manelaki
Νεοφερμένο μέλος

μα τοσο ειναι οι υποτροφιες ερασμους!μη νομιζεις μονο για τα νοικια κ τα αεροπλανα φτανουν.ολα τα αλλα απο την τσεπη σου τα βαζεις,εχουμε μαθηματα γλωσσας αλλα ειναι υπο πληρωμη!
δεν ειναι εξαμηνο.ουσιαστικα ειναι 4μηνο.περα απο την υποτροφια που ειναι 482 ευρω τον μηνα, υπολογισε ποσα θες ακομη να εχεις μαζι σου. ενοικιο,φαγητα,εισιτηρια.1000 ευρω σιγουρα.
δηλαδη σου δινουν 2000 ευρω ως υποτροφια για ολο το 4μηνο και καθε μηνα η χωρα που εισαι σου δινει κι αυτη ενα ποσο γυρω στα 500 ευρω. καλα τα καταλαβα; εγω ενδιαφερομαι για πρακτικη ασκηση και οι χωρες που μπορω να παω ειναι φινλανδια, σουηδια και ισπανια. αν και τη τελευταια δε τη πολυ-σκεφτομαι λογω γλωσσας και λογω του οτι μαλλον προτιμω κατι βορειο! αυτο που με προβληματιζει ειναι το οικονομικο.... γι'αυτο οι πληροφοριες σας μου ειναι πολυτιμες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thelonafigo
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chainsaw
Νεοφερμένο μέλος

Επισης την περιοδο των διακοπων των χριστουγεννων συνηθως πληρωνεις τον κοιτωνα ακομα και αν εχεις γυρισει πισω;Επισης αν παραμεινω στην αλλη χωρα για μια μικρη περιοδο καποιου μηνα (πχ στον τελευταιο) θα παρω ολοκληρη την μηνιαια υποτροφια και αντιστοιχα θα πληρωσω ολοκληρο το αντιτιμο του κοιτωνα ;
Παρακαλω πολυ οποιον ξερει κατι παραπανω επι του θεματος,να απαντησει.
petran_r21
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kaleidoscope
Επιφανές μέλος

petran_r21
Δραστήριο μέλος

Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις?
Ποτε ξεκιναει η ολη διαδικασια,ποσο θα κοστισει στην τελικη,αν υπαρχει σειρα προτεραιοτητας δηλ αν ειναι ευκολο να πας αν θες,αν υπαρχει επικοινωνια με αλλους ερασμιτες και με ποιους συναναστρεφονται,και με τα μαθηματα τι γινεται.Εφοσον συνενοηθεις με τους καθηγητες οτι αν τα περασει τα αντιστοιχα μαθηματα στο εξωτερικο θα τους περασουν τους βαθμους η θα υπαρξει προβλημα?
Γεινικα θελω να μαθω ολα τα απαραιτητα που πρεπει να ξερει καποιος που ενδιαφερεται

Noisette
Περιβόητο μέλος

Ποτε ξεκιναει η ολη διαδικασια,ποσο θα κοστισει στην τελικη,αν υπαρχει σειρα προτεραιοτητας δηλ αν ειναι ευκολο να πας αν θες,αν υπαρχει επικοινωνια με αλλους ερασμιτες και με ποιους συναναστρεφονται,και με τα μαθηματα τι γινεται.Εφοσον συνενοηθεις με τους καθηγητες οτι αν τα περασει τα αντιστοιχα μαθηματα στο εξωτερικο θα τους περασουν τους βαθμους η θα υπαρξει προβλημα?
Γεινικα θελω να μαθω ολα τα απαραιτητα που πρεπει να ξερει καποιος που ενδιαφερεται![]()
Η διαδικασία συνήθως ξεκινάει ένα εξάμηνο πριν από το εξάμηνο που θέλεις να φύγεις στο εξωτερικό. Προτεραιότητες, κριτήρια επιλογής κτλ διαφέρουν από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο. 99% σε δέχονται. Δεν νομίζω να μην δεχθούν κάποια συμμετοχή. Επίσης, σε κάθε σχολή η διαδικασία είναι μεν ίδια αλλά μπορεί να διαφέρει στους χρόνους που θα πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες διαδικασίες. Όσον αφορά στις αντιστοιχίες των μαθημάτων εκεί υπάρχει ζήτημα και πολλές είναι οι περιπτώσεις που πολλά μαθήματα δεν έχουν αναγνωριστεί. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα πρέπει να σταματήσει κάποιον να πάει erasmus μιας και από τα σχόλια των φοιτητών που έχουν ήδη πάει καταλαβαίνω πως η εμπειρία αυτή θα τους μείνει αξέχαστη.
Τώρα συγκεκριμένα για το τμήμα σου, και για να μάθεις περισσότερα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις μία βόλτα από το γραφείο διεθνών σχέσεων και να ενημερωθείς για το πρόγραμμα.
Καλή τύχη!
υγ: Το μόνο αρνητικό του προγράμματος που έχω συναντήσει εως τώρα είναι η ΑΠΕΡΑΝΤΗ γραφειοκρατία. ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ όμως!

