Model United Nations ( MUN ) με το σχολειο

danonito_kyr

Νεοφερμένος

Η Δανάη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 13 ετών, Μαθήτρια Β' γυμνασίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Γεια σε όλους !

Σε λιγότερο από 5 μέρες με το σχολείο μου θα συμμετάσχω σε ένα συνέδριο ( το μοντέλο ηνωμένων εθνών ) που θα γίνει σε ένα γυμνάσιο της πόλης μου .

Γενικά η καθηγήτρια μας μας έχει προετοιμάσει αρκετά καλά ( έχουμε έτοιμα εδω και μια εβδομάδα τα opening speeches και τα πρόχειρα resolutions) και γνωρίζω αρκετά καλά τα δεδομένα γύρω από τα δύο θεματα που έχω αναλάβει . Είναι το πρώτο μου συνέδριο και θέλω να σας ζητήσω μερικές συμβουλές γι αυτό το θέμα ....( Ρούχα , Συμπεριφορά, tips για το πώς μπορώ να κερδίσω κάποιο βραβείο , ακόμα και για την διαδικασία γενικότερα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9,048 μηνύματα.
EYP είχα πάει, προσωμοίωση ευρωκοινοβουλίου, και πέρασα χάλια. Πολύ ανταγωνισμός ακόμα και μέσα στην ομάδα, όλα τα πλουσιόπαιδα μαζεύονται εκείθε. Τώρα δε ξερω τι να σου πω, εγώ τελευταία μέρα (που είναι πιο επίσημη) έσκασα φορώντας ένα σακάκι, ανοιχτό πουκάμισο (πάντα χωρίς γραβάτα), και τζίν διοτι δε με πολυένοιαζε.
Τώρα για μουν είναι πιο τσιμπημένο και καθωσπρεπίστικο το κλίμα. Εμείς στις συνελεύσεις και στις ομιλίες ήμασταν επίσημοι, μιλούσαμε στα αγγλικά με (μπιχλιάρικο επίσημο δηθεν) λεξιλόγιο και προσπαθουσαμε να ημασταν οσο πιο τυπικοι μπορούσαμε, αλλά στα διαλείμματα και στις ασχολίες της κάθε ομάδας σπάγαμε πλάκα χορεύαμε βλέπαμε βιντεάκια. Αλλά εσείς έχετε έτοιμα τα resolutions? Εμείς τα κάναμε τότε και ήτανε 4ήμερο... Τρελή φάση.

Νομίζω οτι το dresscode είναι πιο αυστηρό στο mun, θέλει οπωσδήποτε επίσημα και τυπικά ρούχα.
Τώρα για διαδικασίες και βραβεία θα σε γελάσω, έφαγα πόρτα εγώ απο το συνέδριο της EYP γιατί εγραφα κομμουνιστικα συνθηματα στα θρανία της γερμανικης σχολης

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 4,923 μηνύματα.
Να είσαι ευγενική με το Board και να προσπαθείς να μιλάς σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε topic που θα συζητάτε. Να προσέχεις πάντα να είσαι εντός πολιτικής της χώρας σου, είναι καλό που έχεις καλή εποπτεία των ζητημάτων που θα θιγούν.

Για ρούχα δεν ξέρω, αν έχει κάποια ιστοσελίδα το MUN δες μήπως γράφει κάποιο επίσημο dress code. Εγώ είχα συμμετάσχει σε πανεπιστημιακό και ήμασταν όλοι με κοστούμια, αλλά για εσάς μπορεί να ισχύει κάτι διαφορετικό.

Να περάσεις όμορφα!!

danonito_kyr

Νεοφερμένος

Η Δανάη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 13 ετών, Μαθήτρια Β' γυμνασίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και για τις συμβουλές σου !!!!!!! :star:
Όσο για το dress code βρήκα ρούχα και πρέπει να είναι αρκετά επίσημα αλλά δεν με πειράζει καθόλου .

