Αξίζει να φοιτήσεις στην Ιατρική μετά το καινούριο νομοσχέδιο στην υγεία;

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,173 μηνύματα.
Ελπίζω ν εφαρμοστεί ότι καλύτερο για τους εργαζόμενους, για όλους και όχι μόνο για επαγγέλματα κάστες..Αλλά με μπερδέψατε θα γίνει ή δεν θα γίνει το νομοσχέδιο..?? Έχουν πει και αλλάξει τόσα πράγματα που έχω μπερδευτεί...

Το τι θα γίνει δεν το ξέρει κανένας καθώς δεν έχει περάσει από τη Βουλή. Τα άκουσα από εκπροσωπο του ιατρικού συλλόγου και το έλεγε και ο ίδιος ο Λοβέρδος στα κανάλια. Πολύ πιθανόν να κάνει πίσω μην αντέχοντας το πολιτικό κόστος

Το τι είναι καλό για τον ασφαλισμένο είναι κάτι σχετικό (ο ασφαλισμένος ούτε τώρα πληρώνει άμεσα το γιατρό "πληρώνει το ταμείο του". Το ότι επιλέγουν γιατρους χωρίς σύμβασημε το ταμείο τους π.χ. ΙΚΑ δείνχει κάτι ). Ο ιδιώτης γιατρός θα ειναι ο μεγάλος ζημειωμένος αφού θα πληρωνεται 700 max από τα ασφαλιστικά ταμεία και πιθανότατα θα αποκτήσει νοοτροπία δημόσιου υπάλληλου "όπως ήταν μέχρι τώρα οι ιατροί του ΙΚΑ". Δηλαδή θα ανοιγει μόνο το πρωί 9 - 2 και θα κλείνει τα τηλεφωνα όταν τελειώνει το ωράριο του. Απογεύματα δεν έχει νόημα να δουλεύει αφού θα έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο αριθμό επισκέψεων για να πάρει τα 700 ευρώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Αυτος που παει ιατρικη μονο και μονο για να βγαλει κανενα φραγκο παραπανω θα επρεπε να κοβεται πριν καν μπει στην ιατρικη. Εαν καποιος θελει να γινει γιατρος, θα πρεπει να το κανει επειδη του αρεσει να βοηθαει τον συνανθρωπο του, οχι για να αγορασει καινουρια mercedes.

Συμφωνώ (σχεδόν) απολύτως.

Δεν υπαρχει πιο απαισιο πραγμα απο το να πηγαινεις να δεις ενα γιατρο και να σου φερεται λες και του τρως τον χρονο. Να σε εξεταζει στα γρηγορα, να μη σου δινει σημασια ή να σου λεει να κλεισεις 2ο ραντεβου για να δει το αλλο προβλημα που σε απασχολει.

Δυστυχώς πολλές φορές γι' αυτό δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι γιατροί. :/:

Ενας πραγματικος φοιτητης ιατρικης δεν πρεπει να παραπονιεται επειδη ο μελλοντικος του μισθος θα ειναι μειωμενος ή επειδη με 700 ευρω θα βλεπει 100 ασθενεις τη μερα αντι για 10. Απο την στιγμη που επελεξες να σπουδασεις ιατρικη, επελεξες να σωζεις ζωες και να βοηθας τον συναθρωπο σου, οχι να κλαιγεσαι που ο μισθος σου δεν θα ειναι αυτος που περιμενες.

Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να πηγαίνουμε στην Ιατρική για τα λεφτά αλλά επίσης πιστεύω πως μπορούμε και πρέπει να ζητάμε έναν αξιοπρεπή μισθό. Δεν σου λέω να χεζόμαστε στο τάλιρο αλλά όχι και να βγάζουμε 700 ευρώ.
Επίσης, το να βλέπουμε 100 κι όχι 10 ασθενείς σε μια μέρα μεγαλύτερο κακό κάνει στους ασθενείς παρά σε εμάς ;)

Seira J. Roiard συμφωνώ με ότι λες, αλλά ζούμε μια διαφορετική Νεοελληναράδικη πραγματικότητα...
μακάρι να ήταν έτσι όπως τα λες και μακάρι να περνούσαν οι μαθητές με κλήρωση στην Ιατρική όπως γίνεται στην Ολλανδία, στην Ελβετία, στην Δανία,...
τότε θα έπαυαν και οι συγκρίσεις περί μουράτων επιστημών, περί επιστημών δεύτερης κατηγορίας, περί μαζικού ψωνίσματος για την ιατρική επιστήμη,...

