Erasmus, αξίζει;

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,030 μηνύματα.
Καλησπερα σε όλους.
Πριν λίγες μέρες μια φίλη μου, μου ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να πάει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Παλέρμο για ερασμους και μου πρότεινε να πάμε μαζί και για συγκατοίκηση με την αδελφή της. Το σκεφτικά καλά όμως δεν κατέληξα πουθενά.

Καταρχας η γλώσσα είναι στα Ιταλικά, που δεν την γνωρίζω καθόλου. Η αδελφή που είναι ερασμουσ εκει πέρα μου είπε ότι οι καθηγητές δεν ενδιαφέρονται για την γλώσσα και σου μιλάνε στα αγγλικά στην εξέταση. Έπειτα μου είπαν ότι το πανεπιστήμιο δίνει την δυνατότητα να δώσεις μαθήματα από τα επόμενα εξάμηνα. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να δώσουμε της επόμενης χρονιάς για να έχουμε λιγότερα όταν επιστρέψουμε. Οι φοιτητές ερασμους πληρώνονται (300 ευρώ με 500 αν δεν κάνω λάθος). Τέλος μου είπαν ότι οι καθηγητές δεν νοιάζονται αρκετά για τους φοιτητές ερασμους και σου βάζουν εύκολα υψηλούς βαθμούς.

Έχοντας όλα τα παραπάνω στο μυαλό μου κλίνω περισσότερο στην απόφαση στο να μην πάω και να μείνω στο πανεπιστήμιο που ειμαι λόγω ασφαλείας και φόβου για το άγνωστο. Όμως αν πάω Θα είναι θετικό για το βιογραφικό μου, θα μάθω καινούργια γλώσσα, μια διαφορετική αν και λίγο παρόμοια κουλτούρα με την δίκη μας και θα γνωρίσω καινούργια άτομα … τι μου προτείνεται; Έχετε εμπειρία από Erasmus;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,658 μηνύματα.
Ακριβώς επειδή φοβάσαι, πρέπει να το κάνεις.
Δεν σε κραταει κάτι ουσιαστικό πίσω, όλοι αναφέρουν το ερασμους ως την καλύτερη εμπειρία της φοιτητικής τους ζωής.

Καθως μεγαλώνεις θα έχεις όντως λόγους που θα σε κρατάνε σε ένα μέρος, τώρα που δεν έχεις ουσιαστικό λόγο να σε κρατάει κάπου σηκω και φύγε, δε θα το μετανιώσεις!

Καταλαβαίνω βέβαια ότι μπορεί να μην είσαι σε μουντ να το ζήσεις χαλαρά για ενα εξάμηνο και να θες να μείνεις εκεί σταθερός στο διάβασμα σου και στις παρέες σου.
 

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,461 μηνύματα.
Αν σπουδάζεις σε διαφορετική πόλη από αυτή που μένεις μόνιμα, είναι λίγο δύσκολα γιατί δε νομίζω να ξενοικιάσεις το σπίτι εκεί που σπουδάζεις για 6 μήνες. Οπότε θα έχεις να πληρώνεις και ενοίκιο στην Ελλάδα. Τα λεφτά που σου δίνει το Erasmus είναι ψίχουλα, θα πρέπει να βάλεις και εσύ αρκετά από την τσέπη σου.
 

elsakodra

Νεοφερμένος

Η elsakodra αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα
Ήθελα να ρωτήσω ως 4ετης φοιτήτρια πλέον μπορώ να κάνω αίτηση για Εράσμους; Η σχολή μου είναι 4 και είμαι στα τελειώματα φέτος
 

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αθήνα). Έχει γράψει 299 μηνύματα.
Καλησπέρα
Ήθελα να ρωτήσω ως 4ετης φοιτήτρια πλέον μπορώ να κάνω αίτηση για Εράσμους; Η σχολή μου είναι 4 και είμαι στα τελειώματα φέτος
Αυτό που ξέρω, τουλάχιστον απο το δικό μου τμήμα, είναι ότι πρέπει να σου έχουν μείνει τουλάχιστον 30ects. Με κάτω από 30 ects δεν μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top