fockos
Επιφανές μέλος
Παιδί πολυτέκνων ο πρώτος στην Κοζάνη
Ο Δημήτρης Βόγδου, από το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, είναι ο πρώτος των πρώτων σε τελική βαθμολογία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, στα τέσσερα λύκεια της πόλης.
Είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας (έχει άλλα τέσσερα αδέρφια) και κατάφερε να γράψει 19,9 στα Μαθηματικά, χωρίς καν να κάνει μαθήματα σε κάποιο ομαδικό ή ιδιαίτερο φροντιστήριο!
«Υπάρχουν άλλα τόσα άτομα που περνούν το ίδιο και κλαίτε μαζί. Χωρίς λίγο κλάψιμο (και κάψιμο) δεν βγαίνει η χρονιά. Σημασία όμως έχει να γίνεις εξωτερικός παρατηρητής και όσο γίνεται να περάσεις καλά. Και δεν θα πω ότι δεν διάβαζα. Έχω αφήσει τα οστά μου πάνω στο γραφείο στο δωμάτιο μου. Αλλά ήταν και μέρες που δεν έκανα τίποτα…» είπε μεταξύ άλλων. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία
Ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου, Νίκος Δαμασκόπουλος, είναι ο πρώτος των πρώτων στην Ηλεία και δεν αποκλείεται να είναι και πρώτος πανελλαδικά. Συγκέντρωσε συνολικά 19.554 μόρια και έγραψε 20 στην πληροφορική και στο Α.Ο.Θ., 18,1 στην έκθεση και 19,8 στα μαθηματικά.
«Eίναι μια πρόκληση και πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να έχουμε πίστη σε αυτό που θέλουμε. Στόχος μου είναι η πυροσβεστική Ακαδημία και η σχολή ανθυποπυραγών… «είπε μεταξύ άλλων. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Λάρισα: Με δύο εικοσάρια σε Μαθηματικά και Φυσική!
Πραγματικότητα έγινε το όνειρο του μαθητή Ανδρέα Μαγκούτα από τη Λάρισα, που αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις συγκεντρώνοντας 19.300 μόρια.
Ο μαθητής Ανδρέας Μαγκούτας των Εκπαιδευτηρίων «Μαίρης Ν. Ράπτου», πέτυχε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ένα σπουδαίο κατόρθωμα, καθώς αρίστευσε παίρνοντας δύο 20άρια στα Μαθηματικά και την Φυσική, ενώ συγκέντρωσε 18,5 στην Έκθεση και 18 στη Χημεία .
Ο Ανδρέας Μαγκούτας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ενθουσιασμένος που αρίστευσε στις εξετάσεις, αλλά και ικανοποιημένος που πέτυχε τον στόχο του για την φοίτηση στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της μαθητικής του πορείας βραβεύθηκε επανειλημμένα σε μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργάνωναν επιστημονικές ενώσεις (Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία κ.ά).
Αυτοί που σάρωσαν στο Ηράκλειο
Με 19.307 μόρια, ο Κώστας Γκύζης από το Πειραματικο Λύκειο Ηρακλείου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, με την υψηλότερη βαθμολογία.
«Είναι μεγάλη η χαρά που νιώθω, όπως και η ανακούφιση. Η προσπάθεια ετών, απέδωσε και αυτό σίγουρα έρχεται να δικαιώσει την επιλογή μου, να παραμείνω σταθερός στο στόχο μου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Γκύζης.
click4more
Αποτελέσματα πανελληνίων 2019: Πώς θα δείτε τη βαθμολογία σας
Σε ό,τι αφορά τα θέματα των εξετάσεων στη Φυσική και τη Χημεία που χαρακτηρίστηκαν αυξημένης δυσκολίας, ο ίδιος από την Θετική Κατεύθυνση και το 2ο πεδίο, με βαθμολογία 20 στη Φυσική και 19,7 στη Χημεία είπε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι τα θέματα δεν έμοιαζαν με αυτά άλλων ετών. Απαιτούσαν εκτός από καλή προετοιμασία και ψυχραιμία. Νομίζω ότι το στοιχείο της ψυχραιμίας, για να μπορέσεις να κατανοήσεις τι έπρεπε να γράψεις, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό».