Με κλήρωση; Πρώτη φορά ακούω αυτό το σύστημα και μου φαίνεται αρκετά παράξενο. Πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος αξιολόγησης του καταλληλότερου υποψηφίου ιατρικής είναι εξετάσεις+συνέντευξη+βιογραφικό. Βέβαια κατά πόσο αυτό θα λειτουργούσε στην Ελλάδα, δεν ξέρω (ποιο σύστημα μπορεί να λειτουργήσει στην Ελλάδα by the way?).
Δεν νομίζω ότι η ιατρική θεωρείται μουράτη επιστήμη ενώ τα μαθηματικά θεωρούνται 2ης κατηγορίας. Αυτό που ισχύει είναι ότι το ιατρικό επάγγελμα θεωρείται πιο μουράτο από του μαθηματικού. Το αν είναι σωστό ή λάθος αυτό είναι άλλη ιστορία.

Kαι πως να το καταλάβουν αυτό (να τους κάνουν ψυχολογικά τεστ; ). Ιατρική δεν είναι δύσκολο να σπουδάσεις (είναι πολύ πιο εύκολο από το να σπουδάζεις ΗΜΜΥ, μαθηματικό και πολλές άλλες σχολές).

Δεν είναι κακή ιδέα τα ψυχολογικά τεστ. Μερικοί συμφοιτητές μου πραγματικά απορώ πως μπήκαν στην σχολή :P
Η δυσκολία της σχολής είναι θέμα αρκετά υποκειμενικό νομίζω. Για μένα τουλάχιστον το ΗΜΜΥ θα ήταν ευκολότερο από την Ιατρική.

Πάρα πολλοί μαθητές του 8 του 9 του 10 πάνε εξωτερικό και βγάζουν ιατρική τελειώνουν στην ώρα τους και επιλέγονται στην ειδικότητα όχι με βάση ικανότητα αλλά με βάση την αναμονή δουλεύουν με στάνταρ πρωτόκολλά και μπορεί αν είναι καλά επικοιννειακοί να βγάλουν αρκετά χρήματα. Αυτοί οι μαθητές δε θα βγάζανε μια σχολή όπως το μαθηματικό και το ΗΜΜΥ .

Μπορεί να βγάλουν καλά χρήματα αλλά καλοί γιατροί αμφιβάλλω αν θα είναι. Απλούστατα γιατί η Ιατρική δεν μπορεί να ασκείται μόνο με πρωτόκολλα.
Σίγουρα πάντως δεν θα μπορούσαν να βγάλουν το μαθηματικό ή το ΗΜΜΥ.

Εμένα προσωπικά δε με πειράζει ο μισθός (Για την ώρα) μίλησα για το κύρος. Οι Έλληνες (ακόμα και εσείς οι ίδιοι που είστε σπουδαγμένοι) έχουν θεοποιήσει αρκετά τους ιατρούς (αυτό το κάνουν σε πολύ χειρότερο βαθμό οι μεγαλύτεροι)

Πλέον βέβαια βλέπεις πως αντιμετωπίζονται οι ιατροί (από όσους είναι κάτω των 60 ετών). :)

Συμφωνώ στη γενική ιδέα. Η πλειοψηφία (για μένα όλοι) την επιλέγει πρώτα από όλα για προσωπική ικανοποίηση και όχι για το αίσθημα αλληλοβοήθειας προς τον συνάνθρωπο. Το περιέργο είναι ότι λίγοι το παραδεχόμαστε

Μα εννοείται πως θα επιλέξεις τι θα σπουδάσεις με βάση την προσωπική ικανοποίηση!

Να κάνω μια ερώτηση?? Ο συγκεκριμένος κλάδος δεν είναι υπέρ-κορεσμένος?? Θεωρώ ότι πλέον δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, αν θέλει κανείς να βγάλει λεφτά πια. Μπορεί να κάνω και λάθος...

Είναι. Αν κάποιος θέλει να πάει Ιατρική για να βγάλει λεφτά, καλύτερα να κάνει κάτι άλλο, δεν αξίζει τον κόπο σε αυτή την περίπτωση να μπλέξει με την Ιατρική.