Athinoul@91
Δραστήριο μέλος

όντως η γραφειοκρατία είναι τεράστια και πρέπει να συνεννοηθείς μόνο σου με το ξένο Πανεπιστήμιο...ελπίζω να αξίζει τον κόπο (αν και είμαι σίγουρη γι αυτό!). μάλιστα χτες έκλεισα και σπίτι! να το!
είναι πολύ καλό που τα κάνεις όλα μόνος σου γιατί γίνεσαι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ!!!

Noisette
Περιβόητο μέλος

Noisette
Περιβόητο μέλος

petran_r21
Δραστήριο μέλος

Νομιζα οτι δεν γινεται να κλεισεις σπιτι onlineΈχει κλείσει κάποιος σπίτι; Ξέρει κανείς πως γίνεται να το κλείσεις online; Χρειάστηκε να πάτε εκεί για να γίνουν τα συμβόλαια;

Το σπιτι καλο θα ηταν να πας να το δεις.Τους χωρους,ποσο καινουριο ειναι,την γυρω περιοχη και τελος να γνωρισεις τους ανθρωπους που στο νοικιαζουν.
Noisette
Περιβόητο μέλος

BlondeArya
Νεοφερμένο μέλος

Noisette
Περιβόητο μέλος

Νομίζω πως η Φιλανδία είναι για τους τολμηρούς. Για όσους θέλουν και μπορούν να ζήσουν κάτι τελείως διαφορετικό!
Athinoul@91
Δραστήριο μέλος

Δειξ'το μας! Και γω στην φάση αυτή είμαι...ψάχνω απεγνωσμένα σπίτι!![]()
εγώ έκανα μέσω του Πανεπιστημίου αίτηση για στέγαση και μου προσέφερε εκείνο αυτό που ζητούσα. Βέβαια δεν σημαίνει ότι πάντα θα βρεις αυτό που ζητάς γιατί εκεί πηγαίνει κατά προτεραιότητα και όχι με οικονομικά κριτήρια όπως γίνεται εδώ. όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Φυσικά μπορείς να βρείς και μόνος σου σπίτι αν θέλεις.

Noisette
Περιβόητο μέλος

εγώ έκανα μέσω του Πανεπιστημίου αίτηση για στέγαση και μου προσέφερε εκείνο αυτό που ζητούσα. Βέβαια δεν σημαίνει ότι πάντα θα βρεις αυτό που ζητάς γιατί εκεί πηγαίνει κατά προτεραιότητα και όχι με οικονομικά κριτήρια όπως γίνεται εδώ. όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Φυσικά μπορείς να βρείς και μόνος σου σπίτι αν θέλεις.![]()
Πολύ καλό και αυτό! Μακάρι να το έκαναν όλα τα πανεπιστήμια!

