Τμήμα Στατιστικής ΟΠΑ

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
δεν διαφωνω... αλλα απο την σαμο αν δν κανω λαθοσ δν εγγραφεσαι στ οικονομικο επιμελητηριο... κ ειναι κ στην σαμο! νησι κ χειμωνασ δν λεει κ πολυ! σε αλλουσ ασφαλωσ και θα αρεσει ... εμενα νομιζω πωσ οχι !!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tebelis13

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο tebelis13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 1,256 μηνύματα.
λάθος



Μέλη του Ο.Ε.Ε. Εγγραφές Μελών στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

A
Ως μέλη του ΟΕΕ εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι πτυχιούχοι των ελληνικών ανώτατων οικονομικών σχολών, δηλαδή του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), του Πανεπιστημίου Πειραιά (πρώην ΑΒΣΠ), του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (πρώην ΑΒΣΘ), των Οικονομικών Τμημάτων: του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, οι πτυχιούχοι ισότιμων Οικονομικών Σχολών του εξωτερικού και οι πτυχιούχοι Οικονομικών Σχολών ή Τμημάτων Πανεπιστημίων που θα ιδρυθούν ή θα μετατραπούν σε οικονομικές, εφόσον χρησιμοποιούν το πτυχίο τους για επαγγελματικούς λόγους στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα (N. 2515/1997)
Οι πτυχιούχοι και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων των τμημάτων οικονομικής κατεύθυνσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (πρώην Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της Σχολής Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Επιχειρήσεων) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Οι Πτυχιούχοι Οικονομικών Σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Οι Πτυχιούχοι, κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο «Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής
Οι Πτυχιούχοι του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών Επιλογής Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων και Διοίκησης με κατεύθυνση «Διαχείριση Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης». Για την κατεύθυνση «Διοίκηση Οργανισμών Υπηρεσιών και Επιχειρήσεων» όταν η πλειοψηφία των μαθημάτων είναι οικονομικού περιεχομένου .
Πτυχιούχοι του τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αιγαίου
Οι Πτυχιούχοι του Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Πτυχιούχοι του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατεύθυνση στη Χρηματοοικονομική Μηχανική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

petran_r21

Δραστήριο μέλος

Ο petran_r21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
Έχε στα υπόψη σου και της Σάμου.Έχει πολύ γαμάτο π.σ.
Συμφωνω.Εχει πολυ ενδιαφεροντα μαθηματα και με χαμηλη σχετικα βαση ειδικα για αυτα που προσφερει.Οντως η Σαμος ειναι για τους περισσοτερους μεγαλο προβλημα(μαλλον και για αυτο η βαση του)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
εμμ στ βιβλιο "παμε πανεπιστημιο " (σελ.535 τεταρτο τετραγωνακι) που ειναι κ σε συνεργασια με το kariera.gr αναφερει πωσ δεν εγγραφονται...η πηγη σου ειναι αξιοπιστη ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
Ειδα το προγραμμα του μαθηματικου πατρων και με κατευθηνση στατιστικης κανεις πολυ λιγοτερα μαθηματα σε σχεση με το στατιστικο.Αν κανεις και μεταπτυχιακο ισως καλυψεις τις στατιστικες γνωσεις.

Αν σταθείς στο καθαρό κομμάτι της στατιστικής όπως την εννοείς, «εφαρμοσμένη», συμφωνώ. Αλλά τουλάχιστον στο Τμήμα Μαθηματικών (όχι μόνο του Πανεπ.Πατρών) η στατιστική και τα παράγωγα αυτής, εξετάζονται με κύρια έμφαση στο θεωρητικό (ή μαθηματικό μέρος). Από εκεί και πέρα κάποιος διαλέγει τι θέλει (δηλ., Τμήμα Στατιστικής ή Τμήμα Μαθηματικών). Εξάλλου κανένας Μαθηματικός δεν επιδιώκει να φάει την "δουλειά" ενός Στατιστικού πρακτικά. Θεωρητικά, ένας Μαθηματικός υστερεί σε κάποια λεπτά σημεία, τα οποία με κάποια σύντομη μετεκπαίδευση καλύπτονται. Βέβαια, σε όλο τον κόσμο πλην Ελλάδας, ένας Μαθηματικός μπορεί να εργαστεί ως Στατιστικός με την ανάλογη προπτυχιακή και μεταπτυχιακή ειδίκευση πάντα. Στην Ελλάδα, για άλλους λόγους που δεν γνωρίζω, τουλάχιστον στο δημόσιο, δεν αναγνωρίζεται η επάρκεια λες και η Στατιστική είναι ένα ξένο σώμα για την επιστήμη των Μαθηματικών.