εδώ bettina, έχω ακούσει και το εξής επιχείρημα υπερ επιλογής της ιατρικής ένατι άλλης επιστήμης:
εφόσον η ιατρική έχει 60 εξαμηνιαία μαθήματα για το πτυχίο, είναι καλύτερη επιστήμη από οποιαδήποτε άλλη επιστήμη λόγω μεγάλου αριθμού μαθημάτων

LOL...Απλά! Ποιος θεός το είπε αυτό;

Είναι η ιδανική σχολή αν θέλεις να ανοίξεις επιχείρηση δικιά σου.

Αυτό το λες συνέχεια, το "επιχείρηση" αλλά πραγματικά μου φαίνεται πολύ άσχημο. Τι να πω, ίσως να είμαι ακόμη μικρό και αθώο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bettina

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η bettina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Δεν είναι δίκαιο ένας γιατρός να παίρνει 700 ευρώ μετά από τόσες σπουδές και κούραση.. Αν είναι δυνατόν και εννοείται ότι πρέπει να κοιτάει και το οικονομικό.. Με το γόητρο οικογένειες δεν ζουν. Το ενοχλητικό είναι αλλού.. Το ότι δεν υπάρχει κατανομή επαγγελματων και ίσες ευκαιρίες για όλους. Στν Ελλάδα υπάρχουν μόνο τα και καλά επαγγέλματα που και καλά δίνουν κύρος .. Τι σημαίνει κύρος. Εν ολίγοις το πρόβλημα είναι το ΠΟΥΛ ΜΟΥΡ και η νοοτροπία Ελλαδισταν .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pop corn

Πολύ δραστήριο μέλος

Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
Δεν είναι δίκαιο ένας γιατρός να παίρνει 700 ευρώ μετά από τόσες σπουδές και κούραση.. Αν είναι δυνατόν και εννοείται ότι πρέπει να κοιτάει και το οικονομικό.. Με το γόητρο οικογένειες δεν ζουν. Το ενοχλητικό είναι αλλού.. Το ότι δεν υπάρχει κατανομή επαγγελματων και ίσες ευκαιρίες για όλους. Στν Ελλάδα υπάρχουν μόνο τα και καλά επαγγέλματα που και καλά δίνουν κύρος .. Τι σημαίνει κύρος. Εν ολίγοις το πρόβλημα είναι το ΠΟΥΛ ΜΟΥΡ και η νοοτροπία Ελλαδισταν .
Όταν αποφασίζεις να σπουδάσεις Ιατρική πρέπει να ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα χύσεις "ιδρώτα και αίμα" :P για να βγεις γιατρός (με καλή αίσθηση του αντικειμένου). Πρέπει να έχουμε συνείδηση των επιλογών μας. Γιατρός θέλω να γίνω; Θα στρώσω κώλο να τα καταφέρω και είμαι πρόθυμος να δεχτώ όλες τις θυσίες που χρειάζεται να καταβάλω χωρίς γκρίνιες. Αποφασίσατε να γίνετε γιατροί για να έχετε την απαίτηση να χρυσοπληρώνεστε επειδή καταβάλατε μεγάλο κόπο και "τα φτύσατε" κατά τη διάρκεια των σπουδών σας; Δηλ. ανάλογα με τον κόπο που καταβάλουμε τόσο περισσότερες απολαβές θα απαιτούμε στον επαγγελματικό στίβο; Η ανταμοιβή σου όταν παίρνεις το πτυχίο σου (όχι μόνο για την Ιατρική αλλά γενικότερα) είναι η χαρά της επιτυχίας, ότι πέτυχες τον στόχο σου, ότι έμαθες, ότι έγινες καλύτερος. Η ποιότητα των υπηρεσιών σου αργότερα είναι αυτή που θα σου δώσει καλή φήμη στην "πιάτσα" και αναγνώριση από τους συναδέλφους και τους πελάτες σου και θα προτιμάσαι σε σχέση με κάποιον άλλο που δεν προσφέρει τόσο καλές υπηρεσίες. Είναι παράλογο να θες να "πάρεις το αίμα σου πίσω" για τον κόπο που κατέβαλες στις σπουδές σου απαιτώντας τεράστια κέρδη. Κουράστηκες να σπουδάσεις γιατρός; Εσύ το διάλεξες!

