- fay01
- KingOfPop
- Dunedain
- TakSimeon
- Nikoleta_Giann
- sweater weather
- Gianpap
- Κλημεντίνη
- sofia.kp
- TigerHunt
- MarilynSt
- Viedo
- vasilikiant
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.