Πανεπιστήμια vs TEI

XARA62

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η XARA62 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 232 μηνύματα.
Όταν λέμε εγγραφή στα μητρώα του ΤΕΕ εννοούμε την χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ μετά την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις του ΤΕΕ. Εγγραφή στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ πάνε πακέτο. Όποιος μηχανικός εγγραφεί στο ΤΕΕ είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ. Η ετήσια συνδρομή στο ΤΕΕ είναι μικρή ειδικά για τους νέους μηχανικούς, όμως οι ασφαλιστικές εισφορές δεν είναι καθόλου αμελητέες. Αν ένα μέλος του ΤΕΕ επιθυμεί να διαγραφεί έχει το δικαίωμα αλλά μετά δεν του επιτρέπεται να επανεγγραφεί. Αυτοί είναι οι παραλογισμοί του επαγγέλματος του μηχανικού.
Γνωρίζω Πολ.Μηχ., 32 ετών, που ασκεί το επάγγελμα (ελεύθερος επαγγελματίας, με μπλοκάκι σε γραφείο) και έχει 5 χρόνια να πληρώσει ΤΣΜΕΔΕ. Πλήρωσε στις αρχές για να ανοίξει φορολογικά βιβλία και 1-2 χρόνια μετά τόκοψε.
Στον αντίποδα, γνωρίζω και μηχανικό που παίρνει δημόσια έργα και είναι απαραίτητο να πληρώνει ΤΣΜΕΔΕ για να έχει ασφαλιστική ενημερότητα και να βγάζει εγγυητικές, να πληρώνεται κ.λπ.
Η εγγραφή στο ΤΕΕ είναι προφανώς προαπαιτούμενο για το ΤΣΜΕΔΕ, νομίζω, όμως, ότι το "πακέτο" το σπάνε όσοι μπορούν.
Μπήκα και στο site του ΤΕΕ και είδα ότι έχουν προκηρυχθεί οι εξετάσεις για την άδεια επαγγέλματος για την τρέχουσα περίοδο. Φαντάζομαι θάχει ενδιαφέρον να δει κανείς πόσοι πήραν πτυχίο τώρα /πόσοι κατέβηκαν στις εξετάσεις/πόσοι από τους επιτυχόντες γράφτηκαν στο ΤΕΕ/πόσοι γράφτηκαν στο ΤΣΜΕΔΕ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Γνωρίζω Πολ.Μηχ., 32 ετών, που ασκεί το επάγγελμα (ελεύθερος επαγγελματίας, με μπλοκάκι σε γραφείο) και έχει 5 χρόνια να πληρώσει ΤΣΜΕΔΕ. Πλήρωσε στις αρχές για να ανοίξει φορολογικά βιβλία και 1-2 χρόνια μετά τόκοψε.

Ο συγκεκριμένος δεν έχει το δικαίωμα της υπογραφής εφόσον δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα, οπότε δεν μπορεί να πάρει δουλειές μόνος του και δεν έχει το δικαίωμα της υπογραφής. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δουλεύει για άλλους (είτε με μπλοκάκι είτε ως υπάλληλος). Να βγάζει δηλαδή τη δουλειά αλλά να υπογράφουν άλλοι γι αυτόν. Πάρα πολλοί είναι αυτοί που κλείνουν τα βιβλία τους. Προσωπικά κι εγώ τα έκλεισα πέρυσι αλλά συνεχίζω να πληρώνω εισφορές. Πλέον σύμφωνα με το νόμο 4152/2013 (γνωστός και ως 4ο μνημόνιο), τα ασφαλιστικά ταμεία αποκτούν το δικαίωμα να δεσμεύσουν τις τραπεζικές καταθέσεις των προσώπων που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές.

