woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος
παλι καλα...το θεμα ειναι γιατι εινια τοσο εδραιωμενη η αποψη οτι πρεπει να ξερεις αριστα αγγλικα για μεταπτυχιακο!Αυτο ειναι αληθεια, καποια, αλλα πραγματικα ελαχιστα, τμηματα ζητουν TOEFL και στην Ελλαδα, ειναι ομως πολυ λιγα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιατι η βιβλιογραφια ειναι αγγλικη σχεδον σε ολες τις επιστημες. Στα ελληνικα ειναι πραγματικα φτωχη. Πώς θα διαβασεις δημοσιευσεις, πρακτικα συνεδριων κλπ αν δεν ξερεις αγγλικα; Πως θα εξελιχθεις η ιδια χωρις αγγλικα; Οπως και να το κανουμε ειναι παγκοσμια γλωσσα που ενωνει ολους τους επιστημονες. Αν περιμενεις μονο απο τα ελληνικα σωθηκες. Ακομα και γερμανικα και γαλλικα να ξερεις δε φτανει.
μαλιστα,οκ καταλαβα,thx για τις διευκρινισεις νασαι καλα!
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
ειναι αληθεια οτι ισχυει μονο 2 χρονια??
και αν..αμα περασω στο κολλεγιο με το πτυχιο θα πρεπει να το ανανεωσω μετα απο δυο χρονια???
Συνήθως χρειάζεται για admission, δηλαδή δεν χρειάζεται ανανέωση παρά μόνο αν θέλεις να κάνεις αργότερα αίτηση για αλλού. Ωστόσο έχω δει ότι αρκετά παν/μια εξαιρούν τους υποψηφίους που έχουν κάνει σπουδές σε χώρες, όπου η επίσημη γλώσσα είναι τα Αγγλικά. Οπότε εάν πας για undergraduate studies σε UK/US και θες να συνεχίσεις εκεί για graduate studies, μπορεί να μην χρειαστεί να ξαναδώσεις TOEFL.
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις συνηθήκες που επικρατούν την ώρα του speaking, λ.χ. αν επικρατεί ... βαβούρα εκείνη την ώρα ή καθένας είναι σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Btw αν είσαι και κρυωμένος ή έχεις βήχα την έχεις ...μήσει;
Και δεύτερη ερώτηση: πληρωμή με κατάθεση σε λογαριασμό, όπως μπορεί να γίνει για το Michigan, παίζει ή τσου; Γιατί κάτι είδα για "voucher" στους τρόπους πληρωμής αλλά δεν καταλαβαίνω τι είναι τούτο. :Ρ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Το TOEFL είναι εύκολο σαν διαγωνισμα, το μονο δυσκολο ειναι το speaking. Τρομερα αγχωτικο κομματι. Το εδωσα πριν δυο βδομαδες στην Ελληνοαμερικανική ένωση με δυο μερες προετοιμασια. Reading, listening πολύ εύκολα, writing επισης. Στο speaking είσαι όπως και σε ολα τα υπολοιπα sections σε μια αιθουσα με 10 ατομα περιπου. Φορας ακουστικα και μικροφωνο αλλα και παλι ο ηχος δεν απομονωνεται. Εγω την ειχα ψιλιαστει και τελειωσα 20 λεπτα πριν τους αλλους το reading και το listening, ωστε να κανω πρωτη το διαλειμμα και να παω στο speaking. Ακους 2 ερωτησεις που αφορουν εσενα προσωπικα, π.χ. εμενα μου επεσε ποιο ειναι το πιο awarded επαγγελμα κατα τη γνωμη μου αναμεσα σε 3 και μια αλλη που δε θυμαμαι. Οι επομενες 4 ειναι σε ακαδημαϊκο επιπεδο, μπορεις να δεις στο ets.org το format. To θεμα ειναι πως βλεπεις το χρονομετρο που σου λεει 15 sec και μετρα αντιστροφα και αδειαζει το μυαλο. Και μετα το μπιπ πρεπει να μιλησεις, αν κολλησεις την εβαψες.Θελει εξασκηση μην το αμελεις αυτο το κομματι. Πηρα 108 και τη ζημια μου την εκανε το speaking, 23
Παντως οταν μπηκα στο κομματι του writing και ξεκινησαν οι υπολοιποι το speaking γινοταν ΠΑΝΙΚΟΣ, μιλουσαν ολοι δυνατα, πραγματικα αποσυντονιζομουν. Οποτε καλυτερα αν εχεις αγχος να προσπαθησεις να τελειωσεις με τα προηγουμενα νωριτερα.
