akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,957 μηνύματα.
Γενικά οι περισσότεροι μαθητές έχουν παντελή άγνοια για τα νέα εργασιακά δεδομένα. Δεν ισχύουν οι καλές εποχές του "ΗΜΜΥ" ή γενικά κάτι σε Ιατρική, Πολυτεχνείο ή Νομική. Πηγαίνετε μια βόλτα σε κανέναν Δικηγορικό σύλλογο ή Ιατρικό σύλλογο να σας πιάσει το στομάχι, αν με θεωρείτε υπερβολικό.

nPb για τους δικηγόρους θα συμφωνήσω για τους ιατρούς όχι. Έχουν 5 χρόνια εξασφαλισμένο ικανοποιητικό εισόδημα, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους. Στη συνέχεια βρίσκεις εύκολα μισθωτή εργασία με >800 ευρώ. Επίσης Ιατροί, δικηγόροι μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς ο πελάτης να πληρώνει ΦΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση δικηγόροι, ιατροί όταν οι δουλειές δεν πάνε καλά, κλείνουν τα φορολογικά βιβλία τους και σταματάνε οι εισφορές να τρέχουν. Ο διπλωματούχος μηχανικός δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Athbol

Νεοφερμένος

Ο Athbol αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Καλησπερα παιδια, θα μπω κατευθειαν στο ψητο.Φετος οπως ολοι ξερετε αλλαξαν το συστημα εισαγωγης οποτε επρεπε να επιλεξω αν παω για οικονομικες ή για πολυτεχνικες/μαθημετικες/φυσικες κ.λπ σχολες το καλοκαιρι.Εν τελει αποφασισα να παω για οικονομικες , διοτι με αναγκασαν οι καταστασεις( κανω πρωταθλητισμο). Ομως συνεχεια με πιανουν τυψεις , διοτι θα γουσταρα να περναγα σε σχολες οπου εμπλεκονται φυσικη/ μαθηματικα. Τελος παντων, ποια σχολη θα μου προτεινατε απο αυτο το πεδιο. Δεν θελω καθαρα οικονομικες σχολες.Θελω σχολες οπου εμπλεκονται τα μαθηματικα γτ τρελαινομαι για αυτα. Σκεφτομουν να εχω ως στοχο την σχολη Διοικητικης Επιστημης και Τεχνολογιας.
Σημειωση: παντα μιλαω μονο για σχολες στην αθηνα και οχι στην επαρχια

Ποια ειναι η γνωμη σας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nasia_nt

Νεοφερμένος

Η Νάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 43 μηνύματα.
Στατιστική ίσως; Στο ΟΠΑ..νομίζω βγαονεις και οικονομολόγος από εκεί..και θεωρώ πως έχει και μαθηματικά ??????
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
ναι θα εχει,αλλαμην μπερδευουμε τα μαθηματικα στο μαθηματικο,με αυτα που χρησιμοποιουν οι οικονομικες,στατιστικολογικες ή πολυτεχνικες σχολες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oyranos

Νεοφερμένος

Ο Oyranos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα. Πριν ξεκινήσω απλά να αναφέρω ότι είμαι δυσλεκτικός και γράφω μέσω κειμενογράφου, για να αποφύγω τα πολλά ορθογραφικά αλλά μπορεί να ξεφύγουν μερικά εκφραστικά.
Είμαι ανάμεσα στο περιβάλλον και τμήμα θάλασσας. Ο χαρακτήρας μου, αυτό που πραγματικά γουστάρω τόσο πολύ είναι η έρευνα, ο ερευνητής είναι στο αίμα μου. Ταυτόχρονα είμαι και μικρό-φωτογράφος, ασχολούμαι με τον μικρόκοσμο, μου αρέσει πολύ η επαφή με το περιβάλλον.

Στα μαθηματικά έχω ταλέντο, αρκεί να διδαχτώ σωστά από τον καθηγητή. Συνήθως δεν χάνω παραδώσεις μαθημάτων, γιατί από εκεί μαθαίνω και αντλώ την γνώση μου περισσότερο! Έχω ένα μικρό (έως μεγάλο) πρόβλημα στην φυσική, διότι είναι μαθηματικά με γράμματα αντί αριθμούς και τα κάνω μαντάρα.

