Pantelis_P
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
https://www.public.gr/product/comput...-satellite-l50-b-1cd-156-leyko/prod6130451pp/
https://www.public.gr/product/comput...enovo-g5070-59412315-156-mayro/prod6060073pp/
Τα Lenovo είναι καλά;Έχω ακούσει ότι δεν είναι και πολύ αξιόπιστα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chester20080
Διακεκριμένο μέλος
Δεν ξέρω αν είναι ή όχι αξιόπιστα τα lenovo. Απο χαρακτηριστικά λόγω επεξεργαστή και μόνο το lenovo υπερτερεί πάντως (και διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο)Το έψαξα λίγο αλλά δεν ξέρω και πολλά από χαρακτηριστικά και τέτοια.Είμαι αναμεσα σ'αυτά τα δύο:
https://www.public.gr/product/comput...-satellite-l50-b-1cd-156-leyko/prod6130451pp/
https://www.public.gr/product/comput...enovo-g5070-59412315-156-mayro/prod6060073pp/
Τα Lenovo είναι καλά;Έχω ακούσει ότι δεν είναι και πολύ αξιόπιστα!
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
Δεν ξέρω αν είναι ή όχι αξιόπιστα τα lenovo. Απο χαρακτηριστικά λόγω επεξεργαστή και μόνο το lenovo υπερτερεί πάντως (και διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο)
Γι'αυτό το λόγο κλίνω περισσότερο προς το Lenovo!Θα συνεχίσω λίγο ακόμα την έρευνά μου και θα αποφασίσω.
Ευχαριστώ
mirto.dr
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.public.gr/product/comput...deapad-g500-i3-3110m-156-mayro/prod5361307pp/
Το θέλω για τα κλασσικά δηλαδή σερφάρισμα,ταινίες κτλ καθώς και για μερικά παιχνίδια όπως το sims.Δεν θα ήθελα να διαθέσω πολύ πάνω από 400 ευρώ και πιστεύω ότι για την τιμή του έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά!
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
Όταν το λάπτοπ δεν είναι συνεδεμένο στο φορτιστή, η gpu της Nvidia δεν τίθεται σε λειτουργία κατά το gaming και, αντί αυτής, χρησιμοποιείται η ενσωματωμένη της Intel (μούφα). Για παράδειγμα, με το λάπτοπ σε φόρτιση παίζω LoL με τέρμα τα γραφικά και σταθερά 60 fps. Αν το βγάλω από την φόρτιση και κόψω τα γραφικά στο μέτριο, συμβιβάζομαι με 10 fps... Έχω δοκιμάσει να αλλάξω τις ρυθμίσεις από την Παροχή Ενέργειας και τον Πίνακα Ελέγχου της Nvidia, χωρίς αποτέλεσμα.
Το λάπτοπ είναι της Dell με κάρτα γραφικών Nvidia GeForce 840M και τρέχει τα προεγκατεστημένα Windows 8,1.
eyb0ss
Δραστήριο μέλος
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ τώρα είναι να πας στον πίνακα ελέγχου της Nvidia --> Διαχείριση ρυθμίσεων 3D --> Γενικές ρυθμίσεις και βάλε ως προτιμώμενο επεξεργαστή γραφικών την Nvidia και όχι την ενσωματωμένη. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις το σχέδιο παροχής ενέργειας σε υψηλές αποδόσεις (πατάς το εικονίδιο της μπαταρίας κάτω δεξιά και μετά είναι εύκολο). Υπάρχουν ρυθμίσεις παροχής ενέργειας και στο BIOS αν δεν κάνω λάθος. https://superuser.com/questions/6307...tching-to-the-integrated-graphic-card-when-itΕρώτηση σχετικά με την κάρτα γραφικών στο λάπτοπ:
Όταν το λάπτοπ δεν είναι συνεδεμένο στο φορτιστή, η gpu της Nvidia δεν τίθεται σε λειτουργία κατά το gaming και, αντί αυτής, χρησιμοποιείται η ενσωματωμένη της Intel (μούφα). Για παράδειγμα, με το λάπτοπ σε φόρτιση παίζω LoL με τέρμα τα γραφικά και σταθερά 60 fps. Αν το βγάλω από την φόρτιση και κόψω τα γραφικά στο μέτριο, συμβιβάζομαι με 10 fps... Έχω δοκιμάσει να αλλάξω τις ρυθμίσεις από την Παροχή Ενέργειας και τον Πίνακα Ελέγχου της Nvidia, χωρίς αποτέλεσμα.
