Guest 719211
Επισκέπτης
Αφού δε μας λες τίποτα και κρύβεσαι πίσω απ' το δάχτυλο σου μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε...απ' το περιεχόμενο των γραπτών σου πάντως θεωρώ πως μπορούμε να βγάλουμε αρκετά και ασφαλή συμπεράσματα για σένα!
Υπάρχει μάλιστα ένας πρώην χρήστης του εν λόγω forum με τον οποίο κάλλιστα μπορώ να σε παρομοιάσω κι αν θες να στον γνωρίσω και από κοντά, πιστεύω θα γίνετε κολλητοί!
Είτε σου αρέσει είτε όχι το τι λέει ο καθένας γι' αυτά τα θέματα αποκτά βαρύτητα ΚΑΙ από την ακαδημαϊκή & επαγγελματική του ιδιότητα...και πίστεψε με, οι προσωπικές απόψεις και πεποιθήσεις ενός ανώνυμου χρήστη forum που ρέπει προς το trolling δεν ενδιαφέρουν απολύτως κανέναν!
Στο Ε.Μ.Π. στάθηκα γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση το ότι δεν κατάφερε καν να πιάσει το «Worthy of Merit», είναι μεγάλο ρεζιλίκι αυτό για ένα πανεπιστήμιο που είναι από τα πρώτα που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα κι έχει στηριχτεί όσο κανένα άλλο από το Ελληνικό κράτος, τη στιγμή που τη βαθμολογία αυτή έχουν πάρει π.χ. το Διεθνές πανεπιστήμιο (που είναι μια σταλιά πανεπιστήμιο χωρίς καν προπτυχιακά) και πάνω από τα μισά Τ.Ε.Ι. της χώρας...don't flatter yourself!
Και για να σου λύσω κάθε περιέργεια: αν για κάτι μετανιώνω κοιτώντας πίσω είναι που δεν έφυγα κατευθείαν στο εξωτερικό να σπουδάσω κι έφαγα στη μάπα κάτι τύπους σαν εσένα ως φοιτητής, είτε ως καθηγητές, είτε ως "υποψήφιους" συναδέλφους, είτε ως απλούς χαχόλους...έλα όμως που μου τα 'φερε έτσι η ζωή που αν είχα κάνει τότε το βήμα για έξω ή είχα μπλέξει με καμιά 5ετή πολυτεχνική μακριά απ' τη Θεσσαλονίκη σήμερα μπορεί να ήμουν ακόμη "επί πτυχίω" και να έμπαινα στα forums να κάνω κήρυγμα για την «ανωτερότητα» μου!
Βλέπεις, όλα στη ζωή για κάποιο λόγο γίνονται...ορίστε, ακόμη κι εσύ ήταν γραφτό να μπεις εδώ για να μου γεμίσεις μια άδεια και βαρετή μέρα αδείας!
Το πιο διασκεδαστικό πάντως με σένα είναι η επιμονή σου στις μπούρδες που γράφεις!
Πραγματικά ρε άνθρωπε, σε ποιο ηλιακό σύστημα ζεις εσύ;
Γιατί ακόμη και σε άλλο πλανήτη να ζούσες κάτι θα είχες ψιλιαστεί δε μπορεί...
Οι νόμοι όπως προανέφερα συντάσσονται έτσι ώστε να μπορούν να ερμηνεύονται κατά το δοκούν από τους δικαστές και λοιπούς ενδιαφερόμενους ανάλογα με την περίπτωση...π.χ. όπως έγραψα πιο πάνω δεν είναι τυχαίο ότι ο νόμος του 2001 μιλάει για «παράλληλους» τομείς και όχι για «ισότιμους»!
Αν γινόταν χρήση της λέξης «ισότιμους» τότε το δικαστήριο για τα επαγγελματικά δικαιώματα θα ήταν 100% υπέρ των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. και μετά την προσφυγή θα υποχρεώνονταν π.χ. να τους γράψουν στο Τ.Ε.Ε. και να τους δώσουν τα ίδια Ε.Δ. με τους διπλωματούχους, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες και προϋποθέσεις...οπότε σου λέει βαλε τη λέξη «παράλληλοι» (που με βάση την κοινή λογική σημαίνει «ισότιμοι» αλλά μας δίνει την ευχέρεια να την ερμηνεύσουμε κι αλλιώς αν χρειαστεί) να έχουμε τον κώλο μας καλυμμένο, τους δηλώνουμε και κανονικά ως Α.Ε.Ι. όπου δε μας χαλάνε τη σούπα (π.χ. στο εξωτερικό ή εγχώρια σε ακαδημαϊκό επίπεδο κ.λπ.) κι όλα μέλι γάλα!
Δεν έχω ΚΑΜΙΑ αμφιβολία ότι παρόμοιες «πατέντες» έχουν ετοιμάσει και για το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται με τους πρώην Τ.Ε. & νυν Π.Ε. μηχανικούς 4ετούς φοίτησης!
Άποψη μου είναι ότι καλά θα κάνουν όσα παιδιά έχουν την παραμικρή οικονομική δυνατότητα να φύγουν στο εξωτερικό για σπουδές να το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη (ακόμη κι αν χρειαστεί να δουλεύουν παράλληλα για να τα βγάλουν πέρα) και να μην κάτσουν να ασχοληθούν με πανελλήνιες, Ελληνικά Α.Ε.Ι. και παπαριές...
Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια το Ελληνικό πτυχίο (και ειδικά στις ειδικότητες του μηχανικού) θα αποτελεί μεγάλο disadvantage και οι πτυχιούχοι θα είναι αρκετά πίσω και σε γνώσεις αιχμής και σε εμπειρία (καθότι οι εταιρίες με σοβαρό αντικείμενο που έχουν απομείνει είναι ελάχιστες και δύσκολο να τις προσεγγίσεις) αλλά και ηλικιακά...