Ο ίδιος είναι έτοιμος να περάσει ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι όπως είπε, ενώ είναι δίπλα χαρούμενος που το όνειρο του, να φοιτήσει στο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, γίνεται πραγματικότητα.
Έχοντας ήδη το 2016 περάσει στη Σχολή Αστυφυλάκων, ο Ραφαήλ Στιβακτάκης, επέστρεψε και πάλι στο ρυθμό των εξετάσεων, για να καταφέρει το μεγάλο του στόχο, να περάσει στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που το 2016 δεν «έπιασε» για ελάχιστα μόρια. Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών, σήμερα, του επεφύλαξαν μια από τις μεγαλύτερες χαρές, καθώς όχι μόνο κατάφερε να περάσει, αλλά και να αποτελεί έναν από τους αριστούχους, με 19.051 μόρια.
«Είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα. Τελειώνοντας τη μια Σχολή, ξεκινάω την άλλη. Ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω στη ζωή μου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ραφαήλ Στιβακτάκης, απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου.
Οι αριστούχοι στα Χανιά
Υψηλές βαθμολογίες που τους δίνουν τη δυνατότητα εισαγωγής τους στις πρώτες σχολές προτίμησης τους πέτυχαν πολλοί υποψήφιοι από τα Χανιά συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει η περιοχή τα τελευταία χρόνια.
Η ιατρική σχολή ήταν η πρώτη επιλογή για τον Λευτέρη Χαλακατεβάκη που συγκέντρωσε 18.869 μόρια. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «οι καλές επιδόσεις και η επιτυχία είναι απόρροια της συστηματικής δουλειάς και μελέτης. Πέτυχα τον στόχο μου έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του οικογενειακού μου περιβάλλοντος και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών μου».
Μέλος εθνικής ομάδας στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, ο απόφοιτος του Λυκείου Σούδας Επιμενίδης Κουντουράκης κατάφερε να συγκεντρώσει 18.693. Η βαθμολογία αυτή του ανοίγει την πόρτα για τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Η ικανότητα διαχείρισης του άγχους και το συστηματικό διάβασμα αποτέλεσαν τα κλειδιά για την επιτυχία μου δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. «Το σχολείο, οι καθηγητές, και οι κανονικοί ρυθμοί ζωής με βοήθησαν σημαντικά», τονίζει
Η Χρύσα Αθητάκη με 18.128 μόρια είχε βάλει ως στόχο να πετύχει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών .
Αποδίδει την επιτυχία της στην προσήλωση στον στόχο και την επιμονή. «Το μέτρο, η καλή ψυχολογία και το συστηματικό διάβασμα με βοήθησαν πολύ», επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Οι αριστούχοι της Πάτρας
Ο Γιάννης Τζόλας, απόφοιτος πια του Πειραματικού Γενικού Λυκείου της Πάτρας, κατάφερε να συγκεντρώσει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στις πανελλήνιες εξετάσεις. Με τα 19.377 μόρια που συγκέντρωσε, αναμένεται να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Πολύ υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσε και η Αρετή Δανελάτου, απόφοιτη του 5ου Λυκείου της Πάτρας, αφού τα 18.800 μόρια που συγκέντρωσε στις εξετάσεις, φαίνεται πως της «ανοίγουν» την πόρτα της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μιλώντας ο Γιάννης Τζόλας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν κρύβει την χαρά του για την επιτυχία του και ταυτόχρονα περιγράφει το πώς κατάφερε να επιτύχει τόσο υψηλή βαθμολογία.
«Με βοήθησε σημαντικά το γεγονός ότι φρόντιζα να ξεκουράζομαι έπειτα από το έντονο διάβασμα», λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιάννης Τζόλας, παρομοιάζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε με τον αθλητισμό:«Δεν γίνεται να κάνεις έξι ώρες προπόνηση και μετά να δίνεις αγώνα. Έτσι ακριβώς είναι και το διάβασμα. Μετά λοιπόν το συγκεντρωμένο, μεθοδικό και αποδοτικό διάβασμα, φρόντιζα να έχω λίγο ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα με φίλους, περπάτημα και αθλητισμό».
