Ποια ειναι η γνωμη σας λοιπον? Ενας χρονος εκτος ρουτινας, ταξιδια, δουλειες απο εδω και απο εκει για να βγαζεις μερικα λεφτα, νεα μερη, νεες εμπειριες, νεοι πολιτισμοι! Χασιμο χρονου η εμπειρια ζωης?
Εδω στην Αγγλια ειναι πολυ συνηθισμενο, σχεδον ολοι το κανουν! Στην Ελλαδα παλι, οι φιλοι μου γελασαν, και οι γονεις μου με επρηξαν τι θα παω να κανω, που θα σπαταλησω το χρονο μου κλπ κλπ... Ηθελα λοιπον να δω, πως το βλεπετε και εσεις!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

και άσε τους φίλους σου να... γελάνε (από ακατανόμαστη ζήλια ΣΤΑΝΤΑΡ!!!) και τους γονείς σου να φωνάζουν για χαμένο χρόνο (απο ακατανόμαστη ανασφάλεια υπερπροστατευτισμό και φοβίες ΣΤΑΝΤΑΡ!!!)
Αν έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις ΜΗ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ!!! Καντο!!!!
Το έκανε μια ξαδέρφη μου (οκ Ελληνοαυστραλέζα) και άλλαξε όλη η ζωή της...
Μακάρι να το είχα κάνει και γω όταν ήταν ο καιρός μου

Πιστεύω ότι αφου σου μπηκε σαν ιδεα στο μυαλό, αν τελικώς δεν το κάνεις, κάποια στιγμή θα το μετανοιώσεις πολύ άσχημα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolas17
Πολύ δραστήριο μέλος

Εάν έχεις την οικονομική δυνανότητα να το κάνεις πάντως θα στο πρότεινα γιατί αξίζει, γνωρίσεις διάφορα νέα πράγματα,κουλτούρες, ανθρώπους, αλλάζεις περιβάλλον και διάφορα άλλα

@Νικολα erasmus δεν παιζει, καταρχας εχω ηδη παρει πτυχιο, και ακομα και να μπορουσα να το κανω, θεωρω οτι ειναι χασιμο πολυτιμου χρονου οταν δεν εισαι σε πανεπιστημιο αοριστου χρονου, γιατι χανεις γνωσεις ενος χρονου απο το πτυχιο σου! (δεδομενου οτι στο erasmus απλα καθεσαι

Subject to change
e-steki.gr Founder

underwater
Περιβόητο μέλος

Οπότε πέρασα την χρονιά με το να ασχολούμαι ελάχιστα με τα λίγα μαθήματα που είχα, να κάνω μαθήματα φωτογραφίας και γλωσσών, σεμινάρια για το αντικείμενό μου, μερικά ταξίδια και πολλές εξόδους. Το θετικό είναι ότι οι γονείς μου δεν με πίεσαν και υποστήριξαν αυτή την χρονιά. Και θεωρώ ότι μου προσέφερε πολλά συναισθηματικά και γνωστικά το ότι αποφάσισα να κάνω αυτά τα πράγματα. Δουλειά βρήκα μια part-time τον Μάιο εκείνης της χρονιάς και σχεδόν ταυτόχρονα πήρα το πτυχίο μου.
Μου έχει συμβεί πάντως άτομα να μου την πουν γι'αυτή την επιλογή, καθώς αυτά δούλευαν από μικρότερα. Και να με κάνουν να αισθανθώ ενοχές. Αλλά δεν κρατάνε για πολύ!

Isiliel
Επιφανές μέλος

...κυρίως γιατί τώρα είσαι σε φάση που μπορείς και το συζητάς. Λες "να το κάνω, να μην το κανω"
Όταν μπεις στη ρουτίνα και στο "δρόμο σου".... δε έχεις την ευχέρια ΚΑΝ να το διανοηθείς...

Μετά περιμένεις όλο το χρόνο τις 20-25 μέρες άδεια για να ευχαριστηθείς το παιδί σου....
αχχχ...καθένας με τον πόνο του...

Demelene
Διάσημο μέλος

Μην ξεχνάτε και για τα αγοράκια των Ελλήνων τον στρατό που έχουν να πάνε.
Προσωπικά ζηλεύω απίστευτα και πάντα θα σκέφτομαι γιατί δεν πήγα εράσμους,γιατί δεν ήξερα για το λεονάρδο γιατί δεν έκανα μεταπτυχιακό έξω, γιατί γιατί.
Αλλά και να ήθελα λεφτά δεν υπήρχαν συνεπώς τι να λέμε.
zanin
Διάσημο μέλος

το να μην πας κατευθείαν για σπουδες και να κάνεις μερικά ταξίδια ειναι κάτι το φυσιολογικό εκεί.... αυτά είναι....
princess
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εδω στην Αγγλια ειναι πολυ συνηθισμενο, σχεδον ολοι το κανουν! Στην Ελλαδα παλι, οι φιλοι μου γελασαν, και οι γονεις μου με επρηξαν τι θα παω να κανω, που θα σπαταλησω το χρονο μου κλπ κλπ... Ηθελα λοιπον να δω, πως το βλεπετε και εσεις!
Είμαι υπέρ αυτών των εμπειριών.
Το να αφήσεις τα πάντα, και να ταξιδέψεις για ένα χρόνο εκφράζει έναν τρόπο σκέψης ίσως λίγο "επαναστατικό" για τα δεδομένα των περισσότερων ανθρώπων, γι' αυτό τους φαίνεται παράξενο.
Η μόνη ένσταση που έχω είναι ότι, το ταξίδι επί 1 χρόνο καταντά κουραστικό. Ίσως ένα ταξίδι μικρότερης διάρκειας να είναι καλύτερα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.