GFrag17
Νεοφερμένο μέλος


Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι ποτέ μου δεν είχα μια ιδιαίτερη κλίση σε κάποιο επάγγελμα.
Οι γονείς μου είναι πετυχημένοι δικηγοροι και σίγουρα ήθελαν να με πείσουν να το ακολουθήσω, όμως σε καμία περίπτωση δε με πιέζουν μιας και βλέπουν ότι δίνουν χαμένη μάχη. Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στο τι μου αρέσει και σε αυτό που θα φέρει λεφτά. Αν τα συνδυάσω θα ήταν ότι καλύτερο φυσικά.
Έχω μια κλίση στον αθλητισμό αλλά δεν ξέρω και εγώ πως θα ήθελα να ασχοληθώ...Δημοσιογράφος; Εκπομπή σε ραδιόφωνο; Δεν ξέρω...Ασχολούμαι όλη την ώρα, έχω μεγάλο πάθος αλλά δε βλέπω επαγγελματική αποκατάσταση.
Επίσης θα ήθελα να ασχοληθώ με τη φωτογραφία , εργαζόμενος είτε σε κάποιο περιοδικό ή οπουδήποτε.
Όμως μου αρέσει πάρα πολύ και η πληροφορική και θα μπορούσα κάλλιστα να ασχοληθώ με το Internet και τον προγραμματισμό και ότι σχετίζεται με υπολογιστές.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω και ο χρόνος περνάει...
Συγνώμη αν σας κούρασα ή αν δεν έπρεπε να κάνω εδώ το topic..
Οποιαδήποτε γνώμη είναι σεβαστή και ανυπομονώ να τη διαβάσω.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thanosmylo
Δραστήριο μέλος


