Νοσηλευτική: Αξίζει το επίπεδο σπουδών;

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
Υπογράφει ένας συνδικαλιστης προφανώς (φοιτητής νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Αθήνας)
δωσε μου ενα σοβαρο λόγο για να ασχοληθεις με ενα κομπλεξικο που δεν ξερει καν πως λεγεται η σχολη του;;;:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,165 μηνύματα.
αυτόν τον κομπλεξικό (κοινώς κομματόσκυλο) τον αφήνουνε και γράφει στα περιοδικά της νοσηλευτικής


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

litsaki17

Νεοφερμένος

Η litsaki17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 97 μηνύματα.
σε λιγο να θα μας πουν να τα κανουμε ολα Διετους...να μαθαινουμε την πραξη και μετα νοσοκομειο.....πραγματικα τα πιστευουνν αυτα που γραφουν??? τι να πω...850 χρονια πισω ειμαστε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
Τα κομματοσκυλα ειναι συνηθες να ειναι και κομπλεξικοι.
και αναφερόμενος σε καθε έναν που δεν ξερει τιποτα περι συστημάτων εισαγωγής σε σχολές και φοιτηση:
Αν ξερατε πως λειτουργουν στην Κυπρο, δεν θα τα γραφατε ολα αυτα...
πραγματικα!
πολυ καλυτερο συστημα σπουδων απο την Ελλάδα!!!
End of story
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 227 μηνύματα.
Φταίνε και αυτοί του τεχνολογικού τομέα και πολύ μάλιστα.
Φταίνε γιατί δεν αναγνωρίζουν ένα πράγμα. Οι νοσηλευτές ΤΕΙ που πήραν πτυχίο πριν το 2001 (για να μην πω και πριν το 2005 αλλά τεσπα, έστω τυπικά) θα πρέπει να περνούν από μετεκπαίδευση για να θεωρηθούν τα πτυχία τους ίδια με όλων των άλλων. Γιατί τα ΤΕΙ όταν αποφοίτησαν αυτοί, δεν ήταν ανώτατα και το πρόγραμμα σπουδών τους ήταν μη συμβατό με τα δεδομένα της επιστημονικότητας . Με μία τυπική ανωτατοποίηση δεν έγινες ανώτατος κιόλας. Αυτό πρέπει να το λέμε και να το πιστεύουμε και ευτυχώς η πλειονότητα των φοιτητών το καταλαβαίνει. (κομπλεξικοί παίζουν αλλά άστους απέξω) Μόνο με το διάβασμα πας μπροστά! Απλά η νοοτροπία τους είναι εφόσον βολέυτηκα γιατί να ξεβολευτώ;

Από την μία αυτό οκ. Αλλά από την άλλη και οι νοσηλευτές του πανεπιστημίου θέλουν να θεωρούνται οι υπερ-εξέχοντες και ανώτατοι στην ειδικότητα, δίκην "αυθεντίας" και χωρίς να εξετάσουν το έργο των άλλων (πράγμα που αντιτίθεται από μόνο του στην επιστημονική σκέψη και κοσμοθεωρία) και βασιζόμενοι σε νόμους που ίσχυαν (γενικώς παραδεκτό γεγονός δεν το αρνείται κανείς) αλλά πλέον δεν ισχύουν και έχουν αλλάξει.
Η ανωτατοποίηση στα ΤΕΙ έγινε πριν 11 χρόνια τυπικά και από τότε συνεχίζεται μία ανάπτυξη αν και μετ εμποδίων και η μπάλα πήρε και τα τμήματα νοσηλευτικής. Μάλιστα, έγινε με αξιολογήσεις και τις υποδείξεις πανεπιστημιακών (όπως αιτήθηκαν πολύ σωστά οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι) και όοοολα αυτά επικυρωμένα από την πολιτεία. Το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι άλλο ζήτημα και στα τμήματα νοσηλευτικής αυτά τυγχάνει να είναι ίδια.