Ίσως δεν είναι ο κατάλληλος χώρος αλλά οι νέοι μηχανικοί (όσοι ξεκίνησαν να σφαλίζονται από 01/01/1993 και μεταγενέστερα) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με πλήρη σύνταξη θα πρέπει να συμπληρώσουν τουλάχιστον 40 έτη ασφάλισης και το 62ο έτος της ηλικίας τους. Εναλλακτικά μπορούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με μειωμένη σύνταξη εφόσον έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 15 και λιγότερα από 40 έτη ασφάλισης και να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους. Αυτό ισχύει τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες (υπάρχουν ειδικές κατηγορίες όπως άτομα με αναπηρία για τα οποία ισχύουν ειδικές διατάξεις).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,864 μηνύματα.
Ο 32 χρονος πολιτικός μηχανικός που ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα με μπλοκάκι πιθανώς εκμεταλεύεται το παρακάτω:
Με την απόφαση της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ, την 05.12.2011 [βλ. (1ο αναρτημένο) την σχετική ανακοίνωση του Προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ] αποφασίστηκε:
- η θεώρηση του βιβλιάριου υγείας για το 2012
- η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας (τρίμηνη, που μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενη)
για τους ασφαλισμένους μηχανικούς, που αδυνατούν να καταβάλλουν τις οφειλόμενες εισφορές τους και είναι:
- ελεύθεροι επαγγελματίες με ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 30.000 €
- απολυμένοι μισθωτοί
- νέοι ασφαλισμένοι την τελευταία τριετία, που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση (με μηδενικό εισόδημα)
https://synelefsimixanikon.wordpress.com/%CF%84%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%87%CF%81%CE%B9-31-12-12-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CF%88%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1/



Αυτή η απόφαση πάρθηκε και για φέτος
https://www.tsmede.gr/Portals/0/Anakoinoseis/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ2o_v2.pdf




Αυτό δεν θα γίνεται επαόριστο και το κυριότερο τα χρήματα από τις εισφορές δεν χαρίζονται. Όταν έρθει η ώρα θα αναγκαστεί να τα πληρώσει και πολύ παραπάνω από όταν θα τα πλήρωνε στην ώρα τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici43946

Διάσημο μέλος

Ο venividivici43946 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,392 μηνύματα.
Αυτό δεν θα γίνεται επ' αόριστον και το κυριότερο τα χρήματα από τις εισφορές δεν χαρίζονται. Όταν έρθει η ώρα θα αναγκαστεί να τα πληρώσει και πολύ παραπάνω από όταν θα τα πλήρωνε στην ώρα τους.
+1

Νομίζω ότι αρκετοί καταφεύγουν σε συμβιβασμό, για αυτό το λόγο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,864 μηνύματα.
O συνάδελφος παρακάτω περιγράφει πολύ καλά τη κατάσταση

Καταγγελία-Μηχανικοί σε… απόγνωση

Την απόγνωση που βιώνουν σήμερα χιλιάδες μηχανικοί στη χώρα μας λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία έχουν περιέλθει, καταγγέλλει αναγνώστης του enikos.gr και μηχανικός, εκθέτοντας σε μια συγκλονιστική επιστολή, τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους:

