Nina-nana
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Επίοης: Είχα ακούσει οτι το toeic δεν είναι σαν τα άλλα πτυχία και «λήγει» μετά απο 1 χρόνο. Ισχύει ή όχι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giorgos1987
Εκκολαπτόμενο μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Την έχω ξαναπεί τη γνώμη μου πιο πάνω. Σαν πτυχίο είναι μια χαρά. Εξαρτάται τι σκορ προσπαθείς να πιάσεις και για ποιο σκοπό το θέλεις.
Αν ειναι μια χαρα μου κανει γιατι εχω ακουσει και τον χαρακτηρισμο ''αχρηστο'' σαν πτυχιο και φοβηθηκα. Θελω να πιασω ενα αρκετα καλο σκορ Β2-C1 τωρα που κανω τα τεστακια για πρακτις στο φροντ πιανω σκορ που περνω Β2. Μεχρι τον Μαϊο ελπιζω να βελτιωθω και να καταφερω ακομα και το C1 βεβαια και το Β2 δεν με χαλαει.
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Για ποιο λόγο το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;
Αν ειναι μια χαρα μου κανει γιατι εχω ακουσει και τον χαρακτηρισμο ''αχρηστο'' σαν πτυχιο και φοβηθηκα. Θελω να πιασω ενα αρκετα καλο σκορ Β2-C1 τωρα που κανω τα τεστακια για πρακτις στο φροντ πιανω σκορ που περνω Β2. Μεχρι τον Μαϊο ελπιζω να βελτιωθω και να καταφερω ακομα και το C1 βεβαια και το Β2 δεν με χαλαει.
Seriously.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Για ποιο λόγο το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;
Seriously.
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Ο λόγος που δίνεις TOEIC και όχι ένα απλό συμβατικό πτυχίο Β2-C1 είναι;
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Giorgos1987
Εκκολαπτόμενο μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Ναι απλώς εξακολουθεί να έχει άλλη βαρύτητα κάτι στυλ Proficiency (για το Γ2) από το TOEIC και το βλέπω καθημερινά.Εγώ δεν το θεωρώ άχρηστο, αυτό είναι περισσότερο θέμα νοοτροπίας και συνήθειας που έχουμε. Το TOEIC μπορεί να βοηθήσει κάποιον "διαβασμένο" ο οποίος θα δώσει για Michigan/Cambridge και θα κοπεί για λίγους πόντους το πολύ -8% από την βάση από μεριά λαθάκια και δεν θα τα πάρει, εκείνος μπορεί να δώσει για TOEIC με μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας. Οι υπόλοιποι που δεν είναι διαβασμένοι και νομίζουν οτι θα ξεγελάσουν το σύστημα και θα την γλιτώσουν είναι γελασμένοι. Πρόσφατα έκανα κάτι simulation test για toeic και bulats, και τα 2 με έβγαλαν ίδιο επίπεδο και πάνω κάτω σχεδόν το ίδιο score.
Γενικά,εγώ θα ξανάδινα το ίδιο πτυχίο και δε θα πήγαινα σε κάτι άλλο.
Ο λόγος που το θεωρεί καλύτερο είναι,Μαρία;
Επίσης,στα προφορικά δεν περιμένουν να μιλάς σαν Αμερικάνο υπάρχουν άλλα πράγματα που εξετάζονται και όχι η προφορά.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Σαφώς έχει άλλη βαρύτητα το Proficiency, αφού είναι εξέταση επιπέδου C2 ενώ το TOEIC φτάνει μέχρι C1 το πολύ. Είναι σαν να συγκρίνεις Advanced με Proficiency και να καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι δεν είναι ίσα. Ε ναι, δεν είναι.Ναι απλώς εξακολουθεί να έχει άλλη βαρύτητα κάτι στυλ Proficiency (για το Γ2) από το TOEIC και το βλέπω καθημερινά.
Αυτός που θα κοπεί στο τσακ στο Proficiency λογικά θα μπορεί να περάσει οποιαδήποτε άλλη εξέταση επιπέδου C1 (ALCE, CAE κλπ) δεν χρειάζεται να δώσει TOEIC. Αν πηγαίνεις για Proficiency και δεν είσαι σίγουρος για την επιτυχία, μπορείς να δώσεις ταυτόχρονα ECPE και ALCE με μικρή οικονομική επιβάρυνση ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις τουλάχιστον πιστοποιητικό για C1. Δεν χρειάζεται να δώσεις για TOEIC.Εγώ δεν το θεωρώ άχρηστο, αυτό είναι περισσότερο θέμα νοοτροπίας και συνήθειας που έχουμε. Το TOEIC μπορεί να βοηθήσει κάποιον "διαβασμένο" ο οποίος θα δώσει για Michigan/Cambridge και θα κοπεί για λίγους πόντους το πολύ -8% από την βάση από μεριά λαθάκια και δεν θα τα πάρει, εκείνος μπορεί να δώσει για TOEIC με μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας.
Πάντως σαν εξέταση είναι πολύ αξιόπιστη, με την έννοια ότι σε βγάζει εκεί ακριβώς που είσαι, ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Nina-nana
Διάσημο μέλος
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ γιατί κάτι μου μυρίζει στο να επιλέξει TOEIC.Με κριτήριο τη μοριοδότηση του ΑΣΕΠ επιλέξατε εξέταση; Άλλο πάλι και τούτο....
Slytherin
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν με νοιάζει τι ισχύει με τα διεθνή δεδομένα,εγώ με το 500 σκορ στάθηκα αρκετά άτυχος και θα ξαναδώσω αφού μελετήσω καλύτερα,και θα διεκδικήσω και το επίπεδο που αναγνωρίζει το ΑΣΕΠ ως πολύ καλή γνώση,αν και δεν είναι καθόλου εύκολο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Εριφύλη
- Dionyshs1
- Praxis
- Helen93
- emzou
- athinoula
- Κασσιόπη
- Nina-nana
- Slytherin
- jims
- Memetchi
- ggl
- Scandal
- barkos
- KingOfPop
- Panagiotis849
- chochoru
- Lia 2006
- bobo32
- Natassa02
- patrinos_2020
- victor 21
- Viedo
- Prak
- Ευθυμος
- hirasawayui
- Xristinaqui
- olga123
- MarilynSt
- St11
- Alma Libre
- New member
- lnesb
- manos1234567
- Steffie88
- Stelios725
- george777
- Rene2004
- Ggpg
- louminis
- cel123
- civilian
- tsiobieman
- jimis2001
- roud
- Serotonin
- fmarulezkd
- Spyrpa
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.