Τα κριτήρια που με βοήθησαν στο να αρχίζω να διαχωρίζω και να απορρίπτω αυτά τα επαγγέλματα ώστε νακαταλήξω σε αυτό που θέλω ήταν τα εξής:
Με βάση το βαθμό που μπορώ να πετύχω, τα ενδιαφέροντά μου, τις κλίσεις μου, τις προσδοκίες που θέλω να έχω στη ζωή μου
αλλά αυτό που με έκανε πιο πολύ να καταλήξω ήταν το εξής:
Ότι κάθε μέρα θα είχα όρεξη να πάω στη δουλειά. Δηλαδή δε θα ΄θλε αμε τίποτα να είμαι ένας από αυτούς που λένε "Πω πω ποιός πάει για δουλειά αύριο"
Εάν σου αρέσει αυτό που κάνεις τότε δε θα το πεις ποτέ αυτό.
Φωτογράφος, αθλητής, πληροφορική, δημοσιογράφος.
Πληροφορική και δημοσιογραφία δε συνδυάζονται καθώς ανήκουν σε διαφορετικά πεδία. Άρα θα διαλέξεις ένα από τα δυο ανάλογα με την κατεύθυνσή σου.
Συνεπώς μας έμειναν 3.
Όσο αναφορά την Πληροφορική άμα είσαι Τεχνολογική και κάνεις ΑΕΠΠ τότε να ξέρεις πως όλη η σχολή έχει μαθηματικά και θα κάνετε όλο γλώσσες προγραμματισμού, όπως στο ΑΕΠΠ κάπως. Εδώ να σου υπενθυμίσω ότι έχουμε μεγάλο κορεσμό ,καθώς αποφοιτούν κάθε χρόνο 3000 και απορροφιτικότητα έχει λιγότερο από 1000.
Η φωτογραφία μπορεί να συνδυαστεί με τη σχολή. Δηλαδή αν δε μπορείς με τίποτα να αποφασίσεις, μπορείς να εισαχθείς σε κάποια σχολή αλλά να ασχοληθε΄ςι με τη φωτογραφία αργότερα οπότε θα έχεις 2 σε 1. Καθώς είναι και κάτι απλό. Υπάρχει και Τ.Ε.Ι. φωτογραφίας άμα ενδιαφέρεσαι. Πάντως και εδώ υπάρχει κάποιος κορεσμός, και δε θα ξεκινήσεις με το να φωτογραφίζεις μοντέλα αλλά με γάμους βαπτίσια κλπ. (βέβαια τίποτα δεν αποκλείεται)
Γαι τον αθλητισμό εξαρτάται. Άμα μέχρι και πέρυσι ή ακόμα και φέτος ασχολιόσουν με ένα άθλημα συστηματικά και πιστέυεις πως όντως ο αθλητισμός είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο από το να είσαι σε μαι σχολή και αν διαβάζεις συνεχώς τότε θα διαλέξεις αθλητισμό. Εναλλακτική περίπτωση είναι να πας ΤΕΦΑΑ (Γυμναστής, καθηγητής Φυσικής Αγωγής), αλλά διορίζονται 1 στους 83.
Σε γενικές γραμμές έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δυο:
Αν είσαι του διαβάσματος και έχεις όρεξη να διαβάζεις και στο πανεπιστήμιο καθώς είναι παραμύθαι αυτά που λεέν ότι μετά θα καθόμαστε. Ειδικά οι σχολε΄ς πληροφορικής δεν είναι και εύκολες. Χρειάζονται αρκετό διάβασμα. Άμα το θέλεις τότε πήγαινε εκεί.
Άμα πάλι δεν είσαι τόσο του διαβάσματος και θέλεις ελέυθερο χρόνο ή γενικά είσαι free τύπος τότε επιλέγεις αθλητισμό ή φωτογραφία. Αλλά για τον αθλητισμό πρέπει να κάνεις ένα άθλημα αρκετά χρόνια. Εννοώ να μην σου τη βάρεσε έτσι ξαφνικά και θέλεις να γίνει π.χ. πρωταθλητής μπάσκετ και έχεις να πια΄σεις μπάλα κάτι χρόνια.
Άμα όντως σου αρέσει κάντο.
Πιο πολύ από όλα όμως να βάλεις αυτό που σου αρέσει. Αυτό που θα σου πουν Κυριακή πρωί θα δουλέψεις, και δε θα πεις. "Τίιίίί;;;;;;" καθώς άμα σου αρέσει αυτό που κάνεις και χαράματα να είναι θα θες να το κάνεις....
Εγώ έτσι τα έχω σκεφτεί. Σκέφτομαι τί είναι αυτό όπου θα σηκώνομαι το πρωί και θα λέω "Ωραία, θα πάω στη δουλειά μου. Γιούπιιιιιιιιιι. Yes! " και με βοήθησε.
Τώρα όσο για τις οικονομικές απολαβές, αυτό δεν έχει να κάνει πάντα με το επάγγελμα. Θέλω να πω άμα είσαι μαμούνης ή σπίρτο και ψάχνεσαι τότε πάντα θα βριες τον τρόπο να κάνεις λεφτά.
Αλλά προς θεού να μην είναι αυτό κριτήριό σου καθώς δε θα 'σαι ευτυχισμένςο. Κάνε αυτό που σου αρέσει όπου ακόμη και μετά από 40 χρόνια θα σου αρέσει.
Όσο για τους διορισμούς ή τον κόρεσμό των επαγγελμάτων μην το λαμβάνεις πάντα σαν κριτήριο καθώς λίγο ως πολύ παντού υπάρχει κορεσμός. Χωρίς βέβαια αυτό να σημάινει πως δε θα το λάβεις υπόψη σου!
Αυτά!!!!
(Από ότι είδες το έχω ψάξει αρκετά όσο δεν πάει. Φαντάσου σε τι δύσολη κατάσταση ήμουν εγώ) χεχε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eleni1999
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Waverer765
Νεοφερμένο μέλος


Γενικώς σαν μαθητής ξέρω τι μου γίνεται και πολλές φορές κοντράρω και παιδιά που έχουν επιτυχίες και σε διαγωνισμούς θετικών επιστημών αλλά το πρόβλημα μου είναι η ανασφάλεια.(δεν είμαι ψώνιο απλά θέλω να δείξω ότι δεν είμαι σε καμία περίπτωση ανίδεος γύρω από τα μαθήματα)Βλέποντας ότι η δευτεροβάθμια και η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν έχει να μου προσφέρει αυτά που ζητάω, τουλάχιστον στο θέμα εκπαίδευσης, δεν μπορώ να βρω ούτε τη σχολή που να με ενδιαφέρει.Θα μου άρεσε να ασχοληθώ με την τεχνολογία και το web development αφού μπορεί να αποτελέσει βάση για την υλοποίηση κάποιων ιδεών μου ωστόσο την μοναδική σχολή που θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο είναι η ιατρική(Κοινωνικό στάτους,εξασφαλισμένη-κακά τα ψέματα-σταδιοδρομία, και πάνω από όλα επιβίωση όπου και αν βρίσκεσαι αφού η ανάγκη για έναν ιατρό βρίσκεται παντού).Τέλος θα ήθελα στην ζωή μου να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορώ αφού είμαι της φιλοσοφίας ότι η φτώχεια είναι η πηγή των δεινών.Συνοψίζοντας από εσάς ζητάω γνώμες για το τι θα κάνατε στη θέση μου με βάση αυτών που προείπα και θα ήταν χαρά μου να μου δώσετε πληροφορίες για τις σχολές σας (ΗΜΜΥ,ΙΑΤΡΙΚΗ,CEID Κλπ) ή για σχολές που έχετε ακούσει ή θεωρείται ότι είναι καλές.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.