Άλλο εγώ κι ο akikos π.χ. που φάγαμε τον «παπά» και μείναμε, όταν μπαίναμε εμείς το 2007 ή το 2008 δε διαφαινόταν ούτε ύφεση, ούτε μνημόνια ούτε τίποτα κι αν σου έλεγε κανείς ότι «θα έρθει το Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα» του φόραγες ζουρλομανδύα!
Πώς δεν διαφαινόταν ύφεση ?30 δις έλλειμμα το χρόνο είχες και ο πιο άσχετος στα οικονομικά καταλαβαίνει ότι θα βαρουσαμε διάλυση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akikos
Επιφανές μέλος
Είσαι και μελλοντολόγος ; αποφοίτησε κάποιος από το ΠΔΑ ήδη και δεν το γνωρίζουμε ;;; και μάλιστα δεν εγγράφηκε στο ΤΕΕ ;;;;;
Εντάξει πρέπει να έχει πονέσει γενικά το ΠΔΑ πολύ
Συμφωνα με το υπουργείο στα επαγγελματικά δικαιώματα δεν θα αλλάξει τίποτα και θα ισχύει ότι ίσχυε με τους αποφοίτους του ΤΕΙ.
https://www.naftemporiki.gr/story/1321957/sxoles-kai-tmimata-tou-panepistimiou-dutikis-attikis
Δεν είμαστε μέτοχοι των σχολών για να πονέσουμε για το ΠΔΑ. Απλώς το υπουργίου πρέπει να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.
Σύμφωνα με το άρθρο το πολυτεχνείο, που παρέθεσα παραπάνω, δίνει δίπλωμα επιπέδου 7 και όχι 6. Αν αυτό ισχύει, τότε το πολυτεχνείο τυπικά δίνει ανώτερο πτυχίο σε σύγκριση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.Το πτυχιο που δινουν τα ΤΕΙ ισοδυναμει σε επιπεδο 6 και επομενως ειναι ΑΕΙ.
Παιδια χάνετε την ουσία. Εδώ συγχνωνεύσανε αισθητική, με ακτινολογία και Ιατρικά εργαστήρια. Άτομα έχουν διαλέξει να σπουδάσουν κάτι και θα σπουδάσουν κάτι διαφοερετικό από αυτό που διάλεξαν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antis
Πολύ δραστήριο μέλος
Σύμφωνα με το άρθρο το πολυτεχνείο, που παρέθεσα παραπάνω, δίνει δίπλωμα επιπέδου 7 και όχι 6.
Από την στιγμή που δεν ξέρεις τους νόμους το εθνικό πλαίσιο προσόντων κτλ τι προσπαθείς να κερδίσεις ; μπας και μπερδέψεις κανέναν μαθητή ;
Για κάνε μια βόλτα στον παρακάτω σύνδεσμο και άσε τις αερολογίες
https://proson.eoppep.gr/el/Qualifications/Details/1173
και γενικά
https://proson.eoppep.gr/el/Qualifications
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
Μάλιστα, παρατήρησα πλέον σε άλλες περιπτώσεις συγχωνεύσεων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια (π.χ. Ήπειρος) τα εν λόγω νέα Τμήματα θα είναι με 5ετές πρόγραμμα σπουδών ή νέα που είναι να δημιουργηθούν (π.χ. ΕΚΠΑ-ΤΕΙ Στερεάς, Θεσσαλία, κ.λπ.) κάνουν λόγω, επίσης και μάλιστα υποχρεωτικά (!), για 5ετή προγράμματα σπουδών. Θέλω να πω λοιπόν, αντί να ξεκαθαρίζει το τοπίο, το μπλέκουμε ακόμα περισσότερο. Και όπως δείχνουν οι εξελίξεις, του χρόνου δεν θα υπάρχουν ΤΕΙ ή άμα κανένα οριστικά δεν θελήσει να συμμετέχει στο όλον (π.χ. ΤΕΙ Κρήτης).
Σχετικά με τις διετείς δομές, είδα αναφέρθηκε παραπάνω, ακόμα υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το Υπ. Παιδείας τι θέλει τελικά να φτιάξει. Τα ΙΕΚ είναι πια 2,5 ετών σπουδές και με πιστοποίηση, ανήκουν στην Κατάρτιση (μη-τυπική εκπαίδευση ενηλίκων) και οι εκπαιδευτές τους πρέπει να έχουν τη σχετική πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ. Τα (νέα) ΚΕΕ τα χαρακτηρίζουν ως 2ετή, θα είναι μέσα στα ΑΕΙ, δεν ξέρουμε αν θα είναι κατάρτιση ή (το πιθανότερο) εκπαίδευση (τυπική εκπαίδευση), δεν έχει αναφερθεί πουθενά ο ΕΟΠΠΕΠ για τους διδάσκοντες (αν τυπική εκπαίδευση, λογικό) και δεν ξέρουμε αν θα σχετίζονται οι εκπαιδευόμενοι με τη διαδικασία της πιστοποίησης (αν θα λαμβάνουν τελικά δηλαδή πτυχίο επιπέδου 5 και αυτό -όπως οι ανώτερες σχολές, ακαδημίες, ΙΕΚ, ΕΠΑΛ με μαθητεία- ή ΒΕΚ για πιστοποίηση).
