akis95
Δραστήριο μέλος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
ΝΔΟ
(β + γ)x + (γ + α)y + (α + β)z = 0
Για να μην βαριέστε καλοκαιριάτικα την έβαλα
![Χαμόγελο :) :)](https://www.e-steki.gr/images/smilies/smilenew.png)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
αx + βy + γz =0 και χ + y + z=o
ΝΔΟ
(β + γ)x + (γ + α)y + (α + β)z = 0
Για να μην βαριέστε καλοκαιριάτικα την έβαλα![]()
Η άσκηση λύνεται με γνώσεις γ γυμνασίου? ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
Η άσκηση λύνεται με γνώσεις γ γυμνασίου? ;
Και με γνωσεις πρωτης γυμνασιου μη σου πω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akis95
Δραστήριο μέλος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
![Χαμόγελο :) :)](https://www.e-steki.gr/images/smilies/smilenew.png)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
αx + βy + γz =0 και χ + y + z=o
ΝΔΟ
(β + γ)x + (γ + α)y + (α + β)z = 0
Για να μην βαριέστε καλοκαιριάτικα την έβαλα![]()
(β + γ)x + (γ + α)y + (α + β)z=0 (1)
Iσχυουν απο τη δοθεισα σχεση:
-(x+y)=z
-(y+z)=x
-(z+x)=y
Οποτε με αντικατασταση στην (1) παιρνουμε:
-(β + γ)(y+z) - (γ + α)(z+x) - (α + β)(x+y)=0
δηλαδη
(β + γ)(y+z) + (γ + α)(z+x) +(α + β)(x+y)=0
πραξεις πραξεις πραξεις(επιμεριστικες)
και καταληγουμε οτι :
2αχ+2βy+2γz+ α(z+y) + β(x+z)+ γ(x+y) =0
Το κοκκινο φευγει απο την αρχικη σχεση και απο τις πρασινες σχεσεις εχουμε:
-αχ-βy-γz=0
αχ+βy+γz=0
που ισχυει.
Nομιζω οτι δεν ξεφευγει η λυση απο τα μαθηματικα γυμνασιου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akis95
Δραστήριο μέλος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
![](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.e-steki.gr%2Fimages%2Fimported%2F2011%2F07%2Feqlatex5Clarge205Cleft5C7B5Cbegin7Bmatri-1.gif&hash=7f2448de384d311ead264eca17556ca2)
Τότε
![](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.e-steki.gr%2Fimages%2Fimported%2F2011%2F07%2Feqlatex5Clarge205Cfrac7Bx7D7B5Cbegin7Bvm-1.jpg&hash=10e690eef4d3d2f2dbfe5d4007b38aa6)
οπου
![](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.e-steki.gr%2Fimages%2Fimported%2F2011%2F07%2Feqlatex5Clarge205Cbegin7Bvmatrix7Db20c20-1.jpg&hash=0e1859fc1b63f08075e41549361e2fa5)
![](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.e-steki.gr%2Fimages%2Fimported%2F2011%2F07%2Feqlatex5Clarge205Cfrac7By7D7B5Cbegin7Bvm-1.jpg&hash=8940b0b1cfb395d39a788a22d9cdde36)
![](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.e-steki.gr%2Fimages%2Fimported%2F2011%2F07%2Feqlatex5Clarge205Cbegin7Bvmatrix7Da20b20-1.jpg&hash=e70f89da2ed53d7ffeda786a94172eb9)
ελπιζω να τα εγραψα σωστα γιατι το latex ειναι μπερδεμα
Με αυτο τον τροπο που εγραψα ξεφευγει, ο δικος σου τροπος ειναι χρονοβορος αν και ολοσωστος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
Ανέβασα τη λύση για να δείξω στα παιδιά ότι δεν πρέπει να τα χάνουν μόλις δουν 6 αγνώστους και σχέσεις.
Αν τα πάρουμε με τη σειρά, μπορούμε να φτάσουμε μέχρι εκεί που φτάνουν οι γνώσεις μας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
Ισως φταίει η ώρα, αλλά δεν κατάλαβα τη λύση σου.
Ανέβασα τη λύση για να δείξω στα παιδιά ότι δεν πρέπει να τα χάνουν μόλις δουν 6 αγνώστους και σχέσεις.
Αν τα πάρουμε με τη σειρά, μπορούμε να φτάσουμε μέχρι εκεί που φτάνουν οι γνώσεις μας.
δεν κολωσα με τους πολους αγνωστους αλλα το σκεφτηκα διαφορετικα δλδ οτι η (1) και (2) σχεσεις εφοσον ηταν ισες με μηδεν αρα και το αθροισμα,γινομενο τους θα ηταν ισο με 0 και με καποιο τροπο θα καταληγαμε στην παρασταση (3) .
