Mία γενιά από ηλίθιους; "Εξαιρετικό άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να διαβάσουν"

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 18,578 μηνύματα.
Το εντόπισα στο facebook. Να πω αρχικά ότι δεν συμφωνώ με το άρθρο και το παραθέτω απλά ως αντικείμενο συζήτησης.

Mία γενιά από ηλίθιους; - Εξαιρετικό άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να διαβάσουν


Όσο και αν είναι επώδυνο για μένα, δυστυχώς ανήκω σε αυτήν τη γενιά. Αναφέρομαι βεβαίως, βεβαίως στη γενιά ανθρώπων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα την περίοδο από 1998 και πάνω. Μια γενιά που μεγάλωσε με σύντροφο την τεχνολογία. Μία γενιά που πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο από την προηγούμενη, μια πορεία που ίσως δεν είναι αναστρέψιμη. Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτή τη νέα γενιά;

Ποιος ή τι ευθύνεται τελικά για αυτήν την κατάληξη; Ευθύνεται η υπερβολική "δόση" τεχνολογίας που έχουν λάβει τα σημερινά παιδιά, χωρίς να γνωρίζουν πως να την χειρίζονται και να την αξιοποιούν ώστε να αποκομίσουν τα οφέλη της; Ή μήπως ευθύνεται η στάση και η διαπαιδαγώγηση των γονέων προς τα παιδιά; Γιατί σίγουρα δεν φταίει μόνο το διαδίκτυο και το Facebook για αυτήν τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Γιατί πραγματικά είναι τρομακτική... Ας αρχίσουμε λοιπόν...

Τα παιδιά της νέας γενιάς κρίνουν και κρίνονται με βάση την εξωτερική εμφάνιση και ΜΟΝΟ. Έχουν δώσει τεράστια βαρύτητα στο πως φαίνονται και στο πως δείχνουν, όχι στο πως πραγματικά είναι! Δεν ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια του ψυχικού τους κόσμου, της κριτικής τους σκέψης και της δημιουργικότητας τους και δεν δέχονται εύκολα το διαφορετικό. Δεν βάζουν στόχους, δεν έχουν όνειρα και οράματα για τη ζωή τους.

Αντιθέτως, επιζητούν μόνο την κοινωνική αποδοχή, συμμερίζοντας τις απόψεις και ακολουθώντας τα στερεότυπα της μάζας. Ασχέτως αν αυτές τους εκφράζουν ή όχι! Πάρτε για παράδειγμα ... Βλέπεις όλα τα σημερινά παιδιά σαν "μαζικοποιημένα zombie" να ακολουθούν την κάθε ανόητη και ανούσια μόδα (ξέρουν τι κάνουν αυτοί που τις πλασάρουν), προσπαθώντας να το παίξουν κάποιοι που στα αλήθεια δεν είναι! Δεν το φιλτράρουν από τον εγκέφαλο τους και δεν σκέφτονται, αν πράγματι αυτή η μόδα αποτελεί ένα μέσο έκφρασης για αυτούς. Την ακολουθούν επειδή το ίδιο πράττει και η μάζα, και έτσι γνωρίζουν ότι θα λάβουν κοινωνική αποδοχή από τους πολλούς. Κάτι τέτοιο φυσικά αποτελεί μεγάλη αδυναμία και σοβαρό πλήγμα για την προσωπικότητας τους, σε μια ηλικία όπου μπαίνουν οι βάσεις για την διαμόρφωση της.

(εύκολη επιρροή = μια κυβέρνηση αθλίων με πολίτες πρόβατα και έχω και χίλια αλλα παραδείγματα). Όχι πως τώρα δεν είμαστε πρόβατα, αλλά αυτό δεν αφορά το παρόν θέμα. Για όσους θέλουν να πάρουν μία γεύση από αυτήν την κατάσταση, απλά επισκεφτείτε τον δημοφιλή ιστόχωρο κοινωνικής δικτύωσης,Facebook. Γιατί ΔΕΝ νοείται σημερινό παιδί χωρίς να κατέχει λογαριασμό στο Facebook. Ποζεριά, Καγκουριά, check - in όπου στο γ@μημένο κόσμο βρίσκονται, με την μόνη τους αγωνία να είναι για τον αριθμό των likes που θα λάβουν. Δεν προβληματίζονται για τίποτα στη ζωή τους, και η διανοητική τους κατάσταση έχει φτάσει να είναι ισάξια ενός κούτσουρου.