Η κάθε άποψη και συμβουλή θα με βοηθούσε να αποφασίσω σε πιο από τα δυο να επιλέξω. Το ζητούμενο είναι, πιο από τα δυο σου δίνει επαγγελματική προοπτική στην έρευνα και επαφή με το περιβάλλον. Τι εξέλιξη μπορεί να έχεις από αυτά τα 2 τμήματα? Πιο είναι το πιο ευέλικτο για περεταίρω.
Από άποψη επαγγελματικών δικαιωμάτων η θάλασσα φαίνετε πιο πλούσιο στα πράγματα που μπορείς να κάνεις? Σε σχέση πάντα με την έρευνα.

Να συμπληρώσω ότι γεννήθηκα και ζω στην Μυτιλήνη και δεν μπορώ να πάω σε αλλά τμήματα περιβάλλοντος ανά την Ελλάδα. Να είστε καλά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

timonierhs

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο timonierhs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,430 μηνύματα.
Για μένα το τμήμα Επιστημών Θάλασσας είναι και πιο ενδιαφέρον και με περισσότερες προοπτικές απασχόλησης. Το τμήμα περιβάλλοντος έχει εξίσου καλό αντικείμενο σπουδών αλλά ήδη έχει πολλούς αποφοίτους. Πάντως για έρευνα και τα δύο τμήματα έχουν πολλά περιθώρια κι ευκαιρίες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πύρος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτισμού & Δημιουργικών Μέσων & Βιομηχανιών Θεσσαλίας. Έχει γράψει 1,739 μηνύματα.
Out: Καλησπέρα! Χαίρομαι που ακόμα και μέσω κειμενογράφου προσπαθείς να γράψεις και επίσης χαίρομαι που παρόλο που είσαι δυσλεκτικός θες να σπουδάσεις και να ασχοληθείς με ένα τμήμα.. Ξέρω περιπτώσεις που είναι δυσλεκτικοί και δεν ενδιαφέρονται για όλα αυτά. :D

In: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει πολλά ωραία τμήματα. Αυτά που θες να επιλέξεις πιστεύω είναι απ'τα καλύτερα (σύμφωνα με απόψεις φίλων μου).

Εδώ υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το τμήμα Επιστημών της Θάλασσας --> https://www.mar.aegean.gr/index_el.php

Όσον αφορά το τμήμα Περιβάλλοντος βρήκα τα εξής: Οι ειδικότητες της πράσινης οικονομίας εξασφαλίζουν πλέον σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Greenpeace, εκτιμάται ότι έως το 2020, θα δημιουργηθούν 100.000 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε τομείς που συνδέονται με την πράσινη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.
Μπορείς να βρεις το τμήμα εδώ --> https://www.env.aegean.gr/

Έχω ένα βιβλίο ''Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα 2015''. Θα σου γράψω κάποιες επιπλέον πληροφορίες.

Τμήμα Περιβάλλοντος
Οι πτυχιούχοι του τμήματος αποκτούν γνώσεις σχετικά με τη ρύπανση του περιβάλλοντος, τα Οικοσυστήματα, τους Φυσικούς πόρους, τη Γεωλογία, τις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την Περιβαλλοντική πολιτική, την Περιβαλλοντική έρευνα, τις Περιβαλλοντικές Επιχειρήσεις, και τη Περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Κάποια από τα ενδεικτικά μαθήματα είναι: Βιολογία, Μαθηματικά, Φυσική, Οικονομία και Περιβάλλον, Χημεία, Φυτολογία, Μηχανική, Πληροφορική, Εδαφολογία, Βιολογία ζώων, Οικολογία κλπ (ωστόσο έχεις αρκετά μαθήματα Φυσικής που δεν είσαι και πολύ καλός).

Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, θεωρήσαι Περιβαλλοντολόγος. Συγκεκριμένα, μπορείς να ασχοληθείς με:
1. Θέσεις και Φορείς του Δημοσίου τομέα (τοπική αυτοδιοίκηση, Δήμους & Περιφέρειες, Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου).
2. Σε μονάδες βιολογικών καθαρισμών.
3. Στην αποκομιδή σκουπιδιών.
4. Στην Περιβαλλοντική Τεχνολογία (Χερσαίων & Υδάτινων οικοσυστημάτων).
5. Στην Οικολογία (έμβιων οργανισμών και ανθρώπων).
6. Στον έλεγχο της Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Πολιτείας.
7. Σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια.
8. Στην εκπαίδευση.
9. Σε οργανισμούς σχετικά με το συγκεκριμένο αντικείμενο (οικολογία, περιβάλλον, φύση κλπ).
10. Σε Μη-Κερδοσκοπικούς οργανισμούς.
11. Γραφεία Μελετών και Ερευνών για το Περιβάλλον.
12. Σε Μονάδες καθαρισμού.