Αλλα ο στατιστικος σε αντιθεση εχει την ικανοτητα να κανει ενα σωρο διαφορετικα μεταπτυχιακα πχ βιοστατιστικη. Μην μου πεις τωρα οτι ο μαθηματικος αφου τελειωσει το τμημα του μπορει να κανει μεταπτυχιακο στην βιοστατιστικη,τουλαχιστον με τις ιδιες γνωσεις και προυπωθεσεις που καλυπτει ο στατιστικος.

Ένας Μαθηματικός μπορεί να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω σε αντικείμενα όπως Βιοστατιστική, Βιοπληροφορική, Υπολογιστική Βιολογία και Μαθηματική Βιολογία. Η Βιοστατιστική και η Βιοπληροφορική συνήθως σε πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα Μαθηματικής Βιολογίας ή Εξελικτικής Βιολογίας (Enolutionary Biology & Population Nonlinear Dynamics), είναι περιεχόμενες ενότητες μαζί με μαθηματικές ενότητες από μη γραμμικές διαφορικές εξισώσεις εξέλιξης, διακριτά μοντέλα, νευρωνικά δίκτυα και μη γραμμική βελτιστοποίηση, θεωρία χάους, βιορευστομηχανική, ηλεκτροδυναμική, στοχαστική ανάλυση, θεωρία ουρών,...κ.α.. Αυτά τα αντικείμενα είναι γνωστά για κάποιον πτυχιούχο Μαθηματικό, με την ανάλογη προπτυχιακή ειδίκευση σε εφαρμοσμένα μαθηματικά σε φυσικές επιστήμες ή σε επιστήμες ζωής, όπως και για έναν πτυχιούχο Φυσικό (είτε θεωρητικό είτε εφαρμοσμένο).

Συνεπώς, όλοι οι πτυχιούχοι που εμπίπτουν σε πεδίο επιστημών "natural sciences" όπως μαθηματικοί, φυσικοί, βιολόγοι, χημικοί, γεωλόγοι και επιστήμονες πληροφορικής, μπορούν να ασχοληθούν επαρκέστατα μεταπτυχιακά και διδακτορικά με αντικείμενα όπως στατιστική, περιβαλλοντική στατιστική, βιοστατιστική και γεωστατιστική. Η διαφορά έγκειται στο υπόβαθρο του κάθε πτυχιούχου, το οποίο καλύπτεται από τα μεταπτυχιακά προγράμματα με ανάλογες διαδικασίες.

Επισης απο στατιστικη εχεις και πολλες γνωσεις οικονομικων και πληροφορικης(αν εξεταστεις επιτυχως σε εναν αριθμο μαθηματων πληροφορικης πιστοποιειται οτι ξερεις υπολογιστες).

Παρόμοια και ένας πτυχιούχος Μαθηματικός έχει γνώσεις και πληροφορική. Προσωπικά, γλίτωσα την πιστοποίηση σε γνώσεις χειρισμού υπολογιστών λόγω συνάφειας του πτυχίου με το αντικείμενο της πληροφορικής.

Δεν θελω να θιξω το μαθηματικο καθως γενικα την επιστιμη την εχω σε μεγαλη εκτιμιση.Ουτως η αλλως καθε τμημα ειναι καλληλο για καποιους και για αλλους οχι. Μην τα αναιρουμαι ολα ομως.

Προφανώς για όσους πάνε για έρευνα; :P

Τα επιστημονικα θεωρητικα μαθηματικα που λες αντικαθιστουνται στο τμημα στατιστικης με μαθηματα οικονομικων πληροφορικης και οχι μονο και ξαναλεω ο στατιστικος εχει περισσοτερες γνωσεις σε αυτους τους τομεις και ως συνεπεια περισσοτερα εφοδια στην εργασια.

Συνεπώς, έρχεσαι και ακυρώνεις ότι είπες πιο πάνω, δηλ., ότι ενώ έχεις σε μεγάλη εκτίμηση την επιστήμη των μαθηματικών, την θεωρείς ολίγον...«άχρηστη» εργασιακά ή ολίγον φιλοσοφική, λόγω των θεωρητικών μαθηματικών...που είναι αγγουράκια. :) Ποιος σου είπε ότι τα θεωρητικά μαθηματικά δεν έχουν την χρησιμότητά τους στις εφαρμογές; Και ειδικά σε τομείς όπως Πληροφορική ή Υπολογιστικά Μαθηματικά. Στο εξωτερικό, πολλοί αριστούχοι Μαθηματικοί με ειδικεύσεις πάνω στα Υπολ. Μαθηματικά που έχουν πολλά μαθηματικά «θεωρητικά», εργάζονται σε βιομηχανίες στον τομέα σχεδιασμού προϊόντων. Δεν αντιλέγω πάντα ότι ένας Στατιστικός είναι πιο «εφαρμοσμένος» προς την οικονομική επιστήμη, με κάποια μαθηματικά κενά. Ένας Μαθηματικός δεν έχει εφόδια για την εργασία; :hmm:

Στο κατω κατω η συντριπτικη πλειοψηφεια που τελειωνουν μαθηματικο ασχολουνται με την εκπαιδευση και δεν το λεω εγω. Δηλαδη να φτυσεις αιμα για να βγαλεις το μαθηματικο σε 6+ χρονια +1-2 το μεταπτυχιακο για να ασχοληθεις με τα οικονομικα.

Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Όμως δεν φταίνε τα μαθηματικά, για την υπερσυσσώρευση πτυχιούχων Μαθηματικών. Ο κάθε πτυχιούχος Μαθηματικός είναι υπεύθυνος για τις επιλογές που θα κάνει, στον εργασιακό βίο του. Η Ελλάδα ξέρουμε ότι είναι μια χώρα με οικονομία στον πάτο και μηδενική βιομηχανική υποδομή. Η δυσκολία των μαθηματικών είναι επίσης μια πραγματικότητα. Από την μια λέμε ότι τα μαθηματικά είναι δύσκολα λόγω της μόνιμης αφαιρετικής σκέψης και δυσνόητης γραφής και από την άλλη έχουμε την απαίτηση να τελειώνουμε ένα Τμ.Μαθηματικών στα 4 έτη, με όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα (παθογένειες); :worry: Ας αναλογιστούμε λίγο ποια είναι η Ελληνική πραγματικότητα των Μαθηματικών σπουδών...Δηλ., το 100% των πτυχιούχων Στατιστικής, εργάζονται; Γιατί τελευταία βλέπω πολλούς πτυχιούχους Στατιστικής να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών,..μέχρι και φυσικής. Στην χώρα μας, σχεδόν όλες οι επιστήμες περνάνε εργασιακή κρίση. Άλλοι λίγο περισσότερο άλλοι λίγο λιγότερο. Αλλά όλοι για μια θέση στον Ήλιο αγωνίζονται.

Οχι οτι δεν γινεται αφου και μαθηματικοι δουλευουν πχ σε τραπεζες η ασχολουνται με το αναλογιστικο μερος αλλα μου φαινεται σαν τον δυσκολο και μακρυ δρομο χωρις ουσια.

Πάντα, ο δρόμος των εφαρμογών σε μια επιστήμη είναι δύσκολος. Αλλά δρόμο χωρίς ουσία δεν χαρακτήριζα τα μαθηματικά για την εφαρμογή της (την στατιστική). Γιατί Αναλογιστική Επιστήμη χωρίς Θεωρία Μέτρου, Μαθηματική Θεωρία Πιθανοτήτων και στριφνή "ε-δ" Πραγματική Ανάλυση, δεν είναι Αναλογιστική Επιστήμη. Τώρα, αν δεν αρέσει αυτό, πάω πάσο. Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να ορίσει ως μαθηματικά, ως στατιστική,... ότι θέλει. Η επιστημονική κοινότητα είναι τουλάχιστον σαφής. Σε όλα τα μεταπτυχιακά Στατιστικής, ζητείται strong mathematical background ή συγκεκριμένα πτυχίο σε mathematics ή mathematics and statistics. Λες να κάνουν λάθος στο εξωτερικό; Μην ξεχνάμε, ότι ένα πτυχίο στις μέρες μας, δεν προσφέρει και πολλές εργασιακές επιλογές και ειδικά στην Ελλάδα, η οποία πάσχει από το σύνδρομο της άνεργης πτυχιομανίας. Η χώρα μας, προσφέρει όλες σχεδόν τις επιστήμες με τις ειδικεύσεις,...κτλ αλλά χωρίς αγορά εργασίας και χωρίς πρακτική διασύνδεση των σπουδών με την αγορά. Από τις θεωρητικές γνώσεις του Πανεπιστημίου ζήτημα ένα 5% αν θα χρησιμοποιηθεί μετά στην εργασία. Και αυτό μου το λένε πολλοί πτυχιούχοι Οικονομικών επιστημών που εργάζονται σε τράπεζες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

