Θάλεια
Διάσημο μέλος
Η μοναδικη σχολη που μου αρεσει εμενα ειναι η Μηχανολογων Μηχανικων...Διαβαζω οοοοοσα λετε για το οτι με το καινουριο συστημα θα δηλωνονται βασικα μονο οι σχολες επιθυμιας...Με λιγα λογια,αν καποιος μαθητης ενδιαφερεται μονο για μια σχολη θα δηλωσει μονο ΑΥΤΗ;;Και αν δεν την πιασει;;;-πολυ πιθανο-.Αρα αυτο ειναι μια βλακεια...Οπως και να εχει -ειτε Μαρτιο, ειτε Ιουλιο- οι μαθητες δηλωνουν και αλλες σχολες στο μηχανογραφικο που δεν ειναι της επιθυμιας τους με την ελπιδα να αγαπηθουν στο μελλον.Αρα δεν πιστευω οτι αν γινει το μηχανογραφικο το Μαρτιο δεν θα υπαρχουν μαθητες που θα δηλωσουν σχολες που δεν θελουν και τοσο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Ναι,αλλα τουλαχιστον οι σχολες που θα δηλωσουν στις πρωτες επιλογες τους θα ειναι αυτες που βρισκονται πιο κοντα στα ενδιαφεροντα τους και σιγουρα δεν πιστευω να πιασει κανεις την 10η επιλογη του(εαν θα υπαρχει).Ένα συστηματικο και σοβαρο διαβασμα χρειαζεται.Το καταλαβαινω ειναι δυσκολο να δεχτεις κατι το οποιο δεν εχεις συνηθισει και δεν γνωριζεις τις επιπτωσεις του!Και μαλιστα σιγουρα ο καθενας θα εχει σκεφτει μια εναλλακτικη λυση-μιας δευτερης επιλογης σχολη δλδ-εστω και την ιδια σχολη σε μια αλλη πολη-Κανεις δεν ξεκιναει μια τετοια διαδικασια με στοχο μονο μια σχολη σε μονο μια πολη!Εαν τον Ιουνιο κανεις το μηχανογραφικο θα δηλωσεις μονο μια σχολη σε μια μονο πολη??Άλλα τελοσπαντων ο καθενας οπως ειναι φυσικο εχει διαφορετικες αποψεις πανω σ'αυτο το θεμα και κατα την γνωμη μου προτεραιοτητα θα πρεπει να δινεται σε αυτους που φετος δινουν πανελληνιες...ολοι οι αλλοι απλα εκφραζουμε τη δικη μας γνωμη!
Ο καθενας μπορει να εχει οποια αποψη θελει για το θεμα και δεν κατακρινω κανενα! Συνεχιζω με το παραδειγμα μου, εγω θελω εστω Μηχανολογων Κοζανης αλλα θα δηλωσω και Πληροφορικη και οτι σχετιζεται με αυτη παρακατω χωρις να με ενδιαφερει .. Νομιζω πως λιγο-πολυ οι περισσοτεροιι μεχρι τωρα στο μηχανογραφικο δηλωναν και σχολες που δεν θελουν!Τελοσπαντων μπορει σε αλλους να μην συμβαινει αυτο, και να γουσταρουν πολυ 10 σχολες και να δηλωσουν μονο αυτες, αντιθετα με εμενα οποτε δεν ειμαι εγωιστρια!
Θα προτιμουσα να υπηρχε καποιο αλλο συστημα που να ικανοποιουσε ολους!
NickTheGreek3
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!!!Εχω μια απορια!
Η μοναδικη σχολη που μου αρεσει εμενα ειναι η Μηχανολογων Μηχανικων...Διαβαζω οοοοοσα λετε για το οτι με το καινουριο συστημα θα δηλωνονται βασικα μονο οι σχολες επιθυμιας...Με λιγα λογια,αν καποιος μαθητης ενδιαφερεται μονο για μια σχολη θα δηλωσει μονο ΑΥΤΗ;;Και αν δεν την πιασει;;;-πολυ πιθανο-.Αρα αυτο ειναι μια βλακεια...Οπως και να εχει -ειτε Μαρτιο, ειτε Ιουλιο- οι μαθητες δηλωνουν και αλλες σχολες στο μηχανογραφικο που δεν ειναι της επιθυμιας τους με την ελπιδα να αγαπηθουν στο μελλον.Αρα δεν πιστευω οτι αν γινει το μηχανογραφικο το Μαρτιο δεν θα υπαρχουν μαθητες που θα δηλωσουν σχολες που δεν θελουν και τοσο!
Το να δηλωσεις μια μονο σχολη στο μηχανογραφικο ειναι σαν να παιζεις την εισοδο σου στην τριτοβαθμια εκπαιδευση κορωνα-γραμματα! Ειναι μεγαλη -τεραστια μαλλον- βλακεια να δηλωσεις μια και μονη σχολη, γιατι αν δεν την πετυχεις, του χρονου παλι... Και δεν ειναι δυνατον -ή τελος παντων εξαιρετικα σπανιο, για να μην γενικευουμε- να αρεσει σε καποιον μια σχολη και μονο. Μαλλον ενας κλαδος... π.χ. για την μηχανολογων μηχανικων θα υπαρχουν παρομοιες σχολες.
Dalian
Περιβόητο μέλος
Ορισμενα ατομα [κυριως του 1ου πεδιου, που δεν περιλαμβανει και πολλες επιλογες] εχουν θεσει ενα συγκεκριμενο στοχο και δεν τους ενδιαφερει να σπουδασουν κατι τελειως ασχετο με το αντικειμενο της πρωτης τους επιλογης.... Εγω πχ δεν θα μπορουσα να φανταστω τον εαυτο μου ως νηπιαγωγο Δεν μου αρεσει το συγκεκριμενο επαγγελμα, επομενως δεν θα εκανα καλα τη δουλεια μου στο μελλον, αλλα ως καταναγκαστικο εργο..ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!!!