Οπότε από δω και στο εξής ισχύει η φράση "ίδού η ρόδος ιδού και το πήδημα". Το αν είναι ή όχι για τα μπάζα κάποιο τμήμα νοσηλευτικής από όλα όσα υπάρχουν φαίνεται στο έργο που παράγει, στην έρευνα, στα συνέδρια, τις εργασίες και όλα αυτά. Δεν μπορείς να κρίνεις μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων ετσι αυθαίρετα. Σαν Νοσηλευτές κατά την άποψη μου θα πρέπει να κοιτάτε να είστε ενωμένοι και χωρίς χαζούς διαχωρισμούς είτε είστε από πανεπιστήμιο είτε από τει. Δεν έχει νόημα να διαφωνούμε συνεχώς για το γνωστό ζήτημα πλέον κάνει μπαμ ότι πρόκειται για επαγγελματικά-κομματικά-πολιτικάντικα συμφέροντα που δεν ευνοούν τους φοιτητές και τους εργαζόμενους.
Όσο για το επίπεδο των ΤΕΙ, εφόσον στην Ε.Ε. και γενικά στο εξωτερικό αναγνωρίζονται ως αντιστοιχα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τετραετούς φοίτησης που δίνουν τίτλο BSc κάνουν έρευνες διοργανώνουν μεταπτυχιακά, συνεργάζονται με άλλα πανεπιστήμια και κάνουν όλα αυτά τα γνωστά τότε δεν τίθεται θέμα συζήτησης πλέον για το επίπεδο τους.
Κάνετε το λάθος όλοι και αντί να συγκρίνετε τα τμήματα ως περιεχόμενο κολλάτε στο όνομα του ιδρύματος που φιλοξενεί το εν λόγω τμήμα. Πρέπει να συγκρίνετε τμήμα με τμήμα και σίγουρα δεν είναι όλα τα τμήματα νοσηλευτικής τει τα ίδια...ούτε έχουν ίδιο πρόγραμμα και καθηγητές. Δυστυχώς ή ευτυχώς "τεχνολόγοι νοσηλευτές" δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο νοσηλευτές. Το πτυχίο τους είναι πτυχίο νοσηλευτικής και όχι πτυχίο τεχνολόγου νοσηλευτή ή τεχνολογίας νοσηλευτικής. Τεχνολόγος είναι αυτός που αναπτύσσει τεχνολογίες και δεν είδα η ειδικότητα των νοσηλευτών τει να διαχωρίζει τον ρόλο της ως προς αυτό. Δεν μαθαίνουν να φτιάχνουν μηχανήματα και συσκευές για νοσηλεία, απλά μαθαίνουν νοσηλευτική. Όσο παίζουμε με τις ορολογίες και τις λέξεις κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και αυτό αδικεί τους πάντες. Όσο για την "ιατροκεντρική" διδασκαλία νοσηλευτικής στο ΕΚΠΑ ένα έχω να πω...κούνια που σας κούναγε, είναι η κλασική βαλβίδα ανακούφισης που δυστυχώς πιάνει σε όλους τους Έλληνες. Στο στυλ "δεν μπήκες στην ιατρική; Μην σε νοιάζει! Έλα στο τμήμα μας και θα φτάσεις σε ένα σημείο λίιιιγο παρακάτω αλλά δεν χάλασε ο κόσμος ρε αδερφέ! θα είσαι νοσηλευτής είναι σημαντική επιστήμη και αυτό όπως η ιατρική" Κάπως έτσι δεν σας κάνει;
Από κει και πέρα στις προκηρύξεις διαχωρίζουν σε ΠΕ και ΤΕ για την εξυπηρέτηση των συνθηκών στον εργασιακό τομέα,την διευκόλυνση του υπουργείου εργασίας να επιλύσει τα της "αποκατάστασης και αξιοποίησης" του δυναμικού της χώρας και την εξυπηρέτηση της οικονομίας. Το τελευταίο κρατήστε το γιατί γύρω από αυτό γυρνάνε όλα μα όλα. Δεν πιστεύω πως κάποιος είναι τόσο στενόμυαλος ώστε να μην μπορεί να το καταλάβει αυτό.
Μαθαίνουν νοσηλευτική, είναι τριτοβάθμιοι και το θέμα θεωρείται λήξαν.
Σόρρυ για το κατεβατό
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