"Στην Ελλάδα της κρίσης και της παράνοιας που βλέπει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της να μετατρέπεται σε μετανάστες, πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν με λύπη την διαπίστωση ότι μεταναστεύουν όλο και περισσότεροι επιστήμονες και ειδικά μηχανικοί από τη χώρα μας.
Εκτός από την ανεργία που μας μαστίζει, ένας επιπλέον βασικός λόγος είναι η αντισυνταγματική και παράλογη αντιμετώπιση εμάς των μηχανικών (πολιτικών, τοπογράφων, μηχανολόγων, χημικών, ηλεκτρολόγων κ.α. μηχανικών) από το ελληνικό κράτος.
Σε περίοδο κρίσης το κράτος ζητάει από τους μηχανικούς να πληρώσουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές (της τάξης των 2.000€ και πάνω ανά εξάμηνο) ενώ ταυτόχρονα δεν δίδει το δικαίωμα στους μηχανικούς να είναι άνεργοι.
Πρέπει εφόσον θέλουμε να διατηρήσουμε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματός μας (που αποκτήσαμε με την αποφοίτηση μας από τις πολυτεχνικές σχολές) να πληρώνουμε αυτές τις εισφορές συνεχώς, ανεξαρτήτως από το αν δουλεύουμε ή όχι.
Η μόνη λύση που έχει κάποιος μηχανικός για να απαλλαγεί από το βάρος αυτών των εισφορών είναι να διαγραφεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, χάνοντας έτσι το δικαίωμα ή την πιθανότητα να μπορέσει μελλοντικά να εργαστεί ως μηχανικός στο αντικείμενο που σπούδασε.
Το απαράδεκτο αυτό γεγονός, που δεν ισχύει σε κανένα άλλο επαγγελματικό κλάδο, έχει φέρει σε απόγνωση τους μηχανικούς που κατά εκατοντάδες πλέον ζητούν την διαγραφή τους και παραιτούνται από το δικαίωμα μελλοντικής τους εργασίας ως μηχανικοί (μεταξύ αυτών, άκουσον άκουσον, σύμφωνα με δημοσιεύματα και ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ), ενώ χιλιάδες άλλοι δεν πληρώνουν τις εισφορές και γίνονται αναγκαστικά παράνομοι με το να χρωστούν στο κράτος -ρισκάροντας ακόμη και δήμευση της περιουσίας τους μελλοντικά.
Τέτοιες εικόνες (δείτε το βίντεο) όπου βλέπεις τους επιστήμονες μηχανικούς της χώρας μας να τους υποδέχονται τα ΜΑΤ μέσα στο κτίριο του ΕΤΑΑ, (φορέα ασφάλισης μας), καθώς και το ότι αναγκαζόμαστε να προσπαθούμε μέσα από σελίδες στο facebook (https://www.facebook.com/groups/585629191466078/ , https://www.facebook.com/groups/nomikokenotee/) να δούμε τί λύση μπορούμε να βρούμε για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στην ανεργία, προκαλούν πραγματικά θλίψη και απελπισία".



https://www.enikos.gr/society/135019,Kataggelia-Mhxanikoi_se_apognwsh.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαρια43

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μαρια43 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 147 μηνύματα.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Όταν λέμε εγγραφή στα μητρώα του ΤΕΕ εννοούμε την χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ μετά την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις του ΤΕΕ. Εγγραφή στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ πάνε πακέτο. Όποιος μηχανικός εγγραφεί στο ΤΕΕ είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ. Η ετήσια συνδρομή στο ΤΕΕ είναι μικρή ειδικά για τους νέους μηχανικούς, όμως οι ασφαλιστικές εισφορές δεν είναι καθόλου αμελητέες. Αν ένα μέλος του ΤΕΕ επιθυμεί να διαγραφεί έχει το δικαίωμα αλλά μετά δεν του επιτρέπεται να επανεγγραφεί. Επίσης οι μηχανικοί που είναι μέλη του ΤΕΕ δεν έχουν το δικαίωμα να δηλωθούν ως άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ (αυτό ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ). Αυτοί είναι οι παραλογισμοί του επαγγέλματος του μηχανικού.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορούν οι μελλοντικοί μηχανικοί να δουν τις μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές που θα πληρώνουν. Ληστεία κανονική:
https://akea2011.wordpress.com/2012/01/29/afxisiisforontsmede

Αν δεν ενδιαφερεσαι για την ελληνικη αγορα εργασιας, δεν χρειαζεται να γραφτεις στο ΤΕΕ, ετσι δεν ειναι?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

niki00200

Νεοφερμένος

Η niki00200 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
συμφωνώ με τον civilara

και μου κάνει πολλές φορές εντύπωση το "vs" που βάζετε ώρες ώρες σε τέτοια θέματα, τα αει είναι πανεπιστήμια τα τει τεχνολογικά ιδρύματα

επομένως τι συγκρίνουμε τώρα; Τα πανεπιστήμια σαφώς και είναι ανώτερα και έτσι θα είναι πάντα, και οι γνώσεις που προσφέρουν αν και περισσότερο θεωρητικές θα υπερτερούν από αυτές που παρέχονται από ένα τει.