]
Υ.Γ: Έχω πάει και σε ΚΕΣΥΠ και μου πρότειναν την ΗΜΤΥ Πάτρας αλλά διαβάζοντας γι' αυτήν άκουσα πολύ αρνητικά σχόλια γύρω από θέματα όπως τα μαθήματα, οι καθηγητές, ο βαθμός και ο χρόνος αποφοίτησης κ.ο.κ+ ότι δεν μου αρέσει και ιδιαίτερα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chrispap1997
Εκκολαπτόμενο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Waverer765
Νεοφερμένο μέλος


Εν μέρει έχεις δίκαιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος


Θα μου άρεσε να ασχοληθώ με την τεχνολογία και το web development αφού μπορεί να αποτελέσει βάση για την υλοποίηση κάποιων ιδεών μου
και αυτού
υπάρχει ένα gap το οποίο τουλάχιστον εγώ δεν πιάνω. Μιλάς πολύ συνειδητοποιημένα στο πρώτο μισό ποστ και μετά ξαφνικά πετάς την ιατρική "γιατί έχει λεφτά". Λεφτά έχει και να πιάσεις το τζόκερ. Ξέρεις πόσοι γιατροί βγαίνουν κάθε χρόνο; Καμιά 600αριά αποφοιτούν ετησίως τουλάχιστον, από ελληνικά πανεπιστήμια, βάλε και την εισροή από όλα τα Βαλκάνια. Γιατί να είσαι εσύ ο μεγαλογιατρός, αν δεν έχεις γονιό με ιατρείο ή δεν είσαι ο ένας που θα ξεχωρίσει; (κάτι που το κόβω δύσκολο αφού δεν σε ενδιαφέρει σαν αντικείμενο...). Ναι, μπορείς να κάνεις έξυπνες επιλογές ειδικότητας και να αρχίσεις να τα κονομάς και μάλιστα πριν τα 50, αλλά αξίζει τον κόπο να φας το γαμήσι των πανελληνίων, τα 6 χρόνια στην σχολή, την ειδικότητα και δεν συμμαζεύεται και όλα αυτά για κάτι ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ?ωστόσο την μοναδική σχολή που θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο είναι η ιατρική(Κοινωνικό στάτους,εξασφαλισμένη-κακά τα ψέματα-σταδιοδρομία, και πάνω από όλα επιβίωση όπου και αν βρίσκεσαι αφού η ανάγκη για έναν ιατρό βρίσκεται παντού).
Για κάποιο λόγο υπάρχει γενικά μια σχετικά αφελής νοοτροπία ότι ο προγραμματισμός και το web development είναι πράγματα που μπορείς να κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο και να βγάζεις και τα προς το ζην. Sure μπορείς να είσαι αυτοδίδακτος και να το κάνεις χόμπι, αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο οποιοσδήποτε εργοδότης θα προτιμήσει έναν αυτοδίδακτο από έναν που έχει τελειώσει συναφή σχολή και έχει μάθει να λειτουργεί με άλλους ρυθμούς;
Εάν δεν σου αρέσει τίποτα και δεν θέλεις να μπεις ούτε σε μία σχολή σχετική με τον προγραμματισμό, εγώ δεν βρίσκω καν κάποιο λόγο να δώσεις πανελλήνιες. Ψάξου με κάποιο ΙΕΚ, έχουν μακράν καλύτερη αποκατάσταση από τα περισσότερα επαγγέλματα που πας μέσω πανεπιστημίου, και σίγουρα έχουν λιγότερο ξεκώλωμα από την ιατρική που ανέφερες παραπάνω. Άρα έχεις και περισσότερο χρόνο να ασχοληθείς ερασιτεχνικά με το web development και πού ξέρεις...μπορεί να είσαι ο τυχερός

