Είναι σχετικά απλό. Ξοδεύεις άφθονες ώρες διαβάζοντας σχετικά πράγματα και βαριέσαι αρκετά τα υπόλοιπα μαθήματα,ή τουλάχιστον δεν τα βλέπεις και τόσο ιδιαίτερα σε σχέση με αυτό που σου αρέσει.Γενικά θα πρέπει να είσαι σε θέση να στηρίξεις γιατί σου φαίνεται κάτι τόσο τέλειο. Μπορεί να είναι σε θέση να το αναλύσεις ή να είναι κάτι απλούστατο σε στυλ "Όπως ο άλλος λύνει σταυρόλεξα και ηρεμεί,εγώ κάνω αυτό και με ηρεμεί" (Boomer's example αλλά λέμε τώρα

) .
Μπορείς μόνο να διδάξεις και συγκεκριμένα μέχρι την δευτεροβάθμια .
Ελάχιστες εταιρίες έως καμία θα προσλάβει φυσικό μόνο με βασική εκπαίδευση.
Οπότε ένα μεταπτυχιακό χρειάζεται οπωσδήποτε,βοηθάει σημαντικά.
Κοίτα δεν είναι τόσο μεγάλο δίλημμα όσο νομίζεις. Απλά ενδέχεται μετά απο χρόνια να πεις "Αα εαν έπαιρνα το x δεν θα μου έβγαινε η πίστη να περάσω τόσα άσχετα μαθήματα για να κάνω εν τέλει το x πράγμα". Το σίγουρο είναι οτι καταλήγεις σε σχετικά όμοιες θέσεις στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.Αρκετοί ημμυ συνεχίζουν σε δουλειές που ήταν πιο πολύ σχετιζόμενη με φυσική(ακόμα και έρευνα) και ομοίως πολλοί φυσικοί καταλήγουν να βοηθάνε σε πεδία που τυπικά θεωρείται οτι ανήκουν στους ηλεκτρολόγους.
Π.χ.
Στις τηλεπικοινωνίες έχεις οπτικές ίνες που αποτελούν αντικείμενο της φωτονικής και της οπτικής.
Στην ιατρική έχεις τα MRI στα οποία δουλεύουν είτε φυσικοί,ηλεκτρολόγοι μηχανικοί είτε ακόμα και μαθηματικοί.
Στα ολοκληρωμένα κυκλώματα που βρίσκονται πλέον σε κάθε συσκευή(κινητό,υπολογιστής,τηλεόραση,αμάξι,γραμμές παραγωγής,ρομποτ κτλπ.) δουλεύουν επίσης είτε φυσικοί είτε ηλεκτρολόγοι μηχανικοί. Είτε ως μηχανικοί είτε ως ερευνητές.
Οι αισθητήρες και η μετρολογία επίσης εμπλέκει πολύ φυσικούς και ηλεκτρολόγους μηχανικούς και είναι ένας απίστευτα σημαντικός τομέας.
Στον τομέα της ενέργειας ,η πυρηνική σύντηξη είναι ένα πεδίο που απαιτεί φυσικούς & ηλεκτρολόγους μηχανικούς.
Ακόμα και σε καθαρή έρευνα όπως τα στοιχειώδη σωματίδια στο Cern , χρειάζονται τόσο φυσικοί όσο και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί.
Η κβαντική υπολογιστική είναι ακόμα ένας τομέας που οι δύο αυτές σχολές έρχονται κοντά.
Γενικά η επιστήμη της φυσικής έχει μια ιδιαίτερη σχέση με αυτή των ηλεκτρολόγων μηχανικών .
Ότι και να επιλέξεις χαμένη δεν βγαίνεις κατά την γνώμη μου. Όλα κρίνονται απλά στο τι θες εσύ να δεις όσο είσαι στο προπτυχιακό .Οπότε πρέπει να μάθεις και για τις δύο σχολές πράγματα,τώρα που έχεις χρόνο και μπορείς .