UnSourCeR
Νεοφερμένος
mariiiiia
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
george_k214
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δείτε πώς συνδέονται τα μεγέθη Κ και L μέσα από τη σχέση.Είναι μιά σχέση της μορφής y=αx? Προφανώς όχι.Άρα δεν είναι ανάλογα τα φυσικά μεγέθη.Βέβαια αν αρχίσει κάποιος να το ψειρίζει πολύ όπως έκανε ένας μαθητής μου ο οποίος σκέφτηκε ότι το ένα μέγεθος είναι μονόμετρο και το άλλο διανυσματικό, τότε θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα.Η ερώτηση αφορά στα μέτρα έτσι κι αλλιώς.
Δίκαιο έχετε(όσον αφορά να μην τα ψειρίζουμε).Σκεφτείτε όμως και το άλλο κουφο:ρώτησα και μια συμμαθήτρια μου(πολύ καλή μαθήτρια) για αυτό το σωστό-λάθος(αυτή το έγραψε κανονικά το διαγώνισμα στο φροντιστήριο της ενώ εγώ το είδα από το φόρουμ) και μου λέει:"στροφορμή και κινητική ενέργεια?τί σχέση έχουν?κατευθείαν λάθος το έβαλα"ε αυτή το έπιασε στην τύχη σχεδόν!(αποτέλεσμα έγραψε 98 απ'οτι μου είπε,ενώ αν το είχε σκεφτεί λίγο περισσότερο μπορεί και να έπαιρνε 97..νταξ,θα μου πείτε σιγά τη διαφορά αλλά οι σχολές,δυστυχώς,στο μόριο παίζονται!)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bobiras11
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δίκαιο έχετε(όσον αφορά να μην τα ψειρίζουμε).Σκεφτείτε όμως και το άλλο κουφο:ρώτησα και μια συμμαθήτρια μου(πολύ καλή μαθήτρια) για αυτό το σωστό-λάθος(αυτή το έγραψε κανονικά το διαγώνισμα στο φροντιστήριο της ενώ εγώ το είδα από το φόρουμ) και μου λέει:"στροφορμή και κινητική ενέργεια?τί σχέση έχουν?κατευθείαν λάθος το έβαλα"ε αυτή το έπιασε στην τύχη σχεδόν!(αποτέλεσμα έγραψε 98 απ'οτι μου είπε,ενώ αν το είχε σκεφτεί λίγο περισσότερο μπορεί και να έπαιρνε 97..νταξ,θα μου πείτε σιγά τη διαφορά αλλά οι σχολές,δυστυχώς,στο μόριο παίζονται!)
Χεχε, εγώ σωστό το είχα βάλει, κάνοντας τη σκέψη που αναλύσαμε παραπάνω και έχασα το καθαρό 100στάρι. Ας το χω στο μυαλό μου για όταν χρειαστεί. ;p
moutasnake
Νεοφερμένος
maria5
Νεοφερμένος
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
Με τον δείκτη cm εννοούμε το κέντρο μάζας. ΑραΜπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποια είναι η u γραμμική…ποια είναι η u επιτροχια…και η ucm??α γραμικη..α επιτροχια..??ποια η διαφορά τους??και ποτέ η u επιτροχια είναι ίση με την ucm?Γενικά υπάρχει μια σύγχυση μέσα στο κεφάλι μου και θέλω να με βοηθήσετε για να τα ξεκαθαρίσω..!!:what:
Το κάθε σημείο επαφής του τροχού (που το λέμε στιγμιαίο άξονα περιστροφής) είναι ακίνητο και σημειώνοντας τις ταχύτητες (
Πιστεύω να με κατάλαβες , όπως και ότι οι δύο ταχύτητες δεν ισούνται όταν ο τροχός κάνει και ολίσθηση (φρενάρισμα αυτοκινήτων) ή το ανάποδο που λέγεται σπινάρισμα (από το spin) και κάνουν τα αγόρια όταν ξεκινούν το αυτοκίνητο απότομα για να τους προσέξουν τα κορίτσια. Τα ίδια ισχύουν και για τις επιταχύνσεις..
Τον όρο επιτρόχιο ταχύτητα που τον βρήκες; Αν εννοείς επιτρόχιο επιτάχυνση, είναι η αντίστοιχη επιτάχυνση των σημείων της περιφέρειας (και όχι μόνο) όταν μεταβάλεται η γραμμική τους ταχύτητα.
maria5
Νεοφερμένος
mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος
maria5
Νεοφερμένος
SoulReaper
Νεοφερμένος
πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν. αυτό έχω και 'γω. η επεξήγηση της θεωρίας είναι πάρα πολύ καλή και οι ασκήσεις του είναι πολύ προσεγμένες!Εγώ χρησιμοποιώ το βοηθητικό από Μαθιουδάκη - Ι.Μ. Παναγιωτόπουλο, χωρίς βέβαια και αυτό να 'ναι τέλειο..
Στέλιος
Periklis
Νεοφερμένος
Takis_Kal
Νεοφερμένος
Takis_Kal
Νεοφερμένος
dimosgr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αναφέρεσαι φίλε Takis_Kal σε κάποιο συγκεκριμένο βαθμολογικό κέντρο? Αν ναι σε ποίο;Δεν ειναι δεκτες οι λυσεις με παραγωγους ,δεν εξεταζομαστε στα Μαθηματικα .Αρκετοι παπουδες που διορθωνουν δεν ξερουν καν παραγωγους
Περιμένω την απάντησή σου είτε σε post είτε σε pm!
mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αναφέρεσαι φίλε Takis_Kal σε κάποιο συγκεκριμένο βαθμολογικό κέντρο? Αν ναι σε ποίο;
Περιμένω την απάντησή σου είτε σε post είτε σε pm!
