[Πανελλήνιες 2016] Θερινή Προετοιμασία

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Είναι η ιδέα μου ή αφαίρεσαν τους μιγαδικούς από την ύλη;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

don_vito

Δραστήριο μέλος

Ο don_vito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 530 μηνύματα.
Είναι η ιδέα μου ή αφαίρεσαν τους μιγαδικούς από την ύλη;

και όχι μόνο νομίζω και κάτι από ολοκληρωτικό λογισμό......
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νικος Σκουλ(ας)

Νεοφερμένος

Ο Νικος Σκουλ(ας) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 116 μηνύματα.
Αράχτε μάγκες,απλά κάποιοι δεν θα μπουν ιατρική.Στους κάποιους βάζω και μένα.Δεν θα τα βάψουμε μαύρα,υπάρχουν σχολές.
Ας προσπαθήσει ο καθένας...

Υ.Γ:Κάντε κανένα μπάνιο ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jj!

Τιμώμενο Μέλος

Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13,492 μηνύματα.
Αφού ανακοινώθηκε και η ύλη σας, ας γράψω τις επισημάνσεις μου και, σαν "παλιός" που είμαι, κάποιες συμβουλές για κάθε μάθημα :P
(Αναφέρομαι κυρίως στην ομάδα ανθρωπιστικών σπουδών, δηλαδή την αντίστοιχη με τη δική μας θεωρητική κατεύθυνση:D)

Αρχαία: Είναι το μάθημα αυξημένης βαρύτητας με συντελεστή 1,3, οπότε δώστε πολλή μεγάλη προσοχή. Απ' ό,τι είδα, η ύλη παρέμεινε η ίδια παρά τον διπλασιασμό των ωρών διδασκαλίας από 5 σε 10. Αυτό είναι πολύ θετικό και να το εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας ;) Προχωράμε στις επιμέρους συμβουλές (:P):

