@Steliosgkougkou,
@EliasKr
Το Arch είναι το καλύτερο, αλλά η γραφειοκρατία του καθυστερεί αυτούς που θέλουν να μάθουν Machine Learning άμεσα. Άμα θέλει κάποιος να ασχοληθεί με Deep Learning και να μάθει αυτό πρώτα καλά, τότε προτείνω το pop os. Είναι μια 3rd party έκδοση του Ubuntu που έχει όλους τους απαραίτητους drivers installed by default. π.χ. του Nvidia, Cuda κτλ.. Δηλαδή με το που εγκατασταθεί το pop os, τα επόμενα δευτερόλεπτα μπορείς να κάνεις training νευρωνικού δικτύου (nvidia-smi κτλ) χωρίς κάτι άλλο.
Επίσης γενικά προτείνω το PyCharm για framework και το pyenv. Εγώ στον υπολογιστή μου έχω 50 python interpreters και κάθε πρόγραμμα που φτιάχνω, ελεγχόμενα το τρέχω με συγκεκριμένους interpeters. Θέλω να κάνω το ίδιο και με την C++.
@suuuuiiii
Πρακτική:
Άμα ο μισθός δεν είναι καλός, τότε να την αποφύγει. Οι περισσότεροι ψαρώνουν και κάνουν πρακτική χωρίς αμοιβή ή με αμοιβή 500 ευρώ κτλ. Αυτό είναι καθαρή εκμετάλλευση.
Κινέζικα:
Μίλησα για την περίπτωση που σκέφτεται κάποιος ημμυτης να μάθει Γαλλικά ή Γερμανικά. Μόνο για αυτή την περίπτωση (κατά τα άλλα τα Αγγλικά στο 99% των περιπτώσεων είναι αρκετά), προτείνω να μάθει Κινέζικα. Το 99% της ημμύτικης βιομηχανίας, ειδικά της πιο εξελιγμένης (Industry 4.0) βρίσκεται στην Κίνα. Προκαλώ οποιονδήποτε ημμυτη να πάει μια βδομάδα να μείνει στην Shenzhen και μετά να πάει σε οποιαδήποτε άλλη πόλη θέλει (Τόκιο, Σεούλ, Μόσχα, Σιγκαπούρη, Ντουμπάι, Μόναχο, Παρίσι, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον) και απλά να πει σαν ημμυτης που αισθάνεται καλύτερα. Και δεν μιλάω τόσο για τον "programmer", όσο για τον εφαρμόσιμο ημμυτη, που θέλει να βλέπει Industry 4.0 και AI γύρω του. Και επίσης πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για καριέρα του στυλ 2 βδομάδες Κίνα, 10 βδομάδες Ελλάδα δουλειά remotely. Όλο αυτό το λέω γιατί υπάρχουν πολλοί ημμυτες που χαραμίζονται με Γαλλικά και Γερμανικά.
@tsiobieman
Οι σπουδές στο Πολυτεχνείο (μιλάμε για ΗΜΤΥ Πάτρας) είναι τουλάχιστον 5ετή προϋπηρεσία, όχι side project. Ακόμα και 1 χρόνος σπουδές είναι 1 χρόνος προϋπηρεσίας.