γνωρίζετε κανέναν λαμπρό επιστήμονα να χει βγει από τει;

ενας καλός μαθητής πάει σε αει, ένας χειρότερος από τον καλό, πάει σε τει, στη ζωή ο καλύτερος πάει πιο "πάνω".

και πραγματικά, μου την σπάει πολύ που μερικοί θέλουν να εξισωθούν τα πτυχία αει με τει, κάτσε ρε φίλε δηλαδή ο άλλος που διάβαζε και δεν έβγαινε έξω να κωλοβαρέσει για να βγάλει τα 19000 μόρια μαλάκας ήταν; Αν είναι έτσι να πάμε όλοι στα τει και να μη σκοτωνόμαστε στο διάβασμα,

ΠΟΤΕ μου δε θα δεχτώ καμία εξίσωση πτυχίων, δε καθόμουν εγώ να πήζω όλη μέρα για να περάσω σε αει για να χω αύριο ίσο πτυχίο με τον άλλον που ΚΩΛΟΒΑΡΟΥΣΕ και βγαινε όλη μέρα έξω και κανε το μάγκα σε κάθε γκόμενα που περνούσε από δίπλα.

Πόσο είσαι; 23;;; Πολυ περίεργο να είσαι 23 και να έχεις αυτη την τόσο ανωριμη άποψη! Δηλαδή αν βγάλεις 18000 μόρια πρέπει ντε και καλα να περάσεις σε κάποιο ΑΕΙ παρα στο ΤΕΙ φυσικοθεραπειας που θα σου αρέσει πιο πολυ ε; Δυστοιχως τα νεα παιδιά είναι τόσο αποπροσανατολισμενα και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουν το επάγγελμα με το οποίο θα ασχοληθούν είναι πολυ λάθος... Είχα διαβάσει σε μια εφημερίδα μια στατιστική έρευνα για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουν μαθητές ιατρικη... Μεγαλύτερο ποσοστό, γονείς γιατροί, λίγο λιγότεροι "λεφτά" επόμενη κατηγορία " έγραψα πολυ καλα" και το μικρότερο ποσοστό το αποτελούσαν παιδιά που είχαν ως στόχο την ιατρικη... Εμένα αυτο και μόνο μου λέει πολλα!!! Δυστοιχως όμως αρκετές φορές έχω ακούσει αυτη την χωρίς καμία νόημα άποψη! Διαφέρουν παρα πολυ τα ΑΕΙ με τα ΤΕΙ, ο διαχωρισμός όμως που γίνεται είναι λάθος!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
https://www.esos.gr/uploads/axiologisi/proedrika-diatagmata-tei-kritis-panepisthmio-ioanninon.pdf


Άρθρο 2
Ίδρυση Σχολής
Ιδρύεται Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Τ.Ε.Ι.
Κρήτης με έδρα το Χανιά.




β) Το Τμήμα Ηλεκτρονικής του Παραρτήματος Χανί−
ων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα τα Χανιά μετονομάζεται
σε Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής
Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα
τα Χανιά
γ) Το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής
του Παραρτήματος Ρεθύμνου του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα
το Ρέθυμνο μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής Τ.Ε. της Σχολής
Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα
τα Χανιά.
δ) Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυ−
μέσων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι.
Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο μετονομάζεται σε Τμήμα
Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών
Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και
με κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:
1. Μηχανικοί Δικτύων Τ.Ε. 2. Μηχανικοί Η/Υ Τ.Ε. 3. Μη−
χανικοί Λογισμικού Τ.Ε.
ε) Το Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του
Παραρτήματος Χανίων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα τα
Χανιά μετονομάζεται σε Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πό−
ρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε. της Σχολής Εφαρμοσμένων
Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα τα Χανιά