  • Άγνωστο:
    Γραμματική
    : Προσπαθήστε να καλύψετε, όσο είναι καιρός, όσα κενά έχετε στη γραμματική και το συντακτικό. Η σχολική γραμματική πρέπει να γίνει φύλλο και φτερό μέσα στο καλοκαίρι. Μην μπαίνετε στη διαδικασία να αποστηθίζετε άπειρους αρχικούς χρόνους κάθε ημέρα ημέρα, γιατί και θα κουραστείτε και δεν υπάρχει λόγος. Εστιάστε την προσοχή σας σε ανώμαλα ρήματα που απαντούν συχνά στα κείμενα (π.χ. εἰμί, εἶμι/ἔρχομαι, ὁράω/-ῶ, οἶδα, φημί, λέγω, πίπτω, ἀποθνῄσκω, κλπ). Πολύ μεγάλη προσοχή και στα ρήματα εις -μι, στα συνηρημένα, στα ενρινόληκτα/υγρόληκτα και στον παρακείμενο/υπερσυντέλικο των αφωνόληκτων. Επίσης μεγάλη προσοχή στις αντωνυμίες, στις κλίσεις των ουσιαστικών (κυρίως τη γ' κλίση), στα επίθετα (κυρίως τα τριτόκλιτα), στις μετοχές (κυρίως τις τριτόκλιτες, δηλαδή αυτές της ενεργητικής φωνής :P) και τα παραθετικά επιθέτων/επιρρημάτων. Και ξαναλέω: Κάντε φύλλο και φτερό τη γραμματική. Αν δεν ξέρετε ΟΛΟ το βιβλίο τέλεια, μην μπείτε καν στη διαδικασία να δώσετε πανελλήνιες :P Και είμαι κάθετος σε αυτό!
    Συντακτικό: Από το συντακτικό πολύ μεγάλη προσοχή στα συντακτικά φαινόμενα (δευτερεύουσες προτάσεις, υποθετικοί λόγοι, πλάγιος λόγος, μετατροπές [μετοχών, ρηματικών επιθέτων, κλπ]). Ειδικά για τις δευτερεύουσες προτάσεις, να διαβάσετε πολύ καλά τις αναφορικές (ονοματικές και ρηματικές) μέχρι να είστε σίγουροι ότι τις κατανοείτε και τις "κατέχετε". Εγώ θα πρότεινα να μάθετε τη λίστα των κατηγοριών των ρημάτων που συντάσσονται με γενική και δοτική. Είναι βάναυσο, αλλά εμένα με βοήθησε πολύ στο φετινό άγνωστο και εκεί που όλοι είχαν βάλει το "αυτοίς" ότι είναι δοτική προσωπική/δοτική αντικειμενική, εγώ το έβαλα αντικείμενο γιατί ήξερα ότι τα σύνθετα με το "προσ-" (πρόσσχοντες) παίρνουν αντικείμενο σε δοτική :P Αν δεν ξέρετε γραμματική, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πατώσετε και στο συντακτικό (γιατί θα την πατήσετε στους γραμματικούς τύπους που χρειάζονται αλλαγή κατά τη μετατροπή), οπότε αν δεν κατέστη σαφές από την προηγούμενη παράγραφο: ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ!!!
  • Γνωστό: Εδώ είναι πιο "στάνταρ" τα πράγματα (για εμένα δεν ήταν, αλλά τέλος πάντων:P). Θα δυσανασχετήσετε αρκετά με την εισαγωγή, που είναι ατέλειωτες σελίδες που πρέπει να βγουν παπαγαλιστί :P Εγώ δεν ήμουν fan οπότε δεν διάβαζα εισαγωγή και ευτυχώς μπήκε Σ/Λ αλλιώς δε θα έγραφα τίποτα :hehe: Εσείς, όμως, δε θα κάνετε τις δικές μου βλακείες, θα διαβάζετε την εισαγωγή γιατί δίνει απλόχερα 10 μονάδες :D. Όσο για τα κείμενα, πιο ενδιαφέροντα μού φάνηκαν αυτά του Αριστοτέλη (Ηθικά Νικομάχεια και Πολιτικά). Μέσα από αυτά θα γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα και θα αποκτήσετε πολλές ιδέες για την έκθεση :P Η μετάφραση σε κάποια σημεία είναι ό,τι να 'ναι, αλλά γενικά βγαίνει εύκολα σε όλα τα κείμενα της ύλης. Η μοναδική δυσκολία που είχα αντιμετωπίσει στη μετάφραση, σε σημείο να μην τη βγάλω/μάθω καν, ήταν η μετάφραση του κειμένου 20 των πολιτικών του Αριστοτέλη. Απαπαπαπα! :P
    Οτιδήποτε και να κάνετε στην ερμηνευτική προσέγγιση κάθε κειμένου, πρώτα θα ανατρέχετε στα σχόλια του σχολικού βιβλίου. Σχεδόν πάντα πέφτει ερώτηση πάνω σε σημείο του κειμένου, που ερμηνεύεται στο σχολικό βιβλίο. Μην απαξιώνετε, λοιπόν, το βιβλίο!
Ιστορία: Το έτερο μάθημα αυξημένης βαρύτητας με συντελεστή 0,7 και προσωπικά το χειρότερό μου. Είστε πολύ τυχεροί που είναι εκτός της ύλης σας ο παρευξείνιος πολιτισμός (aka το ποντιακό:P), οπότε θα γλιτώσετε νευρικές κρίσεις, απόπειρες αυτοκτονίας και βίαιες αντιδράσεις :P Όχι ότι τα υπόλοιπα κεφάλαια είναι καλύτερα, αλλά το ποντιακό ήταν το κάτι άλλο. Η ύλη 10 σελίδων φάνταζε ύλη 1000 σελίδων μέχρι να τη "μάθεις" (και να την ξεχάσεις την άλλη μέρα) :D
Αντί για το ποντιακό, λοιπόν, σας έβαλαν τις μέχρι τώρα εκτός ύλης ενότητες Α και Β του αγροτικού. Και μόνο που έχουν το σιδηροδρομικό δίκτυο μέσα, φτάνει για να χαρακτηριστεί τέλεια απόφαση :P Όμως, πλέον θα έχετε να αντιμετωπίσετε στην ουσία 3 "μεγάλα" κεφάλαια (αγροτικό, κόμματα και προσφυγικό) και μόνο ένα μικρό :/:
Τα κόμματα και το προσφυγικό παρέμειναν ως έχουν. Προσωπικά, από όλα τα κεφάλαια της ύλης μ'άρεσε περισσότερο αυτό των κομμάτων (εκτός βέβαια από την ενότητα του Διχασμού με τον Βενιζέλο :hehe:). Πάντως δε θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερο πρόβλημα στα δύο αυτά κεφάλαια, γιατί είναι σχετικά εύκολα στην αποστήθιση. Μην κάνετε το δικό μου λάθος να μην δώσετε την πρέπουσα σημασία, αλλά αντίθετα "επενδύστε" στην ιστορία, γιατί θα σας ανταποδώσει με τόκο :P
Λατινικά: Σας οικτίρω που δε θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την Αρρία, την Ιουλία και την Πορκία :hehe: Δυστυχώς δεν έχετε στην ύλη σας το μάθημα 48 με το ελάφι, το οποίο ήταν το αγαπημένο μου (γιατί αυτό είχα μάθει πρώτο :hehe:). Πάντως, η αλήθεια είναι ότι σας διευκόλυναν αρκετά, γιατί ουσιαστικά σάς έβγαλαν όλα τα κείμενα που έχουν μέσα προτάσεις που ενδείκνυνται για γερουνδιακή έλξη/γερουνδιακό και δήλωση σκοπού:P Γενικά μην ανησυχείτε για το μάθημα αυτά. Όσα κείμενα είναι στην ύλη σας είναι εύκολα και μπορείτε άνετα να αντεπεξέλθετε, φτάνει να είστε συνεπείς στο διάβασμά σας και να μην αφήνετε κενά. Για τη γραμματική ισχύει ότι και με τα αρχαία (δε θέλετε να το επαναλάβω, τώρα μάθατε, ναι; :P)