petran_r21

Δραστήριο μέλος

Ο petran_r21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
Αν σταθείς στο καθαρό κομμάτι της στατιστικής όπως την εννοείς, «εφαρμοσμένη», συμφωνώ. Αλλά τουλάχιστον στο Τμήμα Μαθηματικών (όχι μόνο του Πανεπ.Πατρών) η στατιστική και τα παράγωγα αυτής, εξετάζονται με κύρια έμφαση στο θεωρητικό (ή μαθηματικό μέρος). Από εκεί και πέρα κάποιος διαλέγει τι θέλει (δηλ., Τμήμα Στατιστικής ή Τμήμα Μαθηματικών). Εξάλλου κανένας Μαθηματικός δεν επιδιώκει να φάει την "δουλειά" ενός Στατιστικού πρακτικά. Θεωρητικά, ένας Μαθηματικός υστερεί σε κάποια λεπτά σημεία, τα οποία με κάποια σύντομη μετεκπαίδευση καλύπτονται. Βέβαια, σε όλο τον κόσμο πλην Ελλάδας, ένας Μαθηματικός μπορεί να εργαστεί ως Στατιστικός με την ανάλογη προπτυχιακή και μεταπτυχιακή ειδίκευση πάντα. Στην Ελλάδα, για άλλους λόγους που δεν γνωρίζω, τουλάχιστον στο δημόσιο, δεν αναγνωρίζεται η επάρκεια λες και η Στατιστική είναι ένα ξένο σώμα για την επιστήμη των Μαθηματικών.



Ένας Μαθηματικός μπορεί να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω σε αντικείμενα όπως Βιοστατιστική, Βιοπληροφορική, Υπολογιστική Βιολογία και Μαθηματική Βιολογία. Η Βιοστατιστική και η Βιοπληροφορική συνήθως σε πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα Μαθηματικής Βιολογίας ή Εξελικτικής Βιολογίας (Enolutionary Biology & Population Nonlinear Dynamics), είναι περιεχόμενες ενότητες μαζί με μαθηματικές ενότητες από μη γραμμικές διαφορικές εξισώσεις εξέλιξης, διακριτά μοντέλα, νευρωνικά δίκτυα και μη γραμμική βελτιστοποίηση, θεωρία χάους, βιορευστομηχανική, ηλεκτροδυναμική, στοχαστική ανάλυση, θεωρία ουρών,...κ.α.. Αυτά τα αντικείμενα είναι γνωστά για κάποιον πτυχιούχο Μαθηματικό, με την ανάλογη προπτυχιακή ειδίκευση σε εφαρμοσμένα μαθηματικά σε φυσικές επιστήμες ή σε επιστήμες ζωής, όπως και για έναν πτυχιούχο Φυσικό (είτε θεωρητικό είτε εφαρμοσμένο).

Συνεπώς, όλοι οι πτυχιούχοι που εμπίπτουν σε πεδίο επιστημών "natural sciences" όπως μαθηματικοί, φυσικοί, βιολόγοι, χημικοί, γεωλόγοι και επιστήμονες πληροφορικής, μπορούν να ασχοληθούν επαρκέστατα μεταπτυχιακά και διδακτορικά με αντικείμενα όπως στατιστική, περιβαλλοντική στατιστική, βιοστατιστική και γεωστατιστική. Η διαφορά έγκειται στο υπόβαθρο του κάθε πτυχιούχου, το οποίο καλύπτεται από τα μεταπτυχιακά προγράμματα με ανάλογες διαδικασίες.



Παρόμοια και ένας πτυχιούχος Μαθηματικός έχει γνώσεις και πληροφορική. Προσωπικά, γλίτωσα την πιστοποίηση σε γνώσεις χειρισμού υπολογιστών λόγω συνάφειας του πτυχίου με το αντικείμενο της πληροφορικής.



Προφανώς για όσους πάνε για έρευνα; :P



Συνεπώς, έρχεσαι και ακυρώνεις ότι είπες πιο πάνω, δηλ., ότι ενώ έχεις σε μεγάλη εκτίμηση την επιστήμη των μαθηματικών, την θεωρείς ολίγον...«άχρηστη» εργασιακά ή ολίγον φιλοσοφική, λόγω των θεωρητικών μαθηματικών...που είναι αγγουράκια. :) Ποιος σου είπε ότι τα θεωρητικά μαθηματικά δεν έχουν την χρησιμότητά τους στις εφαρμογές; Και ειδικά σε τομείς όπως Πληροφορική ή Υπολογιστικά Μαθηματικά. Στο εξωτερικό, πολλοί αριστούχοι Μαθηματικοί με ειδικεύσεις πάνω στα Υπολ. Μαθηματικά που έχουν πολλά μαθηματικά «θεωρητικά», εργάζονται σε βιομηχανίες στον τομέα σχεδιασμού προϊόντων. Δεν αντιλέγω πάντα ότι ένας Στατιστικός είναι πιο «εφαρμοσμένος» προς την οικονομική επιστήμη, με κάποια μαθηματικά κενά. Ένας Μαθηματικός δεν έχει εφόδια για την εργασία; :hmm:



Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Όμως δεν φταίνε τα μαθηματικά, για την υπερσυσσώρευση πτυχιούχων Μαθηματικών. Ο κάθε πτυχιούχος Μαθηματικός είναι υπεύθυνος για τις επιλογές που θα κάνει, στον εργασιακό βίο του. Η Ελλάδα ξέρουμε ότι είναι μια χώρα με οικονομία στον πάτο και μηδενική βιομηχανική υποδομή. Η δυσκολία των μαθηματικών είναι επίσης μια πραγματικότητα. Από την μια λέμε ότι τα μαθηματικά είναι δύσκολα λόγω της μόνιμης αφαιρετικής σκέψης και δυσνόητης γραφής και από την άλλη έχουμε την απαίτηση να τελειώνουμε ένα Τμ.Μαθηματικών στα 4 έτη, με όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα (παθογένειες); :worry: Ας αναλογιστούμε λίγο ποια είναι η Ελληνική πραγματικότητα των Μαθηματικών σπουδών...Δηλ., το 100% των πτυχιούχων Στατιστικής, εργάζονται; Γιατί τελευταία βλέπω πολλούς πτυχιούχους Στατιστικής να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών,..μέχρι και φυσικής. Στην χώρα μας, σχεδόν όλες οι επιστήμες περνάνε εργασιακή κρίση. Άλλοι λίγο περισσότερο άλλοι λίγο λιγότερο. Αλλά όλοι για μια θέση στον Ήλιο αγωνίζονται.



Πάντα, ο δρόμος των εφαρμογών σε μια επιστήμη είναι δύσκολος. Αλλά δρόμο χωρίς ουσία δεν χαρακτήριζα τα μαθηματικά για την εφαρμογή της (την στατιστική). Γιατί Αναλογιστική Επιστήμη χωρίς Θεωρία Μέτρου, Μαθηματική Θεωρία Πιθανοτήτων και στριφνή "ε-δ" Πραγματική Ανάλυση, δεν είναι Αναλογιστική Επιστήμη. Τώρα, αν δεν αρέσει αυτό, πάω πάσο. Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να ορίσει ως μαθηματικά, ως στατιστική,... ότι θέλει. Η επιστημονική κοινότητα είναι τουλάχιστον σαφής. Σε όλα τα μεταπτυχιακά Στατιστικής, ζητείται strong mathematical background ή συγκεκριμένα πτυχίο σε mathematics ή mathematics and statistics. Λες να κάνουν λάθος στο εξωτερικό; Μην ξεχνάμε, ότι ένα πτυχίο στις μέρες μας, δεν προσφέρει και πολλές εργασιακές επιλογές και ειδικά στην Ελλάδα, η οποία πάσχει από το σύνδρομο της άνεργης πτυχιομανίας. Η χώρα μας, προσφέρει όλες σχεδόν τις επιστήμες με τις ειδικεύσεις,...κτλ αλλά χωρίς αγορά εργασίας και χωρίς πρακτική διασύνδεση των σπουδών με την αγορά. Από τις θεωρητικές γνώσεις του Πανεπιστημίου ζήτημα ένα 5% αν θα χρησιμοποιηθεί μετά στην εργασία. Και αυτό μου το λένε πολλοί πτυχιούχοι Οικονομικών επιστημών που εργάζονται σε τράπεζες.

Δεν ξερω γιατι επιμενεις οτι το μαθηματικο υπερκαλυπτει το στατιστικο.Παραλογο μου φαινεται.Με ενα μεταπτυχιακο ειναι δυνατον να καλυφθουν οι γνωσεις της στατιστικης.Χωρις αυτο ομως πως γινεται με τοσα λιγοστα μαθηματα να ανταγωνιστει τον στατιστικο που εχει κανει πολυ περισσοτερα και ειναι και το αντικειμενο του.Και εστω οτι καποιος τελειωνει το μαθηματικο και κανει μεταπτυχιακο στην στατιστικη.Συμφωνοι ειναι πολυ καλα καταρτισμενος.Καποιος αλλος τωρα που τελειωνει στατιστικο εχει περισσοτερες επιλογες για μεταπτυχιακο αφου εχει την επαρκης καταρτιση στην στατιστικη.Μπορει να κανει μεταπτυχιακο στην στατιστικη(και θα ειναι σιγουρα πιο πληρης αφου εχει κανει και προπτυχιακο και μεταπτυχιακο στον ιδιο τομεα)η οτι αλλο μεταπτυχιακο θελει.Θελω να πω οτι θα ειναι ενα βημα πιο μπροστα σε σχεση με τον μαθηματικο.

Συμφωνοι και ο μαθηματικος ξερει υπολογιστες ουτως η αλλως ολοι σε καθε σχολη διδασκονται μαθηματα πληροφορικης στις μερες μας.Αναφερθηα ομως και στο οικονομικο κομματι.Στο οποιο ενας φυσικος,μαθηματικος κλπ δεν εχει τις απαραιτητες γνωσεις.Ο στατιστικος εχει κανει αρκετα μαθηματα οικονομικων,διοικηση επιχειρησεων,χρηματοικονομικων που τον καθιστα πιο καταλληλο τοσο για εργασια στον χωρο των επιχειρησεων και τον οικονομικο τομεα γενικα,οσο και στην μετεκπαιδευση κυριως στον ιδιο χωρο.Αρα μην εξισωνουμε τα παντα γιατι δεν ειναι σωστο για καμια απο τις 2 σχολες

Οσο αναφορα τα θεωρητικα μαθηματικα με παρεξηγησες.Δεν την θεωρω αχρηστη επιστιμη αλλα απο τις σημαντικοτερες.Γιατι για καποιους ειναι οντως ενδιαφερον για μενα ομως και για πολλους αλλους οχι.Εχει εφαρμογες σε εξαιρετικης σημασιας αντικειμενα και μπορει να κανει πολλα και αξια σεβασμου επιτευγματα(βλεπω και εγω numbers:P).Επισης αν δεν ξερεις καλα μαθηματικα θα τα βρεις λιγο σκουρα με τους υπολογιστες.Αλλα οσο αναφορα τον τομεα τως οικονομικων και των επιχειρησεων που συζηταμε δεν πιστευω πως χρησιμευουν τοσο,τουλαχιστον οχι οσο αυτα που διδασκονται στο στατιστικο που ειναι καθαρα οικονομικης φυσης.Και στο κατω κατω δεν μπορεις να ισχυριζεσαι πως ειναι λιγοτερο καταλληλος αυτος που τελειωνει ασσοε για την ενασχοληση με τα οικονομικα και περισσοτερο ο μαθηματικος.Θα το διαβασει και κανενας που θα κανει μηχανογραφικο σε λιγους μηνες και θα φτασει 30 χρονων μαθηματικος και ανεργος,η να κανει ιδιαιτερα μαθηματα(ποσους ξερω τετοιους......)ενω ηθελε να ασχοληθει με κατι αλλο.

Επισης συγκρινεις την ανεργια μαθηματικων και στατιστικων.Μαθηματικοι βγαινουν τοσοι και τοσοι καθε χρονο απο τα πολλα τμηματα μαθηματικων στην Ελλαδα.Στατιστικοι καθε χρονο 150 περιπου.Με χαμηλα ποσοστα ανεργιας και συμφωνα με ερευνες με ενα μεταπτυχιακο η ανεργια ειναι μηδαμινη.(Δεν τα λεω εγω ερευνες τα λενε).Οπως και να το κανουμε τα τμηματα μαθηματικων,φυσικης κλπ που οπως λεγεται αποτελουνε τις καθηγητικες σχολες,περνουν μεγαλυτερη κριση απο οτι σε αλλες σχολες.Και εχω ακουσει απο καθηγητες μαθηματικων να λενε πηγαινε στην στατιστικη,θα 'χορτασεις' μαθηματικα(οντως κανουμε παρα πολλα)και θα βρεις και πιο ευκολα δουλεια.

Ο μαθηματικος πιστευω οτι αν και οταν τλειωσει την σχολη του-η συντριπτικη πλειονοτητα το τελειωνει πολυ μετα απο τα 4 χρονια και αφου εχει φτυσει αιμα καλως η κακως ετσι ειναι-εχει κουραστει ειτε απο την δυσκολια και την διαρκεια των σπουδων του,ειτε απο την μονοτονια των μαθηματικων που να βρει το κουραγιο για μεταπτυχιακα και ενασχοληση με πιο βαρβατα πραγματα απο το επαγγελμα του καθηγητη.Φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις.Αποψη μου αυτη για να μην παρεξηγηθω παλι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
αποτελουνε τις καθηγητικες σχολες,περνουν μεγαλυτερη κριση απο οτι σε αλλες σχολες.Και εχω ακουσει απο καθηγητες μαθηματικων να λενε πηγαινε στην στατιστικη,θα 'χορτασεις' μαθηματικα(οντως κανουμε παρα πολλα)και θα βρεις και πιο ευκολα δουλεια.