Άρθρο 8
Συγκρότηση Σχολών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης


5. ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, με έδρα τα
Χανιά, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:
1) Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακου−
στικής Τ.Ε. με έδρα το Ρέθυμνο
2) Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα τα
Χανιά
3) Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλο−
ντος Τ.Ε. με έδρα τα Χανιά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

researcher

Νεοφερμένος

Ο researcher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Σκίζουν τα ΤΕΙ στη νέα κατάταξη webometrics. Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πάνω από εννιά πανεπιστήμια (δέκα με τη Σχολή Καλών Τεχνών).

1 194 Aristotle University of Thessaloniki
2 268 National and Kapodistrian University of Athens
3 417 National Technical University of Athens
4 460 University of Crete
5 556 University of Patras
6 726 University of the Aegean
7 802 University of Ioannina
8 831 Demokritos University of Thrace
9 1255 Technical University of Crete
10 1269 Athens University of Economics and Business
11 1318 University of Thessaly
12 1358 University of Macedonia
13 1591 Technological Education Institute of Thessaloniki
14 1608 University of Piraeus
15 1735 Hellenic Open University
16 1869 Agricultural University of Athens
17 1948 Technological Education Institute of Larissa
18 2440 Harokopio University of Athens
19 2587 Technological Education Institute of Messolonghi
20 2593 University of Peloponnese
21 2928 University of Central Greece
22 3030 University of Western Macedonia
23 3074 Ionian University
24 3406 Technological Education Institute of Crete
25 3497 Technological Education Institute of Athens
26 3658 Technological Education Institute of Kozani
27 3802 Panteion University of Political and Social Sciences

(https://www.webometrics.info/en/Europe/Greece)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

giwrgossp

Νεοφερμένος

Ο giwrgossp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 78 μηνύματα.
Φοβερή κατάταξη τα webometrics ..μέχρι να καταλάβεις τα κριτήρια με τα οποία γίνεται η βαθμολόγηση. Απλά αστεία ( τα κριτήρια για να μην παρεξηγηθώ ). Γενικά μην εμπιστεύεστε και πολύ τις λίστες . Φιλικά..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Είναι εξαιρετικής σημασίας το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο του 2012 δεν έχει εγγραφεί ούτε ένα μέλος στο ΤΕΕ. Αυτό είναι ένας από τους πολλούς δείκτες που δείχνουν την παρακμή του επαγγέλματος του μηχανικού. Οι νέοι μηχανικοί δεν εγγράφονται στο ΤΕΕ και καλά κάνουν. Προσωπικά θα έκανα κι εγώ το ίδιο αν αποφοιτούσα μέσα στην κρίση.
Έτσι όπως πάει το Τ.Ε.Ε. το βλέπω σε λίγο καιρό να στέλνει προσκλητήριες κάρτες σ'όλους εμάς τους Τ.Ε. να γραφτούμε στα μητρώα του μπας και πάρει κάνα ψιλό!:lol:
5. ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, με έδρα τα
Χανιά, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα:
1) Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακου−
στικής Τ.Ε. με έδρα το Ρέθυμνο
2) Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα τα
Χανιά
3) Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλο−
ντος Τ.Ε. με έδρα τα Χανιά
Ώπα,τι είναι πάλι αυτό;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Ώπα,τι είναι πάλι αυτό;

Ιδρύετε σχολή εφαρμοσμένων επιστημών κάτι που φωνάζαμε χρόνια ότι είναι τα τει και εντάσσονται αρχικά αυτά τα τμήματα.
Άλλωστε αυτή είναι η φύση του τεχνολογικού τομέα, η εφαρμοσμένη επιστήμη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

researcher

Νεοφερμένος

Ο researcher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Φοβερή κατάταξη τα webometrics ..μέχρι να καταλάβεις τα κριτήρια με τα οποία γίνεται η βαθμολόγηση. Απλά αστεία ( τα κριτήρια για να μην παρεξηγηθώ ). Γενικά μην εμπιστεύεστε και πολύ τις λίστες . Φιλικά..

