Έρευνα τροφίμων

orathac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γεώργιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Καλλιθέα (Αττική). Έχει γράψει 1,579 μηνύματα.
Ποίες σχολές υπάρχουν, που και πόσα χρόνια?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Οταν λες ερευνα τι εννοεις;
Στο Γεωπονικο υπαρχει σχολη για βιοτεχνολογια τροφιμων αν θυμαμαι καλα. 5 χρονια.
εδιτ: Επιστημης και τεχνολογιας τροφιμων λεγεται https://www.aua.gr/gr/dep/tex/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

orathac

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γεώργιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Καλλιθέα (Αττική). Έχει γράψει 1,579 μηνύματα.
Α, ωραία, να'σε καλά.

Μυρίζομαι μέλλον σε αυτό γιαυτό ψάχνω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,329 μηνύματα.
Σχολές που μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή είναι (η κάθε μία με διαφορετική κατά μία έννοια προσέγγιση) και κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας:

ΑΕΙ
- Χημικός Μηχανικός (5 έτη)
- Χημικός (4 έτη)
- Γεωπόνος ΓΠΑ, Τμήματα: Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών (5 έτη)
- Γεωπόνος ΑΠΘ, Κατευθύνσεις 3ο έτος: τις σχετικές με ΓΠΑ (5 έτη)
- Γεωπόνος Παν. Θεσαλλίας: Φυτική/Ζωική (5 έτη)
- Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΠΘ (Ορεστιάδα): Όλες οι κατευθύνσεις 3ο έτος πλην Οικονομίας (5 έτη)
- Κτηνιατρικής (5 έτη)
- Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής (4 έτη)
- Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής (4 έτη)

ΑΤΕΙ (όλα 3.5 έτη)
Τεχνολογίας Τροφίμων
Φυτικής Παραγωγής
Ζωικής Παραγωγής
Ιχθυοκομίας-Αλιείας ή Υδατοκαλλιεργειών & Αλιευτικής Διαχείρισης ή Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών
Τεχνολογίας Βιολογικών Προϊόντων & Τροφίμων
Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας
Διατροφής & Διαιτολογίας
Δημόσιας Υγιεινής
Εμπορίας & Ποιοτικός Έλεγχος Αγροτικών Προϊόντων

ΙΕΚ (όλα 2 έτη)
Τεχνικός Βιολογικής-Οικολογικής Γεωργίας
Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής

Ελπίζω να μην ξέχασα καμία. Καλό ψάξιμο...:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Η κτηνιατρικη ζωικη κ φυτικη παραγωγη κανουν κ πολλα αλλα ασχετα ομως... και ο χημικος μηχανικος, αν θελει κατι ξεκαθαρα για τροφιμα δεν ειναι και οι καλυτερες επιλογες. Αν θελει να ασχοληθει με ζωοτροφες λενε αλλα αλλιως καλυτερα οι αλλες σχολες...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Al.Nik

Νεοφερμένος

Ο Al.Nik αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 47 μηνύματα.
Έχω να προσθέσω την εξής πληροφορία :

Τα τμήματα χημείας έχουν ξεχωριστό section χημεία τροφίμων . Mάλιστα στο Χημικό Αθηνών ενας όροφος (το ισόγειο) έχει εργαστήρια πάνω στην Χημεία Τροφίμων .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,329 μηνύματα.
Η κτηνιατρικη ζωικη κ φυτικη παραγωγη κανουν κ πολλα αλλα ασχετα ομως... και ο χημικος μηχανικος, αν θελει κατι ξεκαθαρα για τροφιμα δεν ειναι και οι καλυτερες επιλογες. Αν θελει να ασχοληθει με ζωοτροφες λενε αλλα αλλιως καλυτερα οι αλλες σχολες...

Όντως, συμφωνώ. Όπως και η σχολή που πρότεινες παραπάνω (Τρόφιμα ΓΠΑ) "κανουν και πολλα άσχετα" (πρώτα κλασσική γεωπονία και μετά τρόφιμα). Σε ΑΕΙ μόνο, αποκλειστικά, τρόφιμα δεν έχει.

Αλλά επαγγελματικό δικαίωμα έχουν όλοι αυτοί. να εμπλακούν με "τρόφιμα".

Βασικά το παληκάρι δεν ρώτησε και ποια ακριβώς πλευρά των τροφίμων ενδιαφέρεται (επιστήμη τροφίμων, τεχνολογία τροφίμων, ποιοτικό έλεγχο τροφίμων κλπ), αλλά στο πρώτο post είπε γενικά για τρόφιμα. Έτσι παρέθεσα όλη τη λίστα πτυχίων.

Στη ζωική/Κτηνίατροι δεν εννούσα τις ζωοτροφές... Ασχολούνται με κρέατα, γάλα, αυγά κλπ κλπ, τρόφιμα ζωικής προελεύσεως. Στη λίστα δηλαδή με τα "τρόφιμα" είναι εκλαϊκευμένα και τα "ωμά" και τα "μεταποιημένα"... Οι κτηνίατροι και γεωπόνοι είναι οι αρμόδιοι για τους ελέγχους σε νομαρχίες, ΕΦΕΤ κλπ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Καλα εκανες που τα εβαλες αυτα εννοειται.

Στη ζωική/Κτηνίατροι δεν εννούσα τις ζωοτροφές... Ασχολούνται με κρέατα, γάλα, αυγά κλπ κλπ, τρόφιμα ζωικής προελεύσεως. Στη λίστα δηλαδή με τα "τρόφιμα" είναι εκλαϊκευμένα και τα "ωμά" και τα "μεταποιημένα"... Οι κτηνίατροι και γεωπόνοι είναι οι αρμόδιοι για τους ελέγχους σε νομαρχίες, ΕΦΕΤ κλπ

Σωστα εχεις δικιο σε αυτο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Food-SGU

Νεοφερμένος

Ο Food Technologist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καταρχάς το νήμα είναι "έρευνα τροφίμων" και ο χρήστης VouDou είχε την καλή διάθεση να καταγράψει όλες (!) τις σχολές,
που ασχολούνται έστω με μερικά μαθήματα σχετικά με τα τρόφιμα, κάτι το οποίο θεωρώ λάθος και ατυχές.

Με τον όρο έρευνα τροφίμων κάποιος εννοεί ή θέλει να εννοήσει ενασχόληση και εκπαίδευση σε βάθος πάνω στα τρόφιμα,
μελετώντας τις ιδιότητές τους και όλες τις παραμέτρους που σχετίζονται με αυτά σε βιομηχανική και όχι μόνο κλίμακα.

Το να συμπεριλαμβάνει κάποιος όλες αυθαίρετα (!) τις σχολές, στις οποίες διδάσκονται τα τρόφιμα, ακόμα και με ελάχιστα
μαθήματα μπορώ να το θεωρήσω τουλάχιστον ως παραπληροφόρηση. Οπότε καλό θα είναι, σε σχετικά νήματα να προσπαθούμε
να ενημερώσουμε σωστά και με σύνεση το άτομο που αποζητά πληροφορίες, πόσο μάλλον σε ένα τόσο λεπτό θέμα.

Επίσης, με έκπληξη διαβάζω στην απάντηση του χρήστη VouDou πως τα ΑΤΕΙ έχουν διάρκεια σπουδών 3,5 έτη(!). Κάτι τέτοιο
είναι φυσικά λάθος γιατί τα ΑΤΕΙ έχουν διάρκεια σπουδών 4 έτη, στα οποία περιλαμβάνεται στο τελευταίο εξάμηνο, πρακτική
άσκηση (κάτι που δεν διαθέτουν τα ΑΕΙ) και φυσικά η πτυχιακή διατριβή
. Η πρακτική άσκηση, καθώς και η πτυχιακή διατριβή
είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια στα τμήματα τροφίμων των ΑΤΕΙ. Να σημειώσω πως πολλοί φοιτητές επιλέγουν να κάνουν
την πρακτική τους στο εξωτερικό με το πρόγραμμα Erasmus, και έτσι τους ανοίγονται νέες δυνατότητες και ορίζοντες.

Άλλο η έρευνα τροφίμων και άλλο η μερική ενασχόληση με τα τρόφιμα, ακόμα και περιστασιακά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epistimonas

Νεοφερμένος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Παιδιά εγώ απο ότι γνωρίζω και απο ότι εχω διαβάσει πολύ καλή σχολή είναι η Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής......η σχολή βρίσκεται σε διάφορες πόλεις και έχει πολλές διεξόδους....και εγώ ενδιαφέρομαι για αυτήν είτε στην Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα επειδη η οικογένεια μου έχει σχέση με τα τρόφημα αλλα και επειδή έχει πολύ μέλλον!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,329 μηνύματα.
Σόρρυ, απαντώ καθυστερημένα...

Καταρχάς το νήμα είναι "έρευνα τροφίμων" και ο χρήστης VouDou είχε την καλή διάθεση να καταγράψει όλες (!) τις σχολές, που ασχολούνται έστω με μερικά μαθήματα σχετικά με τα τρόφιμα, κάτι το οποίο θεωρώ λάθος και ατυχές.

Με τον όρο έρευνα τροφίμων κάποιος εννοεί ή θέλει να εννοήσει ενασχόληση και εκπαίδευση σε βάθος πάνω στα τρόφιμα,
μελετώντας τις ιδιότητές τους και όλες τις παραμέτρους που σχετίζονται με αυτά σε βιομηχανική και όχι μόνο κλίμακα.

Το να συμπεριλαμβάνει κάποιος όλες αυθαίρετα (!) τις σχολές, στις οποίες διδάσκονται τα τρόφιμα, ακόμα και με ελάχιστα
μαθήματα μπορώ να το θεωρήσω τουλάχιστον ως παραπληροφόρηση. Οπότε καλό θα είναι, σε σχετικά νήματα να προσπαθούμε να ενημερώσουμε σωστά και με σύνεση το άτομο που αποζητά πληροφορίες, πόσο μάλλον σε ένα τόσο λεπτό θέμα.

Οι σχολές παραπάνω δεν αναφέρονται αυθαίρετα. Οι απόφοιτοί τους δύνανται να ασχοληθούν με τρόφιμα γενικά. Και φυσικά δεν είναι παραπληροφόρηση. Μάλιστα, οι περισσότερες από αυτές διαθέτουν ολόκληρη κατεύθυνση προπτυχιακά σχετικά με τρόφιμα.

Επίσης, με έκπληξη διαβάζω στην απάντηση του χρήστη VouDou πως τα ΑΤΕΙ έχουν διάρκεια σπουδών 3,5 έτη(!). Κάτι τέτοιο είναι φυσικά λάθος γιατί τα ΑΤΕΙ έχουν διάρκεια σπουδών 4 έτη, στα οποία περιλαμβάνεται στο τελευταίο εξάμηνο, πρακτική άσκηση (κάτι που δεν διαθέτουν τα ΑΕΙ) και φυσικά η πτυχιακή διατριβή. Η πρακτική άσκηση, καθώς και η πτυχιακή διατριβή είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια στα τμήματα τροφίμων των ΑΤΕΙ. Να σημειώσω πως πολλοί φοιτητές επιλέγουν να κάνουν την πρακτική τους στο εξωτερικό με το πρόγραμμα Erasmus, και έτσι τους ανοίγονται νέες δυνατότητες και ορίζοντες.

Κάνεις λάθος που τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια εδώ) δεν κάνουν πρακτική. Δεν είσαι καλά πληροφορημένος. Μάλιστα, μερικά την έχουν σε καλοκαίρια και ουχί σε ακαδημαϊκό εξάμηνο (Οκτώβριος-Ιούλιος), γιατί τότε ασχολούνται με τη διδασκαλία μαθημάτων και πτυχιακής. Περί Erasmus έχουν όλες οι σχολές δικαίωμα συμμετοχής, δεν είναι προνόμιο των ΑΤΕΙ.

Άλλο η έρευνα τροφίμων και άλλο η μερική ενασχόληση με τα τρόφιμα, ακόμα και περιστασιακά.

Για να είμαστε και πιο ακριβείς, ο προπτυχιακός φοιτητής ή/και σπουδαστής δεν ασχολείται με την έρευνα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά μιλώντας, εκτός ίσως την πτυχιακή μελέτη.

Παιδιά εγώ απο ότι γνωρίζω και απο ότι εχω διαβάσει πολύ καλή σχολή είναι η Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής......η σχολή βρίσκεται σε διάφορες πόλεις και έχει πολλές διεξόδους....και εγώ ενδιαφέρομαι για αυτήν είτε στην Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα επειδη η οικογένεια μου έχει σχέση με τα τρόφημα αλλα και επειδή έχει πολύ μέλλον!

Αυτό το τμήμα υπάρχει μόνο στη Λήμνο εδώ και μόλις 2-3 έτη. Μην αιφνιδιαστείς αν δεν το βρεις σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Anthony

Δραστήριο μέλος

Ο Anthony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 691 μηνύματα.
Να ξεκαθαρίσει ο φίλος/η εαν ενδιαφέρεται για τον έλεγχο της υγιεινής και της ποιότητας των τροφίμων ΓΕΝΙΚΑ ή των τροφίμων ζωϊκης προέλευσης.
Για την δεύτερη περίπτωση , ως Κτηνίατρος , μπορώ να σου πω οτι θα είσαι αρμόδιος για τον έλεγχο των τροφίμων όπως αυγά , γάλατα , γιαούρτια (γαλακτοκομικά γενικά) , κρέατα (θα ελέγχεις και θα εγκρίνεις τα σφάγια στα σφαγεία) , αλλαντικά.
Αποκει και πέρα δεν μπορώ να γνωρίζω ποιές άλλες σχολές δίνουν τα απαραίτητα εφόδια και γνώσεις για να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο , ίσως κάποια σχολή ειδική για Φυτικής προέλευσης τρόφιμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top