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 4,923 μηνύματα.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και για τις συμβουλές σου !!!!!!! :star:
Όσο για το dress code βρήκα ρούχα και πρέπει να είναι αρκετά επίσημα αλλά δεν με πειράζει καθόλου .
Εντάξει, σε ρόλους θα είστε. Ευκαιρία είναι να ντυθείτε κάπως πιο επίσημα, δεν είναι και πολλές οι ευκαιρίες για κάτι τέτοιο στην ηλικία σου. :P Κι εμένα καθόλου δεν θα με χαλούσε στη θέση σου!

danonito_kyr

Νεοφερμένος

Επίσης σε ευχαριστώ για την απάντηση ( και την αντίδραση 👍🏼)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εντάξει, σε ρόλους θα είστε. Ευκαιρία είναι να ντυθείτε κάπως πιο επίσημα, δεν είναι και πολλές οι ευκαιρίες για κάτι τέτοιο στην ηλικία σου. :P Κι εμένα καθόλου δεν θα με χαλούσε στη θέση σου!
Ναι έχεις δίκιο ! Και η όλη προετοιμασία ήταν πολύ ωραία καθώς μας πήγαν εκδρομή σε δύο πρεσβείες και γνώρισα παιδιά από το σχολείο μου. Τώρα ελπίζω να πάνε όλα καλά και στο συνενδριο:)

globglogabgalab

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αποστολία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Α' λυκείου. Έχει γράψει 164 μηνύματα.
Λοιπόν έχουμε και λέμε

Καταρχάς έχω να πω ότι όσα άτομα και να σε πούνε πόσο γαμάτα είναι δε θα το πιστέψεις μέχρι να πας η ίδια. Εφόσον έχεις προετοιμαστεί καλά, το μόνο που έχω να προτείνω είναι να ξέρεις καλά τo position paper σου (να ξέρεις τι σημαίνουν οι λέξεις και πώς προφέρονται ειδικά) και να έχεις ετοιμάσει αρκετά καλό draft resolution γιατί θα σας χρειαστεί όταν γράφετε τα κανονικά. Γενικά κράτα σημειώσεις όταν μιλούν οι άλλοι ώστε να ξες με ποιες χώρες οι πολιτικές της χώρας σου ταιριάζουν (αν και αυτό μπορείς να το ερευνήσεις και από τώρα) και αργότερα για να μπορείς να την "μπεις" στα άτομα από την άλλη/άλλες συμμαχίες.

Σχετικά με το dresscode, εγώ είχα πάει με σκούρο μπλε fitting πουκάμισο και μαύρο παντελόνι (το οποίο φοράω και στο σχολείο, όχι κάτι εξαιρετικά επίσημο αλλά με ωραίο ύφασμα).
Ήμουν κατά στο σακάκι και φορούσα 1η και 3η μέρα παλτό για έξω και τη 2η σακάκι.
Δεν είναι πολύ δύσκολο να ντυθείς business casual (νομίζω κάπως έτσι λέγεται). Από εμπειρίες γνωστών μου δε δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυμασία (πχ έχω ακούσει για άτομα που πήγαν με φούτερ).

Από άποψη συμπεριφοράς αν μπορείς, προσπάθησε να ξεχωρίσεις στα moderated caucuses έτσι ώστε να θέλουν να είναι οι άλλοι στη συμμαχία σου (και ίσως ανέβουν και οι πιθανότητές σου για βραβείο). Πάνω απ'όλα να είσαι φιλική. Προσπάθησε να αξιοποιήσεις τα διαλείμματα έτσι ώστε να βρεις συμμάχους.

Δε χρειάζεται να αγχωθείς κα-θό-λου. Καλά να περάσεις!! Ενημέρωσέ μας με εντυπώσεις.

Poirot

Περιβόητο μέλος

Αυτό, και να συμπληρώσω βέβαια ότι καλό είναι να μη γίνει η επιδίωξη του βραβείου αυτοσκοπός. Πιο σημαντικό είναι να περάσεις καλά!

danonito_kyr

Νεοφερμένος

Σας ευχαριστώ και τους δύο πολύ και εκτιμώ την διάθεση σας να μου γράψετε και να με συμβουλεψετε!!!
Εννοείται θα στείλω ενημέρωση κατά την διάρκεια καθώς και μετά το συνέδριο. Όσο για τα βραβεία δεν νοιάζομαι και πολύ απλά το ανέφερα γιατί οκ θα ήθελα να πάρω μια μικρή διάκριση ωστόσο δεν είναι ο βασικός σκοπός μου .
Καλό βράδυ 🌃
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Καταρχάς έχω να πω ότι όσα άτομα και να σε πούνε πόσο γαμάτα είναι δε θα το πιστέψεις μέχρι να πας η ίδια.
Σε αυτό έχεις α-πο-λυ-το δικιο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια