Nanou!!
Νεοφερμένος
επίσης, έχετε να προτείνετε καμιά καλή άσκηση?? (ειδικά ερωτήσεις θεωρίας θα μ έσωζαν...:no1
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tirovlaxos
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ktar
Νεοφερμένος
Το βιβλίο είναι απίστευτα κακογραμμένο!!!
Από ότι κατάλαβα, μάλλον δε σου είναι πολύ εύκολο να αποστηθίζεις! Έτσι ήμουν και εγώ! Υπάρχουν πολλά κομμάτια μέσα στο κείμενο που δε θα τα πολυκαταλάβεις και, ακόμη και εάν ζητήσεις από το φροντιστήριο σου να σου τα εξηγήσουν εκατοντάδες φορές, πάλι εκείνα τα σημεία, όταν θα πας να τα μάθεις παπαγαλία, θα σου φαίνονται πάρα πολύ δύσκολα!
Γι'αυτό, πίστεψέ με! Ένα είναι το μόνο tip για τη βιολογία κατεύθυνσης (αυτό που θαπω δεν ισχύει για τη γενικής, γιατί εκείνη είναι απλά γελοία και το βιβλίο πολύ καλογραμμένο και ενδιαφέρον!): Να διαβάζεις πάρα πολλές φορές κάθε κομμάτι! Μόνο έτσι μαθαίνετε παπαγαλία η βιολογία! όλη τη χρονιά, θα πρέπει να τη διαβάζεις πολλές φορές, να λιώσεις κυριολεκτικά το βιβλίο!
Και το βασικότερο όλων, όσοι είστε θετική, πρέπει να λέτε τη βιολογία σε κάποιο δικό σας άτομο σύνεχεια και συνέχεια! Αυτό είναι το βασικό! Μην επαναπαυθείτε προσπαθώντας να την πείτε μόνοι σας, γιατί σίγουρα κάποια πράγματα θα σας ξεφύγουν, ειδικά στα κεφάλαια 2,4,7,8(το οποίο θεωρώ και δυσκολότερο όλων για απομνημόνευση!)!
Πάντως, μην αγχώνεστε! Με το συστηματικό και επαναλαμβανόμενο διάβασμα όλα επιτυγχάνονται! Καλή σας επιτυχία παιδιά και μη ξεχάσετε να λέτε τη βιολογία σε κάποιο δικό σας άτομο!
Nanou!!
Νεοφερμένος
ktar
Νεοφερμένος
Αχ να σαι καλά! εγώ ποτέ δεν έλεγα μαθήματα στους δικούς μου... τώρα θα ρισκάρω να τους πώ το δευτερο, αν κ ξέρω πως θα με πρήξουν...σ ευχεριστώ! κ εσάς παιδιά. πάντως, όσο άθλιο κ αν είναι το βιβλίο, η βιολογία είναι πολύ ενδιαφέρουσα. ευτυχώς, γτ αλλιώς δν θ άντεχα...
Η αλήθεια είναι πως πιό ωραίο μάθημα από τη βιολογία δεν υπάρχει! Είναι νούμερο 1 βρε παιδί μου! Τη διαβάζεις και κολλάς! Εγώ είχα να πω μάθημα στη μαμά μου από τη Γ' δημοτικού και της τα μάζεψα όλα στη Γ' Λυκείου! Πες τους πως σου είναι απαραίτητη η βοήθειά τους! Βέβαια, θα είναι αρκετά κουραστικό γι'αυτούς, ειδικά αν είναι τελείως ανίδεοι από βιολογία, όπως η καημένη η μαμά μου! Ακόμη τη θυμάμαι τι βάσανα τραβούσε! Την έπαιρνε κυριολεκτικά ο ύπνος από τη βαρεμάρα!
Αυτό το δεύτερο κεφάλαιο! Ειδικά εκείνες οι σελίδες 40, 41, 42! Χριστός και Παναγία! Χωρίς να υπερβάλλω, τις είχα διαβάσει γύρω στις 25 φορές μέχρι το τέλος !Και πάλι καλή επιτυχία και ό,τι χρειαστείς από βιολογία, μπορείς να ρωτήσεις εμένα!Είναι η ειδικότητά μου αυτό το μάθημα!
:no1::no1:
tirovlaxos
Νεοφερμένος
gossipgirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
lazaros
Νεοφερμένος
demerlad
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμενα με βοηθησε παρα παρα πολυ :no1:
chris_90
Διάσημο μέλος
Ενα εχω να πω: το πιο κακογραμμενο κομματι σχολικου βιβλιου που εχω διαβασει ever! Δεν μπορουσα να το μαθω με τιποτα. Και τελικα επεσε. ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ!!!!!Ειδικά εκείνες οι σελίδες 40, 41, 42!
ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ
Νεοφερμένος
vady
Νεοφερμένος
ktar
Νεοφερμένος
Πρέπει να ξέρεις όμως πως ερωτήσεις κρίσης δεν πέφτουν στη Βιολογία! Πέφτουν καθαρά κομμάτια μέσα από το βιβλίο, τα οποία τα γράφεις όπως ακριβώς είναι! κατά τη γνώμη μου, καλά κάνει η κοπέλα αυτήΌντως η αποστήθιση δυσκολεύει, αλλά μη βασίζεσαι μονάχα στην παπαγαλία. Προσπάθησε πρώτα να καταλάβεις τι λέει και έτσι θα θυμάσαι και πιο εύκολα τα λόγια του βιβλίου. Η κοπέλα που κάνουμε μαζί βιολογία (έδώ στη ζάκυνθο δεν υπάρχουν φροντηστήρια και κάνουμε 2-3 άτομα σε καθηγητή) τα μαθαινε παπαγαλία και στο πρώτο διαγώνισμα που γράψαμε σε κάτι ερωτήσεις κρίσης τα έκανε θάλασσα (73 πήρε...)Μιλάμε για μαθήτρια του 19
vady
Νεοφερμένος
ktar
Νεοφερμένος
Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα δυσκολέψουν τα θέματα! Το να σκέφτεσαι και όχι μόνο να παπαγαλίζεις σε βοηθά γενικότερα και στα μαθήματα και σαν άνθρωπο....Οξύνεται το μυαλό και βελτιώνεσαι...Τεσπά είναι πως το βλέπει ο καθένας. Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, εγώ χωρίς παπαγαλία, έγρψα 98!!!
Εγώ δεν είπα πως η παπαγαλία είναι τέλεια (αν και είναι και αυτή χρήσιμη, αφού οξύνει τη σκέψη και μας βοηθά να συγκρατούμε πολλές πληροφορίες!)! Το βασικό είναι να κατανοούμε αυτό που διαβάζουμε! Στια Πανελλαδικές όμως δεν ισχύει αυτό! Δεν τους νοιάζει αν το έχεις κατανοήσει, αλλά να το γράψεις όπως είναι μέσα από το βιβλίο! Σκέψου εάν το γραπτό σου το διορθώσει ένας χημικός ή φυσικός! Γι'αυτό και μόνο πρέπει η Βιολογία, όσο καταπληκτικό μάθημα και να είναι, να μαθαίνεται και παπαγαλία και να κατανοείται!
ladydragon22
Νεοφερμένος
ilianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
In Flames
Πολύ δραστήριο μέλος
In Flames gn
mitsos_312
Εκκολαπτόμενο μέλος
angel123456
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.