...απορώ γιατί έχουν βαφτιστεί έτσι, αφού καν δεν ανήκουν στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών & Παιδαγωγικής...:worry:
για το επάγγελμα του καθηγητή σε σχολείο δεν κάνουμε ούτε ένα μάθημα..

Ο μαθηματικος πιστευω οτι αν και οταν τλειωσει την σχολη του-η συντριπτικη πλειονοτητα το τελειωνει πολυ μετα απο τα 4 χρονια και αφου εχει φτυσει αιμα καλως η κακως ετσι ειναι-εχει κουραστει ειτε απο την δυσκολια και την διαρκεια των σπουδων του,ειτε απο την μονοτονια των μαθηματικων που να βρει το κουραγιο για μεταπτυχιακα και ενασχοληση με πιο βαρβατα πραγματα απο το επαγγελμα του καθηγητη.Φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις.Αποψη μου αυτη για να μην παρεξηγηθω παλι.

Από ποια σχολή δεν φτύνεις αίμα; :hmm:Ακόμη είσαι μικρό έτος. Ξαναέλα, στο 4ο έτος, να μου πεις αν αισθάνεσαι όπως τώρα. Η λήψη Πανεπιστημιακού πτυχίου δεν είναι σπορ να το κάνει ο καθένας. Πολλοί είναι φοιτητές, λίγοι παίρνουν πτυχίο. Εξάλλου βλέπω ότι ασπάζεσαι πολύ τις τετριμμένες αρλούμπες που λένε πολλοί καθηγητές μαθηματικών, οι οποίοι πέρα από ιδιαίτερα μαθήματα με τα οποία βολεύτηκαν τόσα χρόνια στο όνομα της παραπαιδείας (που προτιμήσατε και στηρίξατε για να περάσετε στο Πανεπιστήμιο), αγνοούν τις εξελίξεις της μαθηματικής επιστήμης είτε επιστημονικά, είτε εργασιακά. Και είναι απόλυτα λογικό να τις αγνοούν, όπως και απόλυτα λογικό να έχει κορεστεί ο κλάδος της εκπαίδευσης, αφού ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών κάνουν και οι...θεολόγοι. Άφησέ με να έχω επιφυλάξεις για το αν έχουν κουραστεί οι πτυχιούχοι μαθηματικοί, γιατί όσους ξέρω, κάνουν μεταπτυχιακά είτε Ελλάδα είτε στο εξωτερικό σε πολλούς κλάδους. Προσωπικά δεν νιώθω κουρασμένος ας μην τελείωσα στα 4 έτη. Εξάλλου δεν νιώθω να έχασα την ζωή...Πολύ νέος είμαι ακόμη. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

petran_r21

Δραστήριο μέλος

Ο petran_r21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
Ουτε στο φυσικο κανεις μαθηματα για καθηγητης αλλα οι περισσοτεροι καθηγητες ειναι.Το μαθηματικο ειναι αντικειμενικα απο τις πιο δυσκολες και απαιτητικες σχολες στην Ελλαδα και απο αυτες που πρεπει να ασχοληθεις πολυ(και μονος σου).Οπως και στο στο φυσικο στους ΗΜΜΥ κλπ.Και η στατιστικη ειναι δυσκολη σχολη αλλα λιγοτερο απο το μαθηματικο απο οτι ξερω.Λογικο ειναι να κουραζεσαι απο μια απαιτητικη σχολη και αυτο οπως σου ξαναειπα ειναι αποψη μου.Αλλοι τα βλεπουν αλλιως τα πραγματα.Η αποψη που ακουσα απο μαθηματικους ηταν απο καθηγητες πανεπιστιμηου και οχι απο αυτους που κανουν ιδιαιτερα παρανομα(δεν εκανα ιδιαιτερα)Εν τελη που θες να καταληξεις?Στο οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να παει καποιος στο τμημα στατιστικης αφου υπαρχει το μαθηματικο και μπορει να παει εκει?και συγκεκριμενα αν θελει να ασχοληθει με τα οικονομικα?γιατι αυτο ρωτησε ο μανωλης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
εμμ απορια... οσοι εγγραφονται στο οικονομικο επιμελητηριο αποκτουν τα ιδια ακριβωσ δικαιωματα ? ενα εκ των οποιοων ειναι να υπογραφουν ισολογισμουσ ανεξαρτητωσ ποσου ? (για αποφοιτουσ ΑΕΙ μιλαω που εχουν το δικαιωμα εισαγωγησ τουσ στο οικονομ. επιμελ. ! )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
για οικονομικές επιστήμες, υπάρχουν τα Οικονομικά Τμήματα
άλλο Οικονομία και άλλο Στατιστική
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

petran_r21

Δραστήριο μέλος

Ο petran_r21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
για οικονομικές επιστήμες, υπάρχουν τα Οικονομικά Τμήματα
άλλο Οικονομία και άλλο Στατιστική