Ο VouDou εικάζει, ότι, όπως και παλιότερα (για τα ΤΕΙ το 83, για τα ΙΕΚ το 92, για τα ΑΕΙ γενικά 1998-2008 και τώρα για τα ΚΕΕ), η ΕΕ στέλνει χρήματα για τα ΚΕΕ/κατάρτιση (μάλλον?) και θέλουμε να τα "αξιοποιήσουμε" μέσω των ΑΕΙ και όχι μέσω του (αμαρτωλού) ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Επειδή εργάζομαι σε ΙΕΚ το 2018, κανένας δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι ένθεν κακείθεν. Πιθανότατα ψιθυρίζεται, ότι θα λειτουργούν παράλληλα για κάποιο διάστημα (π.χ. 3-5 έτη) και μετά που θα σφίξει και άλλο το ζωνάρι θα κλείσουν (ποια, δεν ξέρουμε) ή ορισμένα ΙΕΚ/ΚΕΕ θα παραμείνουν "θεματικά" ανά περιοχή (π.χ. ΙΕΚ γούνας στην Καστοριά, π.χ. ΚΕΕ-τουριστικά στη Ρόδο, κ.λπ.). Γενικότερα, ένεκα της 10ετους πια οικονομικής κρίσης και αλλεπάλληλων κυμάτων μετανάστευσης, ήδη υφίσταται μεγάλη μείωση ο μαθητικός πληθυσμός (τώρα είναι στις αρχές-μέσα δημοτικού).
Σημερινό δημοσίευμα στο esos.gr αποφασίζει ότι οι ανώτερες σπουδές περί των καλλιτεχνικών (επίπεδο 5, ως ανώτερες) ισοτιμούνται με τα ΤΕΙ (επίπεδο 6). Κάτι τέτοιο είχε γίνει και με κάποιες άλλες σχολές/τμήματα προ 6μήνου (δεν θυμάμαι ποια). Τελικά, τί γίνεται και με αυτά τα επίπεδα; Όπως έχουμε αναφέρει, ειδικά στο 5 και στο 6 έχουν "σακουλιαστεί" σπουδές διαφορετικής στοχοθεσίας και σκοπού και όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο μπλέκουν.
Οι 5ετείς σπουδές (πολλοί κλάδοι στα πανεπιστημιακά τμήματα) μετά από αίτηση και πλήρωσης 3 προϋποθέσεων είναι πια στο επίπεδο 7, όχι στο 6. Και αυτό αποτελεί ήδη νόμο του κράτους. Τα τμήματα γεωπονικών και μηχανικών σπουδών φαίνεται, ότι δεν έχουν κανένα θέμα (δεν ξέρω σίγουρα για όλα τα υπόλοιπα 5ετή τμήματα). Αυτό τονίζεται, ότι ισχύει μόνο ακαδημαϊκά και όχι επαγγελματικά. Κάτοχος master (ως προσόν, μόρια, οικονομικά, κ.λπ.) θεωρείται και πάλι ο κάτοχος ΜΔΕ (α κύκλος ΠΜΣ). Το "κέρδος" ακαδημαϊκά: κατευθείαν για διδακτορικό (Β κύκλος ΠΜΣ), χωρίς την απαίτηση κατοχής ΜΔΕ.
@jack of Spades εκεί που λες στο τέλος για σπουδές το 2007-2008... όποιος πάει για μηχανικός την τελευταία 10ετία χωρίς να έχει άκρες (γνωστό, γραφείο γονέων, κ.λπ.), άστοχη επένδυση (δεν κινείται φύλλο στα εργασιακά έχω την αίσθηση, αν και δεν τα παρακολουθώ από μέσα μιας και δεν είμαι μηχανικός).
Στα άλλα που σχολιάστηκαν, χάθηκα...
υ.γ. Με τη μη-ύπαρξη ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά πια, έχουν μείνει ξεκρέμαστοι οι μαθητές Β-Γ Λυκείου ΕΠΑΛ της Αττικής (το 5 ή 10% στα Πανεπιστήμια, από το 1% που ήταν, δεν φθάνει για όλους και αντιλαμβάνεστε, ότι οι περισσότεροι σε ΤΕΙ θα ήθελαν να πάνε και όχι σώνει και καλά σε Πανεπιστήμιο), καθώς και 1-2ετείς φοιτητές σε ΤΕΙ επαρχίας, που κυνηγούσαν την (υποσχόμενη) μετεγγραφή σε ΤΕΙ της Αττικής (τόπος διαμονής). Αυτά, γιατί δεν είχε προαναγγελθεί ο δεδομένος "προγραμματισμός" από το Υπ. Παιδείας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akikos
Επιφανές μέλος
Από την στιγμή που δεν ξέρεις τους νόμους το εθνικό πλαίσιο προσόντων κτλ τι προσπαθείς να κερδίσεις ; μπας και μπερδέψεις κανέναν μαθητή ;
Για κάνε μια βόλτα στον παρακάτω σύνδεσμο και άσε τις αερολογίες
https://proson.eoppep.gr/el/Qualifications/Details/1173
και γενικά
https://proson.eoppep.gr/el/Qualifications
https://www.esos.gr/arthra/50451/pr...ta-ptyhia-ton-polytehneion-kai-toy-geoponikoyΆρα με το να γίνει 7 το πενταετές, είναι ήδη 6 το ΤΕΙ και αυτή η διαφορά δημιουργεί κοινό χώρο συνεννόησης. Και εδώ το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ελπίζουμε ότι θα αναλάβει -όπως σας είπα έχουμε εξαιρετική συνεργασία γι' αυτό το θέμα- εκείνες τις πρωτοβουλίες για να επιλυθεί ένα πρόβλημα, που μας ταλανίζει τουλάχιστον 30-35 χρόνια.
Είναι θέμα χρόνου να γίνει. Είναι δέσμευση, του συνάδελφούς μας διπλωματούχου μηχανικού, πρωθυπουργού. Έχει ψηφιστεί αλλά δεν έχει τελειώσει το ακαδημαικό έτος για να εφαρμοστεί.
