mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε ελεύθερη απόδοση "ακτιβιστής του καναπέ", είναι η νέα κατηγορία ράθυμου πολίτη με αφυπνισμένο πνεύμα (ευδοκιμεί στις Η.Π.Α., στην Ελλάδα υπερισχύει η ραθυμία). Όπως γράφουν οι New York Times που διάβαζα τις προάλλες, ένας απόλυτα συνειδητοποιημένος "slacktivist" μπορεί κάλλιστα να ντύνει το παιδί του με ζιπουνάκι "Babes for Obama" (!) (Τα μωρά ψηφίζουν Ομπάμα), αλλά το πιθανότερο είναι στις εκλογές του Νοεμβρίου να βαριέται να πάρει τα πόδια του για να πάει να ψηφίσει.
Τελικά, το θέμα είναι, εμείς που θέλουμε να λέμε ότι είμαστε ενάντια του ρατσισμού, της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων και το παίζουμε ΟΙ ακτιβιστές απ' τα φόρουμς, έχουμε καμιά ενεργή δραστηριότητα ή είμαστε οι couch potatoes, οι αυριανοί slacktivists ? Είμαστε όντως ακτιβιστές, ή μήπως απατεώνες λαϊκιστές ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anarki
Διάσημο μέλος
Τέτοιο είδος ανθρώπου γεννάει πάντως ο Λαζόπουλος, χωρίς να φταίει ο ίδιος βέβαια. Το έχω παρατηρήσει σε πάρα πολλούς (ακόμα και σε μένα), βλέπεις λίγο Λαζόπουλο που τους κράζει όλους, συμφωνείς μαζί του, αισθάνεσαι λίγο επαναστάτης και μόλις τελειώσει η εκπομπή επιστρέφεις σε αυτό που έκανες πριν ξεκινήσει, δηλαδή τίποτα.
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος
τεσπα,η διαμαρτυρια (ή επικροτηση) εξαιτιας μιας ενεργειας δν πρεπει να μενει στον καναπε..ο ακτιβισμος ,συγκεκριμενα,νομιζω πως πρεπει να προκαλει και μια γενικοτερη κοινωνικη κατακραυγη ετσι ωστε καποιες ασχημες συμπεριφορες να εκλειψουν...για παραδειγμα αναφερω την αποχωρηση μεριδας ατομων απο εναν φιλεκπαιδευτικο συλλογο οταν ο διευθυντης δημοτικου που απαγορευει τα τσιγγανακια στο σχολειο (ναι ναι συμβαινει ..)ειχε το θρασος να μιλησει σε εκδηλωση...
οργανωμενες και πραγματικα συγκροτημενες προσπαθειες δν εχω κανει ,δυστυχως..
Κι εγώ.Εγώ είμαι πάνθηρας των δρόμων (www.streetpanthers.gr)
Επίσης λέω στους γονείς μου να πηγαίνουν για ψώνια με πάνινη τσάντα, φυτεύω το μπαλκόνι και ανακυκλώνω. Και τρώω πολλά-πολλά βιολογικά.
Νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω περισσότερα αν ήμουν μεγαλύτερη.
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
tinamamagi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.