fenia00
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αντωνία_
Νεοφερμένος

f=N/t δηλαδη f=3 Hz και T=1/3 s.
Το 60 το πηραμε απο την εκφωνηση της ασκησης, επειδη λεει οτι περναει για εξηκοστη φορα απο την Θ.Ι. .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fenia00
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αντωνία τελικά είμαι πολύ ηλίθια χαχαχαχα.Μπέρδεψα το εξηκοστή με το έκτη χαχααχαχα
Σε ευχαριστώ πάντως

Αντωνία_
Νεοφερμένος

osfp123123
Νεοφερμένος

1)Εκεί που μηδενίζεται η ταχύτητα του ασκείται η τάση του νήματοςστον αξονα και μια συνστωσα του βαρους.τη κντρομολο δτναμη πως μπορώ να την βρω??Άμα πάρω τον τυπο Fκ=m* ακ δηλ Fκ=(m*u*u)/R μου βγαίνει μηδεν.
2)Η επιτάχυνση εκεί που μηδενίζεται η ταχύτητα είναι μηδέν??Εάν όχι πως μπορώ να την βρω?Ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί έχω κατάμπερδευτει....
osfp123123
Νεοφερμένος

1)Εκεί που μηδενίζεται η ταχύτητα του ασκείται η τάση του νήματοςστον αξονα και μια συνστωσα του βαρους.τη κντρομολο δτναμη πως μπορώ να την βρω??Άμα πάρω τον τυπο Fκ=m* ακ δηλ Fκ=(m*u*u)/R μου βγαίνει μηδεν.
2)Η επιτάχυνση εκεί που μηδενίζεται η ταχύτητα είναι μηδέν??Εάν όχι πως μπορώ να την βρω?Ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί έχω κατάμπερδευτει....
fenia00
Εκκολαπτόμενο μέλος

Άρα Τ-mgy=Fκ και το βρηκες λογικα!(για γωνία θα πάρεις τις 60 μοίρες)
β)όχι δε μηδενίζεται η επιτάχυνση,πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον τύπο ΣF=ma
Guest 719211
Επισκέπτης

Ευχαριστώ πολύ παρομοίως στα μαθηματικά
Επίσης να ρωτήσω και κάτι άλλο.Έχουμε ένα σώμα που εκτελεί ΑΑΤ και τη χρονική στιγμη τ=0 περνάει τη Θ.Ι. προς τη θετική κατεύθυνση.Μετά απο 10s έχει περάσει απο τη Θ.Ι. για εξηκοστή φορά.Πώς μέσα απο αυτό το στοιχείο μπορώ να βρω τη περίοδο και τη συχνότητα?
χ=Αημωτ =>για χ=0 ημωτ=0 ωτ=κπ =>2π/Ττ=κπ =>τ=κΤ/2 οπότε Το=2τ/κ με κ=59 ή κ=60(ανάλογα αν μετράς μέσα σε αυτές και την κ=0 την τ=0) τότε Τ=20/59 ή Τ=1/3
Παιδιά μια ερώτηση και απο εμένα...ένα σώμα κινείται με μια ταχύτητα και συγκρούεται με σώμα που κρέμεται απο νημα..αυτο φτάνει το πολύ σε μια θέση όπου μηδενίζεται στιγμιαία η ταχυτητα του έχοντας διαγράψει γωνια 60 μοιρών...δυο ερωτήσεις:
1)είναι μηδέν
2)παίρνεις συνισταμένη επιτάχυνση α=✓ακ^2+αcm^2
xristianax
Εκκολαπτόμενο μέλος

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως απο την παραπάνω αντίδραση προκύπτει ότι φο=π και πως φεύγει το πλην απο τον τύπο της επιτάχυνσης;
osfp123123
Νεοφερμένος

α=40ημ(ημ10t+2π)(μπορείς να προσθέσεις 2π γιατί φευγει)αυτό γράφεται:
α=40ημ(10t+π+π).Απο την ισοτητητα ημ(ω+π)=-ημω έχω
α=-40ημ(10t+π)
Ότι δεν έχεις καταλάβει αποαυτα που έχω γράψει πες μου

Ο τύπος αυτός δεν είναι σωστός γιατί όπως είπες δεν έχει πλην άρα στο ημ10t προσθέτει 2π άρα έχω:
α=-40ημ(10t+π)

Unseen skygge
Πολύ δραστήριο μέλος

osfp123123
Νεοφερμένος

ΥΓ:Σε ευχαριστω εχεις βοηθήσει απειρες φορες...Καθηγητης είσαι;;;να σου μιλαω στον πλυθυντικο;;

Guest 719211
Επισκέπτης

μικρό σώμα εκτελεί αατ και η χρονική εξίσωση της επιτάχυνσης είναι α=40ημ10t
μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως απο την παραπάνω αντίδραση προκύπτει ότι φο=π και πως φεύγει το πλην απο τον τύπο της επιτάχυνσης;
Το καταλαβαίνεις γιατι ο κανονικός τύπος έχει ένα πλην (α=-αmaxημ(ωτ +φ))
με βάση την τριγωνομετρία ημωτ=-ημ(ωτ+φ)
xristianax
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο τύπος αυτός δεν είναι σωστός γιατί όπως είπες δεν έχει πλην άρα στο ημ10t προσθέτει 2π άρα έχω:
α=-40ημ(10t+π)
α=-40ημ(10t+π)
Ότι δεν έχεις καταλάβει αποαυτα που έχω γράψει πες μου![]()
επομένως ο τύπος έπρεπε να περιέχει και ένα - και εφόσον δεν το έχει είναι λάθος;
Το καταλαβαίνεις γιατι ο κανονικός τύπος έχει ένα πλην (α=-αmaxημ(ωτ +φ))
με βάση την τριγωνομετρία ημωτ=-ημ(ωτ+φ)
ναι αλλά με φο= π το - που θα έπρεπε να υπάρχει δν υπάρχει
Guest 719211
Επισκέπτης

επομένως ο τύπος έπρεπε να περιέχει και ένα - και εφόσον δεν το έχει είναι λάθος;
ναι αλλά με φο= π το - που θα έπρεπε να υπάρχει δν υπάρχει
Για αυτό δεν υπάρχει για να σε μπερδέψει,θα ήταν ίδιο να σου έδινε χ=Ασυνφ αυτό θα ήταν ίδιο με χ=Αημ(φ+π/2)
Nick890
Επιφανές μέλος

Nick890
Επιφανές μέλος
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος

Ή γραφική παράσταση χ=f(t) με περίοδο T/12 πως την σχηματιζω ??(έχω κάνει μέχρι Τ και δεν ξέρω πως με το Τ/12 )
Χμμ καταρχας αναφερεσαι σε κυμα ή ταλαντωση; Επιπλεον τι ειδους κυματος η ταλαντωσης;
Επίσης αυτή εδώ πως την λύνουμε γιατί έχει σκάσει το κεφάλι μου τέτοια ωρα
Μηπως γινεται να την ξανα ανεβασεις γιατι δεν φαινεται;
Nick890
Επιφανές μέλος

ειναι ταλαντωση με ημ...........................οσο για την αλλη ασκηση την ελυσαΧμμ καταρχας αναφερεσαι σε κυμα ή ταλαντωση; Επιπλεον τι ειδους κυματος η ταλαντωσης;
Μηπως γινεται να την ξανα ανεβασεις γιατι δεν φαινεται;
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος

ειναι ταλαντωση με ημ...........................οσο για την αλλη ασκηση την ελυσα
Αν καταλαβα καλα (δηλαδη φτιαχνεις γραφικη απο t0-T/12)
Θα πας στην εξισωση ταλαντωσης x(t)=... θα χωσεις οπου t=T/12 για να βρεις σε ποιο σημειο βρισκεται
Αλλη μια απορια: απο 0 εως Τ/12 πρεπει να την κανεις; Επιπλεον φ0=0?
Αν εννοεις το αλλο Τ'=Τ/12,δηλαδη οτι η περιοδος της ταλαντωσης αλλαζει,τοτε πρεπει να βρεις το ω'=2π/Τ'=2π/Τ/12=12ω(το πλατος δεν εξαρταται απο την περιοδο της ταλαντωσης,οποτε Α'=Α)
Με λιγα λογια πας και κανεις την γραφικη παρασταση της x(t)=Aημ(ω't+φ0)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 240 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 313 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ck_chrysiis
- trifasikodiavasma
- lyfestyle.123
- GV221
- myrtle09
- Reader
- Unboxholics
- BillyTheKid
- Μήτσος10
- jellojina
- Hased Babis
- Joji
- Corfu kitty
- Maynard
- BatGuin
- KonstantinosP
- jYanniss
- exotic xo
- Qwerty 0
- userguest
- ioanna2007
- suaimhneas
- Debugging_Demon
- panosT436
- bibliofagos
- Scandal
- bboys
- georgetherrr
- Ness
- sophiaa
- mir
- Than003
- Vasilis125
- pnf292
- synthnightingale
- sakplat
- iiTzArismaltor_
- Chrisphys
- thepigod762
- Nala
- Γατέχων
- vasilis2000
- peter347
- Sofos Gerontas
- chester20080
- Greg25
- woasibe
- Magigi
- angela_k
- BiteTheDust
- Startx0
- MR WHITE
- Panatha mono
- bill09876
- Wonderkid
- Marel
- Chris180
- Claire05
- TheNorth
- estrela
- Marianna.diamanti
- love_to_learn
- carnage
- sotirislk
- ένας τυχαίος
- Lifelong Learner
- Jimpower
- Kate1914
- phleidhs
- Chemwizard
- Mara2004
- GeorgeKarag
- phoni
- Mary06
- Lia 2006
- Νομάρχης
- Γιώτα Γιαννακού
- PanosApo
- Ilovemycats27
- Jesse_
- Leo komm
- Anonymous1
- giannis256
- spring day
- Mewmaw
- Mariamar
- Pharmacist01
- Kitana
- Vicky13
- mitskification
- ΜΑΡΙΠΟΖΑ
- denjerwtithelwhelp
- Abiogenesis
- arko
- arapakos
- Marcos.Kis
- Nick_nt
- Alexecon1991
- Physicsstudent
- anna05
- katia.m
- Deneimaikala
- shezza94
- Fanimaid123
- το κοριτσι του μαη
- user-2
- tsiobieman
- Alex53
- Helen06
- T C
- eukleidhs1821
- VFD59
- xrisamikol
- lepipini
- ioanna06
- PanosBat
- rempelos42
- koukdespoina2004
- Antzie
- george777
- User2350
- qwertyuiop
- marioushi
- Nic Papalitsas
- menual
- oups
- Applepie
- eirinipap
- Jojo K
- ggl
- margik
- desp1naa
- walterrwhite
- JoannaVas
- ismember
- P.Dam.
- Χάρις
- penelopenick
- rosemary
- Steliosgkougkou
- the purge
- AnnaRd
- Signor Positivo
- onion
- cinnamongirl
- mister
- thenutritionist
- angies
- sophia<3
- Peter Pan13
- angeloskar
- Georgek7
- tapeinoxamomilaki
- Ιωάννης1234
- Praxis
- Mariahj
- Τρελας123
- Sherlockina
- Παναρας
- DimitrisGk
- Ελεν
- giannhs2001
- Idontknoww
- anakiriak@yahoo
- mpapa
- BlackBetty97
- ager
- kost28
- Eirinakiii8
- Cat lady
- Marple
- χημεια4λαιφ
- Apocalypse
- Valeris
- Vask
- Ioanna98
- ougka pougka
- GeorgePap2003
- Johanna Mark
- bruh_234
- augustine
- alpha.kappa
- Hermione granger
- constansn
- emilyfan85
- 2005
- George.S
- Dion G.
- SlimShady
- Corn90
- Meow
- Phys39
- Nick0007
- Nikoletaant
- Ameliak
- beckyy
- Rina
- Athens2002
- Eleni:
- Specon
- elenaaa
- Αντικειμενικός
- Mariaathens
- panosveki
- Superhuman
- GStef
- Gewrgia!
- papa2g
- Σωτηρία
- antonis97
- Georgekk
- Theodora03
- vetas
- _Aggelos123
- Κώστας 7708
- Alexandros973
- Cortes
- Katerinaki13
- Jimmy20
- igeorgeoikonomo
- KaterinaL
- thecrazycretan
- alexandra_
- StavMed
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.