Μεταπτυχιακό στο μαθηματικό Ιωαννίνων

partblah1990

Νεοφερμένος

Ο partblah1990 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 86 μηνύματα.
Συμφορουμιτες, θελω να ρωτησω αξιζει κανεις να κανει μεταπτυχιακο στα καθαρα Μαθηματικα του πανεπιστημιου Ιωαννινων ; Ποιες ειναι οι προοπτικες αποσχολησης μετα την ολοκληρωση των σπουδων ;

Εγω ειμαι τελειοφοιτος του Μαθηματικου του ΑΠΘ .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

partblah1990

Νεοφερμένος

Ο partblah1990 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 86 μηνύματα.
κανείς ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,386 μηνύματα.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (MSc Pure Mathematics)
Νομίζω ότι είναι σαφές που μπορεί να στραφεί κάποιος με ένα τέτοιο μεταπτυχιακό. Εφόσον μιλάμε για την αγορά εργασίας της χώρας μας, ένα μεταπτυχιακό πάνω στα pure mathematics, (α). δίνει μια καλύτερη μαθηματική παιδεία σε έναν πτυχιούχο μαθηματικό γιατί (β). διαφορετικά θεωρείται προθάλαμος για ένα διδακτορικό πάνω σε κάποια ενότητα των pure mathematics με προοπτικές ακαδημαϊκής καριέρας. Aκόμη και η πρώτη προοπτική δεν φαίνεται τόσο άσχημη. Ένας μεταπτυχιακός Μαθηματικός, έχει καλύτερη ευελιξία στην κατανόηση των μαθηματικών οποιασδήποτε βαθμίδας της εκπαίδευσης και μπορεί φυσικά, να κινηθεί με άνεση στο σχολικό περιβάλλον ακόμη και σε τάξεις με απαιτητικό αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών. Εναλλακτικά, πάνω στο ίδιο πνεύμα είναι και ένα μεταπτυχιακό στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά (Applied Mathematics) με ένα θεωρητικό αντικείμενο όπως οι διαφορικές εξισώσεις. Οπότε σ' αυτήν την περίπτωση δεν παίζει ρόλο και πολύ ο τίτλος αλλά το αποτέλεσμα που είναι ένα σοβαρό μεταπτυχιακό προχωρημένων σπουδών στα μαθηματικά.

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Αν ήσουν στο εξωτερικό, θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα διότι εκεί και μεταπτυχιακά τελείως θεωρητικού περιεχομένου δίχως εμφανείς εφαρμογές, είναι αρκετά ευέλικτα λόγω ειδικών μαθημάτων επιλογής για την αγορά εργασίας των χωρών στις οποίες υπάρχουν. Οπότε, ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό έχει πρωτίστως καλές προοπτικές στην αγορά, ασχέτως τομέα.

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Συνήθως τα μεταπτυχιακά των Ελληνικών Πανεπιστημίων είναι κατεξοχήν προσαρμοσμένα στα δεδομένα της εγχώριας αγοράς με κυρίαρχο στόχο: «την παραγωγή έρευνας των μελών ΔΕΠ του Τμήματος» που προσφέρει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Οπότε λόγω ανεπαρκούς αγοράς με την έννοια των εξειδικευμένων υπηρεσιών από μετα-πτυχιούχους, η χώρα μας χάνει πολλά points..

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΕ "ΜΟΔΑΤΟΥΣ" ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
Πιο "τεχνικά" προγράμμα σπουδών με περισσότερο επαγγελματική κατεύθυνση (πλην της ακαδημαϊκής) με την έννοια της εφαρμογής σε συγκεκριμένες δουλειές, είναι ό,τι αφορά Υπολογιστικά Μαθηματικά (Τεχνητή Νοημοσύνη, Θεωρία Αλγορίθμων, Κρυπτογραφία, Ευφυή Συστήματα) ή Στατιστική με κάποια εφαρμογή (Οικονομετρία) ή Επιχειρησιακή Έρευνα ως τομέας της Βελτιστοποίησης. Σίγουρα τέτοια μεταπτυχιακά είναι αντικειμενικά πιο εύκολα από πλευράς μαθηματικών αλλά δεν παύει να θέλουν την δουλίτσα τους...ειδικά σε θέματα προγραμματισμού (θέλουν σχετική άνεση).

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ: ΘΕΛΗΣΗ ή ΜΟΔΑ
Αλλά και πάλι, σε κάθε περίπτωση έχει να κάνει με το προφίλ του κάθε μεταπτυχιακού φοιτητή: τι στόχους έχει, πόσο προσγειωμένος είναι, τι υπόβαθρο έχει, αν έχει όρεξη για δουλειά,..κλπ και όχι τόσο αν το μεταπτυχιακό είναι θεωρητικό ή λιγότερο θεωρητικό. Αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί.

Αυτό που θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψη είναι (α). αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά διότι είναι 1 ή 2 χρόνια από τη ζωή σου με επίπονο διάβασμα (και πόσο μάλλον εφόσον μιλάμε για μαθηματικά) και (β). γιατί θέλεις να το κάνεις; επειδή κάνει και η γκομενίτσα από το έτος σου για να ζήσει ακόμη φοιτητική ζωή και για να μην επιστρέψει στο χωριό της; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top