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι βρίσκω τα 700 ευρώ επαρκή αμοιβή για έναν γιατρό, αλλά η αμοιβή μας είναι ανάλογη των υπηρεσιών που προσφέρουμε (και άλλων παραγόντων ίσως), δεν εξαργυρώνουμε με την αμοιβή τον κόπο που καταβάλαμε για να τα καταφέρουμε. Με αυτή τη λογική, οι φοιτητές του Μαθηματικού για παραδείγμα, θα έπρεπε να ζητάνε εκατομμύρια για τα ιδιαίτερα μαθήματα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Όταν αποφασίζεις να σπουδάσεις Ιατρική πρέπει να ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα χύσεις "ιδρώτα και αίμα" :P για να βγεις γιατρός (με καλή αίσθηση του αντικειμένου). Πρέπει να έχουμε συνείδηση των επιλογών μας.
Γιατρός θέλω να γίνω; Θα στρώσω κώλο να τα καταφέρω και είμαι πρόθυμος να δεχτώ όλες τις θυσίες που χρειάζεται να καταβάλω χωρίς γκρίνιες. Αποφασίσατε να γίνετε γιατροί για να έχετε την απαίτηση να χρυσοπληρώνεστε επειδή καταβάλατε μεγάλο κόπο και "τα φτύσατε" κατά τη διάρκεια των σπουδών σας; Δηλ. ανάλογα με τον κόπο που καταβάλουμε τόσο περισσότερες απολαβές θα απαιτούμε στον επαγγελματικό στίβο; Η ανταμοιβή σου όταν παίρνεις το πτυχίο σου (όχι μόνο για την Ιατρική αλλά γενικότερα) είναι η χαρά της επιτυχίας, ότι πέτυχες τον στόχο σου, ότι έμαθες, ότι έγινες καλύτερος. Η ποιότητα των υπηρεσιών σου αργότερα είναι αυτή που θα σου δώσει καλή φήμη στην "πιάτσα" και αναγνώριση από τους συναδέλφους και τους πελάτες σου και θα προτιμάσαι σε σχέση με κάποιον άλλο που δεν προσφέρει τόσο καλές υπηρεσίες. Είναι παράλογο να θες να "πάρεις το αίμα σου πίσω" για τον κόπο που κατέβαλες στις σπουδές σου απαιτώντας τεράστια κέρδη. Κουράστηκες να σπουδάσεις γιατρός; Εσύ το διάλεξες!

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι βρίσκω τα 700 ευρώ επαρκή αμοιβή για έναν γιατρό, αλλά η αμοιβή μας είναι ανάλογη των υπηρεσιών που προσφέρουμε (και άλλων παραγόντων ίσως), δεν εξαργυρώνουμε με την αμοιβή τον κόπο που καταβάλαμε για να τα καταφέρουμε. Με αυτή τη λογική, οι φοιτητές του Μαθηματικού για παραδείγμα, θα έπρεπε να ζητάνε εκατομμύρια για τα ιδιαίτερα μαθήματα...

Όσον αφορά το ελεύθερο επάγγελμα, συμφωνώ ότι όσο πιο καλός είσαι τόσο μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές θα έχεις.
Όμως για τον δημόσιο τομέα, που δεν καθορίζεις εσύ το ύψος του μισθού σου, τότε νομίζω πως συμφωνούμε πως 700 ευρώ είναι λίγα. Για οποιοδήποτε επάγγελμα, όχι μόνο για ένα γιατρό. Ειδικά στην περίπτωση του ιατρού όμως, το οποίο είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί πολλές γνώσεις, ευθύνη και κόπο, είναι λογικό να περιμένουμε πως θα αμείβεται ικανοποιητικά.
Για το pay for performance μοντέλο που αναφέρεις, δες εδώ, εδώ κι εδώ. Βέβαια αυτά τα άρθρα αφορούν την Αμερική, αλλά πιστεύω πως αξίζει να τα διαβάσει κανείς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,173 μηνύματα.
Δεν είναι κακή ιδέα τα ψυχολογικά τεστ. Μερικοί συμφοιτητές μου πραγματικά απορώ πως μπήκαν στην σχολή :P
Η δυσκολία της σχολής είναι θέμα αρκετά υποκειμενικό νομίζω. Για μένα τουλάχιστον το ΗΜΜΥ θα ήταν ευκολότερο από την Ιατρική....
Θεωρω τις πολυτεχνικές/μαθηματικές/φυσικές πιο δύσκολες με τη λογική ότι έχουν όλο το εξάμηνο για εργασίες και project κ.λπ. Η ιατρική από όσο΄έχω καταλάβει θέλει συστηματικό διάβασμα και καλή αποστήθιση. Στην Ιατρικη Πάτρα μπορεί να έχουμε εργαστήρια (που παραπανω θα τα έλεγα υποχρεωτικές παρακολουθήσεις) αλλά ούτε εργασίες έχουμε ούτε τρέξιμο. Κάτι παρόμοιο ισχύει και στην Αθήνα (εκεί έχουν λιγότερα εργαστήρια). Παρόλα τα πολλά εργαστήρια στην Πάτρα μια εργασία έχω όλο το εξάμηνο που είναι ομαδική 5 ατόμων, που είναι μια 10' παρουσίαση περιστατικού.