Το λάπτοπ είναι της Dell με κάρτα γραφικών Nvidia GeForce 840M και τρέχει τα προεγκατεστημένα Windows 8,1.
meloveyoudo
Δραστήριο μέλος
Και εν πάση περιπτωση σε χαρακτηριστηκα 500gb σκληρος, core i5, 4gb ram. τι μπορω να παρω ?Τωρα αυτο που εχω ειναι turbo x και δεν εχει παθει κατι μεσα σε 4 χρονια (πλην μπαταριας εδω και 1 χρονο, την οποια ομως δεν εβγαζα ποτε)
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
meloveyoudo
Δραστήριο μέλος
Έχει κανείς εμπειρία με turbo-x laptop? Ειναι όσο χάλια όσο λένε?
E συνήθως αν ακούς τέτοια στην κάρτα γραφικών πάει το μυαλό σου. Αν είναι τσέκαρε μήπως έχει φύγει κάνα φισάκι αν και το πιο λογικό...
και εμένα αυτό μου είπαν οκ ευχαριστώ. ειμαι και επισημα χαζη που δεν θα εχω υπολογιστη για την σχολη
Mariaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
eyb0ss
Δραστήριο μέλος
Ούτε καν, οι περισσότεροι απο εμάς πήραμε το λάπτοπ για χαβαλέ και οχι για "φοιτητικούς" λόγους. Αυτοί που πραγματικά χρειάζονται λάπτοπ για το πανεπιστήμιο είναι όσοι φοιτούν σε πόλη μακριά απο το σπίτι τους. Οπότε ο σταθερός υπολογιστής μια χαρά είναι.Τελικά εγώ πήρε σταθερό υπολογιστή. Λέτε να δυσκολευτώ στη σχολή με τις εργασίες κλπ;
meloveyoudo
Δραστήριο μέλος
E συνήθως αν ακούς τέτοια στην κάρτα γραφικών πάει το μυαλό σου. Αν είναι τσέκαρε μήπως έχει φύγει κάνα φισάκι αν και το πιο λογικό...
τελικά το σύνδεσα με τηλεόραση και η εικονα ειναι μια χαρα :@ ποσο κλεφτες ειναι εκει στο πλαισιο
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
τελικά το σύνδεσα με τηλεόραση και η εικονα ειναι μια χαρα :@ ποσο κλεφτες ειναι εκει στο πλαισιο
ε άρα το πρόβλημα είναι στην οθόνη. Πόσα σου παν 300 ευρώ ε; και λίγα ήταν .
η αλήθεια είναι πάντως στο πλαίσιο μαζεύεται η σάρα και η μάρα...
meloveyoudo
Δραστήριο μέλος
ε άρα το πρόβλημα είναι στην οθόνη. Πόσα σου παν 300 ευρώ ε; και λίγα ήταν .
η αλήθεια είναι πάντως στο πλαίσιο μαζεύεται η σάρα και η μάρα...
ναι μου γραψανε "εντοπίστηκε πρόβλημα: καρτα γραφικων ανταλλακτικο 250ε).
για αλλαγγη οθονης που ρωτησα (αλλου βεβαια) 80-100 μου ειχαν πει...
novemberrain
Εκκολαπτόμενο μέλος
peinaw_zw
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απο επεξεργαστές i3, i5 και i7, για τι χρήση συνιστάται ο καθένας?
Από μόνα τους δε λένε τπτ.Πρέπει όλα να έχουν καλή αρμονία.Τώρα όσο πιο εξελιγμένος είναι τόσο το καλύτερο.Αλλά μη νομίζεις ότι ένας i7 πχ θα ειναι καλυτερος απο εναν i5,καθως τα εξαρτηματα που θα εχει το pc με το i5 μπορει να δενουν καλυτερα.Το ξερω πως δεν απαντησα,αλλα δε νομιζω οτι μπορει να δωσει καποιος αξιοπιστη απαντηση.
novemberrain
Εκκολαπτόμενο μέλος
KατάλαβαΑπό μόνα τους δε λένε τπτ.Πρέπει όλα να έχουν καλή αρμονία.Τώρα όσο πιο εξελιγμένος είναι τόσο το καλύτερο.Αλλά μη νομίζεις ότι ένας i7 πχ θα ειναι καλυτερος απο εναν i5,καθως τα εξαρτηματα που θα εχει το pc με το i5 μπορει να δενουν καλυτερα.Το ξερω πως δεν απαντησα,αλλα δε νομιζω οτι μπορει να δωσει καποιος αξιοπιστη απαντηση.
Γενικά η αληθεια είναι ότι δε γνωρίζω τι θα χρειαστώ για τη σχολή ακριβώς (ε νομίζω κανα 2 προγραμματάκια), αλλά εκτός αυτού το θέλω για να βλέπω καμιά ταινία, και απο κει και πέρα να σκοτώνω ώρα με κάνενα sims (), photoshop, premiere pro κλπ. Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι θα ήμουν ευγνώμων γιατί έχω μπερδευτεί πολύ!