Επίσης ο Γιάννης Τζόλας επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ήταν σημαντική η βοήθεια των καθηγητών που φρόντιζαν να μην μας πιέζουν», ενώ κλείνοντας σημειώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα σε ποια ιατρική σχολή θα φοιτήσει, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά «έχω όλες τις επιλογές».
Από την πλευρά της, η Αρετή Δανελάτου περιγράφοντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τις προσπάθειες που κατέβαλε, τονίζει ότι «χρειάζεται αρκετή δουλειά και πολλές θυσίες, αλλά όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα διαπιστώνουμε με μεγάλη χαρά ότι οι κόποι μας ανταμείβονται».
Όσον αφορά στις θυσίες που έκανε, η Αρετή Δανελάτου λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «περιόρισα αρκετά τον ελεύθερο χρόνο μου, προκειμένου να διαβάζω και σε καμία περίπτωση δεν το μετανιώνω».
Σχετικά με την προετοιμασία της για τις πανελλήνιες εξετάσεις, η Αρετή Δανελάτου επισημαίνει ότι «ήταν μεγάλη η βοήθεια και η στήριξη των καθηγητών, οι οποίοι μας έδειχναν τον σωστό δρόμο με τον σωστό τρόπο, όπως βέβαια και της οικογένειάς μου».
Τέλος, η Αρετή Δανελάτου σημειώνει, με αφορμή την εμπειρία της από την συμμετοχή της στις πανελλήνιες εξετάσεις, ότι «πρέπει να θέτουμε στόχους και να αγωνιζόμαστε για να τους πετύχουμε».
Www.newsit.gr
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
American Economist
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Praxis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Panagiotis849
Δραστήριο μέλος
Εργαζόμενη σε ιδιωτική κλινική της πόλης ως βοηθός νοσηλεύτρια και μητέρα δύο ενήλικων παιδιών, η 47χρονη αριστούχος κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που είχε αφήσει στη μέση: Να επιστρέψει στο σχολείο και να πετύχει την εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή.
«Όταν είδα τα αποτελέσματα έκλαιγα δύο ώρες! Διάβαζα συνέχεια και παντού. Οι συνάδελφοί μου στην κλινική μου κρατούσαν το βιβλίο για να τους πω μάθημα. Η συγκίνηση αυτή τη στιγμή είναι τεράστια», δήλωσε στο magnesianews.
Η ίδια σχολίασε τέλος ότι όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με σκληρή δουλειά και στην δική της περίπτωση με συνεχές διάβασμα.
Πηγή: https://www.reader.gr/news/koinonia/297763/ekane-oneiro-pragmatikotita-stin-iatriki-perase-47hroni-mitera-apo-volo?fbclid=IwAR27kyk5paD0pBrIl0rxT0AME4aMMnDEfz7ZhpZyQO617Z_c9R7dAYym22o
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Ένας πρώτος των πρώτων μας λέει πως διάβασε και τι σκοπούς έχει.
Θέλει να πάει στην ιατρική Αθηνών Ήθελε να πάει ιατρική από μικρός γιατί το θεωρεί λειτούργημα και θέλει να δίνει το 100% των προσπαθειών ανά πάσα στιγμή.
Όμως θέλει να γίνει δερματολόγος ως ειδικότητα (οπότε ακυρώνει αυτά που μας έλεγε πιο πριν).
Παρόλο που βρίσκω την λογική του σωστή του παιδιού.
Επίσης μας λέει πως πήγαινε και ομαδικό φροντιστήριο και ιδιαίτερα και γενικά ήταν μια πολύ καλή συνέντευξη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Unseen skygge
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anathimatikos
Νεοφερμένος
Ένας πρώτος των πρώτων μας λέει πως διάβασε και τι σκοπούς έχει.
Θέλει να πάει στην ιατρική Αθηνών Ήθελε να πάει ιατρική από μικρός γιατί το θεωρεί λειτούργημα και θέλει να δίνει το 100% των προσπαθειών ανά πάσα στιγμή.