Η δυσκολία στην ιατρική αρχίζει από τότε που μπαίνουμε σε κλινικές (4ο έτος στην ιατρική Αθήνας και Πάτρας) που τα πράγματα είναι δύσκολα ή εύκολα ανάλογα με τις κλινικές που θα επιλέξει κάποιος στην Αθήνα (η Πάτρα ένα είναι το νοσοκομείο και δεν έχουμε δυνατότητα επιλογής όλοι πηγαίνουν στις ίδιες κλινικές).

Αποφασίσατε να γίνετε γιατροί για να έχετε την απαίτηση να χρυσοπληρώνεστε επειδή καταβάλατε μεγάλο κόπο και "τα φτύσατε" κατά τη διάρκεια των σπουδών σας; Δηλ. ανάλογα με τον κόπο που καταβάλουμε τόσο περισσότερες απολαβές θα απαιτούμε στον επαγγελματικό στίβο...

Προσωπικά ναι έχω την απαίτηση να ακριβοπληρώνομαι και την ίδια απαίτηση πρέπει να έχουν όλοι όσοι βγάζουν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αν είναι να έχουμε επενδύσει τα καλύτερα μας χρόνια για να πληρωνόμαστε με μισθό ανειδίκευτου εργάτη χωρίς να διαμαρτυρόμαστε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Θεωρω τις πολυτεχνικές/μαθηματικές/φυσικές πιο δύσκολες με τη λογική ότι έχουν όλο το εξάμηνο για εργασίες και project κ.λπ. Η ιατρική από όσο΄έχω καταλάβει θέλει συστηματικό διάβασμα και καλή αποστήθιση. Στην Ιατρικη Πάτρα μπορεί να έχουμε εργαστήρια (που παραπανω θα τα έλεγα υποχρεωτικές παρακολουθήσεις) αλλά ούτε εργασίες έχουμε ούτε τρέξιμο. Κάτι παρόμοιο ισχύει και στην Αθήνα (εκεί έχουν λιγότερα εργαστήρια). Παρόλα τα πολλά εργαστήρια στην Πάτρα μια εργασία έχω όλο το εξάμηνο που είναι ομαδική 5 ατόμων, που είναι μια 10' παρουσίαση περιστατικού.

Γι' αυτό λέω ότι είναι υποκειμενική η δυσκολία. Προτιμώ τις εργασίες και τα projects, με δυσκολεύει η αποστήθιση. Ξέρω, ξέρω, τι δουλειά έχω τότε στην Ιατρική; :P Κατά λάθος βρέθηκα εδώ, τι να πω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pop corn

Πολύ δραστήριο μέλος

Η pop corn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
Αν είναι να έχουμε επενδύσει τα καλύτερα μας χρόνια για να πληρωνόμαστε με μισθό ανειδίκευτου εργάτη χωρίς να διαμαρτυρόμαστε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Ναι, αλλά δεν είπα αυτό εγώ. Αν είναι κριτήριο για την αμοιβή μας το πόσο ξεπατωθήκαμε στις σπουδές, κάποιοι θα έπρεπε να ζητάνε εκατομμύρια και κάποιοι τίποτα. Όμως όλοι προσφέρουν κάποια υπηρεσία, είτε είναι καλή είτε είναι χάλια. Αν είναι καλή θα προτιμόνται από τους άλλους, αν είναι χάλια θα βαράνε μύγες.

Για να γίνω καλύτερα κατανοητή, αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη σε συγγενικό μου πρόσωπο. Πήγε για μία εξέταση σε ιδιωτικό ιατρείο και ο γιατρός απαίτησε ένα παράλογο ποσό (μάλιστα χωρίς να κόψει απόδειξη). Επειδή διαμαρτυρήθηκε για την απαίτηση του γιατρού, αυτός άρχισε να μιλά για τον κόπο και τις επιδόσεις του στο πανεπιστήμιο (οι οποίες με τη λογική του έπρεπε να βρουν αντίκρισμα σε κέρδη). Άμα είναι να κλέβουμε τον κόσμο και να απαιτούμε υπέρογκα ποσά επειδή είμαστε απόφοιτοι 3βάθμιας εκπαίδευσης, τι να πω, μπράβο...:worry:

Γι' αυτό λέω ότι είναι υποκειμενική η δυσκολία. Προτιμώ τις εργασίες και τα projects, με δυσκολεύει η αποστήθιση. Ξέρω, ξέρω, τι δουλειά έχω τότε στην Ιατρική; :P Κατά λάθος βρέθηκα εδώ, τι να πω...

