Guest 875331
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Ένας ΗΜΜΥ θελει στανταρ να τρεχει multisim για να σχεδιαζει κυκλωματα, το μονο αντιστοιχο software που βρηκα για linux εμοιαζε πραγματικα με το φτωχο συγγενη του multisim. Επισης αλλος ενας λογος που θες να τρεχεις windows αντι για linux ειναι το visual studio 2015, μακραν το καλυτερο ide που υπαρχει το οποιο η microsoft δινει free στους φοιτητες οπως δινει και καμια 75 αλλα products οπως databases, assemblers κτλ. C# και .ΝΕΤ επισης, δυο τεχνολογιες που καλυτερα να ξερει καποιος φοιτητης. Α μην ξεχναμε και το unity 3d το καλυτερο game engine αυτην την στιγμη (πρεπει να βγαλανε port και σε linux αλλα δε ξερω ποσο καλο ειναι). Γενικως με τα windows 10 πλεον δε βλεπω καποιο λογο να τρεχεις linux εκτος κι αν προφανως γραφεις κατι για εκει. Pthreads υπαρχει και για windows.
εχμ βλέπεις πως από πάνω μιλάω για mac κι όχι για linux;
το VS δεν είναι καν απαραίτητο το αν είναι καλό ή κακό ας το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του το θες αυτή τη στιγμή μόνο αν πας για .NET όπως είχα πει κι αυτό στο μέλλον πρόκειται να αλλάξει εφόσον έγινε open source και πρόκειται να βγάλει αντίστοιχο IDE και η jetbrains το οποίο φυσικα θα παίζει παντού όπως και όλα τα υπόλοιπα.
Προσωπικά ποτέ δεν συνήθισα σε IDE απ' το πρώτο έτος vim και δε το μετανιώνω καν. Τελευταία μόνο που γράφω scala για τη πτυχιακή είμαι με IntellijIdea το οποίο θεωρείται το top αυτή τη στιγμή για java και τα συναφή.
Ευτυχώς ένα καλό της MS από τη Nadella era είναι πως ανοίγεται παντού που σημαίνει πως πολύ σύντομα ο μόνος λόγος να χρειαστείς windows θα είναι η third party υποστήριξη.
όσον αφορά το POSIX το να μου πεις πως παίζει σε windows οπότε οκ σαν να μου λες και το PSPICE και όλα τα άλλα αν θες τα παίζεις από wine χαίρω πολύ.
Ποιο ανάποδο?
Ξερω αρκετους φοιτητες που "ψαχνονται" με το linux και οταν παιρνουν πτυχιο δεν εχουν ουτε ενα ολοκληρωμενο project να δειξουν. Εμενα προσωπικα δεν με ενδιεφερε ποτε να κατσω και να ψαξω τι διαφορες εχουν τα διαφορα distro και πιο νεο package τρεχει καλυτερα. Ξερω τυπους που καθονται και στηνουν arch απο την αρχη για να βαλουν το desktop που θελουν και γενικως να κανουν σουπερ customization. So what. Εγω προτιμω να χρησιμοποιησω αυτο το χρονο για να γραψω ενα game σε unity και να μαθω ετσι game design και oop, να γραψω ενα hack tool η ενα exploit και να μαθω ετσι c, assembly low level programming, buffer overflows κτλ, να φτιαξω ενα website ωστε να μαθω html, css, javascript πως λειτπυργει το web κτλ.
Υπαρχουν πολυ καλυτερα πραγματα να κανεις απτο να καθεσε να ψαχνεσε με το linux. Αν καποιος εχει τοσο καυλα με τα πιγκουινακια ας μπει σε καποιο open source για linux να μαθει και κατι χρησιμο.
Μου ρχονται ήδη 2 άτομα στο μυαλό που τσίμπησαν δουλειές sys admin με καλούς μισθούς μόνο και μόνο επειδή έκατσαν και ασχολήθηκαν μόνοι τους με τέτοιες διανομές. Αν δεν το χεις δει με τα μάτια σου δεν ξέρεις πόσες γνώσεις μπορείς να πάρεις από αυτό προφανώς και δε μιλαε για το κάθε πρωτοετό πληροφορικής που βάζει ubuntu και τη βλέπει χακεράς.
Αν ξέρεις φοιτητές που ψάχνονταν αλλά δεν έχουν να δείξουν ούτε ένα script ή 2 commits σε κάποιο open source project τότε μάλλον δεν ψαχνόντουσαν και πολύ. Κι εγώ arch έχω αλλά δε θα λεγα πως ψάχνομαι κιόλας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akikos
Επιφανές μέλος
ναι αλλά μας λιβανίζει το mac τou λόγω OS. σαν να μας λέει βάλε hackindosh
Aπάντησα στον chris1993. Ένα macbook με πολύ χειρότερα χαρακτηριστικά εκτέλεσε τις εργασίες ένος windοws laptop σε λιγότερο από το μισό χρόνο.
Κατά τη γνώμη μου η ουσία είναι το εξής. Οι φοιτητής οποιαδήποτε σχολή και να πάει πρέπει να επενδύσει σε ένα καλό μηχάνημα τουλάχιστον 1000 ευρώ κατά τη γνώμη μου desktop. Αν είναι φοιτητής πληροφορικής το ποσό ανεβαίνει τουλάχιστον στα 1500 ευρώ για να μην πω παραπάνω. Αν είναι linux, OSX ή windows είναι προσωπικό θέμα.
Βλέπω φοιτητές να παίρνουν laptop και μάλιστα της κατηγορίας 300 - 600 ευρώ. Σε τέτοια λεφτά δεν παίρνεις τίποτα το αξιόλογο. Αν τύχει να έχει 2, 3 καλά χαρακτηριστικά το μηχάνημα θα είναι πλαισιωμένο με κακό τροφοδοτικό, κακή ψύξη με θόρυβο, χάλια οθόνη κ.λπ. που είναι θέμα χρόνουυ να σου κάνει το πρόβλημα.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
αυτό για τα παρελκόμενα ισχύει το κάνουν πολλοί αυτό το λάθος.
// κι εγώ 1100 έχω δώσει για αυτό που χω τώρα αλλά προφανώς δεν ήταν γιατί το χρειαζόμουν 100% τα πρώτα έτη με μια μπακατέλα των 250 ευρώ τα βγαλα και μόνο σε κάτι εργασίες της ασφάλειας μου δημιούργησε όντως πρόβλημα.
nasos007
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νομίζω χρειαζόταν για την σχολή μου...
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω παιδιά αυτό το laptop πήρα και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος https://www.plaisio.gr/desktop-lapto...reI7-6700HQ-8GB-120GBSSD-1TBHDD-GTX9504GB.htm
Μπα...το lol δεν απαιτεί τόσο δυνατά specs..
cygnus.e
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχει καποιος αποψη γι'αυτο; Το θελω για απλη χρηση, το μονο που με προβληματιζει ειναι πως εχει μονο 1 χρονο εγγυηση.
akikos
Επιφανές μέλος
https://www.kotsovolos.gr/site/compu...k-macbook-ultrabook/162212-acer-es1-531-black
Εχει καποιος αποψη γι'αυτο; Το θελω για απλη χρηση, το μονο που με προβληματιζει ειναι πως εχει μονο 1 χρονο εγγυηση.
Aυτόν πάρε. Τον έχει προσφορά το eshop.
https://www.e-shop.gr/laptop-hp-15-b...a6-7310-8gb-128gb-ssd-windows-10-p-PER.901396
Sorsor
Νεοφερμένος
Για το iPad δεν με παίρνει οικονομικά προς το παρών
https://www.kotsovolos.gr/site/compu...k-macbook-ultrabook/162212-acer-es1-531-black
Δες εδώ https://www.pcworld.co.uk/gbuk/computing/laptops/laptops/acer-aspire-es1-531-15-6-laptop-red-10137569-pdt.html#tab3 κριτικές.
Προσωπικά μου φαίνεται ο αδύναμος επεξεργαστής σε συνδυασμό με τα 4Gb ίσως να σε τρελάνει σε βασικές λειτουργίες (να παίξεις ένα τίτσου στο dod )...
akikos
Επιφανές μέλος
ναι ναι ότι χρειαζόταν χρειαζόταν.. καλό gaming αδερφέ
Για τους φοιτητές πολυτεχνείου που τρέχουν προσομοιώσεις και προγράμματα μοντελοποίησης ο καλός υπολογιστής είναι μεγάλο βοήθημα.
π.χ. το autodesk inventor είναι must για μηχανολόγους. Ναι ξέρω το πιθανότερο είναι να μην το ζητήσει η σχολή αλλά μπορεί να ασχοληθθεί μόνος του και να είναι κλικ πάνω από τους συναδέλφους του.
Για τους φοιτητές πληροφορικής που ταυτόχρονα είναι και gamers ένας λόγος παραπάνω να θέλουν να ασχοληθούν με game development κ.λπ. Αν έχεις ένα laptop του κιλού απλώς δεν πρόκειται να ασχοληθεί.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
σε laptop είναι κάπως διαφορετικό το θέμα γιατί τα τσιμπάνε.
panosedessa
Δραστήριο μέλος
Εγω παιδιά αυτό το laptop πήρα και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος https://www.plaisio.gr/desktop-lapto...reI7-6700HQ-8GB-120GBSSD-1TBHDD-GTX9504GB.htm
εγω νομιζω εκανες υπερβολη
Τεσπα απο καποιον ειδικο θελω μια αξιολογηση ενος λαπτοπ ειναι 15,6" Intel Core-i7 RAM 8GB HDD 1 TERA ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ NVIDIA GFORCE 2GB στα 669Ε
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος
nasos007
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για τους φοιτητές πολυτεχνείου που τρέχουν προσομοιώσεις και προγράμματα μοντελοποίησης ο καλός υπολογιστής είναι μεγάλο βοήθημα.
π.χ. το autodesk inventor είναι must για μηχανολόγους. Ναι ξέρω το πιθανότερο είναι να μην το ζητήσει η σχολή αλλά μπορεί να ασχοληθθεί μόνος του και να είναι κλικ πάνω από τους συναδέλφους του.
Για τους φοιτητές πληροφορικής που ταυτόχρονα είναι και gamers ένας λόγος παραπάνω να θέλουν να ασχοληθούν με game development κ.λπ. Αν έχεις ένα laptop του κιλού απλώς δεν πρόκειται να ασχοληθεί.
Τα πες ολα φιλε...
Guest 875331
Επισκέπτης
Οι i7 δεν είναι για powerthreading που χρειάζεται σε αυτά; Γενικά i7 παίρνεις αν θυμάμαι καλά μόνο αν θες να κάνεις γραφιστική, video editing, photoshop κι όλα αυτά που χρειάζονται pthreading, αλλιώς σου βγαίνει άχρηστος(π.χ. για gaming).γιατί θες i7 και καρτα γραφικών των 300+ ευρώ για να τρέξεις έναν emulator; γιατί μιλώντας για desktop εκεί πας για το 1000άρι.
σε laptop είναι κάπως διαφορετικό το θέμα γιατί τα τσιμπάνε.
panosedessa
Δραστήριο μέλος
nasos007
Εκκολαπτόμενο μέλος
panosedessa
Δραστήριο μέλος
τι εισαι ρ καγκουρας??
για παραδειγμα να δωσω κατι ψιλα για να παρω τεσσαρα καρτα γραφικων
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 482 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Τρελας123
- xristos_k
- estrela
- marpa
- Theodora03
- ismember
- DetectiveAgg
- BatGuin
- Arvacon
- AggelikiGr
- sophiaa
- Angelica Vzl
- Hecticism
- EFAKIT
- physicscrazy
- Kris.gr
- Unboxholics
- chester20080
- jellojina
- iminspain
- Coconut201
- rseven
- tsiobieman
- Leo komm
- Lia 2006
- Corfu kitty
- Ryuzaki
- mirara
- fotia13
- Joji
- Steliosgkougkou
- Bobaros32
- antonis97
- feni
- Mariek
- bibliofagos
- woasibe
- Reader
- kalhkardia
- XRY
- Wannabearxitektonas
- Ness
- Antonia Alexandra
- Entropy24
- katia.m
- Mitsaras23
- Athens2002
- athinoula
- Kate1914
- sakplat
- marina.marina
- Helen06
- constansn
- Valous
- theti1da
- A350
- fockos
- Scandal
- MrDna
- nearos
- VIVA
- synthnightingale
- thepigod762
- arpol03
- patra2002
- Wonderkid
- angies
- Dionyshs1
- mvas
- dmav
- Startx0
- ggl
- desperate-ambitious!
- aggorf
- iiTzArismaltor_
- Nala
- maria1419
- Nemesiis
- Sofos Gerontas
- suuuuiiii
- Maynard
- χημεια4λαιφ
- αντιγονη.
- Theo2005
- SoyN
- Abiogenesis
- Βασιλης1234
- Nick_nt
- Eirinakiii8
- AnnaRd
- Lifelong Learner
- Alessandra Eliza
- user2727
- Giannis_19
- Peter Pan13
- Gus Roger10
- Obi-Wan Kenobi
- savethetrees
- Drglitterstar
- giannis05
- Γιώργος μεγ
- panagiotis12
- Μιχαήλ
- SlimShady
- Γιώτα Γιαννακού
- Νικολινα
- Panagiotis849
- kiyoshi
- evaggelia anna
- Zed
- augustine
- stefan
- panaman
- Philologist
- paulkin94
- hitmarkerz
- F1L1PAS
- louminis
- KingPoul
- oups
- bruh_234
- Paragontas7000
- Don25
- kost28
- ale
- jYanniss
- PanosBat
- ΘανάσοςG4
- PanosKerkis
- brizoulis
- Viedo
- arisgiap
- Apocalypse
- ougka pougka
- Than003
- Marple
- P.Dam.
- fmarulezkd
- Sherlockina
- George.S
- spring day
- EvgheniosOnofrei
- Nikoletaant
- sophielovegood
- Tedi
- Αννα1
- diamag
- Nikoleta_Giann
- Liou
- Nefeli_
- Stif6
- VasoGrimes
- pinkheart
- Georgekk
- stamoul1s
- Alexecon1991
- Nosokomos
- heo12345
- Billokos1
- Αλκης Κ.
- Student 123
- panosveki
- katerinavld
- TonyMontanaEse
- Πέτρος0367
- Mapas26
- Manolo165
- Jimmis18
- damn
- FRT
- Αναστασία197
- snowy
- imyrcarn
- Fairydust2
- Citylights
- KingOfPop
- igeorgeoikonomo
- Machris
- tfghp
- Eri0611
- xmen902
- Maria@2000
- Nikitas18
- vetas
- Lexii
- giannhs2001
- emzou
- T C
- roud
- ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
- Evi457
- An_uknown_world
- charmander
- Xristosdimitra
- Lebron
- anastasis06
- Maria1743
- s93060
- xraxra
- nicks1999
- Sense
- New member
- fenia
- Νομάρχης
- Zoigian
- goingtothestore
- Lambrini_
- kostas1233
- Κλημεντίνη
- Belle26
- aekaras 21
- ioanchatzip
- ioannam
- aggelosst9
- marakiloveee
- leonnnn
- Ada ada
- George9989
- eukleidhs1821
- globglogabgalab
- Kostis-Palamas
- NEKTARIOS11
- Specon
- Mariap.
- Σωτηρία
- barkos
- pikrodafnh
- hirasawayui
- Xristinaqui
- Cortes
- nackgr
- DonaeB
- Chris 21
- Steffie88
- Monster Hunter
- Slytherin
- gregory nub
- Mendel2003
- nucomer
- Alexandros36k
- den antexw allh apotyxia
- JohnGreek
- chris2799
- Georgia110
- azula
- marianna04
- StudyFreak04
- giorgosp97
- Kostakis26
- jj!
- thecrazycretan
- J.Cameron
- Demy25
- Xatzifragetas
- pink_panther
- Alexia1
- Φινεύς
- Γιώργος Πετ
- Γιωργος15773
- Josua
- Katerinaki03
- papas
- BioChemical
- tinaskrd
- Prak
- future.nurse.29
- jim2015
- george7cr7
- Jerrys
- tasost
- cynzp
- victor 21
- ChrisNoris
- KElPa
- tosodoulhs12
- Stroka
- ag97
- chrysm
- TheodoraNt
- KaterinaL
- dimospap
- leo41
- cel123
- vivigrk
- Unseen skygge
- xriiistiiinaaa
- Intruder1
- Nefeli01
- dhmm
- Evimgr
- Vold
- Paul77
- Stelios725
- dimlevi
- Βλα
- Mhtsos001
- civilian
- georgecr7
- CuHg
- Pharmacist01
- DimitraA.
- andoc
- Mukumbura
- ploutarxos123
- American Economist
- andy27
- uni77
- DiCafrio
- Ευαγγελία2001
- Θανασης Α.
- Vasilis2000kak
- miak
- topmar
- the purge
- kristinbacktoschool
- harry akritas
- Greg1900
- georgechr96
- Maraki196
- Rene2004
- Ggpg
- EiriniS20
- FINN
- Αριάνα123
- Marianna35
- Giorno
- γιω99
- Kostakis45
- panos007
- foteiniandr
- Thanos_D
- iManosX13
- Nefh_
- Χριστιαννα
- kaaaaate
- mpampouras
- Dr House
- TommyMak
- Ν.Χ.
- meletis96
- Nar20
- Konstantinos_m
- Μαρία234
- panagiotis econ
- Serotonin
- Μάρκος Βασίλης
- Ststst02
- Χρήστος Μπότος
- MaryM
- Γιώργος Ζ
- neste
- jul25
- nicole1982
- angelikitaraxia
- SweetGirl
- PanosCh002
- Memetchi
- Nefiki
- Intravenous_drug
- Nefeloula
- davi
- tslef8
- Elena78
- rekcoR
- Ιωάννα2
- Cpt.Philips
- Revekka
- tymvorixos
- Eua5
- Dimitris_Gr
- MarcoReus
- Makis7
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.