"Η τεχνολογία ξεπέρασε την ανθρώπινη αλληλεπίδραση " όπως είπε και ο Αϊνστάιν. Τα σημερινά παιδιά δεν μπορούν να συναισθανθούν αληθινά,αφού η ανθρωπιά τους έχει χαθεί. Δυστυχώς η μέρα που ανέφερε ο Αϊνστάιν έχει φτάσει: "Ο κόσμος θα έχει μία γενιά από ηλίθιους"

Ίσως οι σκέψεις μου για την "ευλογημένη" αυτή γενιά σας φαίνονται σκληρές και απαισιόδοξες. Προσπαθώ απλά να είμαι ρεαλιστής. Μην ξεχνάτε πως εγώ τα ζω καθημερινά. Αλλά όποιο και αν είναι το πρόβλημα μπορούμε να το αλλάξουμε όλοι μαζί, γιατί ποτέ δεν είναι αργά. Καλώ και τα ίδια τα παιδιά που έχουν λίγο μυαλό, να σκεφτούν και προβληματιστούν για όλη αυτή τη κατάσταση. Μπορεί τώρα να εκφράζω τα παράπονα μου κατ' αυτόν το τρόπο, αλλά θα προσπαθήσω όπως μπορώ να βοηθήσω και να αφυπνίσω τους συνομήλικους μου (τους φίλους μου τουλάχιστον). Το ίδιο να πράξετε και εσείς!

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι σε όλα τα παιδιά της γενιάς, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αναφέρομαι στη μάζα, δηλαδή στους πιο πολλούς. Και ούτε εγώ το παίζω πιο έξυπνος από αυτούς.Ίσως να είμαι λίγο πιο αφυπνισμένος!

Υ.Γ.2 Δεν είμαι ΚΑΤΑ του Facebook. Και εγώ ο ίδιος κατέχω λογαριασμό, αλίμονο. Είμαι κατά όλης αυτής της κατάστασης που επικρατεί εκεί.

Φοβάμαι τη μέρα που η τεχνολογία θα ξεπεράσει την ανθρώπινη επαφή... Ο κόσμος θα αποκτήσει μια ολόκληρη γενιά ηλιθίων...
Αϊνστάιν
Πηγή: aetos-apokalypsis.com
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,099 μηνύματα.
Ε καλά. Για την κάθε γενιά τα ίδια λέμε, πάντα θα βρίσκουν κάτι για να παραπονεθούνε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 18,578 μηνύματα.
Ναι, έχει καταντήσει κουραστική αυτή η αντίληψη "κάθε πέρυσι και καλύτερα". Και αυτή η καραμέλα περί ηθικής κρίσης των καιρών μας. Δηλαδή πότε πια ήταν "ιδανικά" τα πράγματα ή έστω καλύτερα;
Ο γεννημένος το 1998 και μετά μαθητής, έχει αυτή την άποψη για τη γενιά του, όμως κι εμείς οι πριν το 1998 τα ίδια κακώς κείμενα βλέπαμε (εφόσον θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτά).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Χαζό κειμενάκι. Η περίπτωση του κλασσικού 14χρονου παιδιού που έχει λίγο διαφορετικά γούστα από ότι τα παιδιά της ηλικίας του και νομίζει ότι είναι κάτι ξεχωριστό. Νομίζω οι περισσότεροι είχαμε περάσει μια τέτοια περίοδο ρομαντισμού και κατάκρισης της "εποχής" μας και της μαζοποίησης των συνομηλίκων μας. Θα βλέπει αυτό το κείμενο του όταν μεγαλώσει και θα γελάει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Ό,τι έμαθε στο μάθημα της έκθεσης γράφει. Έχω γράψει χίλιες τέτοιες εκθέσεις στο σχολείο, γιατί μας βάζουν να τα γράφουμε. Και φαίνεται ωραίο, γιατί όποιος το γράφει θεωρεί τους άλλους αποτυχημένους και τον εαυτό του το μεσσία που θα έρθει να τους σώσει. Εξάλλου το παιδάκι χαρακτηρίζει τον εαυτό του "λίγο πιο αφυπνισμένο".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Claire Rentfield

