sophia_b
Εκκολαπτόμενο μέλος
......Εχετε καποια συνταγη για ραβιολια με γεμιση απο σοσ γαριδας και επικαλυψη απο κρεμα σαμπανιας;
Σου ανοιγει παντως την ορεξη και μονο που το ακους(διαβαζεις εστω..)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Εχετε καποια συνταγη για ραβιολια με γεμιση απο σοσ γαριδας και επικαλυψη απο κρεμα σαμπανιας;
Γιατί μου ακούγεται εξαιρετικά δύσκολο και λίγο εξεζητημένο για ένα απλό και καθημερινό γεύμα; Πολύ gourmet.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pupilloscope
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Σίγουρα θα φάς και από αυτό,αλλά δεν γίνεται ένας άνθρωπος να την βγάζει μόνο με πιτόγυρα.Aμα γυρνας απο τη σχολη πεινασμενος,προτιμας συνηθως μια συνταγη πιτας με γεμιση απο κρεας κοτογυρου και επικαλυψη απο κρεμα τζατζικιου απο το διπλανο γυραδικο
Είναι μια εύκολη,φθηνή και χορταστική λύση,αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε την υγεία και τον οργανισμό μας,
και να τρεφόμαστε σωστά,όσο είναι δυνατόν αυτό για κάποιον φοιτητή.
Εξάλλου αν πάμε από πιτόγυρα σε πιτόγυρα, θα γίνουμε 200 κιλά χωρίς να το καταλάβουμε μια ωραία μέρα.
Λοιπόν. Σειρά μου να πώ μια πανεύκολη συνταγή που φτιάχνω.
Θα χρειαστείτε:
Ρύζι. (οποιοδήποτε και αν σας αρέσει.. από αγριόρυζο μέχρι μπασμάτι ή και το απλό ρύζι.)
Μπαχαρικά. (εγώ βάζω αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι και λίγο σκόρδο σε σκόνη.)
Τόνο σε κονσέρβα με λαχανικά ή τονοσαλάτα σε κονσέρβα.
Παίρνετε ένα κατσαρολάκι και βάζετε λίγο βούτυρο,ρίχνετε το ρύζι (π.χ. για ένα άτομο μισή κούπα ή και λίγο παραπάνω είναι καλή ποσότητα νομίζω),
μετά ρίχνετε το νερό που αντιστοιχεί στην ποσότητα ρυζιού που βάλατε (π.χ. για 1 κούπα ρύζι,θέλετε 2 κούπες νερό κ.ο.κ.)
Έπειτα ρίχνετε τα μπαχαρικά,το αφήνετε να πάρει μια καλή βράση και όσο έχει ακόμα νερό ανοίγετε την κονσέρβα τόνου και την ρίχνετε και αυτή στο κατσαρολάκι (αφόυ πρώτα βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει άλλο λάδι κονσέρβας στο κουτί.) Τα αφήνετετε να πάρουνε μια βράση και αυτά μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό,και όταν έχει μείνει λίγο,το βγάζετε από τη φωτιά,και βάζετε από πάνω μια πετσετούλα για να τραβήξει τα υγρά.
Μετά από 2-3 λεπτά είναι έτοιμο. Γίνεται τέλειο,θα με θυμηθείτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kit-kat
Πολύ δραστήριο μέλος
1. μακαρόνια με μαγιονέζα και τόνο ( είναι πανευκολο,αφου βραζεις τα μακαρόνια,τα σταγκίζεις και μέσα στη κατσαρόλα ανακατεύεις μαγιονέζα και τόνο,τωρα ο γευστικος συνδυασμός δεν ξέρω αν σας αρέσει )
2.μακαρόνια με κέτσαπ! (βράζεις τα μακαρόνια,τα σερβίρεις και ρίχνεις κέτσαπ και τυρι αμα θες! )
3.ρύζι με ανάμυκτα λαχανικά (υπάρχουν σακούλες στο σουπερ μαρκετ με ανάμυκτα λαχανικά και τα βράζεις μαζί με το ρύζι)
4.και για γλυκό μπορείς να βάλεις ένα ποτήρι γάλα και να προσθέσεις 2 κουταλιές σιμιγδάλι και λίγη ζαχαρη να το βάλεις σε κατσαρολάκι και να ανακαυτεύεις συνέχεια μέχρι να πίξει....όταν πιξει το βάζεις σε μπολάκι βάζεις και λίγη κανέλα και είναι υπέροχο!!! είναι όπως η κρέμα στο γαλακτομπούρεκο..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Kαλά μακαρόνια με μαγιονέζα και τόνο είναι κόλαση γεύσης,δείτε και εδώ,έχει μια τέλεια συνταγή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
!w@Nn4
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Psycho(Βασίλης)
Δραστήριο μέλος
Υλικά
6-8 ζελατίνες
50 γρ κακάο
40-50 μλ νερο βρασμενο
8 ζαχαρινες
1 μικρο βαζάκι
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό, βάζουμε το κακάο στο βαζάκι με τις ζαχαρίνες και τις ζελατίνες.Ρίχνουμε λίγο νερό και αναμειγνύουμε.Αν δεν ανακατεύεται εύκολα βάζουμε κ αι άλλο νερό.Το μείγμα πρέπει να γίνει κάτι μεταξύ πηχτού και αραιού.Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.Μη ψαρώνετε που στην αρχή είναι αραιούτσικο και θυμίζει πιο πολύ σιρόπι παρά μερεντα.Στο ψυγείο οι ζελατίνες παγώνουν και έχουν αναμειχθεί με το μείγμα και εκεί είναι που γίνεται το "πήξιμο" μπορείτε να βάλετε και λίγο γάλα.Εγώ βάζω και βγαίνει πολύ ωραίο.
Τώρα που θα πιάσει χειμώνας επιβάλλεται..
Θερμίδες ανά κουταλιά σούπας στη "μερεντα" κάπου στις 10-12.
2g πρωτεΐνη
0,5g υδατάνθρακα
0,1 με 0,2g λιπαρά.
Bέβαια εξαρτάται και πόσο νερό θα μπει μέσα.Πάντως μη φοβηθείτε να το κάνετε λίγο αραιό ξανά επισημαίνω.
Πήζει..
Αυτοσχέδια συνταγή
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xx-Giota-xX
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν είναι τίποτα το σπουδαίο και όταν είδα την συγκάτοικο μου να το φτιάχνει μου ήρθε περίεργο.Το δοκίμασα και μου άρεσε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
!w@Nn4
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδιά εγώ πάντως για σνακ οταν περισσεύει ψωμί του τόστ το οποίο είναι ΑΡΚΕΤΩΝ ημερών αντί να το κάνω τοστάκι, αλείφω σε μία φέτα λίγο κέτσαπ και απο πάνω βάζω μια λεπτή φετούλα κασέρι (ή κίτρινο τυρί για τους αθηναίους ) και κατευθείαν στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει το κασέρι.
Δεν είναι τίποτα το σπουδαίο και όταν είδα την συγκάτοικο μου να το φτιάχνει μου ήρθε περίεργο.Το δοκίμασα και μου άρεσε.
Και κεφτεδάκια μπορείς να φτιάξεις...
Όποιος έχει όρεξη...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Itach1
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Δηλαδη μην χρειαστω για ενα γλυκο κρεμες γαλακτος,κρεμες ζαχαροπλαστικης,μπισκοτα,κουβερτουρες,συνταγες,παντεσπανι κλπ κλπ κλπ ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος
χμμμ σε αυτό που έχω στο νου μου θα χρειαστείς μπισκότα,αλλά είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ απλόΠαιδια εχετε καμια ευκολη συνταγη για γλυκο χωρις πολλα πολλα υλικα?
Δηλαδη μην χρειαστω για ενα γλυκο κρεμες γαλακτος,κρεμες ζαχαροπλαστικης,μπισκοτα,κουβερτουρες,συνταγες,παντεσπανι κλπ κλπ κλπ ...
και πεντανόστιμο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος
αρκει να εχεις φουρνο μικροκυματων....
https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=113245
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα χρειαστείς ένα κουτί φιλαδέλφεια,2 πακέτα με μπισκότα oreo και προαιρετικά αμύγδαλα,ή ότι άλλο θες να βάλεις μέσα.Θα σου εξηγήσω τώρα.Δεν εχω θεμα στο να χρειαστω μπισκοτα ή κατι αλλο απλα να μην εχει πολλα υλικα...
Παίρνεις όλα αυτά τα μπισκότα από τα 2 πακέτα και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη. Από το κουτί της φιλαδέλφειας παίρνεις το 1/2 και σ'ένα μπολ ζυμώνεις αυτή τη μισή φιλαδέλφεια με τη σκόνη απ'τα μπισκότα και τ'αμύγδαλα.Μετά τα πλάθεις σε μπαλίτσες και τα βάζεις στο ψυγείο για 15 λεπτά.Λίγο πριν τα βγάλεις απ'το ψυγείο λιώνεις σε μπεν μαρί σοκολάτα κουβερτούρα και την αφηνεις να κρυωσει. ΄Την περιχύνεις πάνω στο μειγμα μπισκοτων-σκονης-αμυγδαλων,στις μπαλιτσες δηλαδη που εκανες και στη συνέχεια τα ξαναβάζεις στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η κουβερτούρα.
Βέβαια,αν δε λιωσεις την κουβερτουρα νταξει,μπορεις και χωρις αυτην. Απλα θα ναι πιο ωραια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 712911
Επισκέπτης
Παιδια εχετε καμια ευκολη συνταγη για γλυκο χωρις πολλα πολλα υλικα?
Δηλαδη μην χρειαστω για ενα γλυκο κρεμες γαλακτος,κρεμες ζαχαροπλαστικης,μπισκοτα,κουβερτουρες,συνταγες,παντεσπανι κλπ κλπ κλπ ...
Δεν εχω θεμα στο να χρειαστω μπισκοτα ή κατι αλλο απλα να μην εχει πολλα υλικα...
χμμμ... γιατί δεν φτιάχνεις μωσαϊκό; Γρήγορο και εύκολο γλυκό! ^^
Νομίζω είναι ό,τι πρέπει μιας και καλοκαιριάσαμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.