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
Φίλος μου αγόρασε αυτό το μοντέλο HP, ενώ εγώ αγόρασα αυτό της Dell. Ο επεξεργαστής είναι ακριβώς ο ίδιος, και τα δύο μοντέλα έχουν το ίδιο μέγεθος RAM, αλλά διαφέρουν στην κάρτα γραφικών. Αυτός έχει ενσωματωμένη της Intel, εγώ έχω αποσπώμενη της Nvidia. Ως αποτέλεσμα, το Assassin's Creed 3 κολλάει στο δικό του, ενώ το δικό μου παίζει AC4 χωρίς πρόβλημα.
Γενικά, το i7 είναι καλύτερο από το i5, που είναι καλύτερο από το i3. Υπάρχουν ορισμένα μοντέλα i3 που είναι καλύτερα από i5, αλλά είναι η εξαίρεση. Αν το θες για gaming, βρες καλή κάρτα γραφικών με i7/i5. Αν το θες για facebook/internet, θες αρκετή RAM (4GB ή και 8GB αν αφήνεις άπειρες καρτέλες ανοικτές) και επεξεργαστή i3/i5.
Επίσης, τσέκαρε και τη συχνότητα του επεξεργαστή. Από την έρευνα που είχα κάνει, απειροελάχιστα μοντέλα ανεβαίνουν πάνω από τα 2-2,5 GHz, οπότε, προτίμησε κάτι όσο πιο κοντά στα 2GHz. Για να καταλάβεις, η συχνότητα δείχνει πόσες ενέργειες μπορεί να κάνει ο επεξεργαστής σε 1 δευτερόλεπτο. Αν του αναθέσεις περισσότερες από όσες αντέχει, ο επεξεργαστής θα "μπουκώσει" και θα παρατηρήσεις το γνωστό "lag" (καθυστέρηση ανταπόκρισης).
Για τα προγράμματα της σχολής και λίγο ίντερνετ/ταινίες, ένας υπολογιστής των 300 ευρώ σε βγάζει χαλαρά. Αν θες και photoshop, ίσως να χρειαστεί να δώσεις 100-150 ευρώ παραπάνω. Εσύ, τη budget σκοπεύεις να διαθέσεις?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 482 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Τρελας123
- xristos_k
- estrela
- marpa
- Theodora03
- ismember
- DetectiveAgg
- BatGuin
- Arvacon
- AggelikiGr
- sophiaa
- Angelica Vzl
- Hecticism
- EFAKIT
- physicscrazy
- Kris.gr
- Unboxholics
- chester20080
- jellojina
- iminspain
- Coconut201
- rseven
- tsiobieman
- Leo komm
- Lia 2006
- Corfu kitty
- Ryuzaki
- mirara
- fotia13
- Joji
- Steliosgkougkou
- Bobaros32
- antonis97
- feni
- Mariek
- bibliofagos
- woasibe
- Reader
- kalhkardia
- XRY
- Wannabearxitektonas
- Ness
- Antonia Alexandra
- Entropy24
- katia.m
- Mitsaras23
- Athens2002
- athinoula
- Kate1914
- sakplat
- marina.marina
- Helen06
- constansn
- Valous
- theti1da
- A350
- fockos
- Scandal
- MrDna
- nearos
- VIVA
- synthnightingale
- thepigod762
- arpol03
- patra2002
- Wonderkid
- angies
- Dionyshs1
- mvas
- dmav
- Startx0
- ggl
- desperate-ambitious!
- aggorf
- iiTzArismaltor_
- Nala
- maria1419
- Nemesiis
- Sofos Gerontas
- suuuuiiii
- Maynard
- χημεια4λαιφ
- αντιγονη.
- Theo2005
- SoyN
- Abiogenesis
- Βασιλης1234
- Nick_nt
- Eirinakiii8
- AnnaRd
- Lifelong Learner
- Alessandra Eliza
- user2727
- Giannis_19
- Peter Pan13
- Gus Roger10
- Obi-Wan Kenobi
- savethetrees
- Drglitterstar
- giannis05
- Γιώργος μεγ
- panagiotis12
- Μιχαήλ
- SlimShady
- Γιώτα Γιαννακού
- Νικολινα
- Panagiotis849
- kiyoshi
- evaggelia anna
- Zed
- augustine
- stefan
- panaman
- Philologist
- paulkin94
- hitmarkerz
- F1L1PAS
- louminis
- KingPoul
- oups
- bruh_234
- Paragontas7000
- Don25
- kost28
- ale
- jYanniss
- PanosBat
- ΘανάσοςG4
- PanosKerkis
- brizoulis
- Viedo
- arisgiap
- Apocalypse
- ougka pougka
- Than003
- Marple
- P.Dam.