Τόσο καιρό μου έχεις δώσει την εντύπωση ότι σ' αρέσει αυτό που σπουδάζεις. Γιατί δεν έκανες ένα 10%;

Πάντως Ζωή, όταν έγραψα το ποστ είχα πλήρη άγνοια αυτού του μοντέλου που είπες (pay for perfomance), δεν ήξερα καν ότι υπάρχει αυτό το πράγμα. Απλά με το που διάβασα το ποστ της bettinas, ήρθε στο μυαλό μου το περιστατικό που ανέφερα κι έτσι προέκυψε το προηγούμενο πόστ.
Απορία: Οι μισθοί των γιατρών πώς προκύπτουν; Δεν υπάρχει κάποια όρια ή ο καθένας μπορεί να ζητά όσα θέλει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
φιλε αμα εισαι στην ιατρικη και σκεφτεσαι τα 700 ευρω..αστο καλυτερα φυγε.. για σενα δεν αξιζει... γιατι το να εισαι γιατροσ δεν ειναι επαγγελμα ειναι λειτουργημα... απο την αλλη παλι αμα καποιοσ θελει να σπουδασει ιατρικη γιατι του αρεσει να βοηθαει αρρωστουσ κτλ κτλ τοτε ασ το κανει .. κ αμα αγαπασ αυτο που κανεισ κ πραγματικα σαρεσει και τα 700 ευρω δεν θα σε πειραζουν και τα 700 θα γινουν 7000
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Τόσο καιρό μου έχεις δώσει την εντύπωση ότι σ' αρέσει αυτό που σπουδάζεις. Γιατί δεν έκανες ένα 10%;

Μου αρέσει η Ιατρική. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που διδάσκεται. :)

Απορία: Οι μισθοί των γιατρών πώς προκύπτουν; Δεν υπάρχει κάποια όρια ή ο καθένας μπορεί να ζητά όσα θέλει;

Στο δημόσιο υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που υπολογίζεται η αμοιβή του ιατρού. Είναι ένα στάνταρ ποσό ανάλογα με την βαθμίδα συν κάποια επιδόματα που μπορεί να παίρνει συν οι εφημερίες. Δεν είμαι κι τελείως σίγουρη όμως για το πως ακριβώς υπολογίζεται, γι' αυτά καλύτερα να ρωτήσουμε τον focko :P
Στον ιδιωτικό τομέα νομίζω πως ο καθένας μπορεί να ζητήσει όσα θέλει.

φιλε αμα εισαι στην ιατρικη και σκεφτεσαι τα 700 ευρω..αστο καλυτερα φυγε.. για σενα δεν αξιζει... γιατι το να εισαι γιατροσ δεν ειναι επαγγελμα ειναι λειτουργημα... απο την αλλη παλι αμα καποιοσ θελει να σπουδασει ιατρικη γιατι του αρεσει να βοηθαει αρρωστουσ κτλ κτλ τοτε ασ το κανει .. κ αμα αγαπασ αυτο που κανεισ κ πραγματικα σαρεσει και τα 700 ευρω δεν θα σε πειραζουν και τα 700 θα γινουν 7000

Για την φουκαριάρα την μάνα μου ένα πράγμα...
Α ρε φουκαριάρα μανούλα, που να το ήξερες ότι θα συντηρείς την κόρη σου μέχρι να γίνει 35...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,173 μηνύματα.
Ένας ειδικευόμενος παίρνει 1100 ευρώ χωρίς τις εφημερίες και φτάνει στα 1500 με εφημερίες (παρόμοιο και για τους αγροτικούς) λίγο παραπάνω βγάζουν οι επιμελητές ά
Ένας επιμελητης δεύτερου βαθμού 1500-1700 και φτάνει περίπου 2000 με τις εφημερίες. Οι αναπληρωτές και οι διευθυντές βγάζουν περίπου 2500 χωρίς τις εφημερίες (ανώτατος μισθός δημοσίου υπαλλήλου).