+bonus Βιολογία γενικής παιδείας: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεπεράστηκαν τα ταμπού και μπήκε στην ύλη και το υπόλοιπο (σχεδόν) κεφάλαιο της εξέλιξης και κυρίως τα μαθήματα που αφορούν την εξέλιξη του ανθρώπου. Η βιολογία γενικής παιδείας είναι το πιο ενδιαφέρον μάθημα της Γ' λυκείου κατά τη γνώμη μου :D Μην μπαίνετε στη διαδικασία να αποστηθίζετε το βιβλίο, σημασία έχει η κατανόηση όσων λέει. Για παράδειγμα, φέτος τα θέματα βασίζονταν στην κατανόηση της θεωρίας και όχι στην ικανότητα κάποιου να την αναπαράγει ;) Αν πάλι θέλετε σώνει και καλά να τη μάθετε (και αυτή) αυτολεξεί, να το πράξετε μετά το Φεβρουάριο/Μάρτιο που ούτως ή άλλως μέσα από τις επαναλήψεις θα σας έχουν μείνει τα πάντα με τα λόγια του βιβλίου. Τονίζω, όμως, την κατανόηση. Προς θεωρητική: Αν τα μαθηματικά σας είναι κατώτερου επιπέδου από το δημοτικό (δηλαδή δεν μπορείτε να κάνετε μία απλή μέθοδο των τριών) όχι μόνο μην πάρετε βιολογία, αλλά μην μπείτε ΚΑΝ στη διαδικασία να δώσετε πανελλήνιες :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θανασης Α.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Θανασης Α. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 169 μηνύματα.
Κάποιος απόφοιτος της θετικής μπορεί να κάνε το αντίστοιχο με τον jj ;;; Πολύ χρήσιμο για τα παιδιά της θεωρητικής!! :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jims

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,043 μηνύματα.
Απ' ό,τι είδα, η ύλη παρέμεινε η ίδια παρά τον διπλασιασμό των ωρών διδασκαλίας από 5 σε 10. :P

Οι ώρες διπλασιάστηκαν; Από όσο ξέρω από τις τελευταίες αλλαγές 5 δεν παρέμειναν;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleop

Πολύ δραστήριο μέλος

Η kleop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,469 μηνύματα.
Λοιπον ως παιδι της θετικης αναλαμβανω την ευθυνη και σας σχολιαζω τα μαθηματα.