Koan
Εκκολαπτόμενο μέλος

Και εγω θεμα με το σπιτι εχω αλλά ευτυχώς θα μκεινω τον αυγουστο σε εστια για τα eilc courses οποτε θα ψάξω ...
Εσυ Μάρω που πας?
Noisette
Περιβόητο μέλος

Είναι ωραία όμως, γιατί θα ζήσουμε κάτι διαφορετικό!!
Koan
Εκκολαπτόμενο μέλος

Nαι μωρε δε κολλαω! και εκτος αυτου .. ταξιδια .. πολλα πολλα ταξιδια !!Πάω Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Και εκεί μου είπαν ότι τον χειμώνα που πέρασε είχαν -20 βαθμούς!!
Είναι ωραία όμως, γιατί θα ζήσουμε κάτι διαφορετικό!!
Φευγω την πεμπτη για Ελσινκι να το δω δυο μερες και απο εκει Ταλλιν! Παω για γλωσσικά μαθηματα απο τώρα!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 236 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Macyk
- Φινεύς
- ΚΤr
- iminspain
- BatGuin
- AggelikiGr
- fmarulezkd
- Corfu kitty
- Athens2002
- synthnightingale
- Hased Babis
- blissele
- Nick_nt
- Totreno
- Unboxholics
- Reader
- GeorgePap2003
- ioanna2007
- jellojina
- FNC_Sophia
- Paragontas7000
- shuuu
- Sotiris.Y
- panosT436
- Georgiaaa_
- phoni
- Billokos1
- Jojo K
- sot
- uXp
- sofia07
- dsmir
- ένας τυχαίος
- Mhtsaras76
- SKG
- Maynard
- Alessandra Eliza
- EFAKIT
- xristarac
- P.Dam.
- constansn
- giannoulis5672
- Kate1914
- suaimhneas
- nimbus
- estrela
- Nala
- phleidhs
- giannhs2001
- Obi-Wan Kenobi
- dmav
- Primary Care
- aggorf
- a namaves
- Μιχαήλ
- flaura
- Maria_Xagorari
- angel_par29
- anchan
- thenutritionist
- ikigai
- tfghp
- savethetrees
- MrDna
- ivannag
- Meow
- Nemesiis
- Abiogenesis
- aekaras 21
- giannis05
- snowy
- EFIANA
- Gus Roger10
- nicole1982
- burningfire
- Joji
- Startx0
- Mammy Nun
- Dr. Gl. Luminous
- Giii
- αντιγονη.
- Mary06
- augustine
- Τρελας123
- F1L1PAS
- KingOfPop
- ggl
- rempelos42
- katerinavld
- johnsala
- oups
- Scandal
- Ελεν
- Christos1971
- Miranda32
- EmperorPalpatine
- eirinipap
- Xristosss
- Χάρις
- PanMoonlight
- tsiobieman
- George.S
- ΘανάσοςG4
- NikosChatzoglou
- Wonderkid
- Nick254
- NasosJet
- allall1
- mikriarchitectonissa
- ougka pougka
- Kostas568
- angel27_
- Dimitris2001
- alpha.kappa
- elena16
- χημεια4λαιφ
- Mariap.
- Paraskevoula_5
- Nikoleta_Giann
- Panos_02
- Ria99
- Kostakis45
- Georgekk
- korlef
- ag97
- Viedo
- Mapas26
- Αναστασία197
- calliope
- lnesb
- Devid
- Χρυσουλα-Δημητρα
- Αννα1
- Κλημεντίνη
- liana
- Φωτεινη Τζα.
- Αλανι
- seduv
- Ryuzaki
- norbit
- anna-maria1
- Xristinaqui
- Natassa02
- StudyFreak04
- Χρύσα96
- CuHg
- Alma Libre
- g_i_a_n_n_i_s_
- Ελλη μισ.
- J.Cameron
- Marianna35
- Thoba19
- Χιονόπληκτη
- Βλα
- Stelios725
- VforVendetta
- Rene2004
- Vold
- mickie
- stefan
- _BetterFly_
- EiriniS20
- Mukumbura
- Panagiotis09
- roud
- igeorgeoikonomo
- Revekka
- Libertus
- uni77
- SoyLydia20
- Monster Hunter
- tiktaktik
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.