Πολλοί ιατροί παίζουν παιχνιδάκια με τις φαρμακευτικές και αυξάνουν το εισόδημα τους (νόμιμα) με ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούν οι φαρμακευτικές εταιρειες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Ενας πραγματικος φοιτητης ιατρικης δεν πρεπει να παραπονιεται επειδη ο μελλοντικος του μισθος θα ειναι μειωμενος ή επειδη με 700 ευρω θα βλεπει 100 ασθενεις τη μερα αντι για 10.

Wtf,το να βλέπεις 100 ασθενείς κάνει κακό στους ασθενείς,όχι στον γιατρό.Ίσα-ίσα,πολλοί ασθενείς=πολλά φράγκα για τον γιατρό.Αλλά όταν βλέπει 100 ασθενείς,ο ασθενής την πληρώνει γιατί τον βλέπει μέσα σε 5 λεπτά και δε γίνεται σωστή δουλειά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Μιας που αναφέρθηκε πιο πάνω, σας παραπέμπω ένα ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο Why does society frown on doctors earning a reasonable living?
Βέβαια είναι γραμμένο από Αμερικάνο γιατρό, αλλά you get the point. Στην Αμερική η ιατρική μαζί με την ειδικότητα είναι τουλάχιστον 7 χρόνια (στην καλύτερη περίπτωση). Πριν την ιατρική πηγαίνουν και 4 χρόνια στο κολέγιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
προσωπικά και λέω την αλήθεια αν δεν ήταν τόσο μουράτο το επάγγελμα του ιατρού δε θα έδινα για ιατρική.
Ε ναι, θα έδινες για ΗΜΜΥ.


Ιατρική δεν είναι δύσκολο να σπουδάσεις (είναι πολύ πιο εύκολο από το να σπουδάζεις ΗΜΜΥ, μαθηματικό και πολλές άλλες σχολές)
Να υποθέσω ότι έχεις τελειώσει και τις δύο σχολές και ξέρεις;

ναι όλοι έχουν το σεξουαλικό φετιχ και την φαντασίωση της άσπρης ποδιάς...:P
Μπα, ακόμα καλύτερο είναι να της βγάζεις την άσπρη ποδιά.

Bonus points if she's currently on duty.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,427 μηνύματα.
έχω ικανό τον focko όταν τελειώσει την Ιατρική, να μάθουμε (αν είμαστε ακόμη εδώ :P) ότι έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις για ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ...:D :lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Ναι γιατί δεν θα του φαίνεται αρκετά μουράτο να είναι γιατρός, θα θέλει να είναι ΚΑΙ μηχανικός. Και μετά θα δώσει κατατακτήριες και για Νομική!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ShatteredIce

Δραστήριο μέλος

Η ShatteredIce αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 573 μηνύματα.
ρε παιδιά τι βλακείες είναι αυτές; Η ιατρική είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ και όχι ένα μέσο μόστρας και χρημάτων... αυτός που θέλει να γίνει γιατρός μόνο και μόνο για το prestige και να βγάζει πολλά χρήματα (και έρχονται κάτι γ...να νομοσχέδια και του χαλάνε το όνειρο των $ χρημάτων $ - λογικό να παραπονιέται μετά :whistle: ) να πάει να κάνει κάτι άλλο! έμαθαν όλοι και μπαίνουν ιατρική για το ψώνιο τους..... και μετά αναρωτιόμαστε για τα φακελάκια και τη διαφθορά στα νοσοκομεία...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ο Fockos έκανε εγχείριση προστάτη στον Chuck Norris πριν μπει στην Ιατρική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kostasrousmath