Έτσι και αλλιώς στα βιογραφικό μας γράφουμε ότι το δίπλωμα μας είναι ισοδύναμο με master και με μια απλή αίτηση το ίδρυμα μας και το ΤΕΕ μας πιστοποιεί. π.χ. εδώ είναι η αίτηση
https://www.ntua.gr/media/k2/attachments/AITHSH_MASTER_2017.pdf
To TEE δεν θα δεχθεί τους αποφοίτους του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως ισότιμους με τους διπλωματούχους γιατί σύμφωνα με αυτό ανήκουν στο 6ο επίπεδο ευρωπαϊκής κλίμακας προσόντωνμ ενώ οι διπλωματούχοι στο 7ο. Η θέση του ΤΕΕ φαίνεται στο παρακάτω βιντεο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Καλησπέρα σας. Έχει καταλάβει κανένας το γιατί με την κατάργηση των δύο από τα τρία ΤΕΙ στην Αττική και τη δημιουργία του Παν. Δυτικής Αττικής, τα Τμήματα σχετικά με Μηχανικά και Γεωπονικά τα αφήσανε με 4ετή προγράμματα σπουδών και όχι με 5ετή; Επειδή δεν τα παρακολουθώ στενά τελευταία, αυτό το είχαμε πει με τον Jack of Spades λίγο παλιότερα. Καλώς ή κακώς (όπως θέλετε), όλα στα Πανεπιστήμια είναι με 5ετή προγράμματα σπουδών.
Προφανώς για να συνεχιστεί και με τους νέους πτυχιούχους η ίδια κοροϊδία που γινόταν και με τους παλιούς!
Κάποιο λάθος κάνεις, εγώ δεν πίστεψα ποτέ ότι θα γίνονταν τα τμήματα του Π.Δ.Α. 5ετή...
Μάλιστα, παρατήρησα πλέον σε άλλες περιπτώσεις συγχωνεύσεων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια (π.χ. Ήπειρος) τα εν λόγω νέα Τμήματα θα είναι με 5ετές πρόγραμμα σπουδών ή νέα που είναι να δημιουργηθούν (π.χ. ΕΚΠΑ-ΤΕΙ Στερεάς, Θεσσαλία, κ.λπ.) κάνουν λόγω, επίσης και μάλιστα υποχρεωτικά (!), για 5ετή προγράμματα σπουδών. Θέλω να πω λοιπόν, αντί να ξεκαθαρίζει το τοπίο, το μπλέκουμε ακόμα περισσότερο. Και όπως δείχνουν οι εξελίξεις, του χρόνου δεν θα υπάρχουν ΤΕΙ ή άμα κανένα οριστικά δεν θελήσει να συμμετέχει στο όλον (π.χ. ΤΕΙ Κρήτης).
Το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου έχει ΜΟΝΟ τμήμα μηχανικών πληροφορικής!
Θεωρώ πως καμία συγχώνευση από αυτές που θα γίνουν δεν θα περιλαμβάνει ενώσεις μεταξύ 4ετών τμημάτων μηχανικών (ηλεκτρολόγων, μηχανολόγων, πολιτικών κ.λπ.) Τ.Ε.Ι. και 5ετών αντίστοιχων τμημάτων μηχανικών πολυτεχνικών σχολών!
Μην ξεχνάτε ότι ήδη απόφοιτοι των Τ.Ε.Ι. Αθήνας & Πειραιά ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) με αίτημα μεταξύ άλλων και την ισοτίμηση των πτυχίων τους με τα πτυχία του Π.Δ.Α.!
Θεωρώ λοιπόν ότι κανένας υπουργός Παιδείας και κανένας νταβατζής-επιμελητήριο δε θα ρισκάρει να ισοτιμηθούν 40.000+ πτυχιούχοι μηχανικοί από Τ.Ε.Ι. με τους διπλωματούχους συναδέλφους τους μέσα σε μια νύχτα λόγω ενδεχόμενης δικαστικής απόφασης υπέρ τους...
Ακόμη και άκρες ή γραφείο γονέων να έχει τι θα κάνει νομίζεις;@jack of Spades εκεί που λες στο τέλος για σπουδές το 2007-2008... όποιος πάει για μηχανικός την τελευταία 10ετία χωρίς να έχει άκρες (γνωστό, γραφείο γονέων, κ.λπ.), άστοχη επένδυση (δεν κινείται φύλλο στα εργασιακά έχω την αίσθηση, αν και δεν τα παρακολουθώ από μέσα μιας και δεν είμαι μηχανικός).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Συμφωνα με το υπουργείο στα επαγγελματικά δικαιώματα δεν θα αλλάξει τίποτα και θα ισχύει ότι ίσχυε με τους αποφοίτους του ΤΕΙ.
https://www.naftemporiki.gr/story/1321957/sxoles-kai-tmimata-tou-panepistimiou-dutikis-attikis
Δεν είμαστε μέτοχοι των σχολών για να πονέσουμε για το ΠΔΑ. Απλώς το υπουργίου πρέπει να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.
Σύμφωνα με το άρθρο το πολυτεχνείο, που παρέθεσα παραπάνω, δίνει δίπλωμα επιπέδου 7 και όχι 6. Αν αυτό ισχύει, τότε το πολυτεχνείο τυπικά δίνει ανώτερο πτυχίο σε σύγκριση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Παιδια χάνετε την ουσία. Εδώ συγχνωνεύσανε αισθητική, με ακτινολογία και Ιατρικά εργαστήρια. Άτομα έχουν διαλέξει να σπουδάσουν κάτι και θα σπουδάσουν κάτι διαφοερετικό από αυτό που διάλεξαν.