Καλη επιτυχια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Και δύο ερωτήσεις τεχνικού ενδιαφέροντος:
- Κινητό πήρες; Κι αν ναι, πού το παρέδωσες;
- Φαγητό μπορείς να έχεις για το διάλειμμα;
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Ναι και γι' αυτό λέω να ξεμπερδέψω πρώτα με το TOEFL για να μην έχω δύο τεστς από πάνω μου.GRE δε θα δωσεις; Μπροστα σε αυτο το TOEFL δεν πιανει μια
2 χρόνια μετράει, right; Θυμάσαι μήπως το GRE πόσο μετράει;
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
nefi
Πολύ δραστήριο μέλος
Black_Butterfly
Πολύ δραστήριο μέλος
αν εχεις proficiency γλυτωνεις το toefl??
Εξαρτάται το πανεπιστήμιο. Μερικά δέχονται το CPE ή το FCE μόνο και αλλα ζητάνε απαραίτητα το TOEFL.
elekati
Νεοφερμένος
αν εχεις proficiency γλυτωνεις το toefl??
Eξαρτάται από το πανεπιστήμιο στο οποίο κάνεις αίτηση. Υπάρχουν κάποια, ελάχιστα όμως, που αναγνωρίζουν το CPE αν και απαιτούν να το έχεις πάρει σχετικά πρόσφατα. H πλειοψηφία πάντως των Βρετανικών πανεπιστήμιων ζητάει το Toefl ή το IELTS εννοείται από ένα συγκεκριμένο βαθμό και πάνω, ανάλογα με τη σχολή.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Γενικά όχι. Το proficiency το δίνουν οι περισσότεροι λόγω πίεσης γονιών - πώς θα πουν στην γειτόνισσα ότι ο γιος τους είναι χωρίς Proficiency, όταν έχει κι η κουτσή Μαρία;αν εχεις proficiency γλυτωνεις το toefl??
Αλλά στο εξωτερικό θέλουν TOEFL. Γενικά στις ΗΠΑ προτιμάται το TOEFL και στο Ηνωμένο Βασίλειο το IELTS, γιατί πολύ απλά οι οργανισμοί που τα εποπτεύουν τις εξετάσεις είναι ... ο ένας Αμερικάνικος και ο άλλος Εγγλέζικος.
Αρκετά Παν/μια δέχονται οποιοδήποτε απ' τα δύο. Ωστόσο, πολλά Αμερικάνικα Παν/μια δέχονται ΜΟΝΟ το TOEFL. Μπορώ να στο πω από εμπειρία. Δεν έχω δει όμως, βρετανικό Παν/μιο που να μην δέχεται το TOEFL και να λέει "μόνο IELTS". Οπότε θα συνιστούσα TOEFL γιατί το δέχονται σχεδόν όλοι.
μίμος ξέρει κάποιος να μου πει από την εμπειρία του ποσό καιρό κάνει το χαρτί να έρθει στο σπίτι; και αν είναι νορμάλ που αργεί τόσο πολύ;
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Γεια σου.σος! έδωσα toefl 25 Ιουνίου 2011 και τα αποτελέσματα στο ιντερνέτ βγήκαν 11 Ιουλίου 2011! το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω λάβει ακόμα το χαρτί με τα επίσημη έκθεση που σου στέλνουν στο σπίτι! επικοινώνησα με το σετ και μου είπαν ότι το έχουν στείλει το χαρτί από 8 Ιουλίου, τους έβαλα και μου ξαναστείλανε αντίγραφο 4 Αυγούστου! κοίταξα την διεύθυνση που το έστειλαν Ν και είναι σωστή! επικοινώνησα με τα ΕΛΤΑ και μου είπαν ότι δεν μπορούν να με βοηθήσουν γιατί το γραμμα το έχουν στείλει απλό και δεν έχει tracking number, μου είπαν απλά να περιμένω. είναι δυνατόν να είναι 28 Αυγούστου και να μην έχω λάβει ακόμα το γραμμα; το χρειάζομαι το Σεπτέμβριο και έχουν σπάσει να νεαρό μου!
μίμος ξέρει κάποιος να μου πει από την εμπειρία του ποσό καιρό κάνει το χαρτί να έρθει στο σπίτι; και αν είναι νορμάλ που αργεί τόσο πολύ;
Λοιπόν, το χαρτί αυτό όντως αργεί να έρθει, το θυμάμαι χαρακτηριστικά κι εγώ. Και ναι, δεν είναι συστημένο, οπότε δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Απλώς περιμένεις!
Το χαρτί αυτό το χρειάζεσαι για ίδρυμα του εσωτερικού ή εξωτερικού; Αν είναι για εξωτερικού, συνήθως αυτά έχουν ειδικό κωδικό που τον δίνεις στην ETS (η αρμόδια υπηρεσία) και τους στέλνει κατευθείαν τα αποτελέσματα του TOEFL. Πολλά ιδρύματα μάλιστα δεν δέχονται να τους πας εσύ αυτό το χαρτί, αλλά θέλουν τα αποτελέσματα κατευθείαν από την υπηρεσία.
βοήθεια! εχει δώσει κανείς πρόσφατα τοεφλ να μου πει ποσο καιρο κανει το χαρτι με την επισημη εκθεση να ερθει στο σπιτι?
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Κοίτα, αν βιάζεσαι πολύ μπορείς να κάνεις το εξής.αρχικα σε ευχαριστω για την απαντηση σου! το χαρτι το θελω για πανεπιστημιο του εσωτερικου! το χρειαζομαι το σεπτεμβριο για να κανω την εγγραφη μου! δεν ηξερα οτι αργει τοσο πολυ αλλιως θα εδινα νωριτερα! στο εξεταστικο κεντρο που εδωσα μου ειπαν οτι κανει 1 μηνα να ερθει και εχει περασει πολυ περισσοτερο! εχω στεναχωρηθει πολυ με αυτο το θεμα! ξερετε αν κανει πανω απο 2 μηνες?
βοήθεια! εχει δώσει κανείς πρόσφατα τοεφλ να μου πει ποσο καιρο κανει το χαρτι με την επισημη εκθεση να ερθει στο σπιτι?
Πρώτον, στο toefl.org μπαίνεις στον λογαριασμό σου. Λογικά θα έχεις κάνει online registration. Εκεί πέρα scores -> view scores, τύπωσε τα αποτελέσματα και πήγαινέ τα στο Παν/μιό σου για να υπάρχει κάτι! Πες τους έστω δεχτείτε αυτό υπό την προϋπόθεση να σας φέρω εντός του χρόνου τα επίσημα.
Έπειτα, στο Test Registration and Orders -> Register/Order -> TOEFL Services μπορείς να παραγγείλεις additional scores τα οποία θα τα στείλουν κατευθείαν στο παν/μίο σου (και συνήθως πιο γρήγορα). Εκεί ψάχνεις το Παν/μιο που θες και συνήθως το βρίσκεις. Π.χ. η ΑΣΟΕΕ υπάρχει ως:
INSTITUTION CODE: 5737
ATHENS U ECONOMICS & BUSINESS
ATHENS, 11326 GRC
Όλα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι παρακάτω:
ALBA VOULIAGMNI ATHENS 16671 Select
AMERICAN COLLEGE GREECE-DEREE ATHENS GR 15342 Select
AMERICAN COLLEGE THESSALONIKI THESSALONIKI 55510 Select
AMERICAN COLLEGE THESSALONIKI THESSALONIKI Select
ATHENS COLLEGE PSYCHICO 15410 Select
ATHENS INFORMATION TECH (AIT) PEANIA 190 02 Select
ATHENS U ECONOMICS & BUSINESS ATHENS 11326 Select
CAMPION SCHOOL ATHENS 15410 Select
CITY LIBERAL STUDIES THESSALONIKI 54624 Select
ECCLESIASTIC SCHOOL KALYMNOS 85200 Select
EUROPEAN UNIVERSITY ATHENS ATHENS 11742 Select
EUROPEAN UNIVERSITY ATHENS ATHENS Select
EUROPEAN UNIVERSITY GREECE THESSALONIKI 546 22 Select
GREEK BIBLE INSTITUTE PIKERMI ATTIKIS 19009 Select
MANDOULIDES SCHOOLS THESSALONIKI 57001 Select
MARIOS INSTITUTE OF VOLOS VOLOS 338333 Select
MEDITERRANEAN AGRNMIC INT CHNA CHAINA GR 73100 Select
MORAITIS SCHOOL IB PSYCHICO 154-52 Select
NEOI ORIZONTES ATHENS 11527 Select
NEW YORK COLLEGE GREECE ATHENS 10558 Select
PARSKEVAS LANGUAGES NEA IONIA 14231 Select
PIERCE COLLEGE HIGH SCHOOL ATHENS Select
TECHNOLOGICAL EDU INST ATHENS ATHENS 12210 Select
TECHNOLOGICAL INST OF PIRAEUS ATHENS PC 11854 Select
TRINITY INT'L HOSPITALITY STUD HERAKLION GR 70014 Select
U OF LA VERNE ATHENS CENTER ATHENS 14510 Select
U OF MACEDONIA ECON SOC SCI THESSALONIKI 540 06 Select
U OF THE AEGEAN MYTILENE 81100 Select
UNIVERSITY OF CRETE RETHYMNO 74100 Select
UNIVERSITY OF PIRAEUS PIRAEUS 18534 Select
Αν το βλέπεις το δικό σου είναι καλό σημάδι, μπορεί και να δέχονται έτσι τα αποτελέσματα.
Θα πρέπει πρώτα όμως να ρωτήσεις το τμήμα του Παν/μιου σου για το αν όντως τα δέχονται έτσι.
DrHouse
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.