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας
Οι πτυχιούχοι του τμήματος είναι επιστήμονες ικανοί να χειρίζονται θέματα σχετικά με το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τις Ιχθυοκαλλιέργειες, τη μελέτη του Θαλάσσιου Οικοσυστήματος, τις ηχητικοακουστικές Μεθόδους Αλίευσης, τη Δορυφορική Ωκεανογραφία, την Ωκεανογραφία, την Επιχειρησιακή Ωκεανογραφία, τα Γεωγραφικά συστήματα Πληροφοριών αλλά γενικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Μερικά ενδεικτικά μαθήματα είναι: Γεωλογία, Γενική Χημεία, Γεωγραφία, Θαλάσσια Βιολογία, Φυσική, Στατιστική, Θαλάσσια Οικολογία, Χημική Ωκεανογραφία, Βιοποικιλότητα, Φυσική του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, Υδατοκαλλιέργειες, Αλιευτική Βιολογία, Ιζηματολογία κλπ (ωστόσο και εδώ έχει αρκετά μαθήματα Φυσικής που δεν είσαι και πολύ καλός).

Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, θεωρήσαι Θαλασσολόγος, Ωκεανογράφος, Περιβαλλοντολόγος και Ιχθυολόγος. Συγκεκριμένα, μπορείς να ασχοληθείς με:
1. Την έρευνα σε Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά κέντρα/ιδρύματα.
2. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας & Δημόσιων Έργων.
3. Τους τοπικούς Φορείς και την τοπική Αυτοδιοίκηση.
4. Την προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.
5. Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Λιμενικό σώμα, το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό ταμείο & το Τελωνείο.
6. Τις Υδατογραφικές Υπηρεσίες.
7. Τα έργα Λιμένων.
8. Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).
9. Τις Ιχθυοκαλλιέργειες και τις Οστρακοκαλλιέργειες.
10. Τα γραφεία Περιβαλλοντικών, Θαλάσσιων & Παράκτιων κατασκευών - ερευνών.
11. Τους υποθαλάσσιους ορυκτούς Πόρους και τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών.
12. Τα Εργαστήρια Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας.

Πιστεύω πως και οι 2 σχολές είναι πολύ καλές, απλώς έχουν και οι 2 Φυσική. Για εμένα, να ακολουθήσεις αυτό που σε ελκύει περισσότερο (και τα 2 έχουν έρευνα).
Αν ήμουν στη θέση σου, θα επέλεγα το Τμήμα Θάλασσας (αν και μου αρέσει και το άλλο).

Ελπίζω να βοήθησα! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oyranos

Νεοφερμένος

Ο Oyranos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
ευχαριστώ για την απάντηση (παρακάτω μια ανάλυση δικια μου, όπως το βλέπω εγώ)
από πρώτη οπτική, το περιβάλλον είναι πιο γενικό, πιο πολλά θέματα αλλά λίγο από όλα, η θάλασσα είναι πιο εξειδικευμένο. Στο περιβάλλον μπορείς να εξελιχτείς και στην περιβαλλοντική κοινωνιολογία, κρίση... Πράγμα που με την παρόν πολυπολιτισμική κρίση που βιώνουμε (ένα από τα νησιά με το θέμα κρίσης είναι και η Λέσβος με τους λαθρομετανάστες αλλά και την ρύπανση που δημιουργούν) σου δίνει προοπτικές εξέλιξης.
Στην παρούσα φάση ένας περιβαλλοντολόγος πιάνει πολύ εύκολα δουλειά (ΜΚΟ, γιατρούς χωρείς σύνορα, κτλ). Και επειδή ζω στο νησί και ρωτώ, παίρνουν περίπου 2000-2500 χιλιάρικα (όλα μαζί με την ασφάλεια) οι μεταφραστές παίρνουν 1600.
Εγώ θα ξεκινήσω της σπουδές τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο και αν όλα πάνε καλά θα το τελειώσω σε 4-5 χρόνια. Οι πολιτικές εξελίξεις αλλάζουν δραματικά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανεβαίνουν τα πιο εξτρεμιστικά κόμματα. Μια τέτοια εξέλιξη θα επέφερε περισσότερες θέσεις εργασίας στους θαλασσιτες στην Ελλάδα. Λόγο φυσικών πόρων και εκμετάλλευση. Έτσι και αλλιώς τα ακούμε από τώρα στην βουλή.
στην παρούσα φάση γνωρίζω ότι σαν θάλασσα ειδικότητα, δεν μπορείς να πιάσεις το αντικείμενο σου δουλειά, γιατί τώρα έχουμε μόνο τουρισμό και αυτό νεκρώνει με τα μέτρα που έρχονται πακέτο κάθε μήνα. Έχω φίλο θαλασσιτη που εργάζεται σε εταιρία και μου είπε ότι είναι δύσκολο/άπιαστο όνειρο να βρει εργασία στο αντικείμενο του, ακόμη και στην Ευρώπη.
Έχει όμως μαθήματα τα οποία δίνουν μεγάλο βάρος στην εκμετάλλευση φυσικών πόρων, πετρώματα, χαρτογράφηση, ψάρια, μόλυνση υδάτων, και έρευνα.
Κάπου είχα διαβάσει οτι ίσως στο προσεχές μέλλον τα μαστερ μετά το προπτυχιακό, να σου δίνουν επιπλέον επαγγελματικά δικαιώματα, γιατί τώρα δεν σου δίνουν τίποτα, απλά ειδίκευση. Εάν ίσχυε αυτό τότε και ο θαλασσιτης και ο περιβαλλοντολόγος θα μπορούσες να τα "κτίσεις" όπως εσύ επιθυμείς, έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από πολιτισμικές παλίρροιες.
Εγώ προσωπικά μου αρέσει πολύ να ερευνώ και να έχω επαφή με το έξω. Να ήμουν σε ένα γραφείο και να διάβαζα συνεχώς χαρτιά... λόγο δυσλεξίας θα ήταν κόλαση κάτι τέτοιο. Γιαυτο θέτω το ζήτημα έρευνας και δυσκολίες στο να τελειώσεις το τμήμα (ο γνωστός φίλος θαλασσιτης τέλειωσε πριν 7-8 χρόνια και από τότε το τμήμα θάλασσας έχει αλλάξει, από 5 σε 4 έτη και δεν ξέρω τι άλλο, εάν το καθιστά πιο εύκολο να το τελειώσεις από ότι πριν). Πριν ήταν πολύ δύσκολο τμήμα. Τώρα δεν γνωρίζω και γιαυτο θέλω να μάθω από παιδιά που σπουδάζουν, οι από ανθρώπους που γνωρίζουν και στην τελική, τι θα επέλεγαν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

nataskr

Νεοφερμένος

Η nataskr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπερα σε ολους,

πρωτη φορα γραφω στο σαιτ,ονομαζομαι Νατασα και ειμαι απο Κρητη.Ειμαι μαθητρια της Γ λυκειου.Ο στοχος μου για φετος ειναι πολιτικος μηχανικος.Το επαγγελμα ειναι ας πουμε "οικογενειακη επιχειρηση" και το θελω απο μικρη οποτε καθως ειμαι ρεαλιστρια θελω να εξετασω τις επιλογες μου αν δεν πετυχω τον αρχικο στοχο.Θελω κατι πολυ παρεμφερες με το επαγγελμα του Π/Μ αν οχι σκετα Π/Μ. Εχω ακουσει οτι απο ΤΕΙ Δομικων εργων μπορω να δωσω κατατακτηριες και να μπω στο 3ο ετος πολιτικων μηχανικων.Ισχυει κατι τετοιο; Επισης,Τοπογραφος μηχανικος αξιζει;

Ευχαριστω προκαταβολικα,
Νατασα :inlove:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PolGR1509

Τιμώμενο Μέλος

Ο PolGR1509 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,307 μηνύματα.
Αν δεν περάσεις στο πολυτεχνείο, που φαντάζομαι είναι ο στόχος σου, μπορείς να πας Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. ! Η διαφορά στα μαθήματα δεν είναι μεγάλη..ενώ τα δικαιώματα νομίζω είναι τα ίδια(?)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nataskr

Νεοφερμένος

Η nataskr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Ναι το πολυτεχνειο ειναι ο στοχος μου..Οι πολιτικοι μηχανικοι ΤΕ ειναι στην ουσια οι υπομηχανικοι; Νομιζω οτι δεν εχουν τα ιδια δικαιωματα,αν καποιος μπορει να δωσει περισσοτερες πληροφοριες..:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Ναι το πολυτεχνειο ειναι ο στοχος μου..Οι πολιτικοι μηχανικοι ΤΕ ειναι στην ουσια οι υπομηχανικοι; Νομιζω οτι δεν εχουν τα ιδια δικαιωματα,αν καποιος μπορει να δωσει περισσοτερες πληροφοριες..:hmm:

Ανακάλυψες καινούργιο τίτλο σπουδών !!!!!!!!!
Όχι κοπέλα μου έχουν καταργηθεί οι σχολές ΚΑΤΕ & ΚΑΤΕΕ από το 1983 και βασικά ούτε και τότε έβγαιναν υπομηχανικοί αλλά ας το πούμε και έτσι.
Οι σχολές των ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα μηχανικής φύσεως παρέχουν πτυχία επιπέδου μπάτσελορ επομένως στο εξωτερικό και γενικά στον φυσιολογικό κόσμο είσαι Μηχανικός.
Το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων θα έχει λυθεί εντός των επόμενων μηνών
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cody

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Cody αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 958 μηνύματα.
ΤΕΙ Πολιτικών Μηχανικών λέγετε, όχι Δομικών Έργων ή κάτι τέτοια, αυτά είναι κατευθύνσεις εάν λέω σωστά... Και εάν υπάρχουν τέτοια ΤΕΙ, ή Τοπογράφων κλπ, μην τα δηλώσεις. Σπουδάζεις το ολόκληρο και με masterάκια εξειδικεύεσαι σε άλλα και σε ότι θέλεις να ασχοληθείς περισσότερο.
Να θυμάσαι πως στην υπόλοιπη Ευρώπη, ΤΕΙ, Κολλέγια, ημικρατικά, Ιδιωτικά και Πολυτεχνεία θεωρούντε ισάξια, γιατί εκεί μετράνε οι γνώσεις σου, από όσο μας λένε τουλάχιστον!

Καλό όμως είναι να μην ανοίξουμε τον πόλεμο, έτσι?! ;)

Ας ελπίσουμε ότι στα επόμενα χρόνια θα ανοίξουν οι δουλειές γιατί όλοι οι Μηχανικοί πλέον είναι σε μαύρα χάλια...
Και βέβαια να τα δηλώσεις (και εγώ επίσης θα τα βάλω :D )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Xaris SSSS

Διάσημο μέλος

Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 2,139 μηνύματα.
Το πιο παρεμφερές των πολιτικών μηχανικών στο πολυτεχνείο είναι οι αρχιτέκτονες (όπου αν δώσεις καλό σχέδιο στις πανελλαδικές και διαβάζεις και λίγο έχεις πολύ καλες πιθανοτητες να περάσεις), αν και έχουν λιγότερα επαγγελματικά δικαιώματα. Οι τοπογράφοι που ανέφερες έχουν και αυτοί πολύ λιγότερα επαγγελματικά δικαιώματα από τους πολιτικούς. Όσον αφορά τα ΤΕΙ οι πολιτικοί μηχανικοί έχουν πολύ περιορισμένο έυρος εργασίας αν και η υπογραφή τους είναι αρκετή για ένα απλό σπιτάκι.
Η γνώμη μου είναι πως αν όντως θέλεις να το ακολουθήσεις αυτό να δηλώσεις μετά από τους πολιτικούς μηχανικούς τους αρχιτεκτονες και στη συνέχεια τα ΤΕΙ των πολιτικών.
Αν και θα ήταν καλό να το έψαχνες λιγο παραπανω με τους τοπογραφους αν και απ οσο ξερω δεν εχουν και πολύ εύρος εργασίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει από Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,099 μηνύματα.
Θέλει παρά πολυ κόπο για να κανεις και σχέδιο και να αφιερώνεις ταυτόχρονα τόσο χρόνο για διάβασμα, μην το λέτε σαν να ειναι στανταρακι το σχέδιο. Και επίσης η σχολή ειναι παρά πολυ απαιτητική (αν καποιος ενδιαφέρεται,that is). Αν δεν το θέλει πραγματικά,δεν θα πρότεινα αρχιτεκτονική.Καλυτερα πολιτικών μηχανικών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Cody

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Cody αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 958 μηνύματα.
"Το όνειρο του Αρχιτέκτονα είναι ο εφιάλτης του Μηχανικού..."
Ισχύει αυτό που λένε?! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

niek

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η niek αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει από Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 308 μηνύματα.
Σίγουρα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Έχουν πέσει αρκετά οι βάσεις των πολιτικών, πχ στη Ξάνθη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει από Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,099 μηνύματα.
"Το όνειρο του Αρχιτέκτονα είναι ο εφιάλτης του Μηχανικού..."
Ισχύει αυτό που λένε?! :)

Iσχυει,δυστυχως για τους μηχανικους :hehe:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cody

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Cody αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 958 μηνύματα.
Έχουν πέσει αρκετά οι βάσεις των πολιτικών, πχ στη Ξάνθη.

Τώρα με το νέο σύστημα, και το διπλό, δεν ξέρουμε καθόλου πως θα πάνε οι βάσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top