Ψαγμένοι vs Μαζοποιημένοι

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Μπα,εγώ μόνο τους δεξιούς κράζω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,153 μηνύματα.

xrisopsaro

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η xrisopsaro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 213 μηνύματα.
ωριμότητα δεν είναι πάντα να διάβαζεις 5-6 πράγματα και να συζητάς απλά...ως ωριμότητα όπως το θέτω εγώ με βάση και αυτό το νήμα..είναι να μπορείς να συζητάς,να δέχεσαι απόψεις και να αμφισβητείς ακόμα και αυτά που ξέρεις...το διαβάζω 5-6 σελίδες δεν με κάνει πιο ωριμό..αλλά το να μπορώ να πάω παραπέρα από αυτό που διαβάζω....γνωστικά κλπ..

...ωριμοτητα επισης ειναι οχι μονο να μπορεις να πας ενα βημα παραπερα αλλα και αυτα που ξερεις και θεωρειται οτι πρεσβεβεις να τα κανεις και πραξη...εχω φιλους που που σε επιπεδο συζητησης ειναι φοβεροι...αλλα τιποτα απο οσα λενε δεν κανουν πραξη στη ζωη τους....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Pure_Seduction

Επιφανές μέλος

Ο Pure_Seduction αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 9,834 μηνύματα.
λοιπον τον τελευταιο καιρο τριγυρνα στο μυαλο μου το θεμα του αν οι εφηβοι που διαβαζουν πολυ και γενικα ψαχνονται ειναι πιο ωριμοι 'η τελικα ειναι μεγαλυτερες ψωναρες και πιο υποκριτες απο τους εφηβους που ακολουθουν την μαζα????τι γνωμη εχετε γι αυτο?


Υ.Γ γιατι οχι, μπορουμε να πουμε και για προσωπικες εμπειριες 'η αν εμεις θεωρουμε τον εαυτο μας "ψαγμενο" τι πιστευουμε

Δεν θεωρω τον εαυτο μου ψαγμενο οσον αφορα τη θρησκεια,την πολιτικη και διαφορα αλλα κοινωνικα θεματα.Διαβαζω εφημεριδες,διαβαζω σαιτς αλλα ως εκει.Θαυμαζω τα παιδια που εχουν πολυπλευρες γνωσεις πανω σε θεματα που προανεφερα.
Αυτα για μενα ειναι τα ψαγμενα ατομα.

Τα μαζοποιημενα ειναι αυτα που οταν βγω σε μια καφετερια ή καπου αλλου ειναι λες και βλεπω ΠΑΝΤΟΥ το ιδιο ατομο.Ας σχηματισω το πορτραιτο ενος νεου σε καφετερια για να σας δωσω ενα παραδειγμα : 13-14-15 (το πολυ) χρονων,με το γιακα σηκωμενο,με ναργιλε με οτι γευση γουσταρει,το ματακι να παιζει εδω και εκει και η μαγκια να ρεει αυθονη αναμεσα στις συζητησεις.

Παρολο που δεν μου αρεσουν τα ταμπελακια,ειμαι απο τους ανθρωπους που βαζουν συχνα,οχι μονο στους αλλους αλλα και στον ιδιο μου τον εαυτο,ευτυχως υπαρχουν και εξαιρεσεις και παντου μπορεις να βρεις θαυμασια ατομα για συζητηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moxa15

Διάσημο μέλος

Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 3,327 μηνύματα.
Η ωριμότητα είναι το τέλος της νεότητας!τι να πω δεν ξερω ειλικρινα πιστευω οτι ωριμοτητα ειναι σε πολλα θεματα οχι μονο στο γνωστικο επιπεδο του καθενος(δλδ να μπορει να μιλαει για πολλα θεματα) αλλα και στη μουσικη που ακουει καποιος, τις ιδεες που ενστερνίζεται και τελικα στην ιδια την προσωπικοτητα του και τις αλλαγες που υφισταται στο περας του χρονου

αρα οπως καταλαβατε δεν εχω καταλαβει για τι ακριβως μιλαω αφου, δεν εχω αοριστολογήσει περισσοτερο στη ζωη μου....:devil:

γενικα δεν νομιζω οτι μπορει καποιος να πει τι ειναι...:hmm:


Μπα,εγώ μόνο τους δεξιούς κράζω.
:D:D:D κλασσικη απαντηση απο Crowley;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
μαζοποιημένοι ρε!