Καλά, τραγούδα... τα webometrics τείνουν να γίνουν ο κανόνας. Μόνο οι μετρήσεις με βάση το διαδίκτυο εγγυώνται διαφάνεια και αμεροληψία.

Το ΠΑ.ΠΕΙ. βλέπω τρέχει καταϊδρωμένο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Ιδρύετε σχολή εφαρμοσμένων επιστημών κάτι που φωνάζαμε χρόνια ότι είναι τα τει και εντάσσονται αρχικά αυτά τα τμήματα.
Άλλωστε αυτή είναι η φύση του τεχνολογικού τομέα, η εφαρμοσμένη επιστήμη
Το ξέρω ότι το "Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών" είναι ούτως ή άλλως εμετός...αλλά βλέπω ότι η "Σ.Τ.ΕΦ." στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης εξακολουθεί να λειτουργεί και απλά έκαναν αυτή την καινούργια και "έχωσαν" εκεί 3 πρώην τμήματα της Σ.Τ.ΕΦ.!Δε θα έπρεπε τότε η Σ.Τ.ΕΦ. να καταργηθεί πλήρως;Και όχι μόνο στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης φυσικά...

Καλά, τραγούδα... τα webometrics τείνουν να γίνουν ο κανόνας. Μόνο οι μετρήσεις με βάση το διαδίκτυο εγγυώνται διαφάνεια και αμεροληψία.
Αν και κατά καιρούς γράφεις πολύ σωστά πράγματα,στο συγκεκριμένο είσαι 100% offside και θα διαφωνήσω!
Οι πάσης φύσεως λίστες αξιολόγησης έχουν κριτήρια ότι κριτήρια έχει και μια χαζογκόμενα για το σύντροφο της!:lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giwrgossp

Νεοφερμένος

Ο giwrgossp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 78 μηνύματα.
Καλά, τραγούδα... τα webometrics τείνουν να γίνουν ο κανόνας. Μόνο οι μετρήσεις με βάση το διαδίκτυο εγγυώνται διαφάνεια και αμεροληψία.

Το ΠΑ.ΠΕΙ. βλέπω τρέχει καταϊδρωμένο...

Ότι πεις , αν και νομίζω ( και ξέρω ) ότι είσαι τελείως λάθος .


υ.γ. χαχαχα μόνο για να υποστηρίξω το πα.πει. δεν το έγραψα πίστεψε με. Γιαυτό άσε την ειρωνια. Όταν ξεφύγετε απτήν ηλικία και νοοτροπία του 18χρονου Ελληνα που επειδή πέρασε ασοεε , εμπ κτλπ νομίζει ότι μόνο αυτές οι σχολές υπάρχουν τα ξαναλέμε . Κάντε και λίγο μπεεεε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

researcher

Νεοφερμένος

Ο researcher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Όταν ξεφύγετε απτήν ηλικία και νοοτροπία του 18χρονου Ελληνα που επειδή πέρασε ασοεε , εμπ κτλπ νομίζει ότι μόνο αυτές οι σχολές υπάρχουν τα ξαναλέμε

Φίλε, ανήκουμε στην κατηγορία ατόμων την οποία υποθέτω υποστηρίζεις... ίσως να παρεξηγηθήκαμε.

Στη σημερινή εποχή, λόγω internet και λοιπών τεχνολογιών πληροφόρησης, το εκπαιδευτικό ίδρυμα λίγο μετράει... δεν υπάρχει τπτ που να το ξέρει μόνο ο φωστήρας καθηγητής κάποιου φημισμένου πανεπιστημίου. Όλα τα βρίσκεις στο internet αρκεί να υπάρχει διάθεση.