Όμως θέλει να γίνει δερματολόγος ως ειδικότητα (οπότε ακυρώνει αυτά που μας έλεγε πιο πριν).
Παρόλο που βρίσκω την λογική του σωστή του παιδιού.
Επίσης μας λέει πως πήγαινε και ομαδικό φροντιστήριο και ιδιαίτερα και γενικά ήταν μια πολύ καλή συνέντευξη.
Κυνικότητα εφάμιλλη του Σοπενχάουερ. Μ'αρέσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
papas
Διάσημο μέλος
Ένας πρώτος των πρώτων μας λέει πως διάβασε και τι σκοπούς έχει.
Θέλει να πάει στην ιατρική Αθηνών Ήθελε να πάει ιατρική από μικρός γιατί το θεωρεί λειτούργημα και θέλει να δίνει το 100% των προσπαθειών ανά πάσα στιγμή.
Όμως θέλει να γίνει δερματολόγος ως ειδικότητα (οπότε ακυρώνει αυτά που μας έλεγε πιο πριν).
Παρόλο που βρίσκω την λογική του σωστή του παιδιού.
Επίσης μας λέει πως πήγαινε και ομαδικό φροντιστήριο και ιδιαίτερα και γενικά ήταν μια πολύ καλή συνέντευξη.
100% λειτούργημα. Αν πάει με τέτοια μυαλά, θα πάθει burnout στα 2 χρόνια. Ευτυχώς, τα επαγγέλματα υγείας στη σημερινή εποχή είναι για βιοποριστικούς λόγους κατά πρώτον, και κατά δεύτερον, αν θες να κάνεις λειτούργημα, πρώτα βγάζεις λεφτά από το επάγγελμα (για να καλύψεις τις βιολογικές ανάγκες κατά maslow) και μετά κάνεις λειτούργημα (πχ. γιατροί χωρίς σύνορα, κλπ.).
Και όσο για την ειδικότητα "δερματολογία", δερματολόγος δεν γίνεσαι επειδή το διάλεξες μόνος σου, αλλά επειδή υπάρχουν οικονομικά οφέλη από πίσω. Να έλεγε "μπαίνω και βλέπω ειδικότητα" μου ακούγεται πιο προσγειωμένη προσέγγιση.
Thank you, next από μένα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Υπάρχουν και χειρότερες φωτογραφίες. Απλά σέβομαι το φόρουμ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akikos
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
papas
Διάσημο μέλος
Kαλά κάτσε να δει δερματολογικές παθήσεις πρώτα...και μιλάμε
Υπάρχουν και χειρότερες φωτογραφίες. Απλά σέβομαι το φόρουμ.
Tasty. Αρτέμης ΨΩΡΑς
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Θεός
Το παιδί αυτό θα μάθει άριστα την θεωρία αλλά δε θα μάθει να βλέπει τον ασθενή σαν ασθενή αλλά ως αντικείμενο... η ιατρική δε θα σε μάθει να είσαι άνθρωπος άλλα ψώνιο πρέπει να το έχεις πριν μπεις σε αυτή την σχολη
Το παιδί πάνω λέει ότι πήγε ιατρική γιατί θέλει να βοηθά τον κόσμο , πρέπει να δίνει το 100/100 άμεσα (σε αυτή την περίπτωση θα σκέφτεσαι ότι θα θέλει χειρουργική, νευροχειρουργική, καρδιολογία ή κάτι τέτοιο μάχιμο.
Παρόλα αυτά θέλει δερματολογία.... και εκεί φαίνεται πως έχει συγγενή δερματολόγο και ο λόγος που θέλει ιατρική δεν είναι ανθρωπιστικός αλλά οικονομικός....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Βρήκαμε τον τελευταίο των τελευταίων στις Πανελλαδικές και του πήραμε συνέντευξη....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dimitris_Gr
Νεοφερμένος
Βρήκαμε τον τελευταίο των τελευταίων στις Πανελλαδικές και του πήραμε συνέντευξη....