Μια στιγμη Akiko,θεωρω οτι δεν εξηγεισαι ωραια.Εγω εκανα μια διορθωση στο οτι τοσο τα τει οσο και το νεο ΠΔΑ θα δινει πτυχια επιπεδου 6 που ανηκουν στα ΑΕΙ συμφωνα με τον νομο. Το πολυτεχνειο δινει πτυχιο προχωρημενων σπουδων στην μηχανικη(επιπεδο 7) το οποιο δεν αναγνωριζεται εξω ως MSc παρα μονο στην Ελλαδα.Απο εκει και περα προφανως συμφωνουμε οτι απο νομικη αποψη και μονο το πολυτεχνειο δινει ανωτερο πτυχιο,μεχρι το σημειο που ο αποφοιτος του ΠΔΑ εχει αρκεστει απλα σε ενα προπτυχιακο,κανεις δεν το αρνηθηκε αυτο.
Εκτος αυτου τα τμηματα συγχωνευτηκαν στο βιοιατρικων επιστημων οπως ειπες και 1.5 χρονια κανουν γενικης υποδομης μαθηματα και μετα χωριζονται σε κατευθυνσεις,δεν χαθηκαν δηλαδη τα τμηματα με αυτην την εννοια,απλα εγινε μια καλυτερη οργανωση τους(κατα την αποψη μου).
Με ολο τον σεβασμο θεωρω οτι δεν χαθηκε η ουσια αλλα εσυ στρεφεις τα βλεματα αλλου απο την ουσια της συζητησης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Το πολυτεχνειο δινει πτυχιο προχωρημενων σπουδων στην μηχανικη(επιπεδο 7) το οποιο δεν αναγνωριζεται εξω ως MSc παρα μονο στην Ελλαδα.
Το μόνο που έμενε για να αναγνωριστεί από τους πάντες στο εξωτερικό ως Master («και με τη βούλα» που λέμε) ήταν το «οκ» από το Υπουργείο Παιδείας!
Όμως σε αρκετές περιπτώσεις εκτός Ελλάδας αναγνωριζόταν ως Master και τα προηγούμενα χρόνια (λόγω ECTS κ.α.)...
Εκπολιτίστηκε βλέπω το Τ.Ε.Ε., δε μας αποκαλεί πλέον δημόσια εργοδηγούς και αγράμματους!To TEE δεν θα δεχθεί τους αποφοίτους του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως ισότιμους με τους διπλωματούχους γιατί σύμφωνα με αυτό ανήκουν στο 6ο επίπεδο ευρωπαϊκής κλίμακας προσόντωνμ ενώ οι διπλωματούχοι στο 7ο. Η θέση του ΤΕΕ φαίνεται στο παρακάτω βιντεο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregory nub
Διάσημο μέλος
Είναι αναγνωρισμένο, πόσα παιδάκια πάνε κατευθείαν για PhD χωρίς κανένα σκάλωμα από πολυτεχνείοΜια στιγμη Akiko,θεωρω οτι δεν εξηγεισαι ωραια.Εγω εκανα μια διορθωση στο οτι τοσο τα τει οσο και το νεο ΠΔΑ θα δινει πτυχια επιπεδου 6 που ανηκουν στα ΑΕΙ συμφωνα με τον νομο. Το πολυτεχνειο δινει πτυχιο προχωρημενων σπουδων στην μηχανικη(επιπεδο 7) το οποιο δεν αναγνωριζεται εξω ως MSc παρα μονο στην Ελλαδα.Απο εκει και περα προφανως συμφωνουμε οτι απο νομικη αποψη και μονο το πολυτεχνειο δινει ανωτερο πτυχιο,μεχρι το σημειο που ο αποφοιτος του ΠΔΑ εχει αρκεστει απλα σε ενα προπτυχιακο,κανεις δεν το αρνηθηκε αυτο.
Εκτος αυτου τα τμηματα συγχωνευτηκαν στο βιοιατρικων επιστημων οπως ειπες και 1.5 χρονια κανουν γενικης υποδομης μαθηματα και μετα χωριζονται σε κατευθυνσεις,δεν χαθηκαν δηλαδη τα τμηματα με αυτην την εννοια,απλα εγινε μια καλυτερη οργανωση τους(κατα την αποψη μου).
Με ολο τον σεβασμο θεωρω οτι δεν χαθηκε η ουσια αλλα εσυ στρεφεις τα βλεματα αλλου απο την ουσια της συζητησης.
Άμα σου χτυπάει άσχημα το MSc, πες το MEng, ίδιο πράγμα είναι, masters se engineering
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Πώς δεν διαφαινόταν ύφεση ?30 δις έλλειμμα το χρόνο είχες και ο πιο άσχετος στα οικονομικά καταλαβαίνει ότι θα βαρουσαμε διάλυση
Τι να κάνουμε ρε αγόρι μου το 2007 πανελλήνιες έδινα δεν είχα χρόνο να διαβάζω Ναυτεμπορική!
Με 6,5% έλλειμμα έκλεισε εκείνη η χρονιά και κανένα Μ.Μ.Ε. δεν ασχολήθηκε (γιατί ακόμη μας δάνειζαν)...μετά ήρθε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και το 15% έλλειμμα του 2009 απ' όπου άρχισαν τα όργανα...αρχές 2010 λοιπόν ήμουν 1,5 χρόνο πριν το πτυχίο, οπότε αντίο ζωή!
Και να ξέρεις ότι στο δικό μου κλάδο την όλη κατάσταση την πρωτονιώσαμε στο πετσί μας απ' το καλοκαίρι του 2011 και μετά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
https://www.esos.gr/arthra/50451/pr...ta-ptyhia-ton-polytehneion-kai-toy-geoponikoy
Είναι θέμα χρόνου να γίνει. Είναι δέσμευση, του συνάδελφούς μας διπλωματούχου μηχανικού, πρωθυπουργού. Έχει ψηφιστεί αλλά δεν έχει τελειώσει το ακαδημαικό έτος για να εφαρμοστεί.