Υ.Γ.: Το είπε και ο Τζάκ Αντράκα: «Ένας 15χρονος είμαι ρε παιδιά. Δεν ήξερα που είναι το πάγκρεας και ποια είναι η λειτουργία του. Αν ένας 15χρονος έκανε κάτι τέτοιο, φανταστείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς…» [...] «Δεν ήξερα καν ότι είχα πάγκρεας, αλλά βρήκα τον τρόπο να το θεραπεύσω, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του ίντερνετ που χρησιμοποιούν όλοι οι έφηβοι, το Google και το Wikipedia»
(https://www.isarkadias.gr/30007/uncategorized/ενας-15χρονος-είμαι-ρε-παιδιά-δεν-ήξερ/)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Στην Ελλάδα τα πανεπιστήμια με μεγαλύτερη βάση ειναι αντικειμενικά καλύτερα από αυτά με χαμηλότερη. Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα βάλουν μια σχολή επειδή τους αρέσει ενώ υπάρχει κάποια με περισσότερα μόρια, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οι καλοί στις καλές σχολές, οι κακοί στις κακές κτλ.., οι περιπτώσεις που κάποιος αλλάζει τελείως τη μαθητική του συμπεριφορά είναι πολύ σπάνιες και γι΄ αυτό συνήθως στις περισσότερες σχολές επικρατεί ανοργανωσιά και ασυνέπεια από πλευράς καθηγητών-μαθητών. Όσον αφορά τα ΤΕΙ σίγουρα ισχύει το ίδιο και σε αυτά με τη διαφορά ότι εκεί παρέχονται τεχνικές, στείρες γνώσεις καθώς αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός της ύπαρξης τους. Με άλλα λόγια τα ΤΕΙ είναι σαφώς κατώτερα από όλα τα ΑΕΙ καθώς η διαφορά ενός αποφοίτου από ΤΕΙ με ενός απο ΑΕΙ είναι κάτι σαν διαφορά μεταξύ οικοδόμου και πολιτικού μηχανικού, νοσοκόμου και γιατρού κτλ..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Όσον αφορά τα ΤΕΙ σίγουρα ισχύει το ίδιο και σε αυτά με τη διαφορά ότι εκεί παρέχονται τεχνικές, στείρες γνώσεις καθώς αυτός είναι ο αντικειμενικός σκοπός της ύπαρξης τους. Με άλλα λόγια τα ΤΕΙ είναι σαφώς κατώτερα από όλα τα ΑΕΙ καθώς η διαφορά ενός αποφοίτου από ΤΕΙ με ενός απο ΑΕΙ είναι κάτι σαν διαφορά μεταξύ οικοδόμου και πολιτικού μηχανικού, νοσοκόμου και γιατρού κτλ..
Αυτά στο φροντιστήριο στα είπανε ε;:lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αυτά στο φροντιστήριο στα είπανε ε;:lol:
Όχι μου το χουν πει όμως πολλοί άλλοι όπως καθηγητές στα ίδια τα ΤΕΙ. Καλό θα ταν να το παραδεχθείτε και να σταματήσετε να κοκορεύεστε για το ΤΕΙ που είναι το καλυτερο στο κόσμο επειδή μόνο και μόνο εκεί μπήκατε. Τα ΤΕΙ είναι εξ¨ορισμού χειρότερα από τα πανεπιστήμια και αυτό δεν είναι κακό καθώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι να γίνουν επιστήμονες. Δεν είναι καθόλου κακό να μπεις σε ένα ΤΕΙ από σχεδόν οποιαδήποτε άποψη αλλά ας μη λέμε ότι θέλουμε και ας είμαστε ρεαλιστές. Όλοι όσοι είναι εργατικοί και συνεπείς(στο σχολείο και κατά συνέπεια στη ζωή τους) ποτέ δεν επιλέγουν ΤΕΙ με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει τεμπέληδες, ανεύθυνους και γενικά ανώριμους στο 90% στις καλύτερες περιπτώσεις. Τελικά φαίνεται πως μαζί με ανθρωπιστικές επιστήμες δεν έχουμε και τεχνικά επαγγέλματα στην Ελλάδα:clapup::clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top