Ολίγον cringe το βιντεάκι, αλλά anyways…
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nihilist
Τιμώμενο Μέλος
Μόνιμα αυτή η καραμέλα που έχει καταντήσει πιο γραφική και από την χέστρα του Νεύτωνα. Τελικά οι δεύτεροι των πρώτων τι απέγιναν; Έκαναν λοβοτομή; Τόση αριστεία που η οικονομία της χώρας είναι αιωνίως σε ύφεση. Φιέστα 2 ημερών για να περιφέρονται ως αρκούδες στο χωριό και να καμαρώνουν οι γονείς, το σόι, οι γκόμενες, οι γκόμενοι και λοιποί συγγενείς. Το διαταύτα της υπόθεσης δεν μας είπαν. Μπράβο σε όλα τα παιδιά που έδωσαν εξετάσεις και δίνουν καθημερινά εξετάσεις κάθε είδους αλλά μέχρι εκεί. Το πολύ το κύριε ελέησον και τζέησον(-αντιγόνη) το βαριέται και ο παπάς. Δεν είναι μόνο οι πανελλήνιες το must αυτής της ζωής. Αρκετά με την αξία στο τίποτα. Από το 2008 σε ύφεση, μνημόνια, σκίζουμε την Μέρκελ ακόμη και το βιολί βιολάκι κάθε χρόνο.
Ναι, βγήκαν δυο άρθρα για επιτυχίες παιδιών και σου θίχτηκε η προσωπικότητα. Αναρωτήθηκες ποτέ μήπως αυτά ακριβώς τα άρθρα δίνουν έμπνευση και αισιοδοξία στους επόμενους υποψηφίους; Όσο τους καλούς μαθητές τους στιγματίζουμε ως φυτά, όσο ευχόμαστε στους επιτυχόντες καλή ανεργία και όσο ελπίζουμε στο να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, θα υπάρχει και μια μέρα που οι «πρώτοι» θα μας μιλάνε για την επιτυχία τους και τα όνειρά τους, μπας και εμπεδώσουμε πως τα αγαθά κόποις κτώνται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
The Mountain
Πολύ δραστήριο μέλος
Μόνιμα αυτή η καραμέλα που έχει καταντήσει πιο γραφική και από την χέστρα του Νεύτωνα.
Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει ποτέ για τη χέστρα του Νεύτωνα. Τι το γραφικό έχει?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnjohnjohn
Νεοφερμένος
Ναι, βγήκαν δυο άρθρα για επιτυχίες παιδιών και σου θίχτηκε η προσωπικότητα. Αναρωτήθηκες ποτέ μήπως αυτά ακριβώς τα άρθρα δίνουν έμπνευση και αισιοδοξία στους επόμενους υποψηφίους; Όσο τους καλούς μαθητές τους στιγματίζουμε ως φυτά, όσο ευχόμαστε στους επιτυχόντες καλή ανεργία και όσο ελπίζουμε στο να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, θα υπάρχει και μια μέρα που οι «πρώτοι» θα μας μιλάνε για την επιτυχία τους και τα όνειρά τους, μπας και εμπεδώσουμε πως τα αγαθά κόποις κτώνται.
Ισχύει ότι καμία φορα αυτοί οι επιτυχόντες λειτουργούν ως πρότυπα προσφέροντας έμπνευση αλλά από ότι κατάλαβα αυτό που θέλει να πει είναι ότι όλη η δημοσιότητα συγκεντρώνεται σε λίγα πρόσωπα που πήγαν καλύτερα από όλους ενώ δεν γίνεται αναφορά αφενός σε αυτούς που πήγαν πολύ καλά χωρίς να είναι πρώτοι (πχ ο 70ος ιατρικής Αθήνας θεωρείται κακός; Γτ δεν γίνεται αναφορά σε αυτόν για 300 μόρια κάτω; ) κ αφετέρου σε αυτούς που προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους. Ακόμα μην ξεχνάμε το γεγονός ότι αυτοί οι μαθητές στην ουσίας χρησιμοποιούνται από τα ΜΜΕ. Δεν ενδιαφέρονται τα μέσα να αναδείξουν τους κορυφαίους για να εμπνεύσουν αλλά για να προσελκύσουν κοινό να τους διαβάσει/ακούσει/δει (πχ μελλοντικοί υποψήφιοι)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.