Η Στατιστικη Οπα ειναι στην Ασσοε(Ειναι σχολη οικονομικων) και κανεις οικονομικα μαθηματα.Η στατιστικη Πειραια ειναι στο 5ο πεδιο και κανεις και εκει πολλα οικονομικα μαθηματα.Οταν τελειωσεις με μια απο τις 2 σχολες οι περισσοτερες πιθανοτητες ειναι να δουλεψεις στον οικονομικο τομεα.Ειδικα αν κανεις ενα αντιστοιχο μεταπτυχιακο.Εξαλλου εγγραφεσαι και στις 2 στο οικονομικο επιμελητηριο οποτε δεν μπορουμε να πουμε οτι δεν εχουν σχεση με τον οικονομικο τομεα.Μπορεις να δουλεψεις σε μια τραπεζα επιχειρηση κλπ εκει που μπορει να δουλεψει ενας οικονομολογος με εξαιρεση τον λογιστη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
εμενα η απορια μου δεν λυθηκε! οσοι εγγραφονται στο οικονομικο επιμελητηριο αποκτουν τα ιδια ακριβωσ δικαιωματα ? ενασ αποφοιτοσ απο την στατιστικη του περαια δεν μπορει να δουλεψει σαν λογιστησ ? γιατι ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

petran_r21

Δραστήριο μέλος

Ο petran_r21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 620 μηνύματα.
γιατι δεν κανει καθολου λογιστικα μαθηματα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
ααα. απο την σκοπια... ενταξει τοτε....

petran_r21 εμμ.. μολισ ειδα πωσ στην στατιστικη του πειραια κανεισ λογιστικη!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

tebelis13

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο tebelis13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 1,256 μηνύματα.
Αν θές να ασχοληθείς με την λογιστική πήγενε Τει λογιστικής ή ΛΟΧΡΗ.So simple.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
ναι ρε φιλε αυτο ειναι το αυτονοητο.... οταν δεν ξερεισ τι θεσ ΑΚΡΙΒΩΣ.... ψαχνεισ να βρεισ κατι πιο γενικο... κατι που θα μπορεισ να κανεισ πολλα και διαφορα μετα... (και εκτοσ απο οργανωση και διοικηση-που δεν....) ψαχνω να βρω τι αλλο παιζει!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
Μανώλη, να ξέρεις ότι στο εξωτερικό πτυχιούχοι Κοινωνιολογίας, Φιλοσοφίας, Φυσικής, Μαθηματικών, Πολιτικών Επιστημών, ...κτλ μπορούν να κάνουν διοίκηση μεγάλων οργανισμών, ως στελέχη. Βέβαια στο εξωτερικό δεν στέκονται τόσο στους τίτλους σπουδών (τυπολατρεία) όπως στην χώρα μας, όσο στο γενικότερο προφίλ του πτυχιούχου και τις ευρύτερες γνώσεις από την καθημερινότητα αλλά και από διάφορες μετεκπαιδεύσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Πάντως, δεν μπορώ να καταλάβω πώς προτιμούν κάποιον με μετεκπαίδευση σε ένα αντικείμενο, από έναν με βασικό τίτλο σπουδών στο ίδιο αντικείμενο....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,850 μηνύματα.
η αγορά είναι ανοιχτή και ο καθένας είναι ελεύθερος να σπουδάσει ό,τι θέλει
γιατί στο εξωτερικό δεν υπάρχουν επιστημονικά στεγανά και συντεχνίες επαγγελματικών δικαιωμάτων
εξάλλου πάντα πρέπει να δίνεται η δεύτερη ευκαιρία στην ζωή γιατί άλλη εμπειρία σπουδών έχει ένας 18άρης και άλλη ένας 25άρης και άνω...

@ petran_r2: στο εξωτερικό, η στατιστική σαν επιστήμη, ανήκει στο πεδίο των θετικών επιστημών και όχι των οικονομικών επιστημών
στις οικονομικές επιστήμες, απλά προσφέρεται ως κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσανατολισμένο στα οικονομικά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Δεν διαφωνώ στη γενική ιδέα, αλλά το λέω καθαρά από θέμα γνώσεων που έχει ο ένας και ο άλλος!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top