+1
Και εγω παραγωγους χρησημοποιω στα πιο συνθετα και γιατι οχι και ορισμενα ολοκληρωματα...Και δεν νομιζω οπως αναφερει ο κυριος Takis_kal να υπαρχει διορθωτης-φυσικος που να μην ξερει παραγωγους... Οσο για τους τυπους που ανεφερει πιο πανω ενα παιδι πιστευω οτι το πιο ευκολο στην φυσικη ειναι οι τυποι αφου ολοι (εκτος 2-3 αρχικων) βγαινουν πολυ απλα και δεν χρειαζεται να θυμασαι τπτ... Παραδειγμα? στασιμα-συμβολη... Μια τριγωνομετρικη προσθεση ειναι ημα+ημβ που οι περισσοτεροι αγνουμε την υπαρξη της..
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος
Η λογικη του 'αλλο το ενα μαθημα,αλλο το αλλο' διευκολινει μονο τους παπαγαλους.
maria5
Νεοφερμένος
mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος
vasilis008
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 307 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- exotic xo
- Qwerty 0
- userguest
- ioanna2007
- Hased Babis
- Corfu kitty
- trifasikodiavasma
- nearos
- Joji
- Reader
- jellojina
- BatGuin
- suaimhneas
- Debugging_Demon
- panosT436
- bibliofagos
- Maynard
- Scandal
- bboys
- georgetherrr
- Ness
- sophiaa
- mir
- Than003
- Vasilis125
- pnf292
- synthnightingale
- sakplat
- iiTzArismaltor_
- Chrisphys
- thepigod762
- Nala
- Γατέχων
- vasilis2000
- peter347
- Sofos Gerontas
- chester20080
- Greg25
- woasibe
- Magigi
- angela_k
- BiteTheDust
- Startx0
- MR WHITE
- Panatha mono
- bill09876
- Wonderkid
- Marel
- Chris180
- Claire05
- TheNorth
- estrela
- Marianna.diamanti
- love_to_learn
- carnage
- sotirislk
- ένας τυχαίος
- Μήτσος10
- Lifelong Learner
- Jimpower
- Kate1914
- phleidhs
- Chemwizard
- Mara2004
- GeorgeKarag
- phoni
- Mary06
- Lia 2006
- Νομάρχης
- Γιώτα Γιαννακού
- PanosApo
- Ilovemycats27
- Jesse_
- Leo komm
- Anonymous1
- giannis256
- spring day
- Mewmaw
- Mariamar
- Pharmacist01
- Kitana
- Vicky13
- mitskification
- ΜΑΡΙΠΟΖΑ
- denjerwtithelwhelp
- BillyTheKid
- Abiogenesis
- arko
- arapakos
- Marcos.Kis
- Nick_nt
- Alexecon1991
- Physicsstudent
- anna05
- katia.m
- Deneimaikala
- shezza94
- Fanimaid123
- το κοριτσι του μαη
- user-2
- Unboxholics
- tsiobieman
- Alex53
- Helen06
- T C
- eukleidhs1821
- VFD59
- xrisamikol
- lepipini
- ioanna06
- PanosBat
- rempelos42
- koukdespoina2004
- Antzie
- george777
- brizoulis
- qwertyuiop
- marioushi
- Nic Papalitsas
- menual
- oups
- Applepie
- eirinipap
- Jojo K
- ggl
- margik
- desp1naa
- walterrwhite
- JoannaVas
- ismember
- P.Dam.
- Χάρις
- penelopenick
- rosemary
- Steliosgkougkou
- the purge
- AnnaRd
- Signor Positivo
- onion
- cinnamongirl
- mister
- thenutritionist
- angies
- sophia<3
- Peter Pan13
- angeloskar
- Georgek7
- tapeinoxamomilaki
- Ιωάννης1234
- Praxis
- Mariahj
- Τρελας123
- Sherlockina
- Παναρας
- DimitrisGk
- Ελεν
- giannhs2001
- Idontknoww
- anakiriak@yahoo
- mpapa
- BlackBetty97
- ager
- kost28
- Eirinakiii8
- Cat lady
- Marple
- χημεια4λαιφ
- Apocalypse
- Valeris
- Vask
- Ioanna98
- ougka pougka
- GeorgePap2003
- Johanna Mark
- bruh_234
- augustine
- alpha.kappa
- Hermione granger
- constansn
- emilyfan85
- 2005
- George.S
- Dion G.
- SlimShady
- Corn90
- Meow
- Phys39
- Nick0007
- Nikoletaant
- Ameliak
- beckyy
- Rina
- Athens2002
- Eleni:
- Specon
- elenaaa
- Δημοσιοκαφρος-γραφος
- Mariaathens
- panosveki
- Superhuman
- GStef
- Gewrgia!
- papa2g
- jYanniss
- Σωτηρία
- antonis97
- Georgekk
- Theodora03
- vetas
- _Aggelos123
- Κώστας 7708
- Alexandros973
- Cortes
- Katerinaki13
- Jimmy20
- igeorgeoikonomo
- KaterinaL
- thecrazycretan
- alexandra_
- StavMed
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.