Έτσι και αλλιώς στα βιογραφικό μας γράφουμε ότι το δίπλωμα μας είναι ισοδύναμο με master και με μια απλή αίτηση το ίδρυμα μας και το ΤΕΕ μας πιστοποιεί. π.χ. εδώ είναι η αίτηση
https://www.ntua.gr/media/k2/attachments/AITHSH_MASTER_2017.pdf
To TEE δεν θα δεχθεί τους αποφοίτους του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως ισότιμους με τους διπλωματούχους γιατί σύμφωνα με αυτό ανήκουν στο 6ο επίπεδο ευρωπαϊκής κλίμακας προσόντωνμ ενώ οι διπλωματούχοι στο 7ο. Η θέση του ΤΕΕ φαίνεται στο παρακάτω βιντεο
Τι ακριβως προσπαθεις να μας αποδειξεις με αυτα τα στοιχεια;Οτι ειναι μπουμπουνες;Εφοσον προστατευουν το επαγγελμα του μηχανικου και αναγνωριζουν την αναγκη υπαρξης διαβαθμισης τεχνικης ευθυνης γιατι δεν ενταζουν τους νεους αποφοιτους στο επιμελητηριο;Λεφτα θα βγαζουν,θα τους αναγνωριζουν και θα μπορουν να εχουν επιβλεψη της τεχνικης ευθυνης χωρις συγχυση και χωρις να αδικειται το πτυχιο κανενος.
Εξαλλου για να δεις ποσο παραλογοι ειναι : Δηλαδη ενας αποφοιτος ΠΔΑ με MSc και 25 χρονια εμπειριας στο industry δεν θα μπορει να αναλαβει εργο μεγιστης τεχνικης ευθυνης ενω ενας αποφοιτος με τα 5 χρονια του πολυτεχνειου θα μπορει; Πες τα σε οποιον σοβαρο εργοδοτη θες ,δεν προκειται να σε παρει κανενας στα σοβαρα,θα γελανε ολοι.Το ΤΕΕ ειναι για κλαματα απλα και το μονο που θα καταφερει ειναι να προωθει λασπολογιες και να χανει την αξιοπιστια του.
Θα μου πεις εγω τα λεω για τους νεους υποψηφιους.Εε λοιπον οχι,εαν οι νεοι υποψηφιοι θελουν πραγματικα να παρουν στα σοβαρα το μελλον τους δεν θα σχοληθουν με κανενα Ελληνικο ΑΕΙ και δεν θα κατσουν στην Ελλαδα να βγαλουν ακρη,θα πανε εξω.Εαν θες να λες την αληθεια θα λες οτι ειμαστε μια ζουγκλα χωρις νοημα,δεν θα παρουσιαζεις την μιση αληθεια,διοτι η μιση αληθεια ειναι ως γνωστον ψεματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Είναι αναγνωρισμένο, πόσα παιδάκια πάνε κατευθείαν για PhD χωρίς κανένα σκάλωμα από πολυτεχνείο
Άμα σου χτυπάει άσχημα το MSc, πες το MEng, ίδιο πράγμα είναι, masters se engineering
«Τυπικά» δε μπορούσε να ήταν αναγνωρισμένο ως MEng γιατί δεν είχε τέτοια αναγνώριση από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας (μπορείς να δεις π.χ. ένα diploma supplement για του λόγου το αληθές)...άλλο το ότι στην πράξη και σε κράτη που σε τέτοια θέματα είναι τελείως ανοιχτοί και «απελευθερωμένοι» (π.χ. Αγγλία) τους δέχονταν κατευθείαν για PhD λόγω ECTS κ.λπ.!
Επίσης, ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα...άλλο είναι το MEng, άλλο το MSc!
Το MEng είναι απλά ένας πιο ευρύς και χρονοβόρος προπτυχιακός τίτλος σπουδών επιπέδου 7 (θα το διαπιστώσεις ψάχνοντας π.χ. σε Βρετανικά πανεπιστήμια, θα βρεις τα MEng στην κατηγορία «undergraduate» και όχι «postgraduate»), ενώ το MSc είναι ξεχωριστός κύκλος σπουδών, ξεχωριστό δίπλωμα με διαφορετικούς «κανόνες» και προϋποθέσεις από το Bachelor...
Και γενικά να έχεις υπόψη σου ότι σε όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. οι υποψήφιοι φοιτητές προτιμούν το δρόμο «Bachelor+MSc» παρά «MEng» (για λόγους που έχω γράψει στην αρχή του θέματος)...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Είναι αναγνωρισμένο, πόσα παιδάκια πάνε κατευθείαν για PhD χωρίς κανένα σκάλωμα από πολυτεχνείο
Άμα σου χτυπάει άσχημα το MSc, πες το MEng, ίδιο πράγμα είναι, masters se engineering
Δεν ξερω αναλογα την χωρα,στην Αγγλια παντως ξερω οτι ειναι MEng οχι Master of Science.
PhD στο engineering; Εαν δεν θες να γινεις καθηγητης/ερευνητης απλα δεν αξιζει,ειναι καθαρα θεμα μοστρας ο χρονος που χανεις και η ταλαιπωρια που περνας ειναι δραματικα πιο σημαντικα απο τα παραπανω λεφτα που παιρνεις.Ασε που μερικες εταιριες ξερουν οτι δεν συμφερεις.Στην τιμη ενος PhD προσλαμβανουν 2-3 μηχανικους MSc.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antis
Πολύ δραστήριο μέλος
Επειδή δεν τα παρακολουθώ στενά τελευταία,
Θα κρατήσω αυτό γιατί λέει πολλά από μόνο του.
Λόγια εντυπωσιασμού......Σημερινό δημοσίευμα στο esos.gr αποφασίζει ότι οι ανώτερες σπουδές περί των καλλιτεχνικών (επίπεδο 5, ως ανώτερες) ισοτιμούνται με τα ΤΕΙ (επίπεδο 6).