δε μ' αρέσει να με ψάχνουν :smoke:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

LiViNGtheLiFE

Διάσημο μέλος

Η LiViNGtheLiFE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 2,226 μηνύματα.
Οι χειρότεροι μαζοποιημένοι από όλους είναι εκείνοι που το παίζουν ψαγμένοι και νομίζουν ότι ακούγοντας hip hop ή κάνοντας piercing ή οτιδήποτε αυτού του τύπου τελοσπάντων διαφοροποιούνται ενώ στην πραγματικότητα κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει...
https://revolutionflash.blogspot.com/2012/02/blog-post.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,700 μηνύματα.
Καταρχήν ψάχνεσαι για εσένα, όχι για να κάνεις επίδειξη.
Από αυτούς που ακολουθούν τη μάζα επειδή ποτέ δεν έκαναν κάτι διαφορετικό δεν έχει νόημα να ζητήσεις πολλά, κατά πάσα πιθανότητα ο εγκέφαλός τους δε θα αντέξει στην πορεία. Αυτοί που ενώ έχουν ιδέες τις αφήνουν στην άκρη για να ανήκουν κάπου πάνω κάτω τα ίδια, δεν αξίζουν καν το χρόνο σου αν πούμε ότι στους προηγούμενους θα αφιέρωνες ένα 5λεπτο.

Σχετικά με την αναγνώριση, αυτοί που την κυνηγάνε για κάτι που υποτίθεται ότι επιλέγουν να κάνουν είναι το ίδιο μαλάκες με τους πάνω. Μάλλον έχεις δηλαδή δύο κατηγορίες που ντροπιάζουν την ηλικία μας, μια και τις περισσότερες φορές φαίνεται εκπροσωπούν όλους, και μια τρίτη στο μεταίχμιο.

Βρες τίποτ' άλλο να τριγυρίσει το μυαλό σου, χάνεις το χρόνο σου.
...ωριμοτητα επισης ειναι οχι μονο να μπορεις να πας ενα βημα παραπερα αλλα και αυτα που ξερεις και θεωρειται οτι πρεσβεβεις να τα κανεις και πραξη...

Προσωπικά κρατώ αυτά τα σημεία...
Ένα είναι το σίγουρο πάντως,χωρίς τους "μαζοποιημένους" οι "ψαγμένοι" θα είχαν πεθάνει στην ψάθα!;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jeanjean

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο John αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 182 μηνύματα.
Στην ουσία μιλάμε για τις διαφορές των ανθρώπων που συνεχώς ψάχνουν την αλήθεια και των ανθρώπων που αναλώνονται σε ζωή που επέλεξαν οι ''αλλοι''.
Το πρόβλημα είναι πως η πλειοψηφία της μάζας κράζει αυτούς που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα.
Μπορώ να δικαιολογήσω αυτην την συμπεριφορά.Αυτο συμβαίνει διότι τα ατομα της μάζας,αυτα που κράζουν,νιώθουν μεσα τους πως και αυτά μπορούν να βγουν στο κυνήγι της αλήθειας.Αλλά δεν το κάνουν διοτι δεν μπορουν να καταπολεμήσουν τον φόβο της απόρριψης απο την μάζα,της διαφορετικότητας από τους άλλους.Αυτο δεν καταπολεμάται.Απλά συνηθίζεται.
Οπότε χρησιμοποιούν το κράξιμο ως άμυνα,ωστε να μην λυγίσουν και συνειδητοποιήσουν πως θέλουν και αυτοί.
Νομίζουν πως είναι τρομακτικό το ''μετά'' και μοναχικό.Ομως στην ουσία στον δρόμο της αλήθειας,γνωρίζεις τον μοναδικό αληθινό σου συντροφο.Εσένα.Γιατί όλα τα άλλα είναι μια απλη ψευδαισθηση που προσπαθει να αναπληρώσει το κενό αυτό.Της αγνοιας σου για τον εαυτό σου.
Οταν μπεις σε αυτόν τον δρόμο δεν υπάρχει γυρισμός.Πας μόνο μπροστά.Με ότι συνεπάγεται αυτό.
Το μυστικό της ''επιτυχίας'' είναι να νιώθεις αυτά που πράττεις,σκέφτεσε και λες.Φαινεσε ''ψευτικος'' επειδή δεν το νιώθεις αυτό που προσπαθείς να δείξεις.
Οταν νιώσεις το ''κάτι άλλο'',δεν θα προσπαθήσεις να το δείξεις.Θα γίνει ένα με το είναι σου,και θα αναβλύζει σε κάθε τι που κάνεις και λες,χωρίς να το συνειδητοποιείς.
Αυτα. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nioniosmeg