Περιβόητο μέλος

Η Βάσω. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Κορυδαλλός (Αττική). Έχει γράψει 6,051 μηνύματα.
Εγώ πάλι νομίζω πως το παιδί μπαίνοντας στην εφηβεία του περνάει δύσκολα, όπως όλοι σ' αυτό το στάδιο και του βγήκε αρχικά έτσι. Σιγά σιγά θα αλλάξει γνώμη για πολλά. Τυχαίνει να έχω συνανασταφεί αρκετά παιδιά αυτής της ηλικίας λόγω των ιδιαίτερων που έκανα και αν και κάποια ήταν κάπως έτσι, επιφανειακά δηλαδή και με τα μυαλά στα κάγκελα, υπήρχαν άλλα που είχαν και όμορφα ενδιαφέροντα και πολύ όμορφα μυαλά.
Επίσης κάποια από τα πράγματα που γράφει για τη δική του γενιά, ισχύουν για τις περισσότερες γενιές από τη δεκαετία του '50 και μετά, νωρίτερα απλά δεν υπήρχε δυνατότητα, οικονομική κυρίως, για τέτοια πράγματα.
Δηλαδή η γενιά που το '60 και '70 φορούσε τις καμπάνες παντελόνια, ή αυτή που είναι και η δική μου, που τη δεκαετία του '80 έκανε τα πιο ηλίθια κουρέματα και χτενίσματα ever δεν ακολουθούσε τη μόδα και δεν γινόταν ένα με τη μάζα;
Και για όλα τα άλλα απλά η κάθε γενιά είχε διαφορετικά ερεθίσματα και εναύσματα, άλλα είχε η γενιά του Πολυτεχνείου ας πούμε, κάπως παρόμοια η επόμενη και πάει λέγοντας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12,892 μηνύματα.
Η τελευταία γενιά είναι η πιο μορφωμένη γενιά και γενικά όσο περνάνε τα χρόνια οι νεότερες γενιές είναι πιο "έξυπνες" από τις προηγούμενες. Το κακό είναι ότι είναι η πιο κακομαθημένη γενιά με διαφορά και κατά πάσα πιθανότητα αυτή η νοοτροπία θα την κάνει να περάσει δύσκολα στο όχι και τόσο μακρύ μέλλον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Raphaela96

Νεοφερμένος

Η Raphaela96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Τα ίδια μας λένε και οι δάσκαλοι στο σχολείο.Διότι τα σημερινά παιδιά δεν θέτουν στόχους.Δεν είναι ρεαλιστές.Χαζεύουν τα πρότυπα που δείχνει η τηλεόραση (survivor και αλλά) και δεν έχουν χρόνο να λάβουν σοβαρές αποφάσεις για τον εαυτό τους όπως να θέσουν στόχους για το μέλλον,την επαγγελματική τους αποκατασταση .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Griff

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Griff αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Β' γυμνασίου. Έχει γράψει 269 μηνύματα.
Δεν είναι πρόσφατο το φαινόμενο, ούτε η γενιά μας είναι προβληματική. Ό,τι λέγεται για την τωρινή γενιά θα μπορούσε να λεχθεί και για την γενιά του 90', του 80', του '70 και ούτω καθ'εξής μέχρι την αρχαιότητα (υπάρχουν πηγές). Το ζήτημα είναι οι "πεφωτισμένοι" να κατέβουν από τον θρόνο τους και να προσεγγίσουν τους υπόλοιπους, γιατί αλλιώς κοινωνία γιοκ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,218 μηνύματα.
Καλά Ναι ενώ τα παιδιά παλιότερα ήταν από την μικρή ηλικία πνευματικοί άνθρωποι όπως οι ravers ας πούμε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Καλημέρα, εγώ θα σχολιάσω μερικά σημεία που μου χτύπησαν στο μάτι. Είμαι του 96 βέβαια αλλά δεν υπάρχει διαφορά... :P

Όσο και αν είναι επώδυνο για μένα, δυστυχώς ανήκω σε αυτήν τη γενιά. Αναφέρομαι βεβαίως, βεβαίως στη γενιά ανθρώπων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα την περίοδο από 1998 και πάνω. Μια γενιά που μεγάλωσε με σύντροφο την τεχνολογία. Μία γενιά που πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο από την προηγούμενη, μια πορεία που ίσως δεν είναι αναστρέψιμη. Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτή τη νέα γενιά;