Το να δηλωσεις μια μονο σχολη στο μηχανογραφικο ειναι σαν να παιζεις την εισοδο σου στην τριτοβαθμια εκπαιδευση κορωνα-γραμματα! Ειναι μεγαλη -τεραστια μαλλον- βλακεια να δηλωσεις μια και μονη σχολη, γιατι αν δεν την πετυχεις, του χρονου παλι... Και δεν ειναι δυνατον -ή τελος παντων εξαιρετικα σπανιο, για να μην γενικευουμε- να αρεσει σε καποιον μια σχολη και μονο. Μαλλον ενας κλαδος... π.χ. για την μηχανολογων μηχανικων θα υπαρχουν παρομοιες σχολες.
Οσο για τη δηλωση μιας και μοναδικης σχολης, γνωριζω παιδια που το εχουν επιχειρησει και εχουν δικαιωθει Οπως και η μητερα μου οταν εδινε εδω και 25 χρονια.... [ηθελε Μηχανικων Αεροποριας αλλα τοτε δεν επαιρναν γυναικες! Περασε ομως πολιτικων μηχανικων!] Ειναι ρισκο μεν, αλλα αν εχεις εμπιστοσυνη στις δυνατοτητες σου και ψυχραιμια τα καταφερνεις πιστευω χωρις ιδιαιτερες δυσκολιες
edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος
ELISAVET
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nickname
Πολύ δραστήριο μέλος
Θάλεια
Διάσημο μέλος
(σιγαμην εδιναν πανελληνιες τα παιδια τους)
Aπ'οσο γνωριζω ο γιος της κ.Διαμαντοπουλου αποφοιτησε φετος απο το σχολειο του...Ισως γι'αυτο να γινονται τωρα ολες οι αλλαγες
Thoba19
Πολύ δραστήριο μέλος
euler92
Νεοφερμένος
Nα αλλάξει γνώμη λόγω μορίων;Είναι καλό αυτό;omg τι είναι τούτο πάλι? :S :S :S παιδιά εγώ πιστεύω πολύ καλύτερα το ιούλιο, αφού βγουν τ αποτελέσματα. Να ξέρεις τι σου γίνεται. Μπορεί τελικα να αλλάξεις γνώμη κτλ
Iliaso
Περιβόητο μέλος
giorgakisss
Εκκολαπτόμενο μέλος
ἅλς
Διάσημο μέλος
Όσοι είναι υπέρ του μηχανογραφικού το Μάρτη, τους διαφεύγει μια σημαντική λεπτομέρεια. Οι πανελλαδικές δε παύουν να είναι εξετάσεις που έχουν αξιολόγηση. Μπορεί κάποιος να είναι μαθητής του 17 λόγου χάρη και να γράψει καλύτερα ή χειρότερα. Προτού βγουν τα αποτελέσματα δε ξέρεις τι έχεις κάνε, μόνο μια είκόνα κατά προσέγγιση μπορείς να έχεις.
Με μηχανογραφικό τον Ιούνη μπορεί να έχει κανείς μια ρεαλιστική εικόνα των δυνατών επιλογών και σε συζήτηση με την οικογένεια να δηλώσει τμήμα της επιλογής του κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας, πραγμα σημαντικό στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Μηχανογραφικό το Μάρτη θα είναι τζόκερ. Ειδικά για το πρώτο πεδίο που δεν έχει και πολλές επιλογές και η συγκομιδή πολλών μορίων είναι δύσκολη.Θα μείνουν αρκετοί χωρίς σχολή. Ποιός μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα γράψει Έκθεση; Συν κανά λάθος σε άλλο μάθημα από βιασύνη, απροσεξία ή ότι άλλο αυτομάτως μειώνονται τα μόρια. Ανασφαλείς μαθητές που δεν έχουν αυτοπεποίθηση και όσοι υπερεκτιμουν τις δυνάμεις τους θα είναι οι ριγμένοι.
Μόνη περίπτωση για να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις το νέο σύστημα μηχανογραφικών είναι να μείνει αόριστος ο αριθμός των προς δήλωση σχολών ώστε ο υποψήφιος να δηλώσει σχολές που επιθυμεί από μια γκάμα του 13- 18 πχ για παν ενδεχόμενο. Αν τεθεί όριο στον αριθμό των σχολών τότε την πάτησαν.
Συμφωνώ απόλυτα!
Yannis92
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Θα κάτσει να ξαναδώσει. Τι δηλαδή πρέπει όλοι να περάσουν?
Ωραία σκέψη μπράβο!
Ρώτα την οικογένεια του αν μπορεί να ξαναδώσει όμως.
Προτιμάς δηλαδή να περάσεις κάπου μόνο για να περάσεις, να μην τελειώσεις τη σχολή μόνο και μόνο για να μην επιβαρύνεις τους γονείς σου;Ωραία σκέψη μπράβο!
Ρώτα την οικογένεια του αν μπορεί να ξαναδώσει όμως.
Και στη τελική αυτό μπορείς να το κάνεις και τον Μάρτιο.
Αν δηλαδή τον Ιούνιο δήλωνες 10 σχολές τώρα δήλωσε 20 αν τόσο σας καίει αυτο.
Sorry, έτσι το βλέπω, βάλτε πλην.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.