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ:Ας ξεκινησω με αυτο το μαθημα που εχει και τον μεγαλυτερο συντελεστη βαρυτητας(1,3).Ειναι αυτο το μαθημα που οσοι το αγαπατε θα το μισησετε στην κυριολεξια.Θα σιχαθιτε να παπαγαλιζετε το βιβλιο και να λυνετε ασκησεις του Μεντελ.Μπορει να υπαρχει μια δοση υπερβολης σε οσα γραφω ομως ειναι η πικρη αληθεια.Απο οτι ειδα η υλη εμεινε απαρραλλαχτη οποτε ειστε τυχεροι.Το 1ο κεφαλαιο δεν ειναι κατι,ομως οταν το δειτε για πρωτη φορα ισως τρομαξετε στο σημειο που αναφερει τις αδελφες χρωματιδες.Θυμαμαι ειχα δυσκολυετει πολυ για να το μαθω...Επισης το κεφαλαιο που μου εκανε την ζωη δυσκολη ηταν το 2ο εκει που αναφερει διαδικασιες μεταγραφης και μεταφρασης.Ακουγεται κουλο αλλα το οπερονιο αν και δυσκολευευει τα περισσοτερα ατομα εμενα δεν με ταλαιπωρησε.Παμε στο 4ο κεφαλαιο.Ειναι απο τα πιο μικρα και κακογραμμενα.Δεν δινει πολλες πληροφοριες και για αυτο ειναι δυσκολο στην κατανοηση.Αντε να καταλαβεις τι ειναι cDNA βιβλιοθηκη και την χρησιμοτητα του PCR:whistle:.To 5ο κεφαλαιο ειναι ενα απο τα πιο αγαπημενα.Μεσο σε εκταση και πολυ ενδιαφερον.Εκει θα μαθετε για τα θνησιγονα(που βαλανε στις φετινες πανελλαδικες),πολλαπλα αλληλομορφα και ατελως επικρατη γονιδια.Επισης δωστε μεγαλη προσοχη στους δυο νομους του Μεντελ!Το 6ο κεφαλαιο ειναι το μεγαλυτερο σε εκταση και το πιο συμπαθες για μενα.Εχει αρκετους ορισμους οπως τι ειναι μεταλλαξεις,τι προκαλει ο καρκινος,συνδρομο down,φαινυλκετονουρια και ολα τα καλα.Ισως σας ταλαιπωρησει αλλα αξιζει τον κοπο.
Το 7ο κεφαλαιο αναφερεται στην βιοτεχνολογια και ειναι μικρο.Αρκετα βατο θα ελεγα.Δωστε προσοχη στις συνθηκες αναπτυξης των μικροοργανισμως και στην κλειστη και συνεχης καλλιεργεια.:P
Το 8ο κεφαλαιο απο οτι θυμαμαι αναφερεται στην γονιδιακη θεραπεια και στο προγραμμα του ανθρωπινου γονιδιωματος.Αρκετα σημαντικο κομματι.Δωστε προσοχη και σε διαφορες in vivo/ex vivo γονιδιακης θεραπειας.
Το 9ο κεφαλαιο με το που το αρχιζεις το τελειωνεις.Κομματια που πρεπει να επιστησετε την προσοχη ειναι η διαδικασια παραγωγης φαρμακευτικων πρωτεινων και η κλωνοποιηση της Dolly.
Φιλικη συμβουλη για την βιο κατ ειναι να μην τα μαθαινετε μηχανικα αλλα να κατανοειτε πληρως τις διαδικασιες.Αν κανετε μονο το πρωτο θα τα βρειτε σκουρα και αντε να βγαλετε ακρη μετα...Και μην αγωνεστε που αρχικα δεν θα τα λετε ακριβως.Θα τα διαβασετε τοσες φορες που αναγκαστικα μετα θα τα λετε λεξη προς λεξη απο το βιβλιο.Ειχα και γω αυτον τον φοβο αλλα μετα λυθηκε.

ΧΗΜΕΙΑ :Ειναι το δευτερο μαθημα με μεγαλο συντελεστη βαρυτητας(0,7).Αν ειστε λατρεις της χημειας δεν εχετε να φοβηθειτε τιποτα.Απλως θελει μεγαλη προσοχη και παρατηριτικοτητα.Ειδα στην υλη οτι σας προσθεσαν και κεφαλαια απο την χημεια κατευθυνσης β λυκειου με τις ενθαλπιες και την χημικη κινητικη.Απο οτι θυμαμαι ειναι καλα κεφαλαια και απαιτητικα.Αλλα ενταξει δεν ειναι και κατι θα τα βγαλετε περα μαζι με την αμεριστη βοηθεια του Σαλτερη.
Θα σας σχολιασω τα τρια κεφαλαια που ειχα εγω γιατι απο Β λυκειου δεν τα θυμαμαι ακριβως.
1ο κεφαλαιο ειναι η ηλεκτρονικη δομη σε στιβαδες,ηλεκτρονιακοι τυπου κατα Lewis και οι θεωριες των χημικων.Αυτα που γραφει στην αρχη πρεπει οπωσδηποτε να τα μαθετε απεξω γιατι συχνα πυκνα τα ζητανε.Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο για αυτο το κεφαλαιο.Ηταν απο τα λιγοτερο αγαπημενα μου.:P
3ο κεφαλαιο περιεχει την ιοντικη ισορροπια και οξεα-βασεις.Εκει πρεπει να μαθετε ολα τα ισχυρα/ασθενη οξεα βασεις κατα Broested/Lowry και Arrhenius.Θα κανετε πολλες ασκησεις ιοντικης ισορροπιας που ελπιζω να τις λατρεψετε υπολογιζοντας και Ph.Επισης θα μαθετε για τα ρυθμιστικα διαλυματα,για ογκομετρηση και δεικτες.Μην ξεχνατε και την Κa & Kb ασθενων οξεων και βασεων.
5ο κεφαλαιο οργανικη χημεια το πιο συμπαθες για μενα.Εκει θα μαθετε πολλες αντιδρασεις οξειδοαναγωγης,προσθηκης,αποσπασης κ.α.
Θα ανακαλυψετε τα περιβοητα δεντρακια και τις στοιχειομετρικες ασκησεις.Απαιτειται καλη γνωση των ενωσεων και υπολογιζετε σωστα τα ατομα των ανθρακων.Α μην ξεχασετε και την διαφορα σ και π δεσμων!Μια ακομη πληροφορια που θελω να προσθεσω ειναι οτι το μοναδικο αλκινιο που δινει αλδευδη ειναι το αιθινιο.Να μην σας διαφυγει ποτε!:P
Αυτα για την χημεια δεν ειναι κατι το τρομακτικο.
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ:Αρκετα πονηρο μαθημα που πρεπει να επιστησετε την προσοχη σας.Παρατηρησα οτι σας προσθεσαν και το κεφαλαιων των ρευστων που δεν εχω ιδεα σε τι αναφεραται για αυτο δεν θα το σχολιασω.
1ο κεφαλαιο ταλαντωσεις.Θα μαθετε τα παντα για μηχανικες,ηλεκτρικες,φθινουσες εξαναγκασμενες και συνθεση.Προσοχη στα σχηματα και ειδικοτερα στις μηχανικες που σε περιπτωση που ειναι το ελατηριο σε κεκλιμενο επιπεδο να σχεδιαζετε ξεχωριστα την θεση ισορροπιας,θεση φυσικου μηκους και τυχαια θεση!Εχω ακουσει οτι δεν δυσκολευονται πολλοι σε αυτο το κεφαλαιο εμενα ομως αρχικα με ειχαν ταλαιπωρησει τα ελατηρια μετα βρηκα τον δρομο μου.
2ο κεφαλαιο κυματα.Εδω βρηκα την υγεια μου.Συμπαθητικο κεφαλαιο οχι ομως και αρκετα βατο.Εχει τις πονηριες του οταν φτασετε στην ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια και ανακλαση διαθλαση που χρειαζονται αριστες γνωσεις γεωμετριας.Τα υπολοιπα κυματα(στασιμο,απλο,συμβολη)ειναι μια χαρα οχι οτι δεν υπαρχουν ακραιες περιπτωσεις αλλα ενταξει.Μην ξεχαστε να διαβασετε τα μηκη κυματος των ακτινοβολιων και τι επιπτωσεις προκαλουν τα ραδιοκυματα και τα συναφη.:P
4ο κεφαλαιο μηχανικη στερεου σωματος.Πρεπει να κανετε ενα πολυ πολυ καλο σχημα και να σχεδιαζετε σωστα τις δυναμεις.Αφου τα κανετε αυτα δεν εχετε να φοβηθειτε τιποτα.Προσωπικα ηταν καλο κεφαλαιο και μου αρεσε αρκετα.Οχι οτι δεν την πατουσα αλλα ηταν ευχαριστο.