Ναι όντως οι νέες γενιές και οι επερχόμενες μεγάλωσαν και θα μεγαλώνουν με την τεχνολογία. Βλέπω παιδιά και αναφέρομαι στα μικρά μου ανιψάκια προσχολικής και σχολικής ηλικίας που ξέρουν να χειρίζονται τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα σαν να τους έχει δείξει κάποιος, αλλά μάλλον αυτό θα το χαρακτηρίσω ως κληρονομικό χάρισμα ( ;; ) ή έμφυτο μικρόβιο ; Δεν έχει σημασία. Δεν είναι κακό να μεγαλώνουν με την τεχνολογία αλλά δεν είναι και ότι το πιο ωραίο να μεγαλώνουν μόνο με αυτήν. Εννοώ καλή και η τεχνολογία στην ζωή μας, καλό το διαδίκτυο και τα λοιπά αλλά με μέτρο. Εμένα το κινητό μου έχει γίνει προέκταση του χεριού μου. Περπατάω στον δρόμο και πληκτρολογώ ενώ ξέρω ότι βάζω σε κίνδυνο την σωματική μου ακεραιότητα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τεχνολογία είναι κακή. Η τεχνολογία και η χρήση της μπορεί να γίνει κακή όταν δεν ξέρουμε πώς να την χρησιμοποιούμε σωστά όπως και κάθετι στην ζωή μας. Επομένως, θεωρώ άστοχη τον προβληματισμό του αρθρογράφου σχετικά με το εάν είναι αναστρέψιμη αυτή η γενιά και το τι συμβαίνει με αυτήν. Δεν θα καταστραφεί καμία γενιά με την τεχνολογία ώστε να θεωρήσει κάποιος μία τέτοια κατάσταση μη αναστρέψιμη λες ότι είναι κάποια ασθένεια που οδηγεί στον θάνατο που δεν μπορεί να αποφευχθεί. Φυσικά ο λάθος υπέρμετρος χειρισμός όπως προείπα ναι δημιουργεί προβλήματα.

Ποιος ή τι ευθύνεται τελικά για αυτήν την κατάληξη; Ευθύνεται η υπερβολική "δόση" τεχνολογίας που έχουν λάβει τα σημερινά παιδιά, χωρίς να γνωρίζουν πως να την χειρίζονται και να την αξιοποιούν ώστε να αποκομίσουν τα οφέλη της; Ή μήπως ευθύνεται η στάση και η διαπαιδαγώγηση των γονέων προς τα παιδιά; Γιατί σίγουρα δεν φταίει μόνο το διαδίκτυο και το Facebook για αυτήν τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Γιατί πραγματικά είναι τρομακτική... Ας αρχίσουμε λοιπόν... Τα παιδιά της νέας γενιάς κρίνουν και κρίνονται με βάση την εξωτερική εμφάνιση και ΜΟΝΟ. Έχουν δώσει τεράστια βαρύτητα στο πως φαίνονται και στο πως δείχνουν, όχι στο πως πραγματικά είναι! Δεν ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια του ψυχικού τους κόσμου, της κριτικής τους σκέψης και της δημιουργικότητας τους και δεν δέχονται εύκολα το διαφορετικό. Δεν βάζουν στόχους, δεν έχουν όνειρα και οράματα για τη ζωή τους. Αντιθέτως, επιζητούν μόνο την κοινωνική αποδοχή, συμμερίζοντας τις απόψεις και ακολουθώντας τα στερεότυπα της μάζας. Ασχέτως αν αυτές τους εκφράζουν ή όχι!

Πράγματι εάν κάποιος δεν μιλήσει στα παιδιά και δεν τα διδάξει πως να κινούνται με ασφάλεια στον χώρο του διαδικτύου και πώς να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες τότε αυτό αποτελεί πρόβλημα. Θεωρώ ωστόσο όμως ότι, οι περισσότεροι γονείς έχουν κάνει διάλογο και συζήτηση με τα παιδιά τους για το θέμα αυτό και έχουν προνοήσει όσο τουλάχιστον είναι αυτά μικρά ώστε να μπορούν να τα προστατεύουν από τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Εάν δεν το έχουν κάνει, πρέπει να το κάνουν σίγουρα. ΌΜΩΣ. Σίγουρα πολλά παιδιά κρίνουν τους άλλους, με βάση το εξωτερικό τους, πολύ περισσότερο από το είναι τους κατά προέκταση και κρίνονται, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι είναι το μόνο και το απόλυτο κριτήριο. Υπάρχει και αυτή η μειοψηφία αλλά είναι υπερβολικά ελάχιστη.