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άδης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 1,949 μηνύματα.
Στα σχολεία καλλιεργούν τον ανταγωνισμό, τις κλίκες, την έννοια του individuality.
Σου ξεριζώνουν κάθε αίσθημα φιλίας και συνεργασίας και σου χώνουν το "μόνος μου μπορώ καλύτερα, εσύ απλά με καθυστερείς".
Σίγουρα είναι κακό να είσαι άβουλος στη μάζα των νέων, αλλά το να είσαι "ψαγμένος", και μόνος σου, και να μην κάνεις κανένα συμβιβασμό και να περιμένεις όλοι να έχουν την ίδια ιδεολογία με σένα, όσο "σωστή" κι αν είναι, είναι σίγουρα χειρότερο.
Μπαίνεις στη μάζα, και ανταλλάζεις στοιχεία με τους άλλους. Νιώθεις τη νοοτροπία τους και τους πείθεις να νιώσουν τη δική σου.
Και άμα εν τέλει μαζοποιηθείς και γίνεις κι εσύ άβουλο ον, είσαι μαλάκας και άντε γαμήσου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Vasool

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Βασω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 163 μηνύματα.
Οπως σε καθε κοινωνια, ετσι και εδω υπαρχουν οι πρωτοποροι και οι ακολουθοι τους, οι μαζοποιημενοι, 'η αλλιως "τα προβατα" (λιγο υπερβολικος ο χαρακτηρισμος αλλα τεσπα). Σαφως υπαρχουν και ανθρωποι που δεν ταυτιζονται με τις επικρατεστερες τασεις και συνηθειες κλπ κλπ των νεων σημερα (οπως και στις προηγουμενες εποχες) και θελουν να κανουν κατι διαφορετικο απο τα ηδη υπαρχοντα. ετσι ξεκινησαν ολες οι υποκουλτουρες (πχ πανκς, χιπις κλπ). Αργοτερα, οι συνηθειες και οι τασεις αυτων των ομαδων εγιναν πιο γνωστες και καποια ακομα ατομα τις ανακαλυψαν και ενταχθηκαν. Ποιος ξερει, ισως στην μουσικη, στην εμφανιση, στις συνηθειες και στην ιδεολογια να ταυτιζοταν και οι ιδιοι, να βρηκαν τον εαυτο τους. Ετσι αυτες οι ομαδες μεγαλωσαν. Αργοτερα ομως, αυτες οι ομαδες εγιναν "ιν". Δηλαδη μετατραπηκαν σε αυτο στο οποιο εναντιωνονταν: τη μαζικοτητα. Οταν ημουν στο γυμνασιο ψαχνομουν πολυ με κατι τετοια, και σε ενα ντοκιμαντερ για τις υποκουλτουρες, ενας πρωην πανκ ειπε ακριβως το ιδιο πραγμα: "Δεν γουσταρα να ειμαι αυτο που εκραζα". Σαφως λοιπον και υπαρχουν ατομα που θελουν να ακουνε διαφορετικη μουσικη απ'οτι παιζουν o athens deejay και ο kiss fm, να μην ψωνιζουν αποκλειστικα και μονο απο καταστηματα την ερμου, να μην πινουν καφε στα σταρμπακς αλλα σε μια "απλη" καφετερια και που προτιμουν να περασουν ενα σαββατοβραδο με παρεα στο playhouse και οχι σε ενα κεντρικο κλαμπ. Αλλα το θεμα ειναι να το ΘΕΛΟΥΝ και οχι να το κανουν επειδη εχει γινει ΜΟΔΑ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top