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος


Πραγματικά, το μήνυμα είναι σαν να γράφτηκε το 1ο μισό από τον υποψήφιο, το 2ο από τη μαμά του.
Να σημειώσω ότι η πληροφορική συγκαταλέγεται στις θετικές επιστήμες. Συνεπώς αν τα όνειρα και τα σχέδια σου δε περιορίζονται σε starter επίπεδο γνώσεων και εφαρμογής τους, δεν θα είναι περιττές οι σπουδές...
Πραγματικά, το μήνυμα είναι σαν να γράφτηκε το 1ο μισό από τον υποψήφιο, το 2ο από τη μαμά του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Indiana Jones
Δραστήριο μέλος


Oι θείες στην Ελλάδα κάνουν κουμάντο και στις επιστήμες. Ξέρουν καλύτερα τι θέλει ένας υποψήφιος για να περνάει καλά και να πηδάει καλά ως φοιτητής μετά. Καλά λέει ο Stickerbush.Ποιος ξέρει στην Ελλάδα που ανήκει τι και γιατί στις επιστήμες; Για Πληροφορική μιλάνε και ΗΜΜΥ εννοούν. Αγαπητέ Waverer765 το Ελληνικό λύκειο από τον τρόπο δομής των μαθημάτων δεν προετοιμάζει για κανένα (σοβαρό) Πανεπιστήμιο. Πάντως για το εξωτερικό, σε φημισμένα Ιδρύματα με καμία περίπτωση γιατί εκεί το χάσμα ακόμη και στον τρόπο μάθησης π.χ. σε ειδικά μελετητήρια με συμφοιτητές, είναι άπιαστο όνειρο στην Ελλάδα όταν οι περισσότεροι φοιτητές κοιτάνε πως θα την φέρουν στον συνάδελφό τους με καλύτερα σκονάκια στα σκονάκια τους. Σκέψου τι γίνεται εδώ στα δικά μας "τσαντίρια" (δανείζομαι την επίκαιρη λέξη μιας και θα μπαίνουν και οι γυφτουλέοι στα ΑΤΕΙ χωρίς εξετάσεις). Οπότε μην αφήνεις τους πανελλήνιους ενδοιασμούς περί μορίων, βαθμών και λοιπών θείων και θείτσων να σου επηρεάσουν αυτό που θες στο πρώτο μισό του κειμένου σου. Αν τα ξέραμε όλα από το λύκειο τι διάλο θα μαθαίναμε στο Πανεπιστήμιο. Η καινούρια γνώση πάντα είναι δύσκολη. Σκέψου ότι σε άλλες χώρες τελειώνουν Φυσικομαθηματικές επιστήμες χωρίς να έχουν κάνει στο Λύκειο Ολοκληρώματα ή παραγώγους.
Ισχύει ότι το επίπεδο και οι γνώσεις εδώ είναι πιο ανεβασμένες από του εξωτερικου; Έχω ακούσει ότι ό,τι "μαθαίνει" ο Έλληνας στο Λύκειο,στο εξωτερικό το μαθαίνουν στο πανεπιστήμιο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος


[/B]
Ισχύει ότι το επίπεδο και οι γνώσεις εδώ είναι πιο ανεβασμένες από του εξωτερικου; Έχω ακούσει ότι ό,τι "μαθαίνει" ο Έλληνας στο Λύκειο,στο εξωτερικό το μαθαίνουν στο πανεπιστήμιο.
Ευσεβείς πόθοι. Στην ουσία δε μαθαίνουμε τίποτα. Διδασκόμαστε μια ύλη χωρίς βάσεις και αποστηθίζοντας "κολπάκια". Ας μην ευαγγελιζόμαστε πόσο προχώ και απόγονοι του Ευκλείδη είμαστε, αν "μαθαίνουμε" στα φροντιστήρια τις chili sauce ασκήσεις διαφορικού λογισμού. Σε άλλες χώρες μάλλον έχουν τους λόγους τους που κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος


[/B]
Ισχύει ότι το επίπεδο και οι γνώσεις εδώ είναι πιο ανεβασμένες από του εξωτερικου; Έχω ακούσει ότι ό,τι "μαθαίνει" ο Έλληνας στο Λύκειο,στο εξωτερικό το μαθαίνουν στο πανεπιστήμιο.
Ποιος νοήμων άνθρωπος να μάθει σε 10 μήνες φροντιστήριο την ύλη του Διαφορικού και Ολοκληρωτικού λογισμού (έστω και κάποια εισαγωγή) με έμφαση στην τεχνική επίλυσης εννοιών που δεν έχουν οριστεί μαθηματικώς με σωστό τρόπο; Ποια είναι η διδακτική σημασία αυτής της πολιτικής;
Το Ελληνικό Λύκειο του 21ου αιώνα θα μπορούσε να δίνει έμφαση σε απλά ζητήματα της Άλγεβρας των πράξεων (αλγεβρικών και σχέσεων) όπως και στην επίπεδη Γεωμετρία, αλλά να είναι ενήμερο ότι ο κάθε μαθητής τελειώνοντας άσχετα αν συνεχίσει στο Πανεπιστήμιο ή σε κάποιο Τεχνικό Ίδρυμα ή και καθόλου, να ξέρει βασικά μαθηματικά. Το ίδιο και στη φυσική, κλπ. Αυτό συμβαίνει στο εξωτερικό. Τι να το κάνω να λέμε ότι διδασκόμαστε πιο πολλά και ανεβασμένου επιπέδου ή με το να θεωρούμε αρίστους εκείνους που λύνουν δύσκολα ολοκληρώματα ως κατάλληλους να σπουδάσουν Γιατροί ή και εκείνους που δεν μπορούν να τα λύσουν, να σπουδάζουν Μαθηματικοί αν καταφέρουν να μπουν στο Πανεπιστήμιο ή Πληροφορική αν κινούνται στη μεσαία κλίμακα μορίων! Διεθνής η πρωτοτυπία, οι ασκήσεις συγκεκριμένης επιστήμης άσχετης με το Πανεπιστήμιο ή και με άλλη(ες) επιστήμη(ες) να αποτελεί μάθημα "τσεκούρι". Έχω να λύσω ασκήσεις στο πνεύμα Γ' Λυκείου από τη Γ' Λυκείου. Ποτέ δεν μου ξαναχρειάστηκαν παρά μόνο αν ήθελα να διδάξω ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές.
Στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει το ανεξήγητο: να φτιάχνουμε επιστήμες στα μέτρα μας για να βιοπορίζουν ολόκληροι επιστημονικοί κλάδοι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Waverer765
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Waverer765
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος


Το μόνο που ζητάω είναι να ακούσω απόψεις γύρω από σχολές που δείχνουν ότι έχουν μια χ ψ προοπτική και έχουν να κάνουν πάνω κάτω με τα ζητούμενά μου.Όπως και να το κάνουμε δεν είναι το ίδιο να ακούς μια άποψη από έναν φοιτητή με το να διαβάζεις απλά τα λεγόμενα της κάθε σχολής από 1 site.
Θέτεις ζητούμενα χωρίς να θέτεις δεδομένα... Το μόνο που πραγματικά ξέρουμε είναι ότι έχεις μια (μικρή; ασήμαντη; μεγάλη; ) κλίση στις θετικές επιστήμες, κυρίως μαθηματικά. Τίποτε παραπάνω.
Αν δεν βοηθήσεις εσύ τον εαυτό σου, δε γίνεται τίποτα. Εγώ βιολογία σπουδάζω, η Ερινύς Ιατρική, ο σρεκ μας τελείωσε Μαθηματικό (?). Ο καθενας θα πει το μακρύ του και το κοντό του. Εν κατακλείδι, όλες αυτές οι σχολές που αναφέρθηκαν παραπάνω (πολυτεχνικές, ιατρική, πληροφορική) Αλλα και άλλες όπως μαθηματικό, είναι σχολές που εξαρτώνται από Εσενα. Απο το που θα φτάσεις εσύ. Επαγγελματική αποκατάσταση δε προσφέρει κανένα ΗΜΜΥ. Αν γουστάρεις ΣΑΝ και ΕΠΟΠ, πήγαινε να αποκατασταθείς, λες και είσαι καμία παιδούλα τον 19ο αιώνα.
Βρες τον εαυτό σου και έλα να συζητήσουμε σε άλλη βάση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 30 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.