![Embarrassment :redface: :redface:](https://www.e-steki.gr/images/smilies/redface.gif)
![Embarrassment :redface: :redface:](https://www.e-steki.gr/images/smilies/redface.gif)
ΥΣ.:δεν καταλαβα την λυση του ακη
![Embarrassment :redface: :redface:](https://www.e-steki.gr/images/smilies/redface.gif)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
δεν κολωσα με τους πολους αγνωστους αλλα το σκεφτηκα διαφορετικα δλδ οτι η (1) και (2) σχεσεις εφοσον ηταν ισες με μηδεν αρα και το αθροισμα,γινομενο τους θα ηταν ισο με 0 και με καποιο τροπο θα καταληγαμε στην παρασταση (3) .
ΥΣ.:δεν καταλαβα την λυση του ακη![]()
Λοιπον θα ξαναγραψω την λυση μου πιο κομψα. Κάθε σειρα θα συνδέεται με <=>
1.Παμε απο την σχεση που εχουμε (3) σε κατι που ισχυει (μαλλον την 1 ή τη 2)
(β + γ)x + (γ + α)y + (α + β)z = 0
βχ +γχ + γy+ αy + αz+ βz = 0
β(z+x) + α(y+z) + γ(χ+y)=0
και χρησιμοποιώντας την σχεση 2
-βy-αχ-γz=0
αχ+βy+γz=0
εδω τελειωσε
2.Επειδη το εχουμε παρει με ισοδυναμιες, μπορει να προκυψει κι αναποδα
Δηλαδη, όπως ειπες, να αρχίσουμε από την σχέση (1) να καταλήξουμε στην (3)
Πως θα γινει αυτο;
Απλά διαβάζοντας την πορτοκαλί λύση από τα κάτω προς τα πάνω.
-αχ-βy-γz=0
και χρησιμοποιώντας την σχεση 2
β(z+x) + α(y+z) + γ(χ+y)=0
βχ +γχ + γy+ αy + αz+ βz = 0
(β + γ)x + (γ + α)y + (α + β)z = 0
Δεν το συνηστω βεβαια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akis95
Δραστήριο μέλος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
συμφωνα με τα παραπανω που εγραψα ειναι μια μεθοδοσ που ονομαζεται σταυροειδης πολλαπλασιαμος οταν εχεις σχεση =0 (Τα γραματα ειναι τα ιδια στα αγγλικα)
Συμφωνα με τισ 2 τελευταιεσ σχεσεις προκυπτει οτι
![](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.e-steki.gr%2Fimages%2Fimported%2F2011%2F07%2Feqlatex5Clarge205Cfrac7Bx7D7Bbc7D5Cfrac7-1.gif&hash=14348c8852d4deede7373723d4f60698)
και
![](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.e-steki.gr%2Fimages%2Fimported%2F2011%2F07%2Feqlatex5Clarge205Cfrac7Bx7D7Bbc7Dk5CLeft-1.gif&hash=b74a8993250c0fa6732d61819505d1ed)
ομοια
![](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.e-steki.gr%2Fimages%2Fimported%2F2011%2F07%2Feqlatex5Clarge20yk28ca29-1.gif&hash=a607677dbc8e1c85d1a01c3b905103b8)
![](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.e-steki.gr%2Fimages%2Fimported%2F2011%2F07%2Feqlatex5Clarge20zk28ab29-1.gif&hash=6dffd0d7f1f60d215ba65ca42da7c408)
![](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.e-steki.gr%2Fimages%2Fimported%2F2011%2F07%2Feqlatex5Clarge20285Cbeta205Cgamma295Cchi-1.gif&hash=65b469893088e4bb5148d023d77e430d)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
ευχαριστω πολυ φιλε αντωνη ειχα σκαλωσει ασχημα με το προβλημα . Δεν το εβλεπα απο την σωστη οπτικη γωνια.Δηλαδη ο τροπος σκεψης μου δεν ηταν σωστος εξ αρχης.Λοιπον θα ξαναγραψω την λυση μου πιο κομψα.Κάθε σειρα θα συνδέεται με <=>
1.Παμε απο την σχεση που εχουμε (3) σε κατι που ισχυει (μαλλον την 1 ή τη 2)
(β + γ)x + (γ + α)y + (α + β)z = 0
βχ +γχ + γy+ αy + αz+ βz = 0
β(z+x) + α(y+z) + γ(χ+y)=0
και χρησιμοποιώντας την σχεση 2
-βy-αχ-γz=0
αχ+βy+γz=0
εδω τελειωσε
2.Επειδη το εχουμε παρει με ισοδυναμιες, μπορει να προκυψει κι αναποδα
Δηλαδη, όπως ειπες, να αρχίσουμε από την σχέση (1) να καταλήξουμε στην (3)
Πως θα γινει αυτο;
Απλά διαβάζοντας την πορτοκαλί λύση από τα κάτω προς τα πάνω.
αχ+βy+γz=0
-αχ-βy-γz=0
και χρησιμοποιώντας την σχεση 2
β(z+x) + α(y+z) + γ(χ+y)=0
βχ +γχ + γy+ αy + αz+ βz = 0
(β + γ)x + (γ + α)y + (α + β)z = 0
Δεν το συνηστω βεβαια.
ΥΣ.:οσο κοιτω την λυση του ακη τοσο δεν την καταλαβαινω .Ας πουμε οτι φταει το καλοκαιρι ....
μολις καταλαβα την λυση του ακη .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akis95
Δραστήριο μέλος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
Αν
![](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.e-steki.gr%2Fimages%2Fimported%2F2011%2F07%2Feqlatex5Clarge205Cchi205Cpsi205Comega205-1.gif&hash=044b4f589305fd2a8a303939ac0c1554)
και
![](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.e-steki.gr%2Fimages%2Fimported%2F2011%2F07%2Feqlatex5Clarge205Cfrac7B5Cchi205Cpsi207D-1.gif&hash=cdeb00f974dc25ad2a83cabaf32cf376)
ΝΔΟ
![](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.e-steki.gr%2Fimages%2Fimported%2F2011%2F07%2Feqlatex5Clarge205Cfrac7B17D7B5Cchi207D5C-1.gif&hash=c3926cd5f67429baf9775b2dc49f368c)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
Η πρώτη σχέση γράφεται ισοδύναμα
Η σχέση που θέλουμε να αποδείξουμε γράφεται ισοδύναμα
που ισχύει από (1).
Αυτό που δεν κατάλαβαν οι περισσότεροι (αναφερόμενος στην άσκηση με το σύστημα) ήταν η χρήση του σταυροειδούς πολλαπλασιασμού, μια μέθοδος αντιμετώπισης συστημάτων κ.α. Δεν θέλει πολλή θεωρία, αφού η (γενική) απόδειξη της μεθόδου αυτής απλά θέλει λίγα παραπάνω βήματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
Ας βάλω μια ώραια(λυνεται βεβαια και με γνωσεις γυμνασιου αφιερωμενη στον Τασο)
Αν![]()
και![]()
ΝΔΟ
![]()
Φίλε Τασο, τωρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την 3η βασικη αποδειχτικη τακτικη.
Αφου και τα δυο μελη(υποθεση-συμπερασμα) ειναι ''μεγαλα'', μπορεις να κανεις τις πραξεις στο 1ο μεχρι εκει που φτανει
και στο 2ο μεχρι εκει που φτανει, και θα βγει οτι οι παραστασεις ειναι τελικα ισες.
Οι ασκήσεις αυτές ειναι βασικές, γιατι δειχνουν τον τροπο σκεψης επιλυσης τετοιων ασκησεων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
Φίλε Τασο, τωρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την 3η βασικη αποδειχτικη τακτικη.
Αφου και τα δυο μελη(υποθεση-συμπερασμα) ειναι ''μεγαλα'', μπορεις να κανεις τις πραξεις στο 1ο μεχρι εκει που φτανει
και στο 2ο μεχρι εκει που φτανει, και θα βγει οτι οι παραστασεις ειναι τελικα ισες.
Οι ασκήσεις αυτές ειναι βασικές, γιατι δειχνουν τον τροπο σκεψης επιλυσης τετοιων ασκησεων.
αυτη την ελυσα γιαυτο αλλοστε ζητησα και αλλη
ιδου και η αποδειξη https://imageshack.us/photo/my-images/694/apodeiksi001.png/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akis95
Δραστήριο μέλος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
Αν
χ+y+ω=1 και χ²+y²+ω²=1 και χ³+y³+ω³=1
ΝΔΟ ενας τουλαχιστον απο τους χ,y,ω ειναι μηδεν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
wfgl
Νεοφερμένος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
https://imageshack.us/photo/my-images/846/zz001.png/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akis95
Δραστήριο μέλος
![Ημερομηνία Ημερομηνία](images/general/calendar.png)
![Ώρα Ώρα](images/general/clock.png)
Αν α²+χ²=1, β²+ψ²=1, και αψ-βχ=1
νδο οτι α²+β²=1
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 19 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.