Αλλά αυτή η μειοψηφία δεν είναι ότι δεν καλλιεργεί τον ψυχικό της κόσμο, την κριτική της σκέψης και την δημιουργικότητά της. Κατά την γνώμη μου, θεωρώ ότι αυτοί που κρίνουν τους άλλους για την εξωτερική τους εμφάνιση κακοπροαίρετα ή ακόμα για τον τρόπο με τον οποίο που αυτοί σκέφτονται χωρίς να ασχολούνται με κάτι άλλο πιο σημαντικό παρά μόνο με αυτό, για εμένα υποδηλώνει ίσως κάποια ανασφάλεια που έχουν με τους εαυτούς τους, την οποία δεν μπορούν να την διαχειριστούν και με τον τρόπο αυτό, βγάζουν ως το πω ένα κόμπλεξ ώστε να την καλύψουν. Αυτό θεωρώ εγώ δεν έχει να κάνει επομένως με καμία τεχνολογία αυτό είναι καθαρά δικό τους προσωπικό θέμα αλλά και ούτε ένα παιδί μπορεί να παρασυρθεί από πρότυπα και από όσα προβάλλονται όχι μόνο στο διαδίκτυο, στον τύπο, στην τηλεόραση αλλά και γενικότερα αν έχει χτίσει τις αυτοάμυνές του.

Αυτό , αν δεν έχει γίνει, φυσικό είναι να μην αποδέχονται το διαφορετικό, να μην φιλτράρουν όσα τους προβάλλονται να πάνε με την μάζα άσχετα αν οι σκέψεις της δεν τους εκφράζουν και να δείχνουν άλλο πρόσωπο από αυτό που είναι. Για να καλύψει κάποιος την ανασφάλειά του μπορεί να κάνει πολλά. Αλλά δεν είναι η τεχνολογία τονίζω ξανά ο μόνος παράγοντας και δεν σημαίνει ότι αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τον εσωτερικό τους κόσμο . Είναι απόλυτη η γνώμη του παιδιού που το αναφέρει αυτό. Οι νέοι στόχους βάζουν πολλούς μάλιστα παλεύουν για αυτούς και με το παραπάνω.

Τέλος, όσον αφορά την κοινωνική αποδοχή θεωρώ ότι όλοι θέλουμε να γίνουμε μέρος του συνόλου και της κοινωνικής ομάδας ανάλογα με τα ενδιαφέροντά μας και είναι φυσικό να το κηνυγάμε δεν είναι κακό και η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά με αυτήν την προσπάθεια καθώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με άτομα που έχουμε κοινά ανά πάσα στιγμή απομακρυσμένα που χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε. Τώρα εάν κάποιος απλά κυνηγάει να μπει σε μία ομάδα που δεν τον εκφράζει απλά για να μπει δίχως να σκεφτεί τι τον ενδιαφέρει και που είναι καλύτερα για εκείνον έχει να κάνει με τον εαυτό του και πάλι όχι με την νέα γενιά που μεγαλώνει με την τεχνολογία. Φυσικά δεν συμφωνώ με το ότι η νέα γενιά κυνηγάει τα like και την αυταρέσκεια μέσα σε αυτά είτε τονώνεται η αυτοπεποιθησή της μέσω αυτών. Τονίζω για άλλη μία φορά όσοι το θεωρούν αυτό πιστεύω ότι έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και δεν διαθέτουν αυτό που λέμε το γνώθι σε αυτόν.

