wolfe4ever
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
-----------------------------------------
η επεμβαση γινεται μονο για μυωπια?
Όχι.
Μυωπία, υπερμετροπία, αστιγματισμό, πρεσβειοπία και νομίζω και άλλα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alessandra
Διάσημο μέλος
Γιατί δεν την κάνω; Έχω άλλες προτεραιότητες που πρέπει να τακτοποιήσω.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ πάντως, Μάνο, που φορώ γυαλιά από το Δημοτικό, θα την έκανα την επέμβαση ακόμα και αν εμφανιζόταν μικρή υποτροπή σταδιακά.
Γιατί δεν την κάνω; Έχω άλλες προτεραιότητες που πρέπει να τακτοποιήσω.
Μα το πρόβλημα δεν είναι η μικρή υποτροπή
Υπάρχουν άλλες χειρότερες συνέπειες (ξυροφθαλμία, θόλωμα του φακού, ghost images, άθλια όραση τη νύχτα και άλλα)
https://www.allaboutvision.com/visionsurgery/lasik_complication_1.htm
https://www.lasikfraud.com/visual_aberrations.html
Civilara
Περιβόητο μέλος
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Το σημαντικό βέβαια, είναι να μην κάνεις τσιγγουνιές εκεί. Να διαβάσεις, να ενημερωθείς και να πας απλώς στον καλύτερο, όποια τιμή και να χει.
Εγώ ίσως περιμένω πάντως μέχρι να βελτιωθεί λίγο ακόμα η τεχνολογία, να γίνει λίγο πιο ασφαλής. Μέχρι τότε, γυαλιά
aggelik_i
Νεοφερμένος
Civilara
Περιβόητο μέλος
δεν χρειαζετε να περιμενεις μεχρι να γινεις 18... γιατι ενας φιλος μου ειναι 17 και εχει σιγουρα 1 χρονο που εχει κανει την επεμβαση αλλα πρεπει να ειχε μεγαλο βαθμο 9 αν δεν κανω λαθος...
Προσωπικά σε εμένα ο γιατρός μου είπε ότι ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει κλείσει τα 18 και να έχει περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος χωρίς να παρατηρθεί μεταβολή της μυωπίας. Υπόψη ότι πήγα σε έναν από τους καλύτερους και τους πιο γνωστούς στην Αθήνα (αλλά και στην Ελλάδα).
Alessandra
Διάσημο μέλος
https://www.bemmo.gr/gr/personnel.php?prm=1
Nickname
Πολύ δραστήριο μέλος
Ωστόσο, η επέμβαση αυτή έχει απίστευτα αποτελέσματα. Έκανε ο θέιος μου, κι από κει που μετά βίας έβλεπε, τώρα βλέπει καλύτερα παό όλους μας χωρίς γυαλιά!
maraki love
Διάσημο μέλος
Καλύτερα να κάνεις την εγχείρηση όσο πιο αργά γίνεται, γιατί άκουσα από γιατρούς ότι αν κάνεις laser δεν μπορείς μετά να κάνεις άλλη επέμβαση στα μάτια...
Ωστόσο, η επέμβαση αυτή έχει απίστευτα αποτελέσματα. Έκανε ο θέιος μου, κι από κει που μετά βίας έβλεπε, τώρα βλέπει καλύτερα παό όλους μας χωρίς γυαλιά!
Και εγώ αυτό έχω ακούσει...σε 1-2 χρόνια οδεύω και εγώ προς τα εκεί!
ἅλς
Διάσημο μέλος
Προσωπικά σε εμένα ο γιατρός μου είπε ότι ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει κλείσει τα 18 και να έχει περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος χωρίς να παρατηρθεί μεταβολή της μυωπίας. Υπόψη ότι πήγα σε έναν από τους καλύτερους και τους πιο γνωστούς στην Αθήνα (αλλά και στην Ελλάδα).
:iagree::iagree::iagree: (μη σου πω και μεγαλύτερη ηλικία από τα 18!!)
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι, αν κάνω εγώ, Κρήτη θα κάνω, αλλα στο ιδιωτικό κέντρο που έχει εκεί.Μάνο, επίτρεψέ μου να σου πω ότι ο αδερφός μου που έκανε την επέμβαση, πήγε στο οφθαλμιατρειο της Αθήνας , το οποίο δεν ήταν από τα ακριβότερα , σε σύγκριση με τα ιδιωτικά που κόστιζαν τουλάχιστον 1000 ευρώ παραπάνω. Ο καλύτερος όλων βρίσκεται στην Κρήτη και είναι εκείνος που την ξεκίνησε τη μέθοδο. Γιατί δεν πας σε εκείνον , να μας πεις κι εμάς;
https://www.bemmo.gr/gr/personnel.php?prm=1
Κοίτα, όσο καλύτερο είναι, τόσο περισσότερο μειόνονται τα ρίσκα να αποκτήσεις πρόβληματα απο επιπλοκές. Δεν σημαίνει οτι επειδή δεν θα πας στο καλύτερο θα έχεις πρόβλημα οπωσδήποτε, αλλα τουλάχιστον με κάποιον έμπειρο και καταξιωμένο κινδυνεύεις λιγότερο. Αν την κάνω, φυσικά και θα σας πω.
Ο προεγχειρητικός έλεγχος για lasik λέει παντού οτι πρέπει να χεις κλέισει τα 18 και ο βαθμός σου να χει μείνει σταθερός για 2 χρόνια. Το οτι του κανε την εγχείρηση στα 17, δεν ξέρω και όλας, αλλα μάλλον θεωρείται malpractice (απο ότι διαβάζω γενικά, η επιτυχία της εγχείρησης οφείλεται στο μεγαλύτερο βαθμό στον έλεγχο που θα γίνει πριν)δεν χρειαζετε να περιμενεις μεχρι να γινεις 18... γιατι ενας φιλος μου ειναι 17 και εχει σιγουρα 1 χρονο που εχει κανει την επεμβαση αλλα πρεπει να ειχε μεγαλο βαθμο 9 αν δεν κανω λαθος...