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 205 μηνύματα.
ρε παιδιά τι βλακείες είναι αυτές; Η ιατρική είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ και όχι ένα μέσο μόστρας και χρημάτων... αυτός που θέλει να γίνει γιατρός μόνο και μόνο για το prestige και να βγάζει πολλά χρήματα (και έρχονται κάτι γ...να νομοσχέδια και του χαλάνε το όνειρο των $ χρημάτων $ - λογικό να παραπονιέται μετά :whistle: ) να πάει να κάνει κάτι άλλο! έμαθαν όλοι και μπαίνουν ιατρική για το ψώνιο τους..... και μετά αναρωτιόμαστε για τα φακελάκια και τη διαφθορά στα νοσοκομεία...
Γεια σου βρε Δήμητρα....
Πες τα, πες τα!!!
Να αγιάσει το στόμα σου.....
Η Ιατρική είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται απο όλους....
Αυτα που εχω δει και ακούσει....τα νεύρα μου!!!
Εχω κι απο την άλλη την μανα μου που μου λέει θα πας 50 χρονών για να πιάσεις λεφτά στα χέρια σου....
Δεν ειναι ο σκοπός μου να εχω τα λεφτα με το να σπουδάσω Ιατρική, λες και τώρα που σπουδάζω μαθηματικό θα βρω δουλεια....Πάντως παιδιά αν είναι όνειρό σας να γίνεται γιατροί και να βοηθάτε τον κόσμο να το κάνετε!
Είναι ....εκτος απο τα χρήματα και η ψυχική ικανοποίηση του ότι κανεις καλό βρε παιδί μου.....
Είναι μαγικό,πιστεύω, το συναίσθημα που νιώθεις όταν βοηθάς τον συνάνθρωπό σου....

Νταξει, δεν λέω ότι δεν με νιάζουν τα χρήματα καθόλου, γιατί πως θα ζω, αλλα με νιάζουν πολύ λίγο μπροστα στο όνειρο της Ιατρικής....
Μακαρι να μπορέσω να μπω με κατατακτήριες καποτε......
Καλό Πάσχαααααααα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,173 μηνύματα.
Ε ναι, θα έδινες για ΗΜΜΥ.

.

Ναι γιατί δεν θα του φαίνεται αρκετά μουράτο να είναι γιατρός, θα θέλει να είναι ΚΑΙ μηχανικός. Και μετά θα δώσει κατατακτήριες και για Νομική!


Όχι το ήμμυ δεν είναι πουλ μουρ. Μετά τη ιατρική είναι η νομική. Η πιο μουράτη σχολή του πολυτεχνείου είναι η αρχιτεκτονική και έπειτα η πολιτικών μηχανικών. Αν πεις ότι πέρασες ηλεκτρολόγος μηχανικός αρκετοί θα σκεφθούν μέσα τους (κρίμα το παιδί τόσο έξυπνο και να περάσει σε ΤΕΙ). Πιο πουλ μουρ είναι να πεις ότι απλά σπουδάσεις Μετσόβιο σκέτο από ότι να πεις ηλεκτρολόγος μηχανικός. π.χ. στη τηλεόραση όταν βγαίνουν οι καθητές και μιλάνε όλοι δηλώνουν καθηγητές ΕΜΠ και όχι καθηγητές ΗΜΜΥ ΕΜΠ. Βέβαια τους καταλαβαίνω όταν αυτοσυστήνονται ως καθηγητής ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών εθνικού μετσόβιου πολυτεχνείου το δελτίο θα τελειώσει χωρίς να πουν τίπτοτα άλλο.

========================================================================================
Ωραία θα συμφωνήσω με την άποψη μας (με συμφέρει κι ολας). Εμείς που περνάμει ιατρική βλέπουμε την ιατρική ως λειτούργημα. Δεν θέλουμε χρήματα ως αμοιβή ένα ευχαριστώ μας αρκεί (η χαρά το να προσφέρεις). Η σχολή έχει πάρα πολύ διάβασμα και τρέξιμο όλη μέρα (αρκετές φορές και σαββατοκύριακα). Για να βγάλεις ιατρική πρέπει να στρώσεις κώλο. Το διάβασμα των πανελλαδικών μπροστά στο διάβασμα που χρειάζεται δεν είναι τίποτα. Όποιος θέλει να περάσει ιατρική πρέπει να είναι συνειδητοποιείμενο ότι θα αφιερώσει όλη τη ζωή στο να βοηθά. Δεν πρέπει να δεχόμαστε φακελάκια και αν τυχός κάποιος ασθενή μας αφησει το φακελάκι αυτό πρέπει να το δώσουμε σε αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη. Στην δουλειά δεν έχουμε ωράριο είμαστε 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα διαθέσιμοι δίπλά στο άρρωστο που αγκομαχά. Απαγορεύεται να έχουμε μουράτα αυτοκίνητα όπως bmw, porche, lexus πρέπει να είμαστε ταπεινοι σαν την Πάττυ.

Γι αυτό σας λέω όποιος θέλει να πάει ιατρική να το σκεφτεί 2 φορές γιατί η ιατρική δεν ειναι ένα επάγγελμα σαν τα άλλα, είναι στάση ζωής και λειτουργημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top