Καταλήγω επομένως ότι η τεχνολογία δεν καθίσταται κακή και η νέα γενιά που μεγαλώνει με αυτήν μη αναστρέψιμη αλλά ο τρόπος που την χειρίζεσαι και την αντιλαμβάνεσαι σε σχέση με τον εαυτό σου μπορεί να καταλήξει βλαβερός για εσένα και τους γύρω σου. Δεν ξέρω εάν προσέγγισα το κείμενο λάθος αλλά εγώ το εξέτασα από αυτήν την οπτική γωνία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,890 μηνύματα.
έχασα 2 λεπτά διαβάζοντας κάτι ενός 14χρονου που λέει έχουμε τεχνολογία μας περνάει νέες μόδες και τα λοιπά.
Καταρχάς αν είσαι νέος ζήτα βοήθεια πως να την μάθεις.
Πχ ποια site είναι έγκυρα πχ
Να ασχολούμαι με τον κάθε μπαρμπα τι λέει χωρίς πηγή; και τα λοιπά
Οπότε πάρε την τεχνολογία και μάθε την όσο καλύτερα μπορείς
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,778 μηνύματα.
Εγώ παιδιά μου να σας πω κάτι.Γιτι νομίζω ότι τα λέει σωστά το παιδί;Μήπως δεν μας αρέσει αυτά που ακούμε γιατί έτσι είναι η πραγματικότητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Εγώ παιδιά μου να σας πω κάτι.Γιτι νομίζω ότι τα λέει σωστά το παιδί;Μήπως δεν μας αρέσει αυτά που ακούμε γιατί έτσι είναι η πραγματικότητα.

Φώτη δεν είναι ότι δεν το αποδεχόμαστε νομίζω. Αν διάβασες την δική μου προσέγγιση θα δεις ότι αυτά που λέει το παιδί ισχύουν κάτω από συνθήκες και όχι κατά το σύνολο όπως πιστεύω εγώ τουλάχιστον :) .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,778 μηνύματα.
Δεν λέω για εσένα γενικά μιλάω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 32,621 μηνύματα.
Κάθε μα κάθε γενιά έχει κάτι που να θεωρείται θετικό αλλά να έχει και αρνητικές προεκτάσεις λόγω της κακής του χρήσης. Παλιά ακόμα και τα βιβλία θεωρούνταν κακό. Εγώ νομίζω οτι μέχρι τα 25 κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα (και υποχρέωση μην πω) να κάνει τις ...κίες του. Τρέμω πιο πολύ από όλα τον άνθρωπο που δεν έπαιξε κι έχασε, δεν έμπλεξε, δεν έκανε λάθη, δεν γκρεμοτσακίστηκε αλλά σηκώθηκε, δεν απελπίστηκε, δεν ερωτεύτηκε τον λάθος άνθρωπο, δεν είδε τα όνειρά του να διαλύονται αλλά κράτησε μια ελπίδα. Όλα αυτά, οι αποτυχίες της ζωής είναι αυτές που σού δίνουν τη γνώση και την εμπειρία να προετοιμαστείς για τις επόμενες αποτυχίες και εντωμεταξύ να χαίρεσαι τις αποτυχίες. Γιατί δεν υπάρχει ζωή χωρίς στραβοπατήματα, χωρίς απογοητεύσεις, χωρίς λάθη. Αφήστε τους νέους να κάνουν τα λάθη τους, λέω πάντα σε γονείς ή παππούδες που συμβουλεύουν τα παιδιά τους. Μόνο αν πέσεις θα βάλεις δύναμη να σηκωθείς, όχι αν κάποιος συνεχώς σε κρατάει να μην πέσεις.

(με έπιασε πάλι το κηρυγματικό μου, θα το έχουν οι μέρες, σχωράτε με...:/:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31,778 μηνύματα.
Πολύ ωραία himela!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Κάθε μα κάθε γενιά έχει κάτι που να θεωρείται θετικό αλλά να έχει και αρνητικές προεκτάσεις λόγω της κακής του χρήσης. Παλιά ακόμα και τα βιβλία θεωρούνταν κακό. Εγώ νομίζω οτι μέχρι τα 25 κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα (και υποχρέωση μην πω) να κάνει τις ...κίες του. Τρέμω πιο πολύ από όλα τον άνθρωπο που δεν έπαιξε κι έχασε, δεν έμπλεξε, δεν έκανε λάθη, δεν γκρεμοτσακίστηκε αλλά σηκώθηκε, δεν απελπίστηκε, δεν ερωτεύτηκε τον λάθος άνθρωπο, δεν είδε τα όνειρά του να διαλύονται αλλά κράτησε μια ελπίδα. Όλα αυτά, οι αποτυχίες της ζωής είναι αυτές που σού δίνουν τη γνώση και την εμπειρία να προετοιμαστείς για τις επόμενες αποτυχίες και εντωμεταξύ να χαίρεσαι τις αποτυχίες. Γιατί δεν υπάρχει ζωή χωρίς στραβοπατήματα, χωρίς απογοητεύσεις, χωρίς λάθη. Αφήστε τους νέους να κάνουν τα λάθη τους, λέω πάντα σε γονείς ή παππούδες που συμβουλεύουν τα παιδιά τους. Μόνο αν πέσεις θα βάλεις δύναμη να σηκωθείς, όχι αν κάποιος συνεχώς σε κρατάει να μην πέσεις.
(με έπιασε πάλι το κηρυγματικό μου, θα το έχουν οι μέρες, σχωράτε με...:/:)