- fmarulezkd
- Sherlockina
- George.S
- spring day
- EvgheniosOnofrei
- Nikoletaant
- sophielovegood
- Tedi
- Αννα1
- diamag
- Nikoleta_Giann
- Liou
- Nefeli_
- Stif6
- VasoGrimes
- pinkheart
- Georgekk
- stamoul1s
- Alexecon1991
- Nosokomos
- heo12345
- Billokos1
- Αλκης Κ.
- Student 123
- panosveki
- katerinavld
- TonyMontanaEse
- Πέτρος0367
- Mapas26
- Manolo165
- Jimmis18
- damn
- FRT
- Αναστασία197
- snowy
- imyrcarn
- Fairydust2
- Citylights
- KingOfPop
- igeorgeoikonomo
- Machris
- tfghp
- Eri0611
- xmen902
- Maria@2000
- Nikitas18
- vetas
- Lexii
- giannhs2001
- emzou
- T C
- roud
- ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
- Evi457
- An_uknown_world
- charmander
- Xristosdimitra
- Lebron
- anastasis06
- Maria1743
- s93060
- xraxra
- nicks1999
- Sense
- New member
- fenia
- Νομάρχης
- Zoigian
- goingtothestore
- Lambrini_
- kostas1233
- Κλημεντίνη
- Belle26
- aekaras 21
- ioanchatzip
- ioannam
- aggelosst9
- marakiloveee
- leonnnn
- Ada ada
- George9989
- eukleidhs1821
- globglogabgalab
- Kostis-Palamas
- NEKTARIOS11
- Specon
- Mariap.
- Σωτηρία
- barkos
- pikrodafnh
- hirasawayui
- Xristinaqui
- Cortes
- nackgr
- DonaeB
- Chris 21
- Steffie88
- Monster Hunter
- Slytherin
- gregory nub
- Mendel2003
- nucomer
- Alexandros36k
- den antexw allh apotyxia
- JohnGreek
- chris2799
- Georgia110
- azula
- marianna04
- StudyFreak04
- giorgosp97
- Kostakis26
- jj!
- thecrazycretan
- J.Cameron
- Demy25
- Xatzifragetas
- pink_panther
- Alexia1
- Φινεύς
- Γιώργος Πετ
- Γιωργος15773
- Josua
- Katerinaki03
- papas
- BioChemical
- tinaskrd
- Prak
- future.nurse.29
- jim2015
- george7cr7
- Jerrys
- tasost
- cynzp
- victor 21
- ChrisNoris
- KElPa
- tosodoulhs12
- Stroka
- ag97
- chrysm
- TheodoraNt
- KaterinaL
- dimospap
- leo41
- cel123
- vivigrk
- Unseen skygge
- xriiistiiinaaa
- Intruder1
- Nefeli01
- dhmm
- Evimgr
- Vold
- Paul77
- Stelios725
- dimlevi
- Βλα
- Mhtsos001
- civilian
- georgecr7
- CuHg
- Pharmacist01
- DimitraA.
- andoc
- Mukumbura
- ploutarxos123
- American Economist
- andy27
- uni77
- DiCafrio
- Ευαγγελία2001
- Θανασης Α.
- Vasilis2000kak
- miak
- topmar
- the purge
- kristinbacktoschool
- harry akritas
- Greg1900
- georgechr96
- Maraki196
- Rene2004
- Ggpg
- EiriniS20
- FINN
- Αριάνα123
- Marianna35
- Giorno
- γιω99
- Kostakis45
- panos007
- foteiniandr
- Thanos_D
- iManosX13
- Nefh_
- Χριστιαννα
- kaaaaate
- mpampouras
- Dr House
- TommyMak
- Ν.Χ.
- meletis96
- Nar20
- Konstantinos_m
- Μαρία234
- panagiotis econ
- Serotonin
- Μάρκος Βασίλης
- Ststst02
- Χρήστος Μπότος
- MaryM
- Γιώργος Ζ
- neste
- jul25
- nicole1982
- angelikitaraxia
- SweetGirl
- PanosCh002
- Memetchi
- Nefiki
- Intravenous_drug
- Nefeloula
- davi
- tslef8
- Elena78
- rekcoR
- Ιωάννα2
- Cpt.Philips
- Revekka
- tymvorixos
- Eua5
- Dimitris_Gr
- MarcoReus
- Makis7
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.