5ο κεφαλαιο ειναι λιγο συνδυαστικο.Περιεχει κρουσεις που συνδυαζονται και με τις ταλαντωσεις αλλα και ξεχωριστα.Ακομα ειναι και το Doppler που ειναι απλη εφαρμογη των τυπων.Ετσι και πιασετε το νοημα ολα λυνονται μετα.
Συμβουλη για την φυσικη λυστε οσο πιο πολλες ασκησεις μπορειτε.Ειναι πολυ σημαντικη η κατανοηση της μεθδολογιας και η εφαρμογη της.Οσο για την θεωρια δεν ειναι αρκετη αλλα οσο πιο καλα την γνωριζετε τοσο πιο πολυ κατανοειτε και τις ασκησεις.
ΕΚΘΕΣΗ:Φτασαμε και σε αυτο το μαθημα...Τι να πρωτοπω.Ηταν το πιο μισητο μου.Παντα γκρινιαζα να γραψω εκεθσεις και το εκανα υπο μεγαλη πιεση.Το οξυμωρο ειναι οτι μπορω να γραψω και να εκφραστω αλλα βαριεμαι ανυποφορα.Το πρωτο κομματι των ασκησεων παντα το ειχα σεδον σωστο και σε αυτο που φοβομουν ηταν της παραγωγης λογου κοινως εκθεσης.Περιληψη σχεδον παντα εγραφα πανω απο 20 και ασκησεις αντε να χανα το πολυ 10 μοναδες λογω αναπτυξης παραγραφου και απο κανενα περιεργο αντωνυμο συνωνυμο.Εκθεση επαιρνα συνηθως απο 28 μεχρι 32 στα 40.Αντε να δουμε τωρα τα χαιρια μου.Αυτο που εχω να σας συμβουλεψω ειναι να δωσετε αρκετη βαρυτητα στην θεωρια οπως στους τροπους αναπτυξης παραγραφου,επικληση στην λογικη/συναισθημα κ.α,και ειδη των κειμενων(αρθρο,δοκιμιο,επιφυλλιδα).
Οσο αφορα τα θεματα και να επιχειρησετε να ατα αποστηθισετε δεν θα πετυχετε τιποτα.Για τον πολυ απλο λογο οτι η εκθεση ειναι συνειρμος ιδεων και οχι μηχανικη αποστηθιση.Ο,τι θεμα και να σας βαλουν ειστε ετοιμοι να το γραψετε.18 χρονων γομαρια ειστε μπορειτε ανετα να εκφρασετε την αποψη σας για οποιοδηποτε θεμα.Ειτε αυτο αφορα τα μνημεια ειτε τους αναπηρους ειτε τον ελευθερο χρονο.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ:Να μαστε και εδω...Ειστε πολυ τυχεροι φετος.Σας εβγαλαν μιγαδικους και ενα κομματι απο τα ολοκληρωματα.Βεβαια οτι συρρικνωθηκε η υλη ειναι λιγο υποπτο γιατι θα εμβαθυνετε σε περισσοτερες λεπτομερειες.
Κεφαλαιο 1ο συναρτησεις,ορια και συνεχεια.Συναρτησεις εχετε μαθει και στο παρελθον.Το μονο καινουργιο ειναι τα ορια.Μπορει να σας φανουν περιεργα στην αρχη ομως δεν ειναι κατι.Θα μαθετε πολλα για αυτα.
Κεφαλαιο 2ο διαφορικος λογισμος.Θα μαθετε τις παραγωγους,κανονες παραγωγισης,θεωρηματα,μονοτονια..Ενταξει βατα και αυτα.
Κεφαλαιο 3ο ολοκλρωτικος λογισμος.Θα σας φανει περιεργο το σκουληκι αλλα θα το συνηθισετε δεν ειναι κατι.
Δεν σας γραφω και πολλα για τα μαθηματικα γιατι οσοι στοχευετε για επιστημες υγειας πιθανοτατα να μην τα επιλεξετε.
Για αυτο το λογο δεν θα πω και πολλα για ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ τα εχει εξηγησει πολυ καλα ηδη o jj! κιολας.
Με συγχωρειτε για το σεντονι που βγηκε αλλα πηρα φορα και βγηκαν πολλα.
Σας ευχομαι καλη επιτυχια!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 5,863 μηνύματα.
Καλη υπομονη σε ολους :)Να ξερετε οτι δεν ειναι τοσο τραγικα οσο τα παρουσιαζουν.Αληθεια εσεις δεν γνωριζετε την υλη , σωστα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vasilakis13

Δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 717 μηνύματα.
Την ξέρουν την ύλη, βγήκε αυτές τις μέρες https://www.#####.gr/Comments.aspx?qId=72383
Όντως δεν είναι τόσο τρομερά τα πράγματα. Το διάβασμα θα σας γίνει ρουτίνα, λίγο στην αρχή είναι το ζόρι μέχρι να συνηθίσετε και στο τέλος που συσσωρεύεται η κούραση.

Αν και συμφωνώ σε όλα με τον kleop, δεν συμφωνώ ότι θα μισήσετε τη βιολογία. Είναι το μάθημα που μαθαίνεται ευκολότερα αν όπως είπε και ο kleop, κατανοήσετε τους μηχανισμούς. Το θέμα δεν είναι να μάθετε παπαγαλία το βιβλίο αλλά να κατανοήσετε τους μηχανισμούς. Στην αρχή βέβαια θα δυσκολεύεστε στην κατανόηση αλλά με τις επαναλήψεις όλα θα ξεδιαλύνουν και εννοείται να ρωτάτε ότι απορία έχετε, ακόμα κι αν σας φαίνεται χαζή, δεν πρέπει να μένει η παραμικρή αμφιβολία στο μυαλό σας!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleop

Πολύ δραστήριο μέλος

Η kleop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,469 μηνύματα.
@νasikakis13 η kleop ειμαι.Το να μισησετε την Βιολογια δεν τον εννοουσα ετσι ακριβως,απλως το μονο σιγουρο ειναι οτι θα την βαρεθουν να τα διαβαζουν.Θα μου πεις εγω τα διαβαζα και δυο χρονια οποτε την σιχαθηκα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vasilakis13

Δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 717 μηνύματα.
Ουπς σόρρυ :redface:
Όντως έχει αρκετή θεωρία και μπορεί να βαρεθούν. Πάντως είναι από τα πιο ενδιαφέροντα μαθήματα της ΄γ λυκείου!



Το link που έβαλα γιατί έγινε έτσι? Αν απαγορεύεται να βάζουμε ξένα link σόρρυ, δεν το ήξερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Georgesil

Νεοφερμένος

Ο Georgesil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 81 μηνύματα.
;)Τι σχολές στοχεύετε ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θανασης Α.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Θανασης Α. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 169 μηνύματα.
Οδοντιατρική,Κτηνιατρική
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

manolis_98

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο manolis_98 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,055 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδιά,
πιστεύεται ότι η αλλαγή στην ύλη του Αεππ θα αυξήσει τον βαθμό δυσκολίας του μαθήματος ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γατόπαρδος.

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γατόπαρδος. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Σαμοθράκη (Έβρος). Έχει γράψει 1,040 μηνύματα.
τα ρευστά είναι εύκολα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

don_vito

Δραστήριο μέλος

Ο don_vito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 530 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδιά,
πιστεύεται ότι η αλλαγή στην ύλη του Αεππ θα αυξήσει τον βαθμό δυσκολίας του μαθήματος ;

Ίδια δεν είναι η ύλη στο ΑΕΠΠ?????
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

manolis_98

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο manolis_98 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,055 μηνύματα.
Η ύλη του Αεππ του 2016 έχει αλλάξει σε σύγκριση με του 15, χοντρικά , στα εξής κεφάλαια :
1.Ανάλυση προβλήματος ->εκτός ύλης
5.Δομές δεδομένων και αλγόριθμοι ->εντός ύλης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

don_vito

Δραστήριο μέλος

Ο don_vito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 530 μηνύματα.
Η ύλη του Αεππ του 2016 έχει αλλάξει σε σύγκριση με του 15, χοντρικά , στα εξής κεφάλαια :
1.Ανάλυση προβλήματος ->εκτός ύλης
5.Δομές δεδομένων και αλγόριθμοι ->εντός ύλης.

Ααα δηλαδή +1 κεφάλαιο ΑΕΠΠ
ναι αλλά σκέψου ότι μαθηματικά δεν έχεις μιγαδικούς και κάποια μαθήματα από ολοκληρώματα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

manolis_98

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο manolis_98 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,055 μηνύματα.
Ναι όντως , η μείωση της ύλης στα μαθηματικά φαινομενικά είναι θετικό στοιχείο , κατά πόσο όμως πραγματικά ( ως προς την εμβάθυνση) θα δείξει ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vasilakis13

Δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 717 μηνύματα.
Ήδη τα θέματα τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Δηλαδή εμβάθυνση υπάρχει ήδη θεωρώ, οπότε μόνο καλό μπορεί να κάνει η ελάφρυνση της ύλης. Δεν πιστεύω ότι θα δυσκολέψουν σημαντικά τα θέματα, πόσο άλλο πια...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top