Χίμελα είσαι πάντα σωστή σε όσα λες. Αλλά πόσο χρόνο παίρνει σε κάποιον να ανακάμψει ώστε να σηκωθεί και πώς θα πείσεις κάποιον να σηκωθεί όταν πέσει ;

Φώτη ξέρω ότι μιλούσες γενικά συζήτηση να γίνεται!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 32,621 μηνύματα.
Χίμελα είσαι πάντα σωστή σε όσα λες. Αλλά πόσο χρόνο παίρνει σε κάποιον να ανακάμψει ώστε να σηκωθεί και πώς θα πείσεις κάποιον να σηκωθεί όταν πέσει ;

Ανάλογα τον άνθρωπο. Ο καθένας θέλει διαφορετικό χρόνο. Δε θα τον πείσω εγώ να σηκωθεί αλλά ο εαυτός του. Εγώ (και ο καθένας) δεν έχω την ικανότητα να πείσω κανέναν για να κάνει κάτι αν δεν το θέλει πραγματικά. Η αίσθηση της αυτοσυντήρησης, του εγωισμού και της ελπίδας θα μπει μέσα του και θα τού δώσει τη θέληση να σηκωθεί. Τώρα τί θα τού δώσει τη δύναμη να το κάνει είναι μια άλλη ιστορία ξεχωριστή για τον καθένα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι μέσα μας ξέρουμε τί είναι καλό για μας και συνήθως ξέρουμε και τον τρόπο να λύσουμε ένα πρόβλημα αλλά μπαίνουν στη μέση διάφορα που μάς κάνουν να νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να το λύσουμε. Κάθε βάρος που κρατάμε (μεταφορικά μιλώντας) το κρατάμε για κάποιο λόγο. Είτε γιατί μάς είναι οικείο και φοβόμαστε το άγνωστο (the devil we know) είτε γιατί θέλουμε να μάς λυπούνται για αυτό είτε είναι δικαιολογία για να μην προοδεύσουμε κλπ κλπ. Όταν θες πραγματικά να σηκωθείς τίποτα δε θα σε κρατάει.

Ειχα ακούσει μια παροιμία που έλεγε, να μη σου δώσει ο Θεός όσα μπορείς να αντέξεις. Ο άνθρωπος αντέχει πάρα πολλά. Κι αυτή είναι κι η καταδίκη του καμιά φορά. Γι αυτό πάντα λέω να μην ξεχνάμε την ψυχική μας υγεία. Δεν είναι ντροπή να ζητήσουμε βοήθεια από έναν ειδικό. Ίσα ίσα είναι θεμιτό. Δε χρειάζεται να ζούμε τη ζωή μας με σπασμένο πόδι αν τύχει να το σπάσουμε έτσι δεν είναι; Οπότε γιατί κάποιοι επιλέγουμε να ζούμε με "σπασμένη ψυχή";

Πολυλογησα πάλι. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Ανάλογα τον άνθρωπο. Ο καθένας θέλει διαφορετικό χρόνο. Δε θα τον πείσω εγώ να σηκωθεί αλλά ο εαυτός του. Εγώ (και ο καθένας) δεν έχω την ικανότητα να πείσω κανέναν για να κάνει κάτι αν δεν το θέλει πραγματικά. Η αίσθηση της αυτοσυντήρησης, του εγωισμού και της ελπίδας θα μπει μέσα του και θα τού δώσει τη θέληση να σηκωθεί. Τώρα τί θα τού δώσει τη δύναμη να το κάνει είναι μια άλλη ιστορία ξεχωριστή για τον καθένα.
Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι μέσα μας ξέρουμε τί είναι καλό για μας και συνήθως ξέρουμε και τον τρόπο να λύσουμε ένα πρόβλημα αλλά μπαίνουν στη μέση διάφορα που μάς κάνουν να νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να το λύσουμε. Κάθε βάρος που κρατάμε (μεταφορικά μιλώντας) το κρατάμε για κάποιο λόγο. Είτε γιατί μάς είναι οικείο και φοβόμαστε το άγνωστο (the devil we know) είτε γιατί θέλουμε να μάς λυπούνται για αυτό είτε είναι δικαιολογία για να μην προοδεύσουμε κλπ κλπ. Όταν θες πραγματικά να σηκωθείς τίποτα δε θα σε κρατάει.
Ειχα ακούσει μια παροιμία που έλεγε, να μη σου δώσει ο Θεός όσα μπορείς να αντέξεις. Ο άνθρωπος αντέχει πάρα πολλά. Κι αυτή είναι κι η καταδίκη του καμιά φορά. Γι αυτό πάντα λέω να μην ξεχνάμε την ψυχική μας υγεία. Δεν είναι ντροπή να ζητήσουμε βοήθεια από έναν ειδικό. Ίσα ίσα είναι θεμιτό. Δε χρειάζεται να ζούμε τη ζωή μας με σπασμένο πόδι αν τύχει να το σπάσουμε έτσι δεν είναι; Οπότε γιατί κάποιοι επιλέγουμε να ζούμε με "σπασμένη ψυχή"; Πολυλογησα πάλι. ;)

Αλλά γιατί να αφήσει κάποιος κάποιον να φάει τα μούτρα του, ώστε να μπει ο άλλος στην περιπέτεια να ανακάμψει και να σηκωθεί ενώ θα μπορούσε να μην είχε πέσει ποτέ, εάν ήταν υπό την καθοδήγησή του και πήγαινε με αργά και σταθερά βήματα σε αυτό που ήθελε ; Φυσικά με αυτόν τρόπο κάνουμε κακό στον άλλον γιατί ποτέ δεν θα πατήσει στα πόδια του και αυτό αργά ή γρήγορα θα τον καταστρέψει, αλλά για ποιον λόγο πάντα γενικώς μιλώντας να τον "καταστρέψουμε" πιο άμεσα χρονικά; Αυτό το λέω γιατί προκειμένου να σηκωθεί κάποιος και να βγάλει τον καλό του εγωισμό, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης κλπ χρειάζεται αρχικά πιστεύω να έχει χτίσει την αυτοάμυνά του, εάν δεν το έχει κάνει μέχρι να σηκωθεί και να αποφασίσει πίσω το στραβοπάτημα δεν θα κάνει περισσότερο κακό, από το να μην έπεφτε ποτέ μέχρι να αποκτήσει αυτοκυριαρχία ; Αλλά γενικότερα συμφωνώ ότι όταν κάποιος θέλει να σηκωθεί θα το κάνει, θέλει χρόνο.

Σίγουρα ο καθένας ξέρει τι είναι καλό και τι κακό για τον εαυτό του, ίσως είναι αυτό που είπα παραπάνω ότι χρειάζεται η επιβεβαίωση γιατί εάν την έχουμε οι περισσότεροι νιώθουμε πιο έτοιμοι και πιο σίγουροι ότι πατάμε σε σταθερές βάσεις προκειμένου να κάνουμε πιο σίγουρα βήματα, από ότι θα ήμασταν εάν δεν ξέραμε που πατούσαμε και προχωράγαμε δειλά με τον φόβο μήπως στραβοπατήσουμε και όλο αυτό μας απέτρεπε από κάθε προσπάθεια! Συμφωνώ, ότι ο καθένας μπορεί να έχει επαναπαυτεί σε μία κατάσταση και ακολουθεί την τακτική αυτή έτσι ώστε να τον "λυπούνται" οι άλλοι είτε φοβούνται το άγνωστο. Τι μπορεί να κάνει ο καθένας ώστε να μην φοβάται να πέσει οπότε να προχωράει χωρίς στήριγμα και να το τηρεί χωρίς να τον εμποδίζει κάποιος λόγος ;

Αντέχει όσα νομίζει ότι μπορεί να αντέξει σίγουρα αντέχει πολλά παραπάνω. Η δύναμή μας είναι ανεξάντλητη αρκεί να το καταλάβουμε γρήγορα αλλά χρειάζεται και τις κατάλληλες συνθήκες.


:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top