Οι τίτλοι σπουδών θεωρούνται ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών που χορηγούσαν έως τις 10.6.2003 τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Οι 5ετείς σπουδές (πολλοί κλάδοι στα πανεπιστημιακά τμήματα) μετά από αίτηση και πλήρωσης 3 προϋποθέσεων
Κανένα τμήμα μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει το οκ επομένως οι 5ετείς σπουδές ΔΕΝ ανήκουν στο επίπεδο 7 και αν θα πληρεί κάποιο τμήμα τις προϋποθέσεις αφορά το τμήμα ατομικά.
Άρα επιβεβαιώνεις ότι δεν υφίσταται σήμερα, επίσης προσπέρασες το ΕΟΠΠΕΠ που παρέθεσα για άγνωστο λόγοΕίναι θέμα χρόνου να γίνει.
To TEE δεν θα δεχθεί τους αποφοίτους του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως ισότιμους με τους διπλωματούχους γιατί σύμφωνα με αυτό ανήκουν στο 6ο επίπεδο ευρωπαϊκής κλίμακας προσόντωνμ
Η μεγαλύτερη μάζα μελών του ΤΕΕ σήμερα, είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων του εξωτερικού με 3ετή ή 4ετή μπάτσελορ. επιπέδου 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Η μεγαλύτερη μάζα μελών του ΤΕΕ σήμερα, είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων του εξωτερικού με 3ετή ή 4ετή μπάτσελορ. επιπέδου 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων.
Όλοι κάτοχοι Master όμως!
Κάνω λάθος;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akikos
Επιφανές μέλος
Έχω την εντύπωση ότι οι ΤΕ μπορούν αλλά όχι ως μέλη. Γράφονται όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάποια συστήματα του ΤΕΕ.είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων του εξωτερικού με 3ετή ή 4ετή μπάτσελορ. επιπέδου 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων.
Εξηγώ ότι οι απόφοιτοι μηχανικοί του πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας δεν θα τους συμπεριφέρετε το ΤΕΕ σαν διπλωματούχους.Τι ακριβως προσπαθεις να μας αποδειξεις με αυτα τα στοιχεια;Οτι ειναι μπουμπουνες;Εφοσον προστατευουν το επαγγελμα του μηχανικου και αναγνωριζουν την αναγκη υπαρξης διαβαθμισης τεχνικης ευθυνης γιατι δεν ενταζουν τους νεους αποφοιτους στο επιμελητηριο;Λεφτα θα βγαζουν,θα τους αναγνωριζουν και θα μπορουν να εχουν επιβλεψη της τεχνικης ευθυνης χωρις συγχυση και χωρις να αδικειται το πτυχιο κανενος.
Εξαλλου για να δεις ποσο παραλογοι ειναι : Δηλαδη ενας αποφοιτος ΠΔΑ με MSc και 25 χρονια εμπειριας στο industry δεν θα μπορει να αναλαβει εργο μεγιστης τεχνικης ευθυνης ενω ενας αποφοιτος με τα 5 χρονια του πολυτεχνειου θα μπορει; Πες τα σε οποιον σοβαρο εργοδοτη θες ,δεν προκειται να σε παρει κανενας στα σοβαρα,θα γελανε ολοι.Το ΤΕΕ ειναι για κλαματα απλα και το μονο που θα καταφερει ειναι να προωθει λασπολογιες και να χανει την αξιοπιστια του.
Θα μου πεις εγω τα λεω για τους νεους υποψηφιους.Εε λοιπον οχι,εαν οι νεοι υποψηφιοι θελουν πραγματικα να παρουν στα σοβαρα το μελλον τους δεν θα σχοληθουν με κανενα Ελληνικο ΑΕΙ και δεν θα κατσουν στην Ελλαδα να βγαλουν ακρη,θα πανε εξω.Εαν θες να λες την αληθεια θα λες οτι ειμαστε μια ζουγκλα χωρις νοημα,δεν θα παρουσιαζεις την μιση αληθεια,διοτι η μιση αληθεια ειναι ως γνωστον ψεματα.
Πολιτικος Μηχανικός ΠΔΑ != Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antis
Πολύ δραστήριο μέλος
Όλοι κάτοχοι Master όμως!
Κάνω λάθος;
Η απάντηση μου αφορούσε αυτό με την διαστρέβλωση της πραγματικότητας σχετικά με το ότι το ΤΕΕ δεν δέχεται αποφοίτους του επίπεδου 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων.
To TEE δεν θα δεχθεί τους αποφοίτους του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως ισότιμους με τους διπλωματούχους γιατί σύμφωνα με αυτό ανήκουν στο 6ο επίπεδο ευρωπαϊκής κλίμακας προσόντωνμ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akikos
Επιφανές μέλος
https://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/TEE_MEMBERSΤακτικά μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας είναι υποχρεωτικά όλοι οι ελληνικής ιθαγένειας διπλωματούχοι του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, των πολυτεχνικών σχολών της χώρας και των ισότιμων σχολών του εξωτερικού. Προϋπόθεση για την εγγραφή μέλους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι η κατοχή άδειας άσκησης επαγγέλματος μηχανικού.
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι ο αρμόδιος οργανισμός που χορηγεί την άδεια άσκησης επαγγέλματος σε μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, απόφοιτους των Πολυτεχνείων της Ελλάδος και ισότιμων σχολών χωρών του εξωτερικού. Η άδεια άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού χορηγείται μετά από εξετάσεις. Οι εξετάσεις αυτές διοργανώνονται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας τρεις φορές το χρόνο.
Το σύνολο των τακτικών μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου σήμερα είναι περίπου 107.633, που κατανέμονται ανάλογα με την ειδικότητα:
Σύμφωνα με αυτό ένας απόφοιτος ΤΕ δεν γίνεται τακτικό μέλος στο ΤΕΕ όσα μεταπτυχιακα και να κάνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregory nub
Διάσημο μέλος
«Τυπικά» δε μπορούσε να ήταν αναγνωρισμένο ως MEng γιατί δεν είχε τέτοια αναγνώριση από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας (μπορείς να δεις π.χ. ένα diploma supplement για του λόγου το αληθές)...άλλο το ότι στην πράξη και σε κράτη που σε τέτοια θέματα είναι τελείως ανοιχτοί και «απελευθερωμένοι» (π.χ. Αγγλία) τους δέχονταν κατευθείαν για PhD λόγω ECTS κ.λπ.!
Επίσης, ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα...άλλο είναι το MEng, άλλο το MSc!
Το MEng είναι απλά ένας πιο ευρύς και χρονοβόρος προπτυχιακός τίτλος σπουδών επιπέδου 7 (θα το διαπιστώσεις ψάχνοντας π.χ. σε Βρετανικά πανεπιστήμια, θα βρεις τα MEng στην κατηγορία «undergraduate» και όχι «postgraduate»), ενώ το MSc είναι ξεχωριστός κύκλος σπουδών, ξεχωριστό δίπλωμα με διαφορετικούς «κανόνες» και προϋποθέσεις από το Bachelor...
Και γενικά να έχεις υπόψη σου ότι σε όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. οι υποψήφιοι φοιτητές προτιμούν το δρόμο «Bachelor+MSc» παρά «MEng» (για λόγους που έχω γράψει στην αρχή του θέματος)...
Ναι και αγγλία, αλλά υπάρχει και κόσμος που πήγε και σ' άλλες χώρες (Βέλγιο-Ολλανδία-Ελβετία) μετά από δίπλωμα πολυτεχνείου. Ναι άμα μπορείς να το κάνεις σπαστά δεν υπάρχει λόγος να πας σε ενιαίο πρόγραμμα. Κι εγώ πιστεύω ωραίο θα ταν ο πρώτος χρόνος στα πολυτεχνικά τμήματα να ταν κοινός (να κάναμε μαθ-φυσική-σχέδιο που κάνουν όλοι λίγο πολύ) και να δίναμε εξετάσεις για τα τμήματα που θέλουμε μετά
Δεν ξερω αναλογα την χωρα,στην Αγγλια παντως ξερω οτι ειναι MEng οχι Master of Science.
PhD στο engineering; Εαν δεν θες να γινεις καθηγητης/ερευνητης απλα δεν αξιζει,ειναι καθαρα θεμα μοστρας ο χρονος που χανεις και η ταλαιπωρια που περνας ειναι δραματικα πιο σημαντικα απο τα παραπανω λεφτα που παιρνεις.Ασε που μερικες εταιριες ξερουν οτι δεν συμφερεις.Στην τιμη ενος PhD προσλαμβανουν 2-3 μηχανικους MSc.
Ναι δεν λέω ότι αξίζει, εμένα πχ δεν με ψήνει το αντικείμενο για PhD. Γενικά η φάση είναι σιγουρα >>40ωρες/βδομαδα για 3+ χρόνια με βασικό μισθό (αν πας εξωτερικό δηλαδή ), οπότε δεν λέει για τους περισσότερους. Το είπα μόνο γ τη διαφωνία άμα θεωρείται μπατσελορ το δίπλωμα. Δεν θεωρείται . Για την ευρώπη τα μπατσελορ ειναι 180-240 ects οποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τετοιο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Έχω την εντύπωση ότι οι ΤΕ μπορούν αλλά όχι ως μέλη. Γράφονται όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάποια συστήματα του ΤΕΕ.
Ρε Αντρέα εννοείται ότι μιλάμε για εγγραφή ως «τακτικά μέλη»!
Γενικά σε όποια χώρα τα πανεπιστήμια αναγνωρίζουν τις ECTS όπως πρέπει (τις οποίες εδώ στην Ελλάδα ως γνωστόν τις έχουμε για τα μάτια του κόσμου) και τις αξιολογούν πάνω από οποιαδήποτε άλλα «technicalities»...Ναι και αγγλία, αλλά υπάρχει και κόσμος που πήγε και σ' άλλες χώρες (Βέλγιο-Ολλανδία-Ελβετία) μετά από δίπλωμα πολυτεχνείου.
Είναι ξεπερασμένο scheme το «ενιαίο MEng» για πολλούς λόγους, μην τα ξαναγράφουμε...Ναι άμα μπορείς να το κάνεις σπαστά δεν υπάρχει λόγος να πας σε ενιαίο πρόγραμμα. Κι εγώ πιστεύω ωραίο θα ταν ο πρώτος χρόνος στα πολυτεχνικά τμήματα να ταν κοινός (να κάναμε μαθ-φυσική-σχέδιο που κάνουν όλοι λίγο πολύ) και να δίναμε εξετάσεις για τα τμήματα που θέλουμε μετά
Την ποια;!Το ΤΕΕ ειναι για κλαματα απλα και το μονο που θα καταφερει ειναι να προωθει λασπολογιες και να χανει την αξιοπιστια του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 59 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- Alex6
- Viktor
- rseven
- Alessandra Eliza
- panaman
- love_to_learn
- 5tsuh1ss
- EFIANA
- stee
- penelopenick
- Joji
- antonis97
- air_fish
- chester20080
- roud
- Billas
- Kostakis45
- Eri0611
- Kitana
- Topogeo12
- GeorgePap2003
- vetas
- Moblok
- yoef
- Nikos05
- diamag
- maria20
- Turtlestar
- Specon
- Jimmy20
- iliasnamb
- Asure
- Kankounkounkoun
- Georgekk
- milkyway
- KyriC
- xriiistiiinaaa
- dim6
- Αλκης Κ.
- Paul77
- cpalazis
- Reik
- Monster Hunter
- anna333
- george777
- Makis45
- Rk15
- Anonyme
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.