Δεν ισχύει αυτό βασικά. Μπορείς, και μάλλιστα γίνονται σε περιπτώσεις επιπλοκών (ή αποτυχίας της εγχείρησης) διορθωτικές επεμβάσεις laser.Καλύτερα να κάνεις την εγχείρηση όσο πιο αργά γίνεται, γιατί άκουσα από γιατρούς ότι αν κάνεις laser δεν μπορείς μετά να κάνεις άλλη επέμβαση στα μάτια...
Απλά απο ότι έχω καταλάβει, καλό είναι να γίνονται όσο πιο αργά (αλλα όχι πολύ αργά μάλλον ) πρώτον για να έχει σταθεροποιηθεί η μυωπία σου, και δεύτερον γιατί η τεχνολογία εξελίσσεται ταχύτατα και έχουμε όλο και καλύτερα μηχανήματα = πιο ασφαλή+με λιγότερες συνέπειες μετά.
Αν πετύχει, νομίζω πραγματικά αξίζει. Αλλα είναι ένα ρίσκο γμτ. Ερώτηση, ο Θείος σου, βλέπει καθαρά τη νύχτα; Γενικά όσοι έχετε κάνει/ξέρετε γνωστούς, μπορείτε να μου πείτε αν αντιμετωπίζουν προβλήματα τη νύχτα;Ωστόσο, η επέμβαση αυτή έχει απίστευτα αποτελέσματα. Έκανε ο θέιος μου, κι από κει που μετά βίας έβλεπε, τώρα βλέπει καλύτερα παό όλους μας χωρίς γυαλιά!
(haloes, starbursts, ghost vision και τέτοια)
Nickname
Πολύ δραστήριο μέλος
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιατί διαβάζω γενικά, οτι υπάρχουν περιπτώσεις που αξιολογούνται ως τέλειες αλλα σε συνθήκες νυχτερινού η ελάχιστου φωτός εμφανίζονται προβλήματα στην όραση, πχ να βλέπεις "ακτίνες" απο τις πηγές φωτός ή "φωτοστέφανα" ή να τα βλέπεις διπλά και τέτοια. Απο την άλλη, μάλλον είναι απο παλιά αυτά που διαβάζω, και μάλιστα στο US που το σύστημα υγείας είναι λίγο ΓτΠ, αλλα επειδή είδα και ένα μεγάλο ποσοστό κάπου (1/3 των ασθενών) με φόβισε.Όχι, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, ακόμα και τη νύχτα. Γιατί όμως ρωτάς ειδικά τη νύχτα?
Γι αυτό ρωτάω.
Nickname
Πολύ δραστήριο μέλος
΄Σόρρυ κιόλας αλλά τι σχέση έχει αυτό? Εκτός κι αν εννοείς ότι δεν μπορείς να δεις καλά λόγω μυωπίας και είναι δύσκολο, λέω εγώ τώρα...Εγώ τον τελευτάιο καιρό διαβάζω το βιβλίο " Θεωρία Χορδών όλα ή τίιποτα" του Lee Smolin,είναι λίγο δύσκολο στην κατανόηση αλλά εντάξει ... το προσπαθώ
μήπως τυγχάνει να το έχει διαβάζει και κανείς άλλος? =/
Α, δεν ξέρω, δε νομίζω να έχει τέτοιο πρόβλημα, γιατί δεν έιπε τίποτα τέτοιο...Γιατί διαβάζω γενικά, οτι υπάρχουν περιπτώσεις που αξιολογούνται ως τέλειες αλλα σε συνθήκες νυχτερινού η ελάχιστου φωτός εμφανίζονται προβλήματα στην όραση, πχ να βλέπεις "ακτίνες" απο τις πηγές φωτός ή "φωτοστέφανα" ή να τα βλέπεις διπλά και τέτοια. Απο την άλλη, μάλλον είναι απο παλιά αυτά που διαβάζω, και μάλιστα στο US που το σύστημα υγείας είναι λίγο ΓτΠ, αλλα επειδή είδα και ένα μεγάλο ποσοστό κάπου (1/3 των ασθενών) με φόβισε.
Γι αυτό ρωτάω.
ἅλς
Διάσημο μέλος
fotaras
Εκκολαπτόμενο μέλος
xrhstoss
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί διαβάζω γενικά, οτι υπάρχουν περιπτώσεις που αξιολογούνται ως τέλειες αλλα σε συνθήκες νυχτερινού η ελάχιστου φωτός εμφανίζονται προβλήματα στην όραση, πχ να βλέπεις "ακτίνες" απο τις πηγές φωτός ή "φωτοστέφανα" ή να τα βλέπεις διπλά και τέτοια. Απο την άλλη, μάλλον είναι απο παλιά αυτά που διαβάζω, και μάλιστα στο US που το σύστημα υγείας είναι λίγο ΓτΠ, αλλα επειδή είδα και ένα μεγάλο ποσοστό κάπου (1/3 των ασθενών) με φόβισε.
Γι αυτό ρωτάω.
Απ οτι εχω διαβασει αυτες ειναι επιπλοκες που εμφανιζονται κυριως τον πρωτο καιρο μετα την εγχειρηση...Απαιτειται ενα χρονικο διαστημα μεχρι το ματι να "συνηθισει" πληρως την νεα του κατασταση.
Alessandra
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.