litsaki17

Νεοφερμένος

Η litsaki17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 97 μηνύματα.
το θεμα ειναι πως δεν μπρεις να ξερεις ποτε αποφοιτησε ο αλλος...δηλαδη οταν κοιτας καποιον δε εχει γραμμενο και στο κουτελο οτι πηρε πτυχιο πριν 2001...!!!το θεμα ειναι οτι η νοοτροποια κατα τη γνωμη δεν αλλαξε τοσο χρονια....το βολευμα ειναι η βασικη νοοτροπια του ελληνα...
το πιθανο αιτιο κατα τη γνωμη μου ειναι οτι τις περισσοτερες φορες επειδη δεν εχει και τρελη βαση το τει οι περισσοτεροι μπηκαν με σκοπο να αποκατασταθουν...(και μη δουλευομαστε μερικα επαρχιακα τει εχουν αρκετα χαμηλες βασεις...)δεν μπορω να δεκτω σε καμια περιπτωση οτι ενας μαθητης που δε διαβαζε στο σχολειο θα παει ξαφνικα στο τει και θα αρχισει να λιωνει στο διαβασμα...αυτο πρακκτικα σημαινει οτι δεν θα διαβασει σωστα ή αρκετα για να εχει το επιθυμιτο επιπεδο γνωσεων σαν πτυχιουχος(δενισχυει για ολους!),δεν εχει και κανεις ταμπελακι στο κουτελο που να λεει και που τελειωσε...
αυτη τη διαφορα την ειδα με τα ματια μου οταν εκανα πρακτικη
το πανεπιστημιο επειδη εχει μια υψηλουτσικη βαση σημαινει αυτοματα οτι αυτοι που μπηκαν διαβαζαν απο παντα επομενως στις περισσοτερες περιπτωσεις θα συνεχιζουν να διαβαζουν(δεν ισχυει για ολους)..το καλο με το πανεπιστημιο ειναι οτι δινει σε καποιον που εχει τη θεληση αναμφισβιτητα το τελειο οσο αφορα τη νοσηλευτικη στ χωρα μας τουλαχιστον...επισης του δινουν τη δυνατοτητα για περισσοτερες εργασιες και συνεδρια καθως η νοοτροπια του πανεπιστημιου ειναι τετοια(τα πανεπιστημια κανουν περισσοτερη ερευνα σε σχεση μετα τει λογω χρηματοδοτησης) αυτοματα σε ωθουν σε ολο αυτο κατα καποιο τροπο.
δεν μισουμε τους αποφοιτους ΤΕ ο καθενας οτι τελειωσε τελειωσε απλα ειναι ασχημο κατα τη γνωμη μου να μη αναγμωριζουν οτι στο θεωριτικο κομματι υπερεχουμε...ειναι σιγουρα καλυτεροι στην πρκτικη αλλα οχι στη θεωρια! αυτο ισως φταιει που η νοσηλευτικη εχει μεινει πισω τοσο χρονια στην ελλαδα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 227 μηνύματα.
Κοίτα δεν έχω άποψη για την θεωρία που λες γιατί δεν είμαι σε σχολή νοσηλευτικής για να τα δω εκ των έσω. Το βόλεμα όμως αφορά τους απόφοιτους που αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά. Οι φοιτητές και οι σχολές τώρα, δεν υπακούν σε τέτοιες λογικές πέραν των κομματόσκυλων που μασάνε ότι φτήνουν οι παλιοί απόφοιτοι των οποίων είναι τσιράκια (και οι οποίοι είναι συνδικαλισταράδες).
Τώρα από το όσο έχω ψάξει επειδή είδα μόνο τα προγράμματα σπουδών και τις κλινικές από το τμήμα νοσηλευτικής στο ΕΚΠΑ και στο ΤΕΙ Αθήνας δεν έχουν και τις τρελές διαφορές, ούτε είχαν μειωμένη συμμετοχή σε συνέδρια οι τειτζίδες. Αυτά είδα εγώ κοιτώντας τα προγράμματα σπουδών και τις ιστοσελίδες τους καθώς και δημοσιεύσεις (στην νοσηλευτική δεν είναι και πολλές δα) και αξιολογήσεις . Για το βαθμό που λες θα συμφωνήσω ως το σημείο που υποστηρίζεις πως ο μαθητής που έβγαλε με το ζόρι ένα 12 δεν είναι ίδιος με αυτόν που έβγαλε ένα 17 αλλά σε διορθώνω λέγοντας σου πως αυτό ισχύει για μία δεδομένη στιγμή και όχι για πάντα.

Καταρχήν οι πανελλαδικές δεν είναι εξετάσεις αλλά διαγωνισμός, δηλαδή η απόλυτη τιμή του βαθμού δεν αντιπροσωπεύει τις ικανότητες. Δίνει μία εικόνα αλλά δεν σημαίνει πολλά πάντοτε. Για να κρίνεις τις ικανότητες, λοιπόν, θα πρέπει να δεις την θέση εισαγωγής και όχι την βαθμολογία. Διότι αν τα θέματα μία χρονιά γίνουν πάρα πολύ δύσκολα ο άριστος αν και άριστος θα βγάλει 17 και όχι 19. Παρόλα αυτά θα συνεχίσει να είναι πρώτος μπροστά σε αυτούς που θα βγάλουν 10. Επίσης η κατανομή των βαθμών στις σχολές εξαρτάται από την ζήτηση και όχι από τις ικανότητες διότι ειδικές εξετάσεις για κάθε σχολή δεν υπάρχουν. Έτσι ο καθένας παλεύει να βγάλει έναν βαθμό και μετά επιλέγει με βάση τον βαθμό και όχι με ότι θέλει πραγματικά.

Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι χαμηλός βαθμός εισαγωγής = σχολή χαμηλής ζήτησης. Όχι σχολή για άχρηστους. Πιθανώς όμως σχολή με χαμηλότερης επίδοσης φοιτητές. Αυτό εκτός του ότι διορθώνεται δεν μας ενδιαφέρει για να κρίνουμε μία σχολή αφού το πρόγραμμα σπουδών δεν προσαρμόζεται στους φοιτητές αλλά οι φοιτητές καλούνται να προσαρμοστούν σε αυτό. Αν δεν μπορούν; Ας πρόσεχαν. Ή θα φύγουν ή θα μείνουν αιώνιοι φοιτητές. (και ναι τα ΤΕΙ έχουν πολλούς από δαύτους, αλλά και τα πανεπιστήμια δεν πάνε πίσω)
Κατά την άποψη μου θα έπρεπε να αξιολογείς αντικειμενικά το πρόγραμμα σπουδών και την ποιότητα της κλινικής άσκησης και όχι τον βαθμό με τον οποίο μπαίνουν οι φοιτητές. Το αν μπορεί κάποιος να ανταπεξέρχεται στο πρόγραμμα της σχολής του είναι τελείως άλλο θέμα και δεν έχει σχέση με το αν μία σχολή είναι ικανοποιητική ή όχι. Αν είναι ένα πράγμα που μας έκαψε στην Ελλάδα είναι η λογική της ήσσονος προσπάθειας. Δηλαδή, οι μαθητές με μεγάλο βαθμό στις πανελλαδικές, στην πλειονότητα τους, θεωρούν ότι έτσι ξεμπέρδεψαν από τις υποχρεώσεις, ότι απέδειξαν τι αξίζουν και ότι πλέον οι σπουδές είναι το"τυπικό" κομμάτι, αξιώνοντας θέση σε μία κλίκα "εκλεκτών" που θα τους δώσει το εισιτήριο για την κοινωνική ανωτερότητα. Πιστεύουν ότι με τον βαθμό εισαγωγής σε μία σχολή όλα τα άλλα θεωρούνται δεδομένα και πως όλοι οι άλλοι είναι και υποχρεωμένοι να τους τα δώσουν ενώ δεν δέχονται πως και κάποιοι άλλοι έξω από την κλίκα τους μπορεί να κάνουν την ίδια δουλειά με αυτούς. Με αυτό τον τρόπο καλύπτει μία ομάδα ανθρώπων την ανεπάρκεια της απέναντι σε ένα θέμα το οποίο υποτίθεται πως διαχειρίζεται σωστά. Με το να μην αφήνει άλλους να φανούν καλύτεροι. Γιαυτό στην Ελλάδα όλα είναι μία παρωδία. Γιατί βάζουμε ταμπέλες και κρίνουμε με αυτές και όχι με την ουσία.
Αυτό είναι η Ελληνική νοοτροπία που έφερε τα πράγματα ως εδώ. Και σε αυτή τη νοοτροπία πατούν οι βολεμένοι παρτάκιδες συνδικαλισταράδες για να βάζουν τους φοιτητές να τρώγονται μεταξύ τους. Για την φατρία και τα "δικά μας παιδιά".

Όσο για τους απόφοιτους, πρέπει να ξέρεις πως όπου πας για δουλειά ή έρευνα ή οτιδήποτε σε ακολουθεί πάντα ένα βιογραφικό. Ο πιθανός εργοδότης ή ο ελεγκτής ξέρει πότε και που αποφοίτησες και αν εμπίπτεις σε κάποια διάταξη για μετεκπαίδευση ή όχι.Πιο εύκολο πράγμα δεν υπάρχει. Κατά κάποιο τρόπο τα γράφει "στο κούτελο σου" όλα. Εκτός και αν είδες κανένα να παίρνει δουλειά με ραντεβού στα τυφλά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,165 μηνύματα.
Όπως φαίνεται το προγραμμα Αθηνά ότι και να λέμε εμείς θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση
δεν αποκλείεται στο επόμενο μηχανικογραφικό να έχουμε ενοποιημένη νοσηλευτική
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πανσέληνος

Δραστήριο μέλος

Η Πανσέληνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αιγαίου (Χίος) και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 609 μηνύματα.
Οι βάσεις φανερώνουν την ζήτηση οι νέοι επιλέγουν αει παραπάνω από τει. Το αει της σπάρτης έχει παραπάνω βάση από το τει της αθήνας, προσωπικά δε πιστεύω ότι μόνο το κόμπλεξ των ελλήνων οδηγούν σε αυτή την διαφορά.

Εγώ πάλι πιστεύω πως είναι μόνον αυτό.Έχω δει τόση ξυνίλα όταν έλεγα πως είμαι σε Τ.Ε.Ι. Λογιστικής που θα μπορούσα να φτιάξω λεμονάδα.Λες και τους έλεγα ''έχω τελειώσει δημοτικό''.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

litsaki17

Νεοφερμένος

Η litsaki17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 97 μηνύματα.
ποιοι σε κοιταγαν ετσι καλε??
κοιτα απο λογιστικη δεν ξερω παντως εγω στη νοσηλευτικη ειδα διαφορες αναμεσα στους ΤΕ και ΠΕ...και κατα τη γνωμη στην υγεια δεν πρεπει να υπαρχουν ΠΕ ΤΕ ΔΕ αλλα μονο ΠΕ....υποτιθεται οτι ειναι υγεια προσπαθουμε για το μεγιστο και δινουμε το μεγιστο στο προσωπικο...!! τωρα κατα τη γνωμη μου σε σχολες του 5ου και 4ου πεδιου δεν ειναι χαλια το να πας σε ΤΕΙ (βεβαια δεν ειναι το ιδιο πχ το πολυτεχνιο με το τει πληροφορικης) αλλα αυτο δε σημαινει πως δεν μπορουν να κανουν καποια πραγματα εξισου ολα ως ενα βαθμο σιγουρα αυτος στο πανεπιστημιο εμαθε φανταζομαι κατι παρα πανω αλλα αυτο δε σημαινει πως σε πρακτικο επιπεδο δεν μπορουν να ανταποκριθουν....αυτο το λεω διοτι και ο αδελφος μου τελειωσε το τει πληροφορικης και ο ιδιος τα ελεγε αυτα...
τωρα ειναι και ολα θεμα κομπεξισμου βεβαια....η νοσηλευτικη ειτε ΑΕΙ ειτε ΤΕΙ ειναι νοσηλευτικη και δεν ειναι ιατρικη...ολη σε κοιτανε σαν παρακατιανο..τουλαχιστον οταν λες πανεπιστημιο ανεβαινεις λιγο...!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πανσέληνος

Δραστήριο μέλος

Η Πανσέληνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αιγαίου (Χίος) και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 609 μηνύματα.
ποιοι σε κοιταγαν ετσι καλε??

Όλοι;!


Kι όχι τίποτα άλλο,επειδή περνάω στο Τ.Ε.Ι. της Αθήνας μάλλον μιας και δήλωσα Α.Ε.Ι. επαρχίας μετά λόγω οικονομικών,θα πέσει κανας φούσκος αυτή τη φορά!Δε θα αντέξω άλλη ξυνίλα!:beating:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 227 μηνύματα.
...η νοσηλευτικη ειτε ΑΕΙ ειτε ΤΕΙ ειναι νοσηλευτικη και δεν ειναι ιατρικη...ολη σε κοιτανε σαν παρακατιανο..τουλαχιστον οταν λες πανεπιστημιο ανεβαινεις λιγο...!!
Αυτό εννοώ όταν λέω για κόμπλεξ, και να πως εκφράζεται με τις επιλογές.

Ελάτε ρε παιδιά, κανείς εδώ μέσα δεν είδα να λέει, είδα τα προγράμματα σπουδών και βάση αυτού του δεδομένου κατέληξα ότι όντως στο πανεπιστήμιο μαθαίνεις περισσότερα. Επίσης δεν άκουσα κανεναν να λέει πως παρακολούθησε και στα δύο μαθήματα και βάση της αντικειμενικής του κρίσης κατέληξε στο συμπέρασμα πως το μάθημα στο πανεπιστήμιο είναι καλύτερο και οι γνώσεις πιο μπροστά. Όλοι λένε πως "πιστεύουν" πως στο πανεπιστήμιο είναι καλύτερα επειδή είναι πανεπιστήμιο. Αυτό και μόνο τα λέει όλα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

litsaki17

Νεοφερμένος

Η litsaki17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 97 μηνύματα.
Αυτό εννοώ όταν λέω για κόμπλεξ, και να πως εκφράζεται με τις επιλογές.

Ελάτε ρε παιδιά, κανείς εδώ μέσα δεν είδα να λέει, είδα τα προγράμματα σπουδών και βάση αυτού του δεδομένου κατέληξα ότι όντως στο πανεπιστήμιο μαθαίνεις περισσότερα. Επίσης δεν άκουσα κανεναν να λέει πως παρακολούθησε και στα δύο μαθήματα και βάση της αντικειμενικής του κρίσης κατέληξε στο συμπέρασμα πως το μάθημα στο πανεπιστήμιο είναι καλύτερο και οι γνώσεις πιο μπροστά. Όλοι λένε πως "πιστεύουν" πως στο πανεπιστήμιο είναι καλύτερα επειδή είναι πανεπιστήμιο. Αυτό και μόνο τα λέει όλα...
καλα μη το πιασουμε αυτο το θεμα παλι...περα απο το τιτλο με τα ματια μου ειδα οτι δεν ξερουν τοσο θεωρια οι ΤΕ και δε το λεω υποτιμητικα τοσα σου εδωσαν τοσα εμαθες...δε φταις απλα ας πουμε οτι ετυχε...ωστοσο επειδη η κοινωνια λεει πανεπιστημιο ουαου...!!!και στο πανεπιστημιο εχουν ανεβασει τον πηχι αρκετα ψιλα σε σημειο που και εγω απορουσα...εβαζαν θεματα που στην κυριολεξια σε ξεζουμιζαν....στο εγκυομαι...!!στο μεταξυ και τα συγγραματαπου κανουμε ειναι και μεγαλα σε υλη και στα ιατρικα μαθηματα τα βιβλια ειναι ιδια με τη ς ιατρικης.... αρα οταν κουραζεσαι παραπανω απαιτεις και παραπανω ειναι λογικο νομιζω!!
το προβλημα ειναι οτι η πλειοψηφια ειναι ΤΕ και ο κοσμος επισης δεν γνωριζει καν οτι υπαρχει πανεπιστημιο...στο ''αδελφη''εχουμε μεινει ακομη....Β παγκοσμιος πολεμος και πιο πισω μη σου πω...το σωστο κατα τη γνωμη μου ειναι να γινει οτι εγινε και στη κυπρο...ενιαια πανεπιστημιακη εκπαιδευση και επιμορφωση ολων οσων εχουν αποφοιτησει απο ΤΕ πολυ παλια...και ας κανουν και αναγκαια την επιμορφωση(συνεδρια κτλ) εξελισσομενη επιστημη ειναι οτι διαβασα τωρα προφανως σε 5 χρονια μη πω και νωριτερα πιθανον να μην ισχυουν ωστοσο κανεις δεν κουναει κανεναν απο τη θεση του ουτε του δινει και κινητρα για να εξελιχθει...και να σου πω και κατι οι μισοι προισταμενοι ειναι τελειως ασχετοι απο διοικηση...που θελω να καταληξω???η προυοηρεσια δεν ειναι αρκετη απο μονη της για να εξελιχθεις...ο προισταμενο πρεπει να ειναι οραμιτιστης κατα τη γνωμη μου και να φερνει νεες ιδεες στο τμημα...να σκεφτεται το κοστος οφελος σε μια πραξη(τεχνικη) τοσο σε πορους οσο και στον ιδιο τον ασθενη...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χριστιάνα Ρ.

Νεοφερμένος

Η Χριστιάνα Ρ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Χαιρετω σας παιδες.
Απο την στιγμη που περασα στο τμημα του ΑΕΙ της Νοσηλευτικης Αθηνων ενα απο τα θεματα που ακουω συνεχεια ειναι αυτο που εχει να κανει με την συγκριση των γοιτητων του ΑΕΙ και του ΤΕΙ της Νοσηλευτικης. Η αποψη μου πανω σε αυτο το θεμα ειναι η εξης:
Δεν θεωρω οτι οι ΠΕ κατηγορησαν ποτε τους ΤΕ ή τους υποτιμησαν σχετικα με αυτο που προετοιμαζονται να κανουν, απλα η θεση τους στα νοσοκομεια αλλα και οι γνωσεις τους σιγουρα ειναι υποδεεστερες των ΠΕ, γεγονος που μπορω να το τεκμηριωσω με πολλα τρανταχτα επιχειρηματα. Νομιζω ειναι οφθαλμοφανες οτι μονο και μονο η ονομασια ΑΕΙ και ΤΕΙ προσδιοριζει και καθιστα μεγαλη διαφορα στο επιπεδο των 2 σχολων, γιατι αν δεν υπηρχε καποια διαφορα δεν θα υπηρχε και αυτος ο διαχωρισμος φυσικα.
Επιπλεον, απο προσωπικη εμπειρια θεωρω οτι οταν στην σχολη μας περνανε ατομα τα οποια εχουν γραψει 18.000μορια σημαινει οτι ειναι ατομα που εχουν ιδρωσει την φανελα σε ολα τα μαθητικα τους χρονια και σιγουρα ολοι καταλαβαινουμε οτι σε επιπεδο μελετης, διαβασματος η οπως αλλιως θελετε να το αποκαλεσουμε , διαφερουν απο τα ατομα των ΤΕΙ που περνανε με 13-14.000, σωστα?
Δενθα μπορουσα να πραλειψω φυσικα οτι το επιπεδο σπυδων ειναι πολυ υψηλο , οι καθηγητες ιδιαιτερα απαιτητικοι και τα συγγραμματα βαρβατα στο ΑΕΙ, τα περισσοτερα απο αυτα ιδια με των φοιτητων της Ιατρικης, εν αντιθεσει με το τμημα του ΤΕΙ.
Παραδεχομαι οτι κανουμε πολυ λιγοτερα πρακτικα μαθηματα, αλλα η πρακτικη με το περασμα των χρονων κατακταται, η γνωση ομως που υπολειπεται των παιδιων των ΤΕ σε σχεση με των ΠΕ,η πολυ δυσκολα θα μπορεσει να γινει κτημα αυτων των ατομων, μονο με προσωπικη τους μελετη δηλαδη.
Το θεμα ειναι οτι δεν εχουμε κατι μαζι σας, πρεπει να ηρεμησουν λιγο τα πνευματα γιατι οι επαγγελματιες υγειας πρεπει να συνεργαζονται και οχι να συγκρουονται. Στην τελικη γιατι να εχουμε προβλημα η καποιου ειδους κομπλεξ οπως πολλοι λετε? Αφου εμεις ειμαστε στην εν λογω προνομιακη θεση.. και πιστεψτε με δεν εχουμε χρονο για ξεκατινιασματα και συγκρισεις. Αυτο που λεμε ειναι να αποδεχτειτε αυτο που ειστε. Οπως και εμεις αποδεχομαστε πχ οτι δεν ειμαι Ιατροι ετσι και εσεις εχετε διαφορα με τους ΠΕ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
Αυτό εννοώ όταν λέω για κόμπλεξ, και να πως εκφράζεται με τις επιλογές.

Ελάτε ρε παιδιά, κανείς εδώ μέσα δεν είδα να λέει, είδα τα προγράμματα σπουδών και βάση αυτού του δεδομένου κατέληξα ότι όντως στο πανεπιστήμιο μαθαίνεις περισσότερα. Επίσης δεν άκουσα κανεναν να λέει πως παρακολούθησε και στα δύο μαθήματα και βάση της αντικειμενικής του κρίσης κατέληξε στο συμπέρασμα πως το μάθημα στο πανεπιστήμιο είναι καλύτερο και οι γνώσεις πιο μπροστά. Όλοι λένε πως "πιστεύουν" πως στο πανεπιστήμιο είναι καλύτερα επειδή είναι πανεπιστήμιο. Αυτό και μόνο τα λέει όλα...

Δες τα ο ιδιος και θα καταλαβεις.

Τα τμηματα ΑΕΙ νοσηλευτικης,προσφερουν plus πληθωρα θεωρητικων γνωσεων,και οχι μονο συγκεκριμενων πρακτικων οπως τα ΤΕΙ νοσηλευτικης.
Δεν ειναι κομπλεξ,ειναι ρεαλισμος.Δεν γινεται να εξισωνουμε ΤΕΙ με ΑΕΙ.Ιδιαιτερα στην νοσηλευτικη,που οι διαφορες ''βγαζουν ματι''.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristina elen

Πολύ δραστήριο μέλος

Η xristina elen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 1,603 μηνύματα.
επισησ απο αει νοσηλευτικησ αναλαμβανεισ κυριωσ διοικητικεσ θεσεισ ενω απο το τει οχι..αυτη ειναι η διαφορα που εχω διαβασει κυριωσ!!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
ΑΕΙ=ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ.
ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΌ ΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
από εκεί και πέρα αυτά που λέτε τα λέτε για να τα πιστέψετε οι ίδιοι σας, γιατί δεν έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας.Ε τι να κάνουμε νοσηλευτής είναι ένας δεν θα γίνετε ποτέ κάτι παραπάνω.
Επίσης τρανταχτά παραδείγματα υπάρχουν και από τους φοιτητές των τει, τι κρίμα εε????
Και όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί κάλλιστα να διαβάσει την αξιολόγηση της ΑΔΙΠ!!!!!!εκεί δεν υπάρχουν ανωτερότητες!!!!!!!!!!!!!

επισησ απο αει νοσηλευτικησ αναλαμβανεισ κυριωσ διοικητικεσ θεσεισ ενω απο το τει οχι..αυτη ειναι η διαφορα που εχω διαβασει κυριωσ!!:D

Από πότε δεν αναλαμβάνουν τέτοια θέση οι ΤΕ??????ΠΩΩΩ έχω λιώσει στο γέλιο με τις αερολογίες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

xristina elen

Πολύ δραστήριο μέλος

Η xristina elen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 1,603 μηνύματα.
Από πότε δεν αναλαμβάνουν τέτοια θέση οι ΤΕ??????ΠΩΩΩ έχω λιώσει στο γέλιο με τις αερολογίες

κοιτα δεν εχω σχεση με την κατευθυνση...ειμαι θεωρητικη ν απλα ειχα παρει βιολογια και ειχα προσβαση στ καλα τει του 3 οεδιου...αν νδιαβασεισ το βιβλιο παμε πανεπιστημιο και δεισ στην σελιδα των αει νοσηλευτικησ λεει οτι αναλαμβανουν διοικητικεσ θεσεισ ενω στο τει δεν το λεει...ουτε λεω αερολογιεσ ουτε εννοειται υποβιβασα το τει.. ειμαι υπερ των τει ..καμια σχεση..ειναι πολυ καλη σχολη με σιγουρη σχεδον δουλεια...αν δεν εχω ψαξει κατι δεν το γραφω..κοιταξε αν θεσ το βιβλιο και αν ειμαι λαθοσ οκ...σορυ:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
στην σχολη μας περνανε ατομα τα οποια εχουν γραψει 18.000μορια
αυτό από που προκύπτει??

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ#ΤΕΙ##ΑΘΗΝΑΣ βαθμός πρώτου 17640 βαθμός τελευταίου 14705
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ#ΤΕΙ##ΑΘΗΝΑΣ βαθμός πρώτου 15693 βαθμός τελευταίου 13185
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ#ΑΘΗΝΑΣ βαθμός πρώτου 18799 βαθμός τελευταίου 16558
δεν βλέπω χαώδη διαφορά........
Αναλαμβάνουν τις ίδιες θέσεις...Γνωρίζεις τα επαγγελματικά δικαιώματα η όχι?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χριστιάνα Ρ.

Νεοφερμένος

Η Χριστιάνα Ρ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Antis, τα μορια στις σχολες δεν αλληεπικαλυπτονται καν, ακομα και μεταξυ του καλυτερου που περασε στην σχολη σας και του χειροτερου σε εμας υπαρχει μια διαφορα της ταξεως 1000 μοριων ;) Οσο και να φωναζετε η πραγματικοτητα ειναι αυτη που